Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקניית יאריס T או 206XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אולי כבר מחר אני הולך עם אבא שלי לבדוק מכוניות, בנתיים מצאתי 206XS שנתון 2003 שעושה רושם טוב, וכמו כן יאריס T שנתון 2004.

כמה שאלות:

1. ההבדל במחיר הוא סביב 15K, אני בן 21 שמשתחרר מהצבא עוד קצת (מאוד!) והכסף מחסכון (ומהווה את רוב החסכון) לשתי המכוניות יש לי כסף, השאלה מה עדיף. מה דעתכם האישית?

2. אשמח לשמוע דברים ספציפיים שרצוי לשים דגש על כל מכונית.

3. אשמח לשמוע על ההבדלים במכוניות מבחינת אמינות, דלק, עלות חלפים ובעיקר - האם הפער משמעותי לטובת היאריס?

אשמח לשמוע תגובות, ואם זה יהיה בהקדם - מעולה!

בברכה,

אופיר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל תלוי במה אתה מחפש.

היאריס מזדקנת הרבה יותר טוב מהפיז'ו אבל היא גם טיפה פחות מהנה וצריכה נהג טיפה מיומן בשביל להוציא ממנה את הפאן שחבוי בה.

תעשה סיבוב ב-2 הרכבים ותראה מה יותר מוצא חן בשבילך.

אני מאמין שאתה לא קונה אותם בשביל לתקוף את נס הרים כל שבת בבוקר ולכן את כל שאר הפרמטרים (חוץ מצריכת דלק) תוכל לבדוק ע"י סיבוב קצר ברכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הכל תלוי במה אתה מחפש.

היאריס מזדקנת הרבה יותר טוב מהפיז'ו אבל היא גם טיפה פחות מהנה וצריכה נהג טיפה מיומן בשביל להוציא ממנה את הפאן שחבוי בה.

תעשה סיבוב ב-2 הרכבים ותראה מה יותר מוצא חן בשבילך.

אני מאמין שאתה לא קונה אותם בשביל לתקוף את נס הרים כל שבת בבוקר ולכן את כל שאר הפרמטרים (חוץ מצריכת דלק) תוכל לבדוק ע"י סיבוב קצר ברכב.

לגבי סיבוב - נשמע אבסורד אבל בלתי אפשרי. אני נהג ישן-חדש, כלומר יש לי רשיון סביב 4 שנים אבל לא נהגתי בכלל, ככה שאם אני אעשה סיבוב על טרנזיט או קוברה = אני לא באמת ארגיש משהו שאוכל לפרש לפה או לשם.

לגבי נס הרים - צודק, אין לי עוד נסיון ואין לי עוד מושג אם אני יאהב לנהוג ואם כן באיזו רמה, אני מניח שכן, השאלה עד כמה אני אהיה מוכן להשקיע זמן וכסף בשביל זה.

העניין הוא שיש הבדל של 15-20 אלף בין המכוניות, ואני אוכל את עצמי האם הוא מוצדק והאם ללכת על היאריס "על בטוח".

שתי המכוניות (לפי דברי המוכר כמובן) נשמעות במצב מעולה מבחינת יד, ק"מ, טיפולים וכו' וכו' וכו'.

אשמח לשמוע עוד תגובות ועצות. כמו כן על מה להתעקש בקנייה וכמו כן כמה ניתן להוציא מכוניות כאלה מבחינת מחיר (בערך).

פורסם
שתי המכוניות אמינות מהנות וזריזות.קודם כל כדאי למצוא אקזמפלר שמור ונקי אחר כך תחליט אם שווה לך להוסיף.

מסכים בהחלט!

יש לי הרגשה ששתי המכוניות ראויות לדרישות שלך.

סע על שתיהן, אפילו אם אין לך הרבה ניסיון אתה כבר תרגיש באיזה אוטו אתה מרגיש יותר "בבית".

אחרי שתהיה לך דעה ראשונית על שני הדגמים, תתחיל עם השיקולים של המחיר (בהנחה ששתי המכוניות במצב דומה).

קח בחשבון שהיאריס נדירה וגם סחירה יותר.

אני בכלל לא בטוח שהפרש של 15K מוצדק, ה-206XS היא יופי של אוטו לבחור צעיר ואפשר למצוא הרבה כאלו במצב נורמלי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מסכים בהחלט!

יש לי הרגשה ששתי המכוניות ראויות לדרישות שלך.

סע על שתיהן, אפילו אם אין לך הרבה ניסיון אתה כבר תרגיש באיזה אוטו אתה מרגיש יותר "בבית".

אחרי שתהיה לך דעה ראשונית על שני הדגמים, תתחיל עם השיקולים של המחיר (בהנחה ששתי המכוניות במצב דומה).

קח בחשבון שהיאריס נדירה וגם סחירה יותר.

אני בכלל לא בטוח שהפרש של 15K מוצדק, ה-206XS היא יופי של אוטו לבחור צעיר ואפשר למצוא הרבה כאלו במצב נורמלי.

אני אחזור על עצמי, אני לא יכול לנהוג. לא נהגתי (חוץ מסיבוב אחד) מאז הטסט לפני כ-4 שנים. אני אקח איזה שיעור-שניים ואתחיל מסיבוב במגרש חניה. לא פרקטי לעשות סיבוב, אולי אבא יעשה סיבוב ויביע דעתו אבל למשל הוא יאהב אוטו יותר רך ונינוח ואני לא בטוח.

