Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, זו הפעם השניה שאני פותח כאן טופיק באותו נושא, מפני שהפעם אני יודע מה צריך לכתוב כאן על-מנת לעזור לכם לכוון אותי לרכב שאני באמת צריך.

אז ככה:

המחשבה הראשונה שלי, לפני שהחלטתי על רכב במחיר 60,000 ויותר, הייתה פיאט פונטו 2003-2004,

אבל ראיתי שמדובר ברכב יחסית חלש (1.3?) והתחלתי לחשוב יותר לכיוון המזדה 3 ספורט (5 דלתות), מודל 2005, או בכלל, רכב עם מנוע 1.6, אמין, לא זולל דלק, לא יקר מדי במוסכים(כמו גולף), וכן, שיהיה נעים לנסוע בו, ולא נרגיש שהוא מת כשנגיע ל 100.

אולי לחלקכם זה יישמע טירוף, אבל היום אני נוהג על טויוטה קורולה 93, 1.6, וממש נהנה איתה. הבעיה היא שהטויוטה של אבא, ואני צריך רכב צמוד, בעיקר לנסיעות בעבודה, אונ' בקרוב וכו' (רוב הנסיעות בעיר).

אז מה היה לנו?

התחלתי מפיאט פונטו, עברתי למזדה 3 (5 דלתות), ועכשיו אני מתייעץ איתכם, כי אני חושב שאין מזדה 3 ידנית. הדבר החשוב ביותר הוא לשים דגש על רכב שיענה לדרישות שהדגשתי למעלה.

(ד"א- אם מישהו יבוא ויגיד לי שזה דפוק להנעל על מנוע 1.6, ואפשר לקנות אוטו עם מנוע 1.4 ולהרגיש את אותה איכות נסיעה, אני אשמח לשמוע, אבל לדעתי (ואין לי נסיון), זה לא אפשרי).

תודה רבה מראש!

פורסם

מאזדה 3 מנוע 1600 אוטומטית לא ממש חיסכונית.

לשאלתך על רכב עם מנוע יותר קטן אבל זריז וחיסכוני - הונדה ג'אז אמינה, חיסכונית (הרבה יותר ממאזדה 3), יש ידנית (אבל גם עם גיר רציף היא מאוד חיסכונית), מנוע 1400 83 כ"ס לא מרגיש חלש, מרחב פנים ובגאז' מתקרבים לגודל של משפחתית, שמירת ערך טובה.

אפשרות נוספת -טויוטה יאריס (יותר זולה לאחזקה אבל פחות מרווחת, אין בגאז').

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מאזדה 3 מנוע 1600 אוטומטית לא ממש חיסכונית.

לשאלתך על רכב עם מנוע יותר קטן אבל זריז וחיסכוני - הונדה ג'אז אמינה, חיסכונית (הרבה יותר ממאזדה 3), יש ידנית (אבל גם עם גיר רציף היא מאוד חיסכונית), מנוע 1400 83 כ"ס לא מרגיש חלש, מרחב פנים ובגאז' מתקרבים לגודל של משפחתית, שמירת ערך טובה.

אפשרות נוספת -טויוטה יאריס (יותר זולה לאחזקה אבל פחות מרווחת, אין בגאז').

קודם כל, תודה על התגובה!

שנית, הסתכלתי על במוטוקאר על המפרט של היאריס, היא דיי ריקה מבחינת אבזור, לא?

לגבי יאריס- היא יותר איכותית \ אמינה \ נעימה מפונטו ספייס \ גראנד?

ו...מה לגבי פולו?

פורסם

יאריס אמינה ומבוקשת מאוד (בגלל זה מחירי מחירון בשמיים).

יש לך כמה רכבים אירופיים עם גיר ידני כאפשרות טובה -פונטו, פולו, קליאו B, פביה, איביזה.

אני אישית אוהב את הנוחות של קליאו וגם את המנוע 1400 עם 98 כ"ס 16V.

ברכבים מבית פולסוואגן (אפילו במודלים חדשים כמו רומסטר) אני סובל מהמושבים הלא נוחים (לדעת הגב שלי).

פונטו זולה לאחזקה (יותר מאחרות) אבל כרכב, הנאה מנהיגה אני מעדיף את רנו.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יאריס אמינה ומבוקשת מאוד (בגלל זה מחירי מחירון בשמיים).

יש לך כמה רכבים אירופיים עם גיר ידני כאפשרות טובה -פונטו, פולו, קליאו B, פביה, איביזה.

אני אישית אוהב את הנוחות של קליאו וגם את המנוע 1400 עם 98 כ"ס 16V.

ברכבים מבית פולסוואגן (אפילו במודלים חדשים כמו רומסטר) אני סובל מהמושבים הלא נוחים (לדעת הגב שלי).

