Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לפני שבועיים-שלוש הייתה נזילת מים ברכב, עליתי על זה ישר ולמחרת כבר החלפתי את המשאבת מים.

הכל עובד מצוין והאוטו לא מאבד מים עד ש:

*אני כל בוקר לפני נסיעה ולא משנה מה מצידי יאחר, מרים מכסה מנוע ומחפש דברים חריגים, בודק שמן + מים ברדיאטור + מים במיכל עיבוי, רואה שהכל תקין, סוגר ומניע.

באותו היום שהמכונאי החליף את המשאבת מים, הוא מילא מים ירוקים חדשים, מכיוון שבכל טיפול\תיקון של הרכב אני עומד ליד המכונאי, מסתכל מה עושה ( ולפעמים אפילו עוזר אם הוא מסכים הכל למען הרכב לסיים את העבודה מהר ושהכל יעבוד בהשגחה שלי), אז ראיתי שהוא לא מילא מים ממש עד תחילת פקק הרדיאטור, אלא המים שהוא מילא מגיעים לכזה גובה שאני רואה את הפאנל העליון של הרדיאטור מבפנים מבעד למים.

זאת אומרת, גובה המים הוא בערך כמה מילימטרים מעל הברזל הכי עליון (שהרדיאטור ריק לחלוטין ומסתכלים פנימה, רואים פאנל ברזל שהולך לכל אורך הרדיאטור - הצלעות קירור או איך שקוראים לזה).

בכל מקרה שהגעתי הביתה, מילאתי עד הכמות של הפקק וסגרתי (במיכל העיבוי המים בגובה הצריך להיות ומשם הם לא זזים מילימטר וכמובן שאין סתימה בצינור בין הרדיאטור למיכל עיבוי).

מאז שמתי לב (שאני בודק כל בוקר) שחסר ברדיאטור כל יום ממש טיפה וכעבור שבוע יש בדיוק את אותה הכמות של המים שהמכונאי השאיר לי ומשם זה לא יורד.

ושוב אני ממלא ושבוע אחרי זה יורד חזרה לאותה הכמות בדיוק ונשאר שם (יוצא שמהגובה של ה"כמעט נוגע בפקק" לבין הגובה של המים כרגע יש בערך ס"מ ומשהו הפרש עד שרואים את הצלעות קירור מבעד למים).

לפני החלפת המשאבת מים, גובה המים היה ממש מתחת לפקק ולא ירד (עד שהמשאבה החליטה להתפגר).

בכל מקרה, זה תקין?

נראה לי ממש מוזר שבמיכל עיבוי המים נשארים כמו שהם, ברדיאטור זה יורד בדיוק עד לאן שהמכונאי מילא בפעם הראשונה ופשוט נשאר שם.

**האוטו לא מתחמם, אין לחץ בצינורות, סוחב ונוסע מצוין,הוחלף טרמוסטט ורדאיטור לפני כמעט שנה ואין בו נזילות, מקבל רק מים ירוקים ככה שגם קורוזיה איפשהו לא יכול להיות.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

הבעיה היא שיש אוויר בצינור בין המיכל עיבוי לרדיאטור.

בצע כך:

שהמנוע קר פתח את פקק הרדיאטור ואת הפקק של מיכל העיבוי, תנשוף לתוך מיכל העיבוי עד שיצא נוזל קירור מהחריר שבפייה של הרדיאטור (לאן שמתחברת הצינורית)

לאחר מכן תמלא נוזל קירור עד הסוף ברדיאטור(ממש עד הסוף), ובמיכל העיבוי שיהיה עד קו הF.

שאני אומר לינשוף לתוך מיכל העיבוי אני מתכוון שתאטום עם הידיים ותנשוף לתוך שיהיה לחץ והנוזל קירור יצא מהפייה של הרדיאטור.

אם לא עזר, יכול להיות שהפקק של הרדיאטור לא תקין, יש עליו קפיץ כזה ולפעמים כל העסק ניתקע, וצריך להחליף את הפקק, רצוי מקורי, או שתנסה לרסס עליו WD40 ותנגב לפני שתחזיר

• תוכן חדש...