Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מרווח קבוצה 5. אוקטביה RS ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שהוא מדבר על הרגילה, RS היא לא 1.9 דיזל. בכל מקרה, מבחינת מקום לא אמור להיות הרבה הבדל (המושבים הקדמיים ב RS לא יותר גדולים מהמושבים הרגילים).

לגיסי יש 1.9 דיזל אבל אני מתעניין בגירסה השרירית RS.

ה-JLoist אמר לי לבדוק שזה לא קטן מדי בשבילי אז ציינתי שנסעתי על הרכב כבר. לא אותו מנוע אבל אותו מרכב.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טוב יש שני סוגים של אוקטביה 1.9 דיזל

אחת אוקטביה 1.9 דיזל Tour

ואחת אוקטביה 1.9 דיזל מנהלית יותר (דומה לRS)

האוקטביה tour היא בדרך כלל מוניות

אם יש בחירה בין שתיהן אני בוחר את המנהלית..יותר יפה גיר שונה ויותר נוח והיא ממש נראת טוב

אני מדבר על ה-RS. :-)

פורסם
אחי אתה לא צריך לחשוב פעמיים האוטו נוסע בטירוף הוא מאובזר מכף רגל ועד ראש הוא מרווח ושימושי מניסיון הוא גם זול יחסית הוא עולה 170.000 שקל זאת אומרת הרכב הספורטיווי הזול בישראל שהוא מאובזר יותר מהמתחרות שלו בא עם: סאנרוף ריפוד אלקנטרה משולב בד ועור וכל הפציפקס הנוסף בתכלס האוטו הוא מאוד מומלץ הוא מהיר ספורטיבי והכי הכי חשוב שהוא שימושי ומרווח.

שושרה תחתונה: מומלץ מאוד!!!!!!

יניב

תודה על ההמלצה! יש לך מושג האם מגיע עם GPS מובנה?

ואיפה אני יכול לראות מפרט אבזור של הרכב (RS)? למה האתר שלהם כזה מגעיל ולא מעודכן?!

פורסם

לצערי הרב אני לא מוצא את הפרוספקט הישראלי, אז חקרתי קצת באתרים השונים...

מנוע: 2.0 טורבו 16 שסת', המספק 200 כ"ס ו-28.6 קג"מ מומנט.

ביצועים: 0 ל-100, 7.3 שניות. מהירות מירבית, 240 קמ"ש.

איבזור: 6 כריות אוויר, חשמול מלא, בקרת אקלים מפוצלת, סאן רוף מקורי (לבדוק אם זה אכן סטנדרטי או שזה מגיע כחלק מחבילת האיבזור האופציונלית) משענת יד קידמית, ריפודי עור משולבי קטיפה (או אלקנטרה - לא זוכר בדיוק), הגה + ידית הילוכים + בלם יד מצופים עור, פנסי ערפל קידמיים, בקרת אחיזה (ASR), בקרת יציבות (ESP), ניהול מומנט (MSR), נעילת דיפרנציאל אלקטרונית (EDS), חלוקת לחצי בלימה (EBV), סיוע בבלימת חירום (HBA), צמיגי 225/45 עם חישוקי 17', פגושים אגרסיביים, ספויילר אחורי, קאליפרים אדומים, וכו'.

תוספות: קסנונים מקוריים עם מתזים, צמיגי 225/40 עם חישוקי 18' ומערכת שמע מקורית. זה מה שאני זוכר.

לבדוק לגבי: חיישן לניטור לחץ אוויר בגלגלים (TPM), מערכת היגוי דינמית (DSR) וגם לגבי Hill Hold Control - איני יודע אם זה תקני בארץ או רק בחו"ל.

בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רק נקודה קטנה ולא "משמעותית".

אם אתה לא אוהב מכוניות קטנות כמו הגולף, אולי כדאי שתדע שהאוקטביה לא ממש גדולה יותר מהגולף ולמעשה מבוססת עליה.

כך שהגודל היחידי בו האוקטביה עדיפה הוא תא המטען כאשר תא הנוסעים דומה מאוד בגודלו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שלום לכולם!

