Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זליגת זרם בבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בשבוע האחרון התחילו לי בעיות הנעה ( המצבר מתרוקן ).

1. בדקתי טעינה - תקינה.

2. מצבר מתרוקן - תלוי כמה זמן הרכב עומד.

3. חשוב לציין שבדקתי את זליגת הזרם והיא עומדת על 1.5A, הבדיקה נעשתה לאחר שניתקתי את כל מה שלא מקורי ברכב ( ואני מתכוון להכל ) .

בבדיקה ניסיתי לבדוק פיוז פיוז והזליגה לא השתנתה.

אני מעריך מאד כל עזרה, תודה.

פורסם

זרם זליגה כאשר הרכב כבוי עם דלתות סגורות אמור ליהיות בערך 60MA

צריך לבדוק בצורה יסודית זליגה על כל הפיוזים על מנת לבודד את איזור הזליגה. ממש להוציא אחד אחד ולבדוק על המצבר.

יתכן ואחד הממסרים מקצר ומושך זרם.

תבדוק את מצב הנורות בתא כפפות ובתא המטען. יתכן והם דולקות קבוע. דיבורית לרכב מקצרת,תוציא את מצית סיגריות, אנטנה חשמלית שלא מופסקת על ידי מיקרוסוויץ, מפשיר אדים פועל קבוע, פיקוד לחלון חשמלי קבוע וכו'

פורסם

בדקתי את כל הנורות ( תא מטען, תא כפפות, תקרה, מגיני שמש ) כולם כבויות.

כבר בדקתי פיוז פיוז, הזליגה לא השתנתה כלל. בתא המנוע ישנם שלושה פיוזים כאשר מוציאים 1 הזליגה לא משתנה, כשמוציאים 2 הזליגה יורדת ל 0 ( שגם זה לא הגיוני ) .

לא ציינתי לפני שבוע וחצי הלך לי מדחס המזגן לפי מה שתיארו לי, המדחס לא יונק.

למיטב ידיעתי יש במדחס סולונואיד שעובד בערך על 1.5A, ייתכן שזה מקור הבעייה ?

תודה

פורסם

מדחס המזגן לא אמור ליהיות מחובר למתח ישיר. כלומר כאשר אתה מנתק סוויץ אז הסולונואיד מתנתק אבל שווה בדיקה. בדוק האם כאשר אתה לוחץ על מפסק המזגן כאשר הרכב כבוי אתה שומע את הסולואיד מתמתג.

מהם בדיוק שני הפיוזים שציינתה, למה הם מחוברים?

פורסם

אזעקהף בדקת? רמקול שלה? מוח?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
בדקתי את כל הנורות ( תא מטען, תא כפפות, תקרה, מגיני שמש ) כולם כבויות.

כבר בדקתי פיוז פיוז, הזליגה לא השתנתה כלל. בתא המנוע ישנם שלושה פיוזים כאשר מוציאים 1 הזליגה לא משתנה, כשמוציאים 2 הזליגה יורדת ל 0 ( שגם זה לא הגיוני ) .

לא ציינתי לפני שבוע וחצי הלך לי מדחס המזגן לפי מה שתיארו לי, המדחס לא יונק.

למיטב ידיעתי יש במדחס סולונואיד שעובד בערך על 1.5A, ייתכן שזה מקור הבעייה ?

תודה

ידידי היקר,

אני מניח שניתקת את כבל המינוס ובין המינוס של הכבל למצבר חיברת את מד-הזרם.

למה קיבלת זליגה 0 ? פשוט מאוד...מהקוטב החיובי של המצבר יוצא כבל אחד לאלטרנטור וכבל אחד יותר דק לקופסאת הפיוזים ולפיוז שניתקת. כלומר המצבר היה מנותק.

כמדומני מקופסאת הפיוזים יוצא כבל נוסף לאלטרנטור דרך פיוז של 110 אמפר.

זליגה נורמלית ברכב שלך ללא אזעקה וללא התקנות נוספות שבוצעו בארץ הינה בסביבות 25 מיליאמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל מנותק הרכב במצב סטנרטי לגמרי. ( ללא צרכנים לא מקוריים ).

הזליגה עומדת על 1.5A שזה המון, המצבר מתרוקן תוך 6 שעות.

היום התחלתי לנתק את המצבר אחרי כל נסיעה, על מנת שאוכל להניע שוב . יש בעיה עם זה ?, כמובן עד יום ראשון שאוכל להגיע למוסך .

מרק אתה צודק זה בדיוק מה שעשיתי .:oops:.

יש למישהו רעיונות ?

מישהו יכול להמליץ על חשמלאי טוב באיזור המרכז שמתמחה ב VW ?

דרך VAG COM יש אפשרות לאתר את הזליגה ?

ושוב האם יש קשר למדחס המזגן ? (במדחס סולונואיד שעובד בערך על 1.5A, ייתכן שזה מקור הבעייה ? קצת לא הגיוני לדעתי, אבל אני אנסה מחר לנתק את הפלאג של המדחס )

תודה

פורסם

אני נתקלתי בפורד מונדאו שבו זליגת הזרם הייתה באלטרנטור עצמו ומצאתי זאת לאחר שניתוק כל נתיך וכל ממסר לא ביטלה את זליגת הזרם וראיתי שאין צרכן חשמלי כלשהוא שפועל. ניתוק חוט המצבר (+) המתחבר לאלטרנטור, ביטלה את זליגת הזרם ועם חיבורו שוב לאלטרנטור מיד עלתה הזליגה שהייתה 3.5 אמפרים.

מקומות טובים לאיתור ותיקון הבעייה, שמתמחים ברכבי פולקסווגן:

1. "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א, טל' 03-5373204 ובקש את רון (שהנו חבר פורום זה).

2. "מוסך אדמונד" שברח' הסתת 10 א.ת חולון (בסמטה), טל' 03-6500613/4 ובקש את יורם או את רפי.

נא עדכננו בממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הפיוז שהוצאת, ואשר הוריד את הזליגה ל 0 , יש לנסות לעקוב אחרי החיווט שלו, לבדוק אם החוט (או אחד לאחר הפיצול, ככל שיש כזה) מחובר לאלטרנטור, אם כן, לנתק אותו (ולהזהר מקצר קיצוני ומסוכן) , לבודד את החוט, להחזיר את הנתיך ולבדוק האם הזליגה לא עוברת את הערך של 0.06 אמפר.

לחילופין, לעקוב אחרי החוט לאן הוא מתחבר, ו/או לבדוק איזה מערכות מפסיקות לקבל מתח/לתפקד.

הכי טוב, בעל מקצוע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן ברכב הזה יכולה להתקיים תופעה של זליגה דרך האלטרנטור .

לעינין מדחס המזגן ,הבעיה של היניקה מקורה בווסת הספיחה המכני

שבתוך המדחס ואין לו קשר חשמלי כל שהוא ,כמובן גם שמדחס המזגן

מתנתק עם סגירת מתג ההנעה .

תגיד איך ניתקת את האזעקה?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום לכולם

שירותי רכב - אני אנסה לנתק את האלטרנטור ואבדוק את האפשרות הזו .

רפי לין - אתה כנראה אגדה ( שמעתי את השם הזה הרבה ! ), נראה לי שאלך למוסך רון לפתור את התקלה, פעם הוא פתר לי בעייה.

מוסך רון - בעבר הייתי אצלך V5 לבנה עם גיר במצב חרום, רון מה הטלפון שלך ? מתי אני יכול להיכנס לבדיקת מקור הזליגה ?

ניתקתי את כל הפיוזים של האזעקה.

תודה לכולם

• תוכן חדש...