Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תפנה ל"איתני חלפים", הוא יושב בסמטה הראשונה מרח' המסגר לכיוון דרום אחרי ההצטלבות עם רח' יצחק שדה.

הוא "שוחט" סיטרואנים כל יום כל היום ומחזיק המון חלקים.

בהצלחה.

נכון ללפני שבועיים העסק של איתני נשרף כליל (שוב), ואין שם לא איתני ולא חלקים בינתיים לפחות...

HFturbo

פורסם

אני לא מבין למה לשפץ את הרכב, עדיף לחפש BX במצב טוב יותר ואותה לשפץ

איו טעם להוציא הון על רכב שאפשר להשיג טוב ממנו במחיר מצחיק, ואת הרכב שלך לשמור לחלקים וכד'

היו לי לא מעט הזדמנויות לרכוש BX במצב לא הכי טוב אבל לא חשבתי לגעת בהם, רק כשמצאתי BX יחסית תקינה קניתי, ועשיתי לה ישור קו ב 8500 ש"ח שכלל הרבה דברים, אבל היום אני נוסע על רכב מסודר ואני מאושר.

הנה תמונה בטיול בשלג האחרון.

IMG_1642.JPG

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בנושא בעלי מקצוע יש 2 שאני ממליץ לבדוק

בחולון יש את תמיר יהושע ברחוב היוצר 9 נקרא "המוסך של תמיר" הטלפון שלו 03-5583857 או 057-8800246.

הבן אדם תותח בכל סוגי הפיג'ו סיטרואן וגם פדנט בעבודה שלו ובחור ישר-אפילו עבד בלובינסקי במוסך המרכזי בבני ברק פעם.

כשה BX-ים עוד היו נפוצים הוא טיפל בהם הרבה ובטח נשארו לו עוד חלקים.

ביפו יש את "אבו דאוד" ברחוב עולי ציון ליד שוק הפשפשים שפעם היה מפוצץ במכוניות האלה בתקופת השיא שלהן וגם אחר כך.

בטוח יש לו הרבה חלקים,את רמת העבודה שלו אני לא מכיר,תצטרך לברר.

הבעלים דאוד היה נוסע פעם בXM .

חוץ מזה יש פה בפורום את שמר ואת JLAVI ש"ששיחקו" הרבה ב BX-ים שלהם וגם את ארנון כמו שכתבו לך.

תנסה לפנות אליהם.

למצוא BX מושבתות לחלקים בכל מיני מקומות לא בעיה,אפילו אני יכול לכוון אותך לכמה.

האוטו שלך חום בפנים לא?

פורסם
ברשות אחותי BX מזדקנת משנת 88 (TRS אוטומטית). האוטו נמצא אלה כבר 10 שנים, ולשמחתי הרבה, היא לא מוכנה לוותר עליה.

כפי שאתם יכולים לתאר, מצב הרכב דורש ריענון רציני.

...

מטרת השיפוץ היא להפוך את הרכב לנעים ועמיד לשימוש יומיומי.

טוב, אופיר.

להשקיע 25,000 ש"ח בשיפוץ BX 16 TRS מודל 88 זה אחד הרעיונות היותר לא הגיוניים שניתקלתי בהם, ולכן אני מחבב אותו. :-)

בהנחה שאחותך נקשרה לרכב הזה ספציפית, ולא מוכנה לשקול רכישה ושיפוץ של רכב זהה (אך במצב טוב יותר), זה מה שעומד בפניכם:

הדברים הפשוטים:

מנוע וגיר - טריוויאלי. מדובר באחד המנועים הנפוצים ביותר של פיג'ו-סיטרואן. את הגיר האוטומטי של ZF משפץ מיומן יכול לשפץ מתוך שינה. יש זמינות טובה של חלפים למטרת שיפוץ. כאן לא תתקל בבעיה.

אם לא בוצע לאחרונה שיפוץ גיר, הייתי מחליף את האטם בתוך מצנן הגיר (אם מותקן אצלך).

כשחתיכת הגומי הזו מסיימת את חייה, נוזל קירור נכנס לתוך הגיר, והרכב נכנס לשיפוץ גיר על גרר.

מערכת הידרופנאומטית - כפי שציינת, יש להחליף את כל חלקי הגומי, צנרת החזרת שמן ובעיקר מחברי T שעשויים חומר פלסטי המתפורר אחרי מספר שנים. החלקים המכאניים של המערכת (וסתי גובה, משאבה, מחלק לחץ וכיוב') מפגינים אמינות טובה מאוד, כל עוד המערכת מתוחזקת כראוי.

חוסר הקפדה על החלפת שמן וניקוי מסננים תכניס לכלוך לצנרת, ובצירוף הלחצים האדירים בתוכה עלול להיגרם לאורך זמן נזק.

