Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב של מורל 15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מישהו יודע לתת מידע לגבי הסאב של מורל - ה 15" - הותיק שמופיע ביד 2 ?

פשוט ראיתי אחד כזה ולא רשום מאחוריו כלום - אפילו לא דגם...

איך הוא ? מה אופי הסאונד שלו ? תיבה פתוחה ? סגורה ?

איך יישמעו 3 כאלו בתיבה אטומה על מונו רוקפורד 1001BD ?

תודה חברים.

...CASKA for life

פורסם

לפי דעתי הסאב של מורל - ה 15" לא מומלץ

כלל הדברים שאני שמעתי עליו לא טובים,

מה שאמרתי בגדר המלצה בלבד.

mazda 3 2008

Jin Ba Ii Tai

מכונית היא אחלה כלי להחזרה בתשובה,

תמיד כשאני נוהג כולם מתפללים כל הדרך.

פורסם
שלום,

מישהו יודע לתת מידע לגבי הסאב של מורל - ה 15" - הותיק שמופיע ביד 2 ?

פשוט ראיתי אחד כזה ולא רשום מאחוריו כלום - אפילו לא דגם...

איך הוא ? מה אופי הסאונד שלו ? תיבה פתוחה ? סגורה ?

איך יישמעו 3 כאלו בתיבה אטומה על מונו רוקפורד 1001BD ?

תודה חברים.

לדעתי מאוד מאוד לא מומלץ.. שמעתי אותו ברכב הדגמה של מורל שהיה באוטומוטור האחרון ולא עפתי הבאסים לא היו עמוקים מספיק ובכלל הכיווון באוטו היה יותר מדי טרבל אז לא יודע כמה אפשר להגיד שזה נכון מה שאני חושב על הסאב..

הקיקר C12 אצלי נותן יותר אפקט לא יודע מה קרה שמה

מאוד התאכזבתי מהסאב, אין לי מושג באיזה תיבה הוא היה

אני יכול לחפש תמונה אני חושב שיש לי

פורסם

ואני על סמך נסיון ארוך שנים עם הסאב הזה גם יכול לאמר לפותח הת'רד דברים אחרים...

זה סאב מאוד חביב יחסית ל300 שקל - עדיין יש לי את הפורט שלו דרך אגב - אם תצטרך - דבר איתי בה"פ.

לפי הגדרות היצרן הוא זקוק לתיבה שבין 45 ל75 ליטר - בתכלס אם אתה הולך על תיבה אטומה - על תעבור את ה45 ליטר.

לגבי תיבה פתוחה 70 ליטר עם פורט בקוטר 11 ס"מ באורך 25 ס"מ יעשה עליו עבודה יפה - מנסיון.

הסאב הזה יורד מאוד נמוך אבל הSPL שהוא מספק נמדד סביבות ה136 DB ולא יותר - שזה די עלוב לסאב 15 אינטש עם פורט ענק.

הוא בעל דיוק סביר ביותר לסאב 15 אינטש שעולה 300 שקל ואפשר גם להנות ממנו במוזיקה - בניגוד לסאבים כמו L7 שעולים פי כמה וכמה ובינם לבין מוזיקה שמנוגנת אין שום קשר - אפילו לא מקרי.

אז תיקח את הדברים בפרופורציה ותדע מה אתה קונה - סה"כ, למי שרוצה סאב שיורד מאוד נמוך ולא מתכוון לזכות איתו בתחרויות או להוציא ממנו עשן וגם להנות ממוזיקה - וגם אין לו תקציב - עסקה לא ראה בכלל.

ואל תיתן לו 300 RMS אתה תישרוף לו את הצורה - 150 מספיק מעל ומעבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אישית לא אוהב באס ברוטאלי...

מדובר באחיין שלי, הוא רוצה מערכת מפלצתית שוברת עצמות (ילד דביל חולה באס ופוזה) בתקציב של שקל וחצי. עלה רעיון להרכיב שלושה כאלו בתיבה אטומה או בתיבת BANDPASS - אבל מאחר וקשה להשיג נתונים לגבי הסאב אני חושב שנשאר עם תיבה אטומה.

יש אפילו אפשרות להשיג 4 כאלו....

השאלות הן: - איך העסק הזה יישמע בתוך פאסאט 1998 ? (אפשר להגיע לבאס מדוייק יחסית ?)

מה תהיה ההתנגדות הסופית של שלושה כאלו (4OHM) או אפילו ארבעה כאלו ?

כמה לתת להם ? (המגבר 1001BD וערכת ההתקנה 0/1 GAUGE )

מה גודל התיבה לשלושה כאלו ? (פשוט להכפיל 45 בשלוש ? - לא נראה לי..)

תודה - חגי

...CASKA for life

פורסם

עזוב.

יש מישהו שמוכר כאן L7 יד שניה - כנראה שזה כל מה שהאח שלך מחפש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תשאל את optisub

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו באמת...

אני אוכל לבנות להם תיבה אטומה מינימאלית ? (משמע מינימום נפח - להכניס את כל השלוש לאורך בקופסא באורך מטר חצי ועובי של 25ס" כולל דפנות..)

או שכדאי לעשות BANDPASS (+- כפול בעובי ופתח אחד צר בתחתית לכל אורך התיבה 1.5 מטר)

(אני פחות מעוניין לכוון את התיבה ל 20HZ ויותר מעוניין בדפיקה עצבנית - THUMP)

השתמשתי בכל הסוגריים שהיו לי במקלדת.... וגם בנקודות

חגי

...CASKA for life

• תוכן חדש...