התלבטתי קשות לגבי מס' רכבים בקטגוריה זו כאשר חיפשתי רכב מנהלים בשבילי. אלה היו התובנות שלי עד שעה 14:30 היום:

1. פורד מונדאו - צעצוע של סיפור כוונתך?

2. מאזדה 6 - צעצוע של סיפור 2 כוונתך 2?

3. פאסאט - קמצנית באבזור בצורה מזעזעת

4. שברולט מאליבו - אופציה מעניינת מאוד מבחינתי. כח חשוב לי בגלל העליות לירושלים

כוח לא חשוב. מה שחשוב אלו הביצועים וכוח הוא רק מרכיב אחד מתוך מכלול שמשפיע על הביצועים (משקל, גיר וכו')

5. סיטרואן C5 החדשה - נראה יפה מאוד אבל אספקה מתחילה בספטמבר....

6. הונדה אקורד החדשה - לא ממש מרגשת כוונתך 3?

בשעה 14:00 נכנסתי לתערוכת הרכב 2008 בגני התערוכה, היה חם אש, היה מכוניות מדהימות (אלפא 8c מדהימה!!) ועוד ועוד.

בשעה 14:31 נכנסתי לאולם תצוגה של קבוצת צמפיון. רציתי לראות את הA4 החדשה וכמובן הS8 המדהימה (לא יפה כמו האלפא). עיני לפתע נחו על אוקטביה RS עם הספק של 200 כ"ס. התחלתי להתעניין עם המוכר שם ויצר הנעורים שב והתעורר בי.

אני בסך הכל בן 28 עובד קשה ונוסע כל יום 130 ק"מ י-ם:ת"א. עד היום נסעתי על קאדילק CTS + בקרת שיוט. ממש שגר ושכח. עכשיו חשבתי להמשיך את המסורת אבל ברכב ליסינג שלא יגזול את פרנסתי יותר מדי. לכן חשבתי להמשיך במסורת השגר ושכח שבה אני נכנס למצב ריחוף בנהיגה ולא משקיע יותר מדי מאמץ.

ריחוף בנהיגה הוא הסיבה העיקרית לתאונות. שום מכונית מודרנית לא דורשת מאמץ, אבל נהיגה דורשת תשומת לב.

בגיל 20-22 הייתה לי מזדה 323 ידנית שהייתי חורש איתה את הארץ ומאוד נהנתי לסוע בגיר ידני. כמעט ולא הייתי משתמש בבלמים והייתי בולם בעיקר בהילוכים.

לבלום בעזרת ההילוכים זו טעות, גם מבחינת הטכניקה היעילה והנכונה ביותר, גם מבחינת הבלאי למכללים וגם מבחינת הבטיחות.

שאלתי ובקשתי, מה דעתכם על האוקטביה RS (חשוב לי כח ומכונית גדולה. לא גולף וכאלה)? והאם ניתן לחדש ימינו כקדם?

ד"א האם יותר מעייף לסוע ברכב ידני אבל פחות מסוכן (ריחוף...) או שלא מעייף אבל גם מרוכזים?

אם ידני עוזר להיות מרוכז ולהשאר בחיים, לך עם ידני.

יש לי בעיה אחת באוקטביה היא הבטיחות. רק 4 כוכבים ולא 5.

לבדו לא שיקול מספיק מהותי.

קודם כל תגדיר מה אתה מחפש ולמה. אח"כ תבדוק מה מתאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האוקטביה VRS בהחלט אופציה מצויינת.

בקצת פחות השקעה- 160K יש גם את הסיאט לאון טורבו- כדאי לך לבדוק אותה, היא פחות שיגרתית.

בכל מקרה- תאם נסיעת מבחן ובדוק איך אתה מתחבר לרכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לצערי הרב אני לא מוצא את הפרוספקט הישראלי, אז חקרתי קצת באתרים השונים...

מנוע: 2.0 טורבו 16 שסת', המספק 200 כ"ס ו-28.6 קג"מ מומנט.

ביצועים: 0 ל-100, 7.3 שניות. מהירות מירבית, 240 קמ"ש.