ככל שידוע לי, רובם המכריע של החלקים עדיין זמין מסיטרואן, והיבואן ישמח להזמין לך את כל מה שצריך, תמורת סכום שבו תוכל לרכוש ארבעים BX16TRS מושבתות לחלקים.

מערכת קירור - להחליף את כל צינורות הגומי, האטמים וכיוב'. מדובר בצינורות עם פיתולים מאוד ספציפיים, אבל לדעתי ניתן להשיגם בחנויות חלפים.

אם הרדיאטור לא הוחלף לאחרונה, כדאי להחליף. כנ"ל רדיאטור חימום בתא הנוסעים.

זו לא המלצה סטנדרטית למי שמיישר קו, אבל מכיוון שאתה מוכן להשקיע סכום גבוה כל כך על מנת להבטיח רמת אמינות גבוהה - לא הייתי מתפשר.

מערכת דלק - שתי תקלות שכיחות ברכב זה מרמזות על צורך בניקוי\שיפוץ קרבורטור: צריכת דלק גבוהה במידה מוגזמת, והתנעה קשה כשהמנוע חם. משפץ קרבורטורים מיומן (למשל חבר הפורום צביקה) יוכל לשפץ זאת בקלות.

והעניינים הסבוכים יותר

מערכת החשמל - מחברי החשמל ב- BX הם מופת של תכנון בו החסכון בא על חשבון שרידות. רובם אינם אטומים ללחות ולכלוך, ולא מפגינים עמידות רבה לחום וויברציות.

לדעתי זה המקום העיקרי שבו תוכניתך להחזיר לרכב את מאפייני האמינות של רכב חדש עלולה להיכשל.

לצמות החשמל מודבק מעין ספוג במקומות אסטרטגיים בהם הן עלולות להתחכך במשטחים קשיחים.

הספוג הזה התייבש, התקשה והתפורר שנים רבות לפני שהמכונית הגיעה ליום ההולדת ה-20 שלה.

אי אפשר להשיג צמות חשמל חדשות כאלה, ובנייה עצמית שלהן אינה סבירה בגבולות הפרוייקט שאתה מתכנן.

תצטרך להשלים עם אורות חלשים מאחור, מפוח מזגן שלפעמים עובד ולפעמים לא, שרוול גומי מתפורר שבתוכו עוברים חוטי חשמל לדלתות וכיוב'.

תתנחם בכך שאין מערכת הזרקת דלק ברכב. זה פתח לעוד מספר תקלות חשמליות.

לוח מחוונים - צרה צרורה. לא ניתן להשיג מהיצרן אף אחד מחלקי הפלסטיק הללו, ומדובר בפלסטיק זול ושברירי, שאין לו שום סיכוי להתמודד עם השמש הישראלית.

נקודות התורפה (שבוודאי מוכרות לך היטב) הן חתיכת הפלסטיק הרוחבית שצמודה לשמשה הקדמית ומתפוררת בכל BX שראיתי, הדלת הקופצת למעלה של תא הכפפות - שצירה נשבר כל כך מהר עד שלדעתי חלק מהמכוניות יצאו עם ציר שבור מהמפעל, חתיכות הפלסטיק של לוח השעונים ושל חיפוי ההגה התחתון, מגש החפצים בו מותקן השעון הדיגיטלי, והמגשים הקופצים של המאפרה ושל אכסון המטבעות.

כאמור, אין חלקים חדשים. תיאלץ לפרק ממכוניות קיימות, אבל הסיכוי שתמצא חלקים שלא התפוררו מזמן קלוש ביותר.

הייתי מחפש ב- eBay חלקים כאלה ממוכרים הנמצאים בגרמניה.

הטמפרטורות באירופה סבירות הרבה יותר, ולא נדיר לראות שם מכוניות עם פלסטיק שנראה ממש חדש.

עדיין, זה לא פותר את בעיית הסדק בחלק הפלסטיק שצמוד לשמשה - את זה תתקשה לשלוח בדואר בשל גודלו.

לדעתי בעייתך הגדולה ביותר תהיה איתור בעל מקצוע שיסכים לנצח על הפרוייקט הזה.

ארנון

פורסם

בנושא של הדשבורד הדבר העיקרי ואולי היחיד שהייתי עושה זה למצוא רפד שיתפור לו כיסוי-אבל באמת משהו מקצועי ויפה לפי מידה.

לא סתם לזרוק עליו איזה סמרטוט.

אם תעשה אצל אותו רפד גם כיסוי לכל המושבים בתפירה מיוחדת ובאותו צבע כמובן ואותו דבר גם לדלתות זה יכול לצאת ולהראות אולי אפילו יותר טוב מהמקור ואני לא מגזים.

