Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאור הרכב:

סובארו DL 1600 שנת 90 (ידני) 270 אלף ק"מ.

אוטו מצויין, סוחב חזק, צריכת דלק סבירה, מזגן משופץ, מטופל בקביעות, לא מזניח שום דבר (צמיגים, ברקסים הכל מצויין....) עבר טסט לפני חצי שנה.

השבוע הורידו אותי (זמנית, לא טסט חוזר) על "עשן לבן ממערכת הפליטה"

האמת שהתופעה לא חמורה, אמנם לפעמים יוצא עשן גם בטסט עשו קצת בעיות על זה אבל בסוף הסתדר, רק כעת אני בהורדה, מה שמסבך את המצב.

הבעיה שהאוטו אוכל שמן בכמויות -4 ליטר ל- 1000 ק"מ וברור שיש בריחת שמן למנוע והרינגים שחוקים.

במוסך (מורשה סובארו) מציע לי להחליף רינגים בעלות 2,500 + מע"מ מסתבר שגם כולל גומיות.

אני מבקש את עזרת המומחים.

א. האם כדאי להתעסק במצב כזה עם המנוע (לפי הנתונים לעיל) או להחליף?

ב. האם אפשר לפתור זאת בדרך אחרת (תוספים לא עזרו במיוחד)?

ג. האם יכול להיות לזה קשר עם הקרבורטור? (אמרו לי שעשן לבן לא קשור, אבל אני יודע חוץ מזה שאני צריך לנקות את הקרבורטור, כי המנוע משתעל לפעמים וקרה שנכבה אפי' באמצע נסיעה) ואז עדיף לנקות ואח"כ לבדוק?

:?

סובארו.jpg

פורסם

אני הייתי הולך על החלפת רינגים.

תבדוק עם המוסך מה קורה אם הוא פותח מנוע ומסתבר שצריך גם חריטה לצילינדרים. כמה זה יעלה לך יותר כי אולי אז ההעדפה להביא מנוע ולא לשפץ תשתנה.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

כדאי לבצע בדיקת קומפרסיה/דליפת לחץ, אבל על פניו נראה לי שהמנוע שלך צריך הרבה יותר מאשר רינגים (אלא אם המטרה היא לעשות "כאילו תיקון" ולמכור אותו הלאה). אני בטוח שבשביל לעשות עבודה רצינית יהיה צורך לחרוט צילינדרים ולהתאים בוכנות אוברסייז, כמובן גם למסור את הראש לשיפוץ על הדרך, ואז כבר לא בטוח שזה משתלם.

פורסם

שאלתי אותו, הוא אמר שנפתח ונראה מה צריך, חריטה זה כבר אוברול מלא וזה בסביבות ה4.5 לא כולל מע"מ

השאלה אם כדאי להסתכן כי הרי יכול להיות שלא יגמר בזה, או להחליף, הבנתי שהשוק היום קשה בזה.

פורסם

אישית, אין לי בעיה להמשיך עם האוטו, והייתי משקיע, אני רק לא יודע אם כשנוגעים במנוע יכול גם להרוס, ואם אני מחליף אם אין את הסיכון הזה?

ואם להחליף הבנתי שעדיף מיבוא, איך משיגים?

פורסם

התכוונת את הראשים-זה מנוע בוקסר.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עוד כמה שנים אז לך על מנוע מיבוא ,ואז אתה מקבל גם אחריות של 3 חודשים מינימום.

יש אצלי במרצדס גם את התופעה של הרינגים ומדרגות בצילינדרים ,אבל שיפוץ או מנוע מיבוא זה 6000 שקל ואין לי כרגע אז לבנתיים עשיתי רק ראש והוא מעשן הרבה פחות ובנוסף העלתי את הצמיגות אתמול ל20-50 .

איזה צמיגות אצלך?

בדקת קומפרסיה?

יש דפיקות חלשות מלמטה?(מתחת לאוטו באזור הבלוק)

עריכה :

הגבת יחד איתי ,אז כדאי לך להביא מנוע מיבוא ,אוברול לא משתלם .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מצתרף להמלצה של ~shay~ על העלאת צמיגות ל-20W50.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צמיגות יותר גבוהה לא עזרה לי, אמרו לי שיש שחיקה רצינית ברינגים, המנוע לא דופק והוא במצב מצויין.

המנוע מקורי של האוטו ז"א בן 18 אף פעם לא קרעו אותו והוא מחזיק מעמד יופי רק הבעיה הזאת.

בנוגע לאחריות המוסך נותן לי על ה-חצי אוברול ג"כ אחריות 3 חודשים

ברור שאם אני יכול להגיע לאותה תוצאה בחצי מחיר אני מעדיף, רק שזה לא יהיה זול שהוא יקר...

מה הקומפרסיה מגלה?

אם יוצא עשן לא ברור שזו דליפת שמן בבוכנות?

פורסם

אני לא בקיא במחירים של מנועים מפירוק, עלות עבודה וכו', אבל אם הולכים על פירוק המנוע הנוכחי לבדיקה, אז כדאי קודם לבדוק בו קומפרסייה/בדיקת דליפה, ואז לפתוח לראות מה המצב בפנים, ואח"כ כשיש לך יותר מידע לעבוד איתו, להחליט איזו אופציה מועדפת עליך.

• תוכן חדש...