Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נרחיב עליו, עקב השימוש המבצעי, אבל אם יורשה לי להוסיף פרט לא נעים לגבי הרכב:

כשנוסעים בפנים, מרגישים כמו בתוך מכונת כביסה :lol: כאילו שלרכב אין בולמים בכלל, אני אישית קיבלתי כאבי גב לכמה ימים אחרי נסיעה של כשעה וחצי.

לא נעים.

כמה כותבים ומדברים על התאמת רכב למשימה? כלום לא עוזר. עם עיקש ופתלתל (דברים/לב) הלו תתעוררו! איפה מתלים עם כריות אוויר שיעזרו לשכך רעידות? נשארו לקשט את רשימת האופציות של יצרן המשאית??

מה עם מערכת הידרו פניאומטית לקופסה הממוגנת לאיזון ונוחות נסיעה? נכון, זה לא על המדף אבל אפשר לפתח.

לא עוזר, כמה שתכתוב ותגיד העם בשלו, ממשיך את להתגאות בטכנולוגיה שלהמשורייינים מ-48'.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גיא . הגזמת . השלב הבא הוא שתדרוש כריות אויר למרכבה סימן 6 . מדובר ברכבים האמורים בין היתר גם לספוג מטענים עד גודל מסוים , לספוג נ.ט עד גודל מסוים , בקיצור עליהם לעמוד בפני זעזועים רצחניים . כריות אויר או מערכות אחרות יתפרקו מיד וכל הצות יעוף קיבינימט .

פורסם
גיא . הגזמת . השלב הבא הוא שתדרוש כריות אויר למרכבה סימן 6 . מדובר ברכבים האמורים בין היתר גם לספוג מטענים עד גודל מסוים , לספוג נ.ט עד גודל מסוים , בקיצור עליהם לעמוד בפני זעזועים רצחניים . כריות אויר או מערכות אחרות יתפרקו מיד וכל הצות יעוף קיבינימט .

יש טנקים עם מערכות מתלים הידרופנאומטיות או דומות. דווקא המרכבה סימן 1 הראתה שינוי מדהים לטובה בנוחות נסיעה ביחס למה שהיה מקובל עד אז בעולם.

ייתכן שעדיף שתא הלחימה ייפרד מעל המרכב ויעוף הצידה בזמן פיצוץ, כל מיני שיקולי קינמטיקה כאלו ואחרים. די, מספיק לחלק עצות בחינם :wink:

רוב הזמן הרכב נוסע לא חוטף מטענים ואמור לתת נוחות מקסימלית לנוסעים. אולי יש שם תוכניות כמו במכונת כביסה כמו שכתב קודמי? מצב סחיטה, השרייה. :roll:

אולי אפשר לשים אחד כזה בלונה פארק ולעשות סיבובים לילדים.

צבא ארה"ב שלוקח את עצמו ברצינות יישם תקן RDTE במה שקשור לפיתוחים חדשים, ראשי תיבות:

research ,development, test, evaluate

אין מצב לזרוק על החיילים מוצר שלא נוסה, נבדק ועבר אישור לקוח.

-גיא

פורסם

בדיוק בשביל זה קיימת יחידה שלמה בצבא, בדיקה וניסוי כלי רכב חדשים. חוץ מזה שמן הסתם מדובר גם בתקציב מסוים. לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי מעדיף מיגון מתקדם יותר מאשר נוחות לישבן...

פורסם
בדיוק בשביל זה קיימת יחידה שלמה בצבא, בדיקה וניסוי כלי רכב חדשים. חוץ מזה שמן הסתם מדובר גם בתקציב מסוים. לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי מעדיף מיגון מתקדם יותר מאשר נוחות לישבן...[/quote

צה"ל אכן מתקדם עם השנים, יש יחידות כמו יפתח שעושות עבודה מצוינת, על פי מקורות זרים.

בקשר לרכב - מה זה יחידה קימת? מה הם עושים? יש תקנים לרמד"ים רענ"ים ובסוף מאשרים מכונת כביסה על שלדת משאית ועוד רוצים לקבל פרס? על מה? זה לא היה עובר בשוק אזרחי. אותה יחידה אם אני לא טועה התגאתה שהאביר אותו בחנה יכול לעמוד בכוחות צד של כמה ג'י בזמן פניות. נו באמת, זה כבר לא משנה אם התכוונו לרבע ג'י או 9 ג'י, בימי הפלמ"ח קראו לזה צ'יזבטים.