איבזור: 6 כריות אוויר, חשמול מלא, בקרת אקלים מפוצלת, סאן רוף מקורי (לבדוק אם זה אכן סטנדרטי או שזה מגיע כחלק מחבילת האיבזור האופציונלית) משענת יד קידמית, ריפודי עור משולבי קטיפה (או אלקנטרה - לא זוכר בדיוק), הגה + ידית הילוכים + בלם יד מצופים עור, פנסי ערפל קידמיים, בקרת אחיזה (ASR), בקרת יציבות (ESP), ניהול מומנט (MSR), נעילת דיפרנציאל אלקטרונית (EDS), חלוקת לחצי בלימה (EBV), סיוע בבלימת חירום (HBA), צמיגי 225/45 עם חישוקי 17', פגושים אגרסיביים, ספויילר אחורי, קאליפרים אדומים, וכו'.

תוספות: קסנונים מקוריים עם מתזים, צמיגי 225/40 עם חישוקי 18' ומערכת שמע מקורית. זה מה שאני זוכר.

לבדוק לגבי: חיישן לניטור לחץ אוויר בגלגלים (TPM), מערכת היגוי דינמית (DSR) וגם לגבי Hill Hold Control - איני יודע אם זה תקני בארץ או רק בחו"ל.

בהצלחה :-)

תודה רבה!

מדהים שיבואן שאמור למכור רכבים במחירים כאלה לא יכול לעלות אתר אינטרנט נורמאלי ומעודכן.

פורסם
רק נקודה קטנה ולא "משמעותית".

אם אתה לא אוהב מכוניות קטנות כמו הגולף, אולי כדאי שתדע שהאוקטביה לא ממש גדולה יותר מהגולף ולמעשה מבוססת עליה.

כך שהגודל היחידי בו האוקטביה עדיפה הוא תא המטען כאשר תא הנוסעים דומה מאוד בגודלו.

לא מדוייק. ההבדל בין הגולף 5 לאוקטביה הוא 38,000 ש"ח ו-36 ס"מ לרעת הגולף.

אין לי שום סיבה להעדיף את הגולף.

פורסם
קודם כל תגדיר מה אתה מחפש ולמה. אח"כ תבדוק מה מתאים.

אז ככה:

1. רכב מקבוצה 5.

2. לפחות אורך של 4.5 מטר. מפחיד אותי רכבים קטנים.

3. הרבה כח בשביל העליות לירושלים, אין יודע שכל הרכבים החדשים עושים את זה אבל אני רוצה רכב שגם אם הוא מתחיל את הקאסטל ב-40 קמ"ש הוא מסיים אותו ב-140 קמ"ש בלי לחנוק את המנוע (ראה קאדילק CTS).

אני לא רוצה לרדת בכח הזמין מזה שקיים בקדילק CTS שלי.

4. לא אוהב צעצועים מלא פלאסטיק בפנים ואורות (מאזדה 6, מודאו).

5. לא אוהב רכבים קמצנים בארץ שבשביל 1.5 ש"ח מורידים לך כריות אוויר או חישוקי סגסוגת (אקורד,פאסאט)

נשאר:

1. B4 עשיתי נסיעת מבחן (רכב מיושן יחסית ולא נוח בנסיעה אבל אם הרבה כח)

2. מאליבו החדשה, עשיתי נסיעת מבחן. אחלה אותו מאובזר אבל לא מחובר לכביש ולא מרגיש ספורטיבי.

3. C5 החדשה. ראיתי אותה בתערוכה אבל תגיע רק בספטמבר. נמאס לי להמתין למרות שעושה רושם מצויין.

ועכשיו הסקודה RS. לא אוטומטית אבל אם כח כמו של ה-CTS ויותר. חסכונית בצריכת דלק (יחסית. למישהו יש נתוני צריכה בשטח?) בהרבה מול הקאדילק. ונמצאת בקבוצה 5. 8)

פורסם
לא מדוייק. ההבדל בין הגולף 5 לאוקטביה הוא 38,000 ש"ח ו-36 ס"מ לרעת הגולף.

אין לי שום סיבה להעדיף את הגולף.

יש הרבה סיבות להעדיף את הגולף:

1. מבחינת מרווח פנים, הן מאוד דומות, אולי אפילו יתרון לגולף (בגלל התקרה).

