Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לנהוג על קסנטיות טורבו דיזל למיניהן, המנוע אצלי מרגיש יחסית חלש.

לפני כמה שבועות בגלל טפשות שלי, החלפתי מנוע וטורבו.

לפני החלפת המנוע נסעתי עם ווסטגייט פתוח (הטורבו עבד על ריק) והרכב לא רצה לעבור את ה 60 קמ"ש, בעליות ירד ל 40 קמ"ש - האם רכב דיזל שמיועד לעבוד עם טורבו אמור להרגיש כך ללא הטורבו?

לאחר החלפת המנוע והטורבו, בשל חוסר כיוון של הווסטגייט שוב נסעתי עם טורבו 'לא זמין' וחוסר הסחיבה היה זהה.

לאחר שכוון הטורבו הנסיעה חזרה להיות כמו לפני החלפת המנוע, לא חזק במיוחד ומרגיש עדיין כאילו משהו לא תקין.

בנוסף הוחלף רדיאטור לחדש מקורי.

כרגע התופעות הן זהות לתופעות שהיו לפני החלפת המנוע -

1. התחממות הרכב עד לכמעט 110 מעלות בעליה עם מזגן.

2. ביציאה ממצב של עמידה עם מזגן מופעל ומנוע קר הרכב לא סוחב בכלל - עושה טובה שיוצא מהמקום.

3. צריכת דלק של 1 ל 11-12 (אצל חבר הצריכה עומדת על 1 ל 13-14 באותם התנאים).

4. הרגשה כללית של מנוע 'לא סוחב'.

האם יכול להיות שהגורם לכל זה הוא מסנן חלקיקים סתום?

אולי כיוון לא מתאים של תיבת ההילוכים (AL4)?

אשמח לעזרה בעניין,

אלעד.

בריאות לכולם!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם המזרקים הועברו מהמנוע הישן שלך, או שהם היו מהמנוע ה"חדש"?

סביר להניח שהכיוון שלך זה בדיקת לחץ במערכת הסולר..... יש הרבה גורמים: מזרקים, משאבה, וסת לחץ...

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

האם יכול להיות שהגורם לכל זה הוא מסנן חלקיקים סתום?

מסנן חלקיקים ? בקסנטיה טורבו דיזל ישנה ??!!??!!

מותק, אתה חולמת...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסנן חלקיקים (FAP בשפת PSA) מתחיל "לטפטף" רק השנה לדיזלים של פג'ו וסיטרואן כאן בארץ.

מן הסתם כשנהיה חייבים להיכנס ל EURO5 בעוד כשנה לערך, כולם יגיעו עם סנן חלקיקים מובנה.

בדיזלים הישנים (כמו שלך, נטולי מחשב הזרקת סולר לקידום\איחור) עם מנוע XUD9TE אין שום ממיר ובטח שלא מסנן חלקיקים.

משנת 2002 אני יודע בוודאות ומניסיון אישי שהגיעו לארץ דיזלים עם מחשב ועם ממיר קטליטי העומדים בתקן EURO3.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבנתי, תודה.

אז נשאר לבדוק את המזרקים ואת כיוון משאבת הסולר?

יש סיבה אחרת לבעיות האלה שהזכרתי שצריך לבדוק לדעתך?

עריכה:

דרך אגב חנן, אני לא מזלזל בכלל במה שאיציק אומר, העניין הוא שבארץ משנת 95 יש חובה לממיר קטליטי ולכן חשבתי שהרכב חייב להיות מצויד באחד מהם. אז טעיתי.

בריאות לכולם!

פורסם
אז נשאר לבדוק את המזרקים ואת כיוון משאבת הסולר?

זה לא ש"נשאר לבדוק", זה כיוון אחד. אם תשלול לפחות אותו, תהיה לפחות בטוח שאתה לא עומד לפני הוצאות של אלפי שקלים.

בדיקת טיימינג זה גם כיוון, המשאבה הרי קשורה לטיימינג.

האם ביצעת כבר סריקה מלאה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

איציק, ב XUD9TE יש ממיר, במנוע שלו - שאני חושב שזה מנוע אחר , (שים לב, האינטרקולר לא יושב על המנוע )

אני לא יודע.

ב XUD9TE/Y יש ממיר בוודאות.

נראה לי ששלו D8A - XUD9TE/L

לגבי הבעיה- תבדוק טוב את הכיוון של הטיימינג של המשאבה!!! היה לי אותם סיפומטמים אחד לאחד + קיטועים. כולל מנוע מתחמם.

ואם זאת היתה הבעיה והמנוע התחמם - תתכונן גם לעשות ראש.

לגבי הסחיבה - אכן מרגיש כמו פול גז בניטורל כשיש תקלה בטורבו או איפלו סתימה בין הנשם למשאבתהזרקה (אינטרקולר- > נשם -> משאבה)

תנסה לבדוק אינגטקטורים שהם לא תקולים, בדוק תזמון משאבת הזרקה עם שעון יעודי BOSCH או LUCAS

בניגוד לאמור אני כמעט בטוח שבמנוע שלך יש חיישנים - בגלל התיבה האוטומטית , כדי לעשות סריקת תקלות לכל מקרה, מי יודע אולי איזשהו חיישן.

חפש צנורות ואקום קרועים או חבקים שלא סגורים היטב. גם זה קרה לי פעם אחת.

1.9 (1905cc) Turbo, non-catalyst/EGR engine - known as D8A or XUD9TE/L

1.9 (1905cc) Turbo, with catalyst/EGR - known as DHY or XUD9TE/Y

בקסארות זה

DHY

שיבדוק ברישיון

פורסם

אין קשר לביודיזל כי הבעיה היתה לפני שתידלקתי בביו וגם לאחר החלפת המנוע התדלוק הראשון היה עם סולר.

לא ביצעתי סריקה עדיין כי אני לא יודע מה לחפש.

המנוע אינו D8B ולא DHY, זהו DHX (אני יודע כי היתי צריך לחפש הרבה בשביל למצוא אחד כזה. שלי ירד מג'מפי).

לא נראה לי שאני צריך לעשות ראש מנוע כי כמו שכבר כתבתי - המנוע הזה הורכב לפני כשבועיים ואם יש בעיה אז יש אחריות.

במשאבת הדיזל הזו לא צריך לפתוח את הטיימינג, יש 3 ברגים שאותם פותחים ואז מכוונים את המשאבה ע"י הטייה קדימה או אחורה ע"פ הצורך בכמה מ"מ.

הבחור שהסביר לי את העניין אומר שלהקדים הזרקה צריך להטות לכיוון קיר האש וכדי לאחר הזרקה (כמו שאני כנראה צריך לעשות) הטייה לכיוון הרדיאטור.

ננסה ונראה. אחזור לדווח.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...