אתה צודק, הכל עניין של משאבים, חיל האוויר רוכש על פי מקורות זרים מטוסי הרקולס חדשים דגם J ב 80 מליון דולר ליחידה. כמה ספארונים סימן 2 אפשר לייצר ממחיר חלקיק הרקולס?? חיל אוויר צבא אחר.. הוא יכול להטיס את אנשיו לבסיסים בעוד שהחיילים הירוקים מטלטלים שעות בכבישים. זה פחות או יותרהמשל והנמשל לספארון מול ההרקולס..

פורסם

הצבא ככל מעסיק צריך לתת תנאים בהתאם לאלטרנטיבות. שלו ושל המועסק.לאיש צוות אויר יש יותר פיתויים בחוץ מאשר למי שייסע בנגמ"ש.להכשיר איש צוות אויר חדש במקום זה שיעזוב בגלל תנאים יעלה יותר מאשר להמשיך עם סיבוב הבסיסים וגם יותר מהכשרת איש חי"ר/שריון שריפוד הנמר לא יפה לעכוזו.

פורסם

בס"ד

היא ניראת כVOLVO FH-12 לכל דבר אבל היא נקראת FM-10

לפי מה שהבנתי רק הקבינה היא של VOLVO שאר המכלולים הם אמריקנים. הגיר נקרא אליסון. המנוע קמינס.

מבפנים השעונים הם של VOLVO .יש עוד דגמים כבדים מהדגם הזה עם מנוף.

מיותר לציין שרק הצבא משתמש במשאיות האלה.הן עם גיר אוטומט.אז...מה הסיפור עם המשאית הזאת?

אם כבר היה דיון על מיגון נגד ירי ואבנים תשימו לב שהמשאית הזאת גם ממוגנת.הבעיה שיש צורך להרים קבינה כי אז בהחלט לא

מומלץ לפתוח את אחת הדלתות,יכול להיגרם נזק נזק וגם לא נעים מבחינה בטיחותית להרגיש כמה קילו נוחתים עליך.

בתור אחד שמפעיל משאית ממוגנת ירי כל פעם שאני מרים קבינה אני מקפיד לנעול את הדלתות למרות כל ההתנגחויות שיש לי עם

מוסכניקים או שותפים לעבודה,מנהלים או קציני רכב.בנושא הזה אני חסר פשרות.

קצת בטיחות רבותי

fm 12.jpg

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

חיל האוויר זו שחיתות ידועה ומתגלגלת מאז ומתמיד, ואני לא מדבר על מטוסים לא חסר בזבוז כסף שם בנושאים שכלל לא קשורים ללחימה או לתפקוד הכרחי של צבא.

פורסם
חיל האוויר זו שחיתות ידועה ומתגלגלת מאז ומתמיד, ואני לא מדבר על מטוסים לא חסר בזבוז כסף שם בנושאים שכלל לא קשורים ללחימה או לתפקוד הכרחי של צבא.

קוראי פורוםאספנות היקרים!

התחלנו לחטוא למטרה.

אני מציע שנפסיק כולנו לעסוק בציוד צהל העכשוי , הוא עדיין לא אספנות ,ולא לשם כך נועד השרשור והפורום.

מעבר לכך, למרות שכולנו ידענים גדולים ומבינים עוד יותר גדולים, לא זה המקום להשמיץ את חיל האויר בפרט ואת צה"ל בכלל.

צביקה מרגלית

פורסם
בס"ד

היא ניראת כVOLVO FH-12 לכל דבר אבל היא נקראת FM-10

לפי מה שהבנתי רק הקבינה היא של VOLVO שאר המכלולים הם אמריקנים. הגיר נקרא אליסון. המנוע קמינס.

מבפנים השעונים הם של VOLVO .יש עוד דגמים כבדים מהדגם הזה עם מנוף.

מיותר לציין שרק הצבא משתמש במשאיות האלה.הן עם גיר אוטומט.אז...מה הסיפור עם המשאית הזאת?