פונטו זולה לאחזקה (יותר מאחרות) אבל כרכב, הנאה מנהיגה אני מעדיף את רנו.

אבא שלי נהג סיאט (והוא צד חשוב, לצערי).

רנו עדיפה על יאריס? (אבא שלי משוחד בגלל הקורולה)

שאלה אחרונה, אחרי הקורולה 93, 1.6, אני לא ארגיש ירידה בנוחות אם אני אכנס ליאריס \ פולו \ פונטו \ רנו?

פורסם

תשמע, אם את רוב הנסיעות שלך אתה עושה לבד ולא נוסע דרך קבע נסיעות ארוכות מאוד.

(ז"א -אתה לא נוסע חיפה-ב"ש כל יום), אלא נוסע בעיקר בעיר, או באיזור המרכז לדוגמא (כולל כניסות רבות לאיילון וגהה) ורק בסופ"ש נוסע לבקר את ההורים בירושלים, אז אתה ממש לא צריך מזדה 3.

מספיק לך סופר מיני - שזה כולל את כל הרכבים מהקבוצה של הפולו, 206, פונטו, יאריס וכו'.

המנועים שלהם נעים בין 1.3-1.6 בד"כ, והאמת היא שזה דיי תלוי איזה רכב אתה רוכש ואיזה גיר.

יש רכבים שה-1.3 אוטומטי שלהם יותר זריז מה-1.6 של רכבים אחרים.

לנפח אין כאן ממש משמעות, זוהי סתם דעה של מר. ישראלי.

כיוון שראיתי שאתה חושב בכיוון של ידני אז כבר אני יאמר לך שזה מצויין.

גם תחסוך דלק, גם תחסוך עלויות בקניית הרכב וגם הגיר הידני אמין יותר.

אני חושב ש-60K ש"ח מקרבים אותך מאוד לרכב יחסית חדש, אתה יכול לקנות שנתון יותר מתקדם מאשר ברכב משפחתי.

נראה לי שהיום 60 אלף זה המחירים של שנת 2005-2006.

אם יש לך יותר מ-2 נוסעים ברכב בדרך קבע, אז תוכל לשקול רכישת משפחתית.

בכל מקרה,

בנוגע לפולו, רכב טוב.

יכול מאוד להתאים לך.

נותן תחושה יוקרתית מבפנים ומרגיש מוצק ואיכותי.

סה"כ נעים לנהיגה, לא זללן דלק ויחסית אמין.

מחירי התיקונים לדעתי סבירים.

הוא לא רכב זריז, כמובן שאין לו בעיה עם 100 ולא עם יותר, אבל סה"כ השילוב של ה-1400 הישן קצת (75 כ"ס) עם תיבה אוטומטית גורם לו להרגיש מעט כבד, לא משהו רציני.

בוא נגיד שיותר נעים לי לנהוג עליו מאשר על פוקוס 1.6, שמרגישה פחות זריזה.

פורסם
תשמע, אם את רוב הנסיעות שלך אתה עושה לבד ולא נוסע דרך קבע נסיעות ארוכות מאוד.

(ז"א -אתה לא נוסע חיפה-ב"ש כל יום), אלא נוסע בעיקר בעיר, או באיזור המרכז לדוגמא (כולל כניסות רבות לאיילון וגהה) ורק בסופ"ש נוסע לבקר את ההורים בירושלים, אז אתה ממש לא צריך מזדה 3.

מספיק לך סופר מיני - שזה כולל את כל הרכבים מהקבוצה של הפולו, 206, פונטו, יאריס וכו'.

המנועים שלהם נעים בין 1.3-1.6 בד"כ, והאמת היא שזה דיי תלוי איזה רכב אתה רוכש ואיזה גיר.

יש רכבים שה-1.3 אוטומטי שלהם יותר זריז מה-1.6 של רכבים אחרים.

לנפח אין כאן ממש משמעות, זוהי סתם דעה של מר. ישראלי.

כיוון שראיתי שאתה חושב בכיוון של ידני אז כבר אני יאמר לך שזה מצויין.

גם תחסוך דלק, גם תחסוך עלויות בקניית הרכב וגם הגיר הידני אמין יותר.

אני חושב ש-60K ש"ח מקרבים אותך מאוד לרכב יחסית חדש, אתה יכול לקנות שנתון יותר מתקדם מאשר ברכב משפחתי.

נראה לי שהיום 60 אלף זה המחירים של שנת 2005-2006.

אם יש לך יותר מ-2 נוסעים ברכב בדרך קבע, אז תוכל לשקול רכישת משפחתית.

בכל מקרה,

בנוגע לפולו, רכב טוב.

יכול מאוד להתאים לך.

נותן תחושה יוקרתית מבפנים ומרגיש מוצק ואיכותי.