יש לי כבר אקסמפלר של יאריס ו206 ששבוע הבא ככל הנראה נסגור על אחת מהן אם לא יצוצו עוד אפשרויות.

עוד עצות / דברים ספציפים לבדוק בזמן הקנייה?

טיפולים ספציפיים (ה206 עשתה טיימינג והחליפו מנוע לסאן-רוף) ? מחלות?

ועוד שאלה לא קשורה - אחרי כמה חודשי נהיגה הייתם ממליצים לעשות קורס נהיגה? (מצבי חירום, החלקות, או דברים אחרים)

מן הסתם אני רוצה להגיע לשם שיש לי קצת מושג איך להשתמש באוטו (באופן יחסי)

פורסם

לא יודע אם הייתי משווה יאריס T ל206XS

אם כבר - הייתי משווה יאריס 1.3 ידנית לפיג'ו הזו.

אי אפשר להשוות את היאריס T ל206GTI כי הGTI הרבה יותר חזקה, אבל מבחינת התנהגות - לטעמי - היאריס לוקחת.

אם אתה מחפש דרך אגב יאריס 1.3 ידנית, יש אחת שנת 2005 ליד הבית שלי למכירה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מעולם לא נהגתי על המכוניות הנל, אבל אחת משתיהן (או בכלל, כל מכונית עם זיקה ספורטיבית) מתאימה לנהג בלי נסיון? הייתם ממליצים למישהו שרק הוציא רשיון לקנות אחת כזו?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לא יודע אם הייתי משווה יאריס T ל206XS

אם כבר - הייתי משווה יאריס 1.3 ידנית לפיג'ו הזו.

אי אפשר להשוות את היאריס T ל206GTI כי הGTI הרבה יותר חזקה, אבל מבחינת התנהגות - לטעמי - היאריס לוקחת.

אם אתה מחפש דרך אגב יאריס 1.3 ידנית, יש אחת שנת 2005 ליד הבית שלי למכירה.

יאריס 1.3 ידנית לא הייתי משווה לשום דבר שדובר כאן אלא אם יש לך אחת למכירה.

פורסם
פיז'ו 206 XS הוא דגם רגיל מאובזר.... אי אפשר להשוות אותו לדגם ספורטיבי, אתה מסכים איתי?

אין לי אחת למכירה, סתם במקרה ראיתי אחת.

ה XS מכויילת שונה מגרסאות רגילות (XT) והיא מכילה 4 בולמי זעזועים שונים מהדגמים הרגילים. עם התקדמות מכירת הדגם חלו שינויים במוטות המייצבים של כל דגמי ה 206, שעם השנים התעבו (19-20-21-22 ממ -- תלוי בשנתון ובדגם).

ה XS היא לא מכונית ספורטיבית טהורה וזו גדולתה, היא מאפשרת להנות מ-2 העולמות (גם פאן וגם להגיע ממקום למקום מבלי לשבור עצמות) בדיוק כמו שהיאריס TS אינה מכונית ספורטיבית.

אני נוהג לכנות את המכוניות הללו כ"ספורטיבית דו שימושית".

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להזכירכם אני לא מחפש מכונית קארטינג, אני מחפש קודם כל אוטו.

במידה ואני אראה אחרי שנה נגיד שהאוטו לא מספק את היצרים הספורטיביים - תמיד אפשר להתקדם.

השאלה היא האם היאריס שווה את ההפרש העצום במחיר.

ושוב אני שואל, יש דברים ספציפיים שרצוי לבדוק ברכבים הנ"ל? מחלות וכו'?

פורסם

בנוסף גם מערכת בלימה שונה (זהה ל-GTI) ומנוע עם פוטנציאל לא רע לשדרוגים.

בקיצור אייל - אם אתה לא יודע אל מה אתה מדבר (ובמקרה הזה - אתה לא), עדיף לא לזרוק דברים באוויר.

Scally - לדעתי, אין ליאריס איזה יתרון גדול שאפשר להצביע עליו לעומת ה-206, לכל אחת מהן יש את הנקודות החזקות והחלשות שלהן ובסופו של דבר זה עניין של העדפה אישית.

תראה את 2 הרכבים ותתרשם בעצמך, ולאחר מכן תחליט מה יותר מתאים לך.

אישית - אני הייתי הולך על האקזמפלר השמור יותר ולא ננעל על אחת מהן.

פורסם

Scally - לדעתי, אין ליאריס איזה יתרון גדול שאפשר להצביע עליו לעומת ה-206, לכל אחת מהן יש את הנקודות החזקות והחלשות שלהן ובסופו של דבר זה עניין של העדפה אישית.

ירין,

היאריס מרגישה הרבה יותר ספורטיבית ודרמטית מה-206.

רועשת, זנב שמייח יותר (אבל לא לינארי מספיק), ידית הילוכים טובה יותר (למרות המראה הגבוה והמטעה שלה),

תגובות שלדה הרבה יותר חדות ומדוייקות, האוטו מהנה הרבה יותר אין ספק.

הבעיה שלה זה מנוע חלש מידי.

ה-206 מנגד, יותר יפה, נוחה ויותר חזקה.

מי שיש לו דם חם צריך להעדיף את ה-TS.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...