אם כבר היה דיון על מיגון נגד ירי ואבנים תשימו לב שהמשאית הזאת גם ממוגנת.הבעיה שיש צורך להרים קבינה כי אז בהחלט לא

מומלץ לפתוח את אחת הדלתות,יכול להיגרם נזק נזק וגם לא נעים מבחינה בטיחותית להרגיש כמה קילו נוחתים עליך.

בתור אחד שמפעיל משאית ממוגנת ירי כל פעם שאני מרים קבינה אני מקפיד לנעול את הדלתות למרות כל ההתנגחויות שיש לי עם

מוסכניקים או שותפים לעבודה,מנהלים או קציני רכב.בנושא הזה אני חסר פשרות.

קצת בטיחות רבותי

בטיחות: ליאור אתה צודק 200%, כשזה נוגע לבטיחות לא לתת לחפיפניקים להגיד לך או כל לכל אחד אחר מה לעשות, תנעל את הדלתות, שירדפו אחריך כדי שתיתן להם מפתח ותזהיר אותם מה קורה לדלת ממוגנת לא נעולה שעלולה להיפתח, מן הסתם מנגנון הסגירה של הדלת לא תוכנן לעמוד בעומסים האלו.

בכלל, התכנון של cab over הוא אילוץ בעייתי שבא מאירופה שם יש מגבלות אורך קשות למשאיות, בארה"ב תצורת "אף" מקובלת יותר, גם היא דורשת רענון בגלל הסתרת שדה ראיה ומגבלות היגוי.

המנוע בכלל צריך לגור מאחורי הקבינה, קרוב למרכז השילדה ואז מייצר פחות חום ורעש שצריך לבודד ומאזן את חלוקת המשקל על המשאת, פחות משקל נופל על הפרונט, ומכאן גם הארכת חיים של הצמיגים הקדמיים, תפוחי ההיגוי ועוד. מה לעשות נתקענו עם כשל תכנוני ארכאי ומעפן, מתישהו יבוא מישהו וייתן לזה בעיטה.

עוד בטיחות או שמירה על ציוד: שמעתי פעם על ה"ג'ק המתגלגל" יש נהגים ששמים את הג'ק ההידראולי מתחת למיטה בתא הנהג, אולי כדי שלא יגנבו אותו אם מאוחסן בתא חיצוני, כשהרימו את תא הנהג לצורך טיפולים, הג'ק התגלגל, פרץ את מנעול האבטחה של המיטה ועף דרך השמשה הקדמית.

פורסם

הג'ק זה עוד כלום . לקוח שלי בעל מספר משאיות לשאיבת בטון החליט לאחר שגנבו לו משאית להעמידם בלילה כשהמשאבה פתוחה לגובה . בוקר אחד שהוא מיהר שכח להוריד את המשאבה והחל לצאת לדרך . מה קרה לחוטי החשמל בסביבה אתם יכולים לתאר לבד . מזל שהוא לא התחשמל .

פורסם

דוביק אהלן

שים לב שהשרשור הזה

מאבד מהציביון שאליו שאפת

יש פה סתם התברברויות שלא שיכות

למשאית אספנות מענינות

בקרוב אצלך לעורר אותך

בתקוה שתוביל אותנו לדברים מענינים

פורסם

אני רואה בזמן האחרון כמיות של משאיות זרוקות בדרכים

אני יודע שאולי חסר חלקים לתיקון אבל מואד אמינים

תמונה 020.jpg

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם

למה עם המספר, רינו? :? אני מעדיף שהאוטו הזה יעמוד עוד כמה שנים איפה שהוא עכשיו, מאשר שיגיעו אליו כל מיני "קונה ברזל"...:roll: אולי יום אחד יהיה לי כח להתעסק איתו...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
קוראי פורוםאספנות היקרים!

התחלנו לחטוא למטרה.

אני מציע שנפסיק כולנו לעסוק בציוד צהל העכשוי , הוא עדיין לא אספנות ,ולא לשם כך נועד השרשור והפורום.

מעבר לכך, למרות שכולנו ידענים גדולים ומבינים עוד יותר גדולים, לא זה המקום להשמיץ את חיל האויר בפרט ואת צה"ל בכלל.

מסכים לגמרי, הוצאת לי מילים מהפה! מה עוד שאין כל סיבה לדבר על הציוד העכשוי של הצה"ל בפומבי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...