Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום שאלתי מקרוב משפחה טויוטה היילקס 4X4 (דיזל) ועגלה לצורך שינוע מטענים שונים (לא כבדים). הרכב עשה עד כה 190K+ ק"מ. מעולם לא נהגתי בכזה רכב, אבל הוא שתה כמות אדירה של דיזל.

מאחר והרכב היה בהשאלה לא נגעתי ולא בדקתי יותר מדי, אבל אני מעוניין להחזיר את הטובה ולפחות להמליץ לאותו קרוב שהשאיל לי אותו מה עליו לעשות כדי לשפר את המצב.

אני מניח שהדבר הראשון שצריך לעשות הוא לבדוק מתי עבר הרכב טיפול אחרון, מצב פילטר האויר ואולי לרסס פנימה קצת ספריי לניקוי קרבורטורים.

מה עוד הייתם עושים לפני הכנסת הרכב לבדיקה במוסך?

פורסם

אל תתפלא אם רכב כזה שגורר עגלה יצרוך דלק, גם ללא עגלה רכבי שטח ממנועים בדיזל הם זלזלני דלק.

עשה טובה לחבר שלך ואל תנסה לפתור בעיות שאין. במיוחד לא ספרי קרבורטור ליניקה במנוע דיזל.

פורסם

איזה שנה האוטו ? יש לו טורבו ?

אני נוהג בימים אלה על היילקס 2006 החדש טורבו דיזל נפח 2.5 אוטומט 2X4

שעמוס כל הזמן בציוד מאחור. הרכב עושה גם כן איזה 5 ק"מ בלבד על כל ליטר סולר.

פילטר אויר תמיד טוב מאוד להחליף.

במאזדה שלי אני זורק אותו לפח כל שלושה חודשים.

פורסם
איזה שנה האוטו ? יש לו טורבו ?

לא בדקתי את השנה - כאמור הוא עשה כ-190,000 ק"מ. אין לו טורבו. הנסיעה הייתה ברובה נסיעה בכביש מהיר על 90-100 קמ"ש עם מזגן.

ידעתי ש-4X4 צורך יותר דלק, אבל לא היה לי מושג שזה עד כדי כך.

פורסם

140 ק"מ.

בהתיחס לסוג הרכב, לעובדה שהוא 4X4, דיזל (ללא טורבו), גורר עגלה עמוסה (תגדיר לא כבדים)ונוסע על 100 קמ"ש כל הדרך עם מזגן, אני חושב ש 1:6 זה מציאותי ואפילו אופטימי במעט.

לא יודע איפה תידלקת ובאיזה מחיר אבל אם נתייחס למחיר של 8 ש"ח לליטר (שזה באמצע בין מחיר מחירון לבין הנחה מקסימלית) אז 200 ש"ח נותנים לנו 25 ליטר.

25 ליטר כפול 6 ק"מ לליטר נותן 150 ק"מ, עם הזיוף של המד קילומטראג' של האוטו זה יוצא בדיוק.

פעם הבאה, מודדים אחרת לגמרי ואז התוצאה הרבה יותר אמינה: לא מעניין אותי בכמה כסף תידלקת (כי לכל תחנה הנחה משלה), מה הנסועה וכמה ליטר תידלקת, זה הכל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...