אני זוכר עוד באמצע שנות ה90 כשלי הייתה TRS 88 יד ראשונה והפלסטיקים היו על הפנים,אז היום זה חסר שום טעם להתעסק בזה.

קח הצעות מחיר מכמה רפדים שיהיו מוכנים בכלל להתעסק בדבר כזה ואולי יפתיע אותך שזה אפילו לא יקר במיוחד.

הייתי זורק מחיר גס של מקסימום בין 2000-3000 שקל לעבודה טובה ויפה עם בד איכותי.

הרי בכל מקרה תצטרך לרפד את המושבים לא? והכיסויים המוכנים הם לא משהו-בטח לא כמו תפירה במקום אצל רפד.

פורסם

עוד משהו חשוב-תתקין שעון חום מנוע ,לדעתי במכון ספידומטרים.

זה דפקט שיש ברוב הצרפתיות של פיג'ו סיטרואן משנות ה80 -המנורה נדלקת ב110 מעלות שזה מאוד מאוד מאוחר.

וגם אז זאת מנורה קטנה שבקושי נראית באור יום.

בכל מקרה הרכב לא צריך להתחמם מעל ל100 מעלות ועם המנורה אין לך שום ביקורת על זה.

עם מנוע אלומיניום כ"כ רגיש כמו בBX לא הייתי מחכה רגע אפילו עם הדבר הזה.

זה טיפול מונע ממדרגה ראשונה.

פורסם
עוד משהו חשוב-תתקין שעון חום מנוע ,לדעתי במכון ספידומטרים.

זה דפקט שיש ברוב הצרפתיות של פיג'ו סיטרואן משנות ה80 -המנורה נדלקת ב110 מעלות שזה מאוד מאוד מאוחר.

וגם אז זאת מנורה קטנה שבקושי נראית באור יום.

ל BX יש שתי מנורות, אחת כתומה שנדלקת שהמנוע מתחיל להתחמם, ומנורה שניייה אדומה שהוא חם ואסור ליסוע, בנוסף אליהם תדלק מנורת ה STOP.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

חברים יקרים,

עזרתכם מאד מוערכת ובעלי המקצוע שהזכרתם ייבדקו.

את איתני אני מכיר וצר לי לשמוע שהעסק שלו נשרף. זכור לי הטנדר דה-שבו (או דיאן, כבר לא זוכר) שעמד אצלו. פעם הייתי דואג לו לפרנסה קבועה...

האוטו כרגע מטופל אצל אבו-דאוד, שהוא בסדר בשביל למצוא את הקומבינה הכי זולה כדי להשאיר את האוטו על הכביש, אבל לא בנוי לפרוייקט שיפוץ ייסודי.

ארנון, תודה במיוחד על תגובתך ועל פירוט המחלות האפייניות של הרכב.

כפי שניתן לתאר, עם BX בת עשרים ועוד BX נוספת בעבר, את רוב המחלות הכרנו מקרוב :)

ידוע לי שאת החלקים המכנים ניתן להשיג די בקלות ורק נדרש המוסכניק הסובלני שיהיה מוכן להקדיש את תשומת הלב, ונקודת התורפה של כל העסק נשאר לוח המחוונים. זו גם הסיבה שאני לא מאמין שהשגת BX נוספת לחלפים תועיל כאן.

חיפושים ב - ebay כבר נעשים, עד כה ללא הצלחה. אם יש מישהו שיש לו מידע או דרך להשיג אחד כזה, תבוא עליו הברכה.

רוב תודות,

אופיר

פורסם
ט

חוסר הקפדה על החלפת שמן וניקוי מסננים תכניס לכלוך לצנרת, ובצירוף הלחצים האדירים בתוכה עלול להיגרם לאורך זמן נזק.

מהו הטיפול שהמערכת צריכה לעבור באופן יזום? האם צריך לשטוף את המערכת עם נוזל מיוחד?

הארם יש עוד מסננים חוץ מבמיכל הירוק?

ככל שידוע לי, רובם המכריע של החלקים עדיין זמין מסיטרואן, והיבואן ישמח להזמין לך את כל מה שצריך, תמורת סכום שבו תוכל לרכוש ארבעים BX16TRS מושבתות לחלקים.

והעניינים הסבוכים יותר

לצמות החשמל מודבק מעין ספוג במקומות אסטרטגיים בהם הן עלולות להתחכך במשטחים קשיחים.

הספוג הזה התייבש, התקשה והתפורר שנים רבות לפני שהמכונית הגיעה ליום ההולדת ה-20 שלה.

יש לי מחברים מתחת למצבר שהתפוררו מעט, מה עושים אתם?

תתנחם בכך שאין מערכת הזרקת דלק ברכב. זה פתח לעוד מספר תקלות חשמליות.