סה"כ נעים לנהיגה, לא זללן דלק ויחסית אמין.

מחירי התיקונים לדעתי סבירים.

הוא לא רכב זריז, כמובן שאין לו בעיה עם 100 ולא עם יותר, אבל סה"כ השילוב של ה-1400 הישן קצת (75 כ"ס) עם תיבה אוטומטית גורם לו להרגיש מעט כבד, לא משהו רציני.

בוא נגיד שיותר נעים לי לנהוג עליו מאשר על פוקוס 1.6, שמרגישה פחות זריזה.

תודה על התגובה, באמת.

יש רק דבר אחד שעדיין לא ברור לי.

אמרתי שאני רגיל לקורולה מודל 93, 1.6. המכוניות שהצגת (פולו, פיאט וכו'), יתנו לי את אותה הרגשה מבחינת נסיעה? או שיהיו יותר חלשות ?

פורסם

ראשית, אותה הרגשה בפירוש לא.

תצטרך קודם להתרגל לרכב וזה לא יקרה ביום.

כאשר הסיריון שלי היתה במוסך שבועו חצי היה לי אופציה לבחור בין שוב סיריון או פונטו

והחלטתי לעשות חידוש זמני ועברתי לפונטו 2006.

הרכב מאוד זריז (מנוע 1.3) תיבת הילוכים ידנית מעולה, חסכונית מאוד בדלק ואמינה מאוד.

חלקי הרכב זולים מאוד וזמינים ואחזקה מאוד זולה.

הסופרמיני של היום 2005+ בהרבה יותר מרווחים ממשפחתיות 1993-2000, ונוחות יותר.

אני ממליץ לך ללכת על פיאט פונטו.

אמנם ערך הרכב לא כמו של יאריס או ג'אז אבל לדעתי זה שווה את זה,

תהיה לך האפשרות לנצל כל רגע ברכב, נושא תצרוכת הלדק לא תעיק עליך ולדעתי זה מעולה.

שלומי.

פורסם

** נמחק ציטוט מיותר. אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך **

כן, יצא לי לנסוע בפונטו של מכרים. השאלה היא אם אני לא ארגיש שאני זוחל, לעומת הקורולה שלי?

פורסם

כן אתה תרגיש אבל אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

אתה לא יכול לבקש רכב חזק אבל חסכוני בדלק, או רכב נוח ואמין.

יש דברים שצריך להתפשר עליהם

אז או שתקנה רכב משפחתי שיהיה מרוויח יותר מהיר וחזק

אבל זולל דלק (יחסית ואחזקה כללית יקרה יותר).

או שתלך על כיוון של רכב קטן יותר פחות מרווח לא עגלה אבל גם לא כל כך מהיר

עם אחזקה כללית זולה יותר וצריכת דלק הרבה יותר נמוכה.

קח בחשבון שרכב משפחתי יותר יקר לאחזקה בגלל גורמים מסוימים כמו: צמיגים גדולים יותר אז גם המחיר יהיה יותר יקר

וכך גם שאר המכלולים כי ככל שהרכב יותר גדול יש יותר הנדסת אנוש וההוצאות לתכנן וליצר את הרכב עולות וכך גם מחיר החלקים

בין אם זה טיפול או תיקון

ובגלל שאתה סטודנט אני מאמין שאתה מעדיף לחסוך כמה שיותר על מנת לא לחנוק את עצמך בהוצאות

ולכן רכב קטן יהיה יותר פרקטי עבורך מכיוון שאני מאמין שאת רוב הנסיעות אתה תעשה לבד ואין לך צורך בבג'ז גדול

או מרווח פנימי וגם בגלל שאתה לא צריך לעשות נסיעות ארוכות.

קח בחשבון גם שרכבים ממשפחת פולצפגן יהיו יותר יקרים לאחזקה מרכבים אחרים וגם היאריס לא תהיה כל כך משתלמת

לכן אני חושב שכדאי לך לשקול או את הרנו קליאו או את הפונטו שאומנם היא הכי חלשה אבל אתה תחסוך הרבה בדלק

ובהתחשבות בנסיבות שמחיר הדלק רק עולה זה שיקול מאוד חשוב היום.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

** נמחק ציטוט מיותר. אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך **

אני מתנצל שאני מגיב רק על דבר אחד ממה שכתבת, אבל- יאריס לא תהיה כל כך משתלמת? למה?

פורסם

בגלל מחיר המחירון שלה ובגלל מחיר עוד יותר גבוהה שהיא נסחרת (אפילו האקזמפלרים שלא נשמעים כמציאה גדולה).

סופרמיני אירופאית באותו המחיר יהיו יותר צעירים ב 3-4 שנים.

• תוכן חדש...