Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבע גג מקולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בודק רכב שהצבע בגג שלו מקולף.

בכמה זה מוריד את הערך? כמה עולה צביעה מחדש של הגג?

שים לב שבמקרים רבים, הקילוף בגג נובע מכך שהרכב עמד הרבה בקרבת הים, וכתוצאה מהמליחות נגרם הקילוף של הצבע. במידה וזה אכן המצב, הייתי מתרחק מהרכב כי סביר מאוד שכמו שהגג מקולף, אז ייתכנו בעיות של קורוזיה ביתר חלקי הרכב היותר חשובים ואז זה יכול להסתכם בהרבה יותר מכמה מאות שקלים על צביעה של הגג.

פורסם

בולשיט!

הצבע המטאלי ברכב שלי מתקלף. אין מה לעשות, מדובר ברכב בן 15, ואין מה לעשות: הצבע עם הזמן מתעייף, וסימני הגיל ניכרים עליו.

אז מה - האם יש בכך להעיד על מצבו התחזוקתי של הרכב? אני מכיר מכוניות חדשות יותר שהיו מתות להיות במצב של הרכב שלי. אז בבקשה, אם לא יודעים, לא חייבים להגיב בכח.

לפותח השרשור: הכל בהתאם לנסיבות. אם תציין באיזה רכב מדובר ומה גילו, נוכל לגבש דיעה יותר בקלות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שמעתי כי ווקס ופוליש בזמן די מצילים את הצבע, למרות שאינני בטוח לגבי התווך של 15 שנים. ובכל זאת מי שממש מלקק את רכבו דואג גם שיהיה מכוסה מפני השמש מרבית הזמן. ומי שלא דאג לווקס-פוליש, מי שנהג לזרוק את רכבו בשמש לפרקי זמן ארוכים, במיוחד כאשר מדובר ברכב יחסית חדש – אז למה שידאג גם לטיפולים בזמן ודברים כהנה וכהנה? וכמובן שאין זה כלל מחייב אלה התרשמות חיצונית בלבד ותמיד יהיו יוצאי דופן.

פורסם

אתה מנסה לקשור בין שני דברים שאין בהכרח קשר בינהם.

לפעמים יש מצבים שבהם לכסות את הרכב בכל פעם שאתה חונה זה דבר פשוט לא ריאלי. האמן לי, ניסיתי לעשות את זה.

לצערי גם לא בורכתי במקום חניה מקורה. אז מה? זה בהכרח אומר שאני מזניח את הרכב או שאני חוסך ממנו טיפולים?

אתה לא חייב לענות לי כאן, אבל לפחות אני מצפה ממך שתענה לעצמך ברצינות על השאלה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לי יש כיסוי בד לרכב בעלות של 250 ש"ח ואני דאגתי לשים אותו בכל פעם שרכב חנה ליד הבית, למרות שהיה מדובר ברכב השכרה קרוע ממלא. לכסות את הרכב לוקח 5-3 דקות. כאשר נסעתי העירה תמיד העדפתי חניות תת-קרקעיות. לא שהרכב היה חסין מפני השמש. הוא חטף וגם חטף את השמש. אבל לפחות לא כל הזמן. ולגבי המקרה שלך – אחרי 15 שנים – איך שלא תלקק – בטח ובטח שלא יראה כמו חדש. כוונתי הייתה לרכבים יותר צעירים. כך שאנה על תיקח באופן אישי.

פורסם

וזה בדיוק מחזיר אותנו לנקודת המוצא:

לפותח השרשור: הכל בהתאם לנסיבות. אם תציין באיזה רכב מדובר ומה גילו, נוכל לגבש דיעה יותר בקלות.

שים לב ששיניתי את הפונט בהודעות שלך. בחיאת, נסה להיצמד לפונט הסטנדרטי. הפונט שבחרת בו קורע לי את העיניים מרוב שהוא קטן.

פורסם

אחרי 15 שנים – איך שלא תלקק – בטח ובטח שלא יראה כמו חדש. כוונתי הייתה לרכבים יותר צעירים. כך שאנה על תיקח באופן אישי.

אני לא מסכים עם זה. תחושב גם שזה ליגיטימי לעשות לרכב פוליש ווקס, צבע אם התקלף ואם הרכב שמור, הוא יהיה במצב תצוגה - כמו חדש.

יחד עם זה, יש רכבים בני 3-5 שנים שניראים גזורים לחלוטין. בימר שלי עוד מאט חוגג יום הולדת ה-18.

בקשר לכיסוי, זה רעיון טוב. אני למשל, קניתי לבימר שלי כיסוי מיוחד שמחזיר אור והאוטו הרבה פחות חם מתחתיו גם תחת שמש לוהטת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כאן ישנם גם שיקולים יותר חשובים מהחזקת רכב. למשל אני עובד עם אנשים (מרצה במכללה). ההתקדמות שלי במקום העבודה תלויה במשוב שהסטודנטים נותנים לי. אם אני מגיע להרצאות ברכב שכולו מתקלה ומטונף, אם אני לבוש כמו חסר בית – המשוב יהיה בהתאם, אפילו ללא קשר לאיכות ההרצאות. וגם הקיצוניות האחרת – להגיע ברכב יותר מדי מפואר, להתבלט בין המרצים האחרים – גם כן לא בריא. זה היה אחד השיקולים לוותר על חלום הרובר 75.

אני מבקש ממך שוב להשתמש רק בגופן Ariel. הגופן שאתה משתמש בו קטן מידי ואינו נוח לקריאה.

אלעד

• תוכן חדש...