Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך מסרב לטפל ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכול להיות שהמוסך תאב להכנסה נוספת, אך יכול להיות שהמוסך לא רצה להיכנס להסבר מדוע הכל,

שכן אם הצמיגים אינם תקינים ובדיוק שוחררת מהמוסך ויקרה משהו, הוא זה שמסתכן ברשיונו המקצועי.

הוא חייב לציין הליקויים בכ"ע ולרשום שסירבת לתקן ולדווח על-כך.

יכול להיות שכדי לחסוך ויכוחים בסוף, התעקש במקום להסביר את המדיניות.

ברגע שהוא קיבל אותך ונרשמת - אתם ב"מילכוד".

.

הסבר מעניין מאד.תודה רבה

פורסם

אם הבעיה היא טיפול+החלפת צמיגים ואתה מעוניין בטיפול בלבד אז, החלף את הצמיגים וקפוץ עוד שבוע למוסך וטפל.

(למרות שאני לא הייתי חוזר למקום כזה, אלא אם ההסבר להתנייה היה כדברי אמיר שליט מבחינה בטיחותית ולא כלכלית).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כפי שהבנתי פנית למוסך המורשה של החברה (לא יודע איזה אופנוע יש לך, אז נניח לצורך נוחיות שמדובר בסוזוקי).

היות והמוסך מורשה אז אכן יש לו מחוייבות מסויימת, אך בפועל היא אינה כלפי הלרוח, משרד התחבורה או כל גוף אחר, לא. המחוייבות שלו היא כלפי החברה אותה מייצג, כאן הנחנו סוזוקי. מניסיון עם 2 (!) יצרניות רכב לא קטנות (ניסן וטויוטה) בארץ הסיכוי לעזרה יהיה קטן, אבל... תשלח מייל לסוזוקי ביפן! למרבה ההפתעה זו השיטה היעילה ביותר (ע"פ ניסיון שלי) הם פונים לבירור כאן בארץ או מפנים אותך למישהו שאכן יעזור וכאשר מתברר שהם מעורבים:

א. פתאום "כן אפשר", אכן "צריך להחליף ללא תשלום", "כן, זה כלול באחריות" וכו'

ב. אם התופעה חוזרת על עצמה באותו מקום, המוסך אף אלול לאבד את התוספת "מורשה" הנחפצת, אך זה בתאוריה - עוד לא יצא לי להכיר אישית מוסך כזה, רק שמעתי על כאילו שאינני מכיר.

ג. הם היחידים שבעזרתם תוכל "לנער" את המוסך מבלי להיות מעורב בהמון בירוקרטיה ובזבוז זמן.

שוב, כל הכתוב כאן על בסיס ניסיו אישי

אבי

פורסם

תודה רבה על העצות.חבל שאנחנו זקוקים לשירותיהם שם חב' האם בחו"ל על מנת "לנער" מוסכים המפירים חוקי מדינה.מבירורים שערכתי,המוסך איננו רשאי לברור את לקוחותיו ולהתנות שרותי מוסך על פי מפתח של הכל או כלום.המוסך רשאי לסרב לקבל עבודה באם התיקון תלוי בתיקון,לדוגמה:בעל הרכב מתלונן על צריכת דלק גבוהה.המוסך רשאי לקשור החלפת פלגים בניקוי קרבורטור או החלפת פילטר אוויר,אך אין הדבר כך כאשר התלוננת על תיפקוד הווישר האחורי ובעל המוסך יאמר שכתנאי להחלפת הווישר הוא מחייב את בעל הרכב להחליף את הצמיגים,או לעשות אוברול כללי למנוע המכונית.

פורסם

100,

המוסך אינו רשאי להתנות תיקון בתיקון אחר.

המוסך חייב להסביר לך שעל תקלות בטיחות שלא תוקנו, הוא חייב לדווח למשרד הרישוי ושיורידו לך את הרכב מהכביש.

נראה לי שלמוסך הזה יש בעיה בהסברת הדברים.

כתבו את זה קודם, וסביר שאם היית מחליף צמיגים וחוזר למוסך, הוא היה מדבר אחרת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה לא מה שנאמר לי באופן רשמי ע"י פקח של משרד התחבורה.המוסך רשאי להתנות תיקון בתלוי תיקון.

לגבי אביזרים בטיחותיים ,המוסך מחוייב בדיווח למשרד התחבורה במקרה והגעת למוסך מורשה ולא נענית לקריאתו לטפל באביזרים הבטיחותיים.מעבר לכל,אין למוסך שום סמכות לסרב להעניק שרותי מוסך ע"פ חוק הפיקוח סעיף 28 א' אם אינני טועה וכל המפר הוראה זאת צפוי להעמדה לדין וענישה קשה

פורסם

הוא לא רשאי להתנות.

הוא חייב לדווח על כך שסירבת לתקן ליקויים בטיחותיים ומהם.

את השאר יעשה כבר משרד התחבורה.