לוח מחוונים - צרה צרורה. לא ניתן להשיג מהיצרן אף אחד מחלקי הפלסטיק הללו, ומדובר בפלסטיק זול ושברירי, שאין לו שום סיכוי להתמודד עם השמש הישראלית.

נקודות התורפה (שבוודאי מוכרות לך היטב) הן חתיכת הפלסטיק הרוחבית שצמודה לשמשה הקדמית ומתפוררת בכל BX שראיתי, הדלת הקופצת למעלה של תא הכפפות - שצירה נשבר כל כך מהר עד שלדעתי חלק מהמכוניות יצאו עם ציר שבור מהמפעל, חתיכות הפלסטיק של לוח השעונים ושל חיפוי ההגה התחתון, מגש החפצים בו מותקן השעון הדיגיטלי, והמגשים הקופצים של המאפרה ושל אכסון המטבעות.

כאמור, אין חלקים חדשים. תיאלץ לפרק ממכוניות קיימות, אבל הסיכוי שתמצא חלקים שלא התפוררו מזמן קלוש ביותר.

הייתי מחפש ב- eBay חלקים כאלה ממוכרים הנמצאים בגרמניה.

הטמפרטורות באירופה סבירות הרבה יותר, ולא נדיר לראות שם מכוניות עם פלסטיק שנראה ממש חדש.

עדיין, זה לא פותר את בעיית הסדק בחלק הפלסטיק שצמוד לשמשה - את זה תתקשה לשלוח בדואר בשל גודלו.

לדעתי בעייתך הגדולה ביותר תהיה איתור בעל מקצוע שיסכים לנצח על הפרוייקט הזה.

לצערי אתה צודק, אין מוסכים שמסכימים לטפל ברכב הזה, פעם הגעתי למוסך מרכזי כדי לקנות חלק במחסן, אחרי שנייה יצא אחד המוסכניקים והבהיר לי בצורה ברורה שאצלהם אני לא רצוי.

אני יכול להמליץ לך על המוסכניק שלי בירושלים הוא מומחה לסיטרואן ומחזיק בעצמו BX GTI מדהימה דור אחרון בעלת ABS

אין תקלה ברכב הזה שהוא לא מכיר ויודע לפתור, נאזרתי בו רבות ואני ממליץ עליו

.....

פורסם

דבר עם תמיר בחולון הוא כבר שיפץ כל מיני דברים מוזרים כמו רנו 5 GT טורבו,405 ישנות,205 אחרי שריפה במנוע,פרוייקטים על כל מיני פיג'ו סיטרואן ספורטיביות ועוד.

אולי יש לו כרגע זמן וכוח לזה ותסגרו על משהו-מבחינת ידע וקשרים להשיג חלקים הוא תותח.

אם הוא יסכים להכנס לזה הוא יעשה לך את זה בצורה הטובה ביותר ואפילו יש לו לידו פחח צבעי שהוא תמיד עובד איתו בדברים כאלה.

הוא לא הכי זול בטח לא כמו אבו דאוד אבל אין אצלו דבר כזה לחפף בעבודה.

חוץ מזה הוא בן אדם ישר שזה אולי הדבר הכי חשוב.

פורסם
תפנה ל"איתני חלפים", הוא יושב בסמטה הראשונה מרח' המסגר לכיוון דרום אחרי ההצטלבות עם רח' יצחק שדה.

הוא "שוחט" סיטרואנים כל יום כל היום ומחזיק המון חלקים.

בהצלחה.

נראה שהכוונה היא שטרית חלפים

פורסם
מהו הטיפול שהמערכת צריכה לעבור באופן יזום? האם צריך לשטוף את המערכת עם נוזל מיוחד?

האם יש עוד מסננים חוץ מבמיכל הירוק?

החלפת שמן הידראולי, שטיפת המסננים שבתוך המיכל הירוק, ניקוז שאריות השמן הישן מפתחי הניקוז בבלמים.

המהדרין משתמשים בנוזל מיוחד של TOTAL לניקוי המערכת ששמו HYDRAURINCAGE. ככל שידוע לי, הוא לא ניתן להשגה בארץ.

יש לי מחברים מתחת למצבר שהתפוררו מעט, מה עושים אתם?

ארבע אפשרויות:

1. מפרקים מחברים מוצלחים יותר ממכוניות יפנית במגרש פירוק, ומלחימים במקום אלה.

2. מוותרים על המחבר לחלוטין, ופשוט מלחימים את החוטים בשני צידיו. אם וכאשר תצטרך לנתק אותם זה כמובן יסרבל את העניינים.

3. מפרקים מחבר מ- BX אחרת, ומקווים לטוב.

4. מקווים לטוב. :-)

• תוכן חדש...