Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במקרה של כורח. מישהי שעובדת אתי אמורה לעזוב את הארץ לכמה שנים לקנדה ומעוניינת לקבל שם רישיון נהיגה קנדי, דבר שיתאפשר לה אך ורק אם שרישיון הישראלי שלה תקף.

הבעיה היא כזו - היא עוזבת את הארץ כחצי שנה לפני מועד החידוש (הרישיון שלה עדיין בפורמט הישן ובלי תמונה ביומטרית), ובמשרד הרישוי לא רוצים לשלוח לה טפסי חידוש לפני המועד (ע"פ שיחה עם משרד הרישוי). היא לא מתכוונת לחזור ארצה במיוחד בשביל לחדש את הרישיון.

מה לעשות?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

בהחלט יתכן שיש פתרונות פחות קיצוניים, אבל אם לא, אז הנה רעיון שאולי יעזור:

מה יקרה אם היא תעשה רשיון נוסף, כמו למשל ל50 סמ"ק (או 125, אני לא בקי בחוקים החדשים של הדו-גלגליים) ?

אני חושב שהיא תצטלם ותקבל רשיון חדש עם תוקף ל10 שנים.

בנוסף, שווה אולי להרים טלפון לשגרירות ישראל בקנדה. יתכן שלא צריך להמציא את הגלגל ויש להם דרך לחדש לישראלים ששוהים שם את הרשיון.

אגב, נדמה לי שבתפוז או באחד מאתרי הקהילות יש קהילת "ישראלים בקנדה". שווה לברר גם שם.

פורסם

היא לא בקטע של לעשות רישיון לדו"ג.

השאלה היא אם יש מה לעשות דרך הצינורות המקובלים כדי לגרום להם לשלוח לה חידוש רישיון לפני המועד או שהיא תקועה?

כדי לחדש את הרישיון עצמו היא לא צריכה להיות בארץ, אבל כדי להצטלם היא חייבת.

פורסם

אם שום דבר לא יעזור,

שתשנה את הכתובת שלה במשרד הרישוי לכתובת שלך ואז תשלחי לה את הרישיון בדואר כשתקבלי אותו.

אני לא חושב שיש עוד פיתרון אם הם לא רוצים להוציא לה רשיון חדש.

בהצלחה

פורסם

פשוט ללכת להצטלם עצמאית?

שינוי הכתובת או איבוד הרישיון לא יעזרו כי אז פשוט מוציאים לה את אותו הרישיון (מניסיון של איבוד הרישיון והוצאת כפל).

פשוט לפי מה שאני זוכרת כדי להצטלם צריך להביא את טפסי חידוש הרישיון (מלפני שנתיים כמעט כשאני הייתי צריכה להצטלם).

פורסם

בזמנו, כשהוצאתי רשיון בינלאומי, לא היה במחשב במקום שמוציא את הרשיון את התמונה הדיגיטלית שלי במשרד הרישוי. הם שלחו אותי לאופטיקאי שיש לו טפסים ירוקים לבקשת רשיון נהיגה, אמרו לי לומר לו שאני מתכוון לעשות רשיון ג', לקבל את הטפסים הירוקים ולהצטלם אצלו. עשיתי את זה, התמונה מייד התעדכנה במחשבים של משרד הרישוי, ואז בחנות הראשונה עשו לי את הרשיון הבינלאומי.

בקיצור, ללכת לאופטיקאי שיש לו טפסים ירוקים, לומר לו שעושים רשיון מסוג אחר ממה שיש לך, לקבל טפסים ירוקים, ולהצטלם. זה מעדכן מיידית את התמונה במחשבי משרד הרישוי.

פורסם

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_52H/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_341/.ce/7_0_52Q/.p/5_0_4FS/.d/1?PC_7_0_52Q_subject=HE_RISHUI_INFO_26&actionType=browse#7_0_52Q

חידוש רישיון נהיגה לשוהים בחו"ל

נהג השוהה בחו"ל ואין באפשרותו להצטלם בעת חידוש רישיון הנהיגה, ניתן להנפיק רישיון נהיגה עם תמונה ישנה. לצורך הנפקת רישיון נהיגה עם תמונה ישנה יש לפעול כלהלן:

• תשלום אגרת רישיון הנהיגה
  • הפונה או נציג מטעמו ישלח מכתב בקשה למח' עדכון ובקרה ת.ד 270 חולון 58102 בצירוף רישיון נהיגה משולם + מכתב בקשה. ניתן לשלוח את הבקשה + המסמכים לפקס מספר 03-5027566

חשוב לזכור בעת הגעת הנהג מחו"ל עליו לפנות לתחנת צילום לצורך צילום מחדש כנדרש עפ"י תקנות התעבורה

פורסם

לגבי איבוד הרשיון/הוצאת רשיון לדו"ג:

כל עוד יש לה לפחות חצי שנה עד לחידוש, ישלחו לה רשיון בפורמט החדש אבל התוקף שלו ישאר כמו הרשיון הישן, אני יודע את זה ע"ס הוצאת רשיון לאופנוע, יש לי בדיוק עוד שנה, עד לתום התוקף של הרשיון, ושלחו לי רשיון בפורמט החדש עם הדרגות המעודכנות, אבל התוקף נשאר כשהיה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...