צמיגים נכללים בליקוי בטיחותי.

תחדד את הנקודה הזאת עם הפקח שהסביר לך.

אולי y net מסבירים טוב יותר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-411275,00.html

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש כאן אי הבנה יסודית.יש להפריד בין מה שמוטל על המוסך לבצע בנושאי בטיחות הרכב שעל הליקויים הבטיחותיים מחויב המוסך במסירת מידע למשרד התחבורה לבין סירוב המוסך לטפל ברכבים בטענה/התניה שכל הטיפולים ברכב ללא הבחנה בין בטיחותי או לא בטיחותי ייעשו במוסך אחד אחרת המוסך לא יהיה מוכן לטפל ברכב בכלל.

פורסם

הבעיה שאם רצה לדווח היה מדווח וזהו, אך ברור לכולם שמטרת המוסך לא היתה לדואג לבטיחות בעל הרכב ונוסעיו ולא ולקיום החוק - אלא לרווח אישי. זאת גם הסיבה שבהחלט יש לקחת ברצינות כל דבר שנאמר בנושא תקלות בטיחות אך גם יש בהחלט מקום לבדיקה של אמינות המידע שנמסר לך. שכן שרושרים רבים בפורום בנושאים של "נאמר לי להחליף מערכת... בעלות של 4000 ש"ח ואז התברר שמדובר בתקלה של... העולה 100 ש"ח ".

ואגב, לפי הכתבה בynet מסתבר שלא מבטלים את רשיון הרכב אלא צריך משרד התחבורה לאתר את הרכב, זאת כנראה כדי לבדוק האם המוסך לא "טעה" "במקרה" בדיוחו.

מניסיון, הפרשי מחיר של צמיגים (בריג'סטוון) בין מוסך מורשה לבין לא מורשה אך מתמחה בצמיגים ( aka "פנצ'ריה"?) מגיעה ל 40%, אז אל תתבייש להחליף במקום אחר.

אני במקומך לא היתי חוזר לשם, גם לא לאחר החלפת צמיגים כי ברור שאם כל ה"אחרויות לדיוח" המוסך סה"כ ניסה להרויח קצת יותר ממה שיתה מוכן לשלם. ולא, זאת לא בעיה ביכולת ההסברה של המוסך.

אבי

פורסם

100,

אני אנסה להסביר לך אחרת:

באת למוסך, ביקשת לתקן בעיית הילוכים. המוסך קיבל אותך, רשם אותך ביומן ופתח כרטיס.

חזרת אחרי מס' שעות - תקלת ההילוכים נפתרה.

עכשיו מודיע לך המוסכניק שהצמיגים שלך לא בסדר ושאתה חייב להחליפם - אתה מסרב בנימוס.

המוסכניק מודיע לך שהוא מדווח למשרד התחבורה וגם רושם זאת בכרטיס עבודה שלך.

חודש לאחר מכן אתה מוצא בדואר מעטפה נחמדה שמודיעה לך שרישיונך בוטל... *

מבחינתך, זה היה מוסכניק בסדר, הוא לא חייב אותך, הוא רק עשה את המוטל עליו ע"פ חוק - לדווח.

מוסכניק נחמד - היה משתדל להסביר לך מהתחלה שאם תרשם תהיה במילכוד לתקן או לקבל דיווח, ולכן היה ממליץ לך להחליף צמיגים איפה שתרצה ואח"כ לשוב אליו.

מוסכניק עם בעיות הסברה פשוט אומר לך הכל או כלום בלי להסביר מדוע.

* עריכה: לאחר שבדקתי את התקנות, מתברר שההורדה אינה אוטומטית אבל המכתב שמגיע אליך הוא בעצם הזמנה לבירור שיתכן והוא גם טסט חדש.

וכך כתוב בתקנה:

311. הזמנה לבדיקה נוספת

רשות הרישוי רשאית לפי שיקול דעתה להזמין רכב לשם בירור כל ענין הקשור בשימוש בו או במצבו או לבדיקה נוספת, ובעליו או מחזיקו יביאנו לבדיקה נוספת במקום ובמועד שנקבעו בהזמנה.

(סביר להניח שמי שלא מגיע מקבל הורדה אוטומטית, ומי שמגיע - תוצאות הבדיקה קובעות את ההמשך).

.

פורסם

תודה לך אמיר על המאמץ להסביר לי ודרכי לרבים אחרים על חובותיו וזכויותיו של הנהג כאשר הוא נזקק לשירותי מוסך.ולסיכום על כל נהג לדעת שהמוסך אינו רשאי לפסול אדם מלטפל ברכבו רק מכיוון שאיננו מוכן להתחייב לבצע את כל עבודות המוסך במוסך אחד ומצד שני עלול הנהג למצוא את עצמו בסוג של מילכוד אם לא יישמע לאזהרות המוסך בדבר הצורך בביצוע עבודות הקשורות בנושאי בטיחות ברכב.

• תוכן חדש...