Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת חוטי חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהסיבה לכך שמשתמשים בזהב (כן, בזהב) במגעים של כרטיסים אלקטרוניים היא שנחושת מוליכה יותר טוב מזהב. גם מגעים של מחברי היי פיי מצופים זהב (ויקרים יותר, כמובן) מאותה סיבה, שנחושת מוליכה טוב יותר.

אחת הסיבות שממחזרים מכשירי אלקטרוניה היא העובדה שממצים מהם את ציפוי הזהב מהמגעים.

פורסם

הסיבה שמשתמשים בזהב היא שיש מקרים שבהם צריכים מוליכות ממש נקייה ורציפה, במחשבים למשל כל הכרטיסים (אני דיי בטוח שכולם) מצופים זהב מהסיבה שזהב היא מתכת אצילה וחיבור שלה עם מתכות אחרות כמו כן חשיפתה לאוויר ולחות לא גורמת לתהליכי חמצון וגלווניזציה אשר עלולים עם הזמן להגדיל את הקושי בזרימת המידע, אני לא בטוח ב-100 אחוז אך סביר להניח שתהליכי החימצון עצמם גורמים להתנגדות גבוהה יותר בנקודת החיבור.

ברור למה יש רצון להשתמש בציפוי זהב גם בחוטים למרות שסביר להניח שעד שתיהיה בעייה הכבל עצמו כבר יוחלף, בכל מקרה אני אישית לא מכיר מקרים שבהם אנשים החליפו כבלים בגלל בעיות בציפוי.

ציפוי זהב הוא ציפוי ממש דקיק וההפרש במחיר בין כבל עם ציפוי כזה לכבל עם ציפוי אחר ממש לא גבוה.

לדעתי האישית אין צורך בחוטים בעלי ציפוי טפלון, אלה מיועדים לאפליקציות אחרות ולא באים להתחרות עם חוטים בעלי בידוד רגיל.

פורסם

מגעי נחושת שמים בדיוק כפי שצויין מעליי- כדי למנוע בעיות של קורוזיה (גלוונית או חמצון) ולהבטחת מגע טוב לאורך זמן. אכן התנגדות התחמוצת גבוהה מאד. אם לא היו בעיות כאלה היו מעדיפים נחושת או כסף.

אני לא יודע מה זה "חוטים רגילים". ישנם חוטי עם ציפויי PVC שונים, חוטים עם ציפוי סיליקון, טפלון, בד, אסבסט ועוד. כל דבר לשימוש שלו. חוטי טפלון מקובלים בעולם האוירי והצבאי והם בהחלט מחליפים שם חוטים פשוטים גם מסיבות של אמינות בלבד.

• תוכן חדש...