Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת חוטי חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היכן ניתן לרכוש חוטי חשמל לרכב לפי מטר באיזור ת"א?

הייתי ברוב המקומות באיזור המסגר, כולל בגלאור ואין להם.

כנ"ל ברדיו הירקון וברדיו מונטנה.

פורסם

איזה חוטים בדיוק אתה צריך?

חוטי הצתה, חוטים לרמקולים, או לסטרטר?

באזור תא המנוע חייב להיות בידוד מאוחד,

ישנם מערכות, שבהם לא ניתן לרכוש חוט בודד אלה צמה

בהצלחה

פורסם

לחבר שלום,

1. מהו שטח החתך של המוליך החשמלי הדרוש לך ?

2. האם מוליכי החשמל עוברים בתא המנוע באזורים חמים ?

3. האם בצבע שחור ואדום זה מספיק לך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תוכל לרכוש כבלים לפי מטר רץ וגם נעלי כבל וכלי עבודה אצל אלקטרוניקה הר ציון בע"מ.

הכתובת :

הר ציון 19, תל אביב-יפו

תבקש כבלים מצופים PVC תקינים ולא זבל סיני (אני רכשתי אצלם כבלים עם תו תקן ישראלי).

במידה ותרצה כבלים איכותיים תוכל לרכוש אצלם כבלים עם בידוד סיליקון העומדים בטמפ' של עד 180 מעלות צלזיוס וגם גמישים מאוד.

אל תשכח להתמקח על המחיר ! (ככה זה עובד אצל הבוכרים).

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

כמו שמרק אמר- בחנויות בשד' הר ציון ובפרט בזו שציין יש את המבחר הגדול. לכל פחות תקנו חוטים בעלי בידוד PVC ובעלי תו תקן, אם אתם רוצים להשקיע קנו חוטים עם בידוד טפלון.

מרק אני רואה שעברת לאריס סאן...

פורסם
האם תוכל לציין בבקשה איזה יצרן/י רכב משתמשים בחוטים עם בידוד טפלון?

תודה

לא ניתקלתי במערכות החשמל של הרכב במוליכי חשמל עם בידוד מטפלון אבל כול המוסיף זה מצויין אבל רק יקר.

פורסם
האם תוכל לציין בבקשה איזה יצרן/י רכב משתמשים בחוטים עם בידוד טפלון?

תודה

לרוב הם משתמשים בחוטי PVC תקניים כי לחסוך עלויות. יכול להיות שבמיקומים מיוחדים כן משתמשים בחוטי טפלון.

פורסם

ז"א שההמלצה להשתמש בחוטים עם בידוד טפלון מיותרת. באותה מידה ניתן היה להמליץ על מוליכים מזהב (מוליך יותר טוב, לכל הדעות).

פורסם

כנראה שלא הצלחת לעשות סופרפוזיציה בין ההודעות ולהוציא מהן את המסקנה המתבקשת אז אני אעזור לך:

1. כתבתי שעדיף להשתמש בחוטי טפלון.

2. כתבתי שיצרני הרכב לא משתמשים בהם מטעמי חיסכון, אלא במיקומים מיוחדים.

המסקנה המתבקשת- למי שלא מתקמצן עדיף לקנות חוטי טפלון. למי שמתקמצן או מתקשה להשיג- ניתן להשתמש בחוטי PVC תקניים.

למרות שברור לי שהבנת היטב את הכוונה ואתה מקנטר מטעמים בלתי ענייניים (וכמובן שבפעם הבאה שתעשה זאת אני אהיה הרבה פחות סבלני) אני בכ"ז אסביר מעבר:

1. רוב חוטי ה-PVC שמוכרים בחנויות הם חוטים זבאללה סוג ז' וקצת קשה להשיג חוטי PCV תקניים.
  2. יצרני הרכב משתמשים בחוטים בעלי תקינת SAE והם יותר איכותיים מחוטי PVC בעלי תקינת UL או ת"י מקביל, שאינם מיועדים לרכב.
  3. חוטי טפלון יותר יקרים וקצת קשים להשגה, אך במידות מסויימות ניתן להשיג אותם גם בחנויות בשד' הר ציון. במידה ואין כוונה לחסוך או שלא צריך אורכים גדולים בהחלט עדיף חוטי טפלון- הרבה יותר עמידים. למרות היות הבידוד דק, הוא נותן ביצועים טובים יותר מ- PCV בעל עובי כפול.
  4. חוטי זהב מבודדים אינם בנמצא. לכן ברור שההשוואה הצינית אינה במקומה. מעבר לזה לידיעתך- כסף מוליך חשמלי טוב יותר מזהב ומנחושת, וחוטי כסף כן קיימים לאפליקציות מיוחדות.

אגב יש לי עוד חדשות מרעישות בשבילך:

...באותה מידה ניתן היה להמליץ על מוליכים מזהב (מוליך יותר טוב, לכל הדעות).

אני לא יודע על איזה דעות דיברת, כנראה שיש לך ריבוי דעות עם עצמך כי נחושת מוליכה טוב יותר מזהב.

• תוכן חדש...