2. ההגה של הגולף עדיף משמעותית מבחינת תחושה.

3. האבזור בגולף קצת טוב יותר. אם אתה מתחיל להוסיף תוספות לאוקטביה, ההפרש במחיר יורד ל20 ומשהו.

4. תא הנוסעים בגולף איכותי יותר, והמושבים טובים יותר.

5. הגולף פחות רכה, מה שעלול להוות יתרון או חסרון - תלוי בך.

6. הגולף קלה יותר, כלומר חסכונית וזריזה יותר.

אני בסוף העדפתי את הגולף, למרות שמשהו ממש קסם לי באוקטביה. אם אתה מגיע ממכוניות מנהלים, יכול להיות שדווקא האוקטביה תהיה עדיפה לך. מכונית מגניבה ללא ספק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יש הרבה סיבות להעדיף את הגולף:

1. מבחינת מרווח פנים, הן מאוד דומות, אולי אפילו יתרון לגולף (בגלל התקרה).

2. ההגה של הגולף עדיף משמעותית מבחינת תחושה.

3. האבזור בגולף קצת טוב יותר. אם אתה מתחיל להוסיף תוספות לאוקטביה, ההפרש במחיר יורד ל20 ומשהו.

4. תא הנוסעים בגולף איכותי יותר, והמושבים טובים יותר.

5. הגולף פחות רכה, מה שעלול להוות יתרון או חסרון - תלוי בך.

6. הגולף קלה יותר, כלומר חסכונית וזריזה יותר.

אני בסוף העדפתי את הגולף, למרות שמשהו ממש קסם לי באוקטביה. אם אתה מגיע ממכוניות מנהלים, יכול להיות שדווקא האוקטביה תהיה עדיפה לך. מכונית מגניבה ללא ספק.

אני לא נכנס למכונית פחות מ4.5 מטר. מלחיץ אותי.

אני בא ממכוניות מנהלים ושם אני נשאר. :)

חוץ מזה שהיא לא בקבוצה 6 וממש אין לי חשק לזרוק עוד 1,200 ש"ח נוספים על שווי שימוש (לפי עלות נוספת לחברת הליסינג)

פורסם

אז כך האוטביה מגיעה עם רדיו דיסק מובנה MP3 אבל בתוספת תשלום הכל אפשרי להביא לך מסך מולטמדיה מחו"ל אורגינל אבל זה יעלה הון טואפות מה שלא יהיה שווה אבל יכולים להתקין לך בתוספת תשלום מערכת מולטמדיה בהתקנה מקומית של חברת אלפין

כך זה יראה בלי המסך

051md4.jpg

וכך הוא יראה בלי הרדיו דיסק המובנה

7032_11_15-10-2006-20-12-55.jpg&width=600&height=400

אם זה כול כך נחוץ לך למרות שזה מיותר אבל בתכלס אם נעזוב את המערכת ואת כל להשטויות האלה יש לך אוטו ספורט מצויין עם מנוע של גולף GTI זאת אומרת כוח זמין על כל לטיפה של הדוושה אז הוא מציאה במחיר שהוא מוצא כיום.

יניב

פורסם
אז כך האוטביה מגיעה עם רדיו דיסק מובנה MP3 אבל בתוספת תשלום הכל אפשרי להביא לך מסך מולטמדיה מחו"ל אורגינל אבל זה יעלה הון טואפות מה שלא יהיה שווה אבל יכולים להתקין לך בתוספת תשלום מערכת מולטמדיה

.....

אם זה כול כך נחוץ לך למרות שזה מיותר אבל בתכלס אם נעזוב את המערכת ואת כל להשטויות האלה יש לך אוטו ספורט מצויין עם מנוע של גולף GTI זאת אומרת כוח זמין על כל לטיפה של הדוושה אז הוא מציאה במחיר שהוא מוצא כיום.

יניב

הבנתי. הזמנתי נסיעת מבחן לשבוע הבא.

על פניו זו הבחירה (הסופית!) שלי + 18'' סגסוגת כי זה ממש עושה לי את זה!

• תוכן חדש...