Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה לסאב -אטומה ? PORT?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני נמצא בתהליכי בניית תיבה לסאב (עם מעט עזרה מידידי) של FOCAL:

http://www.focal.tm.fr/gb/car/archives/polyflex/27h.htm

את הסאב (והקומפוננט הקידמי) מזיז מגבר MAGNAT 150 X4.כולל חיתוכי תדרים וכו.

על פי הנתונים והמידע שכבר קיבלתי,הסאב יכול לעבוד גם בתיבה אטומה וגם בתיבה עם PORT.ברכב הקודם הוא עבד בתיבה אטומה והסאונד היה משביע רצון.

נפח התיבה יהיה כנראה המקסימום האפשרי.כלומר 35-40 ליטרים.

הפעם הרכב הרבה יותר מאסיבי ,בגאז' גדול וכו וכו.

בין הבגאז' לתא הנוסעים יהיה PORT.

מניסיון עגום למדי עם רכבים כאלה של חבר'ה שאני מכיר- הסאב,או בזוקה,בקושי הצליחו בכלל להעביר באסים אל תא הנוסעים (המדף האחורי שם עשוי במקור מMDF).חשוב לציין שברכבים שראיתי לא היה PORT במדף האחורי.

כפי שכבר ציינתי בעבר- אני אוהב באס "הדוק"-אבל גם חשוב לי שהסאב ירד נמוך כשאני שומע לדוגמא ראפ או R&B אבל גם שיתן באס מדוייק בדברים כמו 80S או מטאל.

השאלה היא....התיבה עצמה- צריכה PORT או לא? האם תיבה אטומה תיתן לי את הצליל ה"הדוק" שאני מחפש? זה זה יחדור לתא הנוסעים?????

בתיבה הקודמת שהיתה ממש קטנה (אולי 25 ליטר) ואטומה היתי ממש מרוצה מהצליל (וזה היה כולה עם ברידג' במגבר אלפיין 50X4 שהניע את הקידמיים והסאב).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

פורט במגש - יש כזה דבר ?

איפה אתה עושה את הפורט ?

איך עושים כזה דבר ? זה עוזר להעביר את הסאונד בין הבגאז' לתא הנוסעים ?

איזה קוטר צריך להיות לפורט כזה ?

ואם אפשר - באיזה רכב מדובר ?

פורסם

1

פורט במגש - יש כזה דבר ?

2

איפה אתה עושה את הפורט ?

3

איך עושים כזה דבר ? זה עוזר להעביר את הסאונד בין הבגאז' לתא הנוסעים ?

4

איזה קוטר צריך להיות לפורט כזה ?

5

ואם אפשר - באיזה רכב מדובר ?

1 כן.

2 מכיוון שקוראים לזה PORT במגש אז זה יהיה ....במגש!!!

3 איך עושים? לוקחים PORT.עושים חור ושמים אותו במגש.

4 תלוי.במקרה הזה זה PORT מתכוונן באורך-שמיועד לשבת במגשים.האורך קובע את הבאס.אני לא יודע מה הקוטר.זה עדיין בבית של גידי.

5 קייטרהאם סופרלייט R.

אייל...אם אתה שם....הושיע.

פורסם

אהלן תומר,

להגיד לך אם הסאב בתיבה אטומה יספק או לא קצת קשה להגיד. אם יש לך את התיבה הקודמת אז פשוט תנסה לשמוע איך זה ואם זה טוב אז תבנה חדשה אטומה (זכור לי שאמרת שהקודמת הותאמה ל106 אבל אני לא בטוח).

בכל אופן תיבה עם פורט שיהיה דרך המגש האחורי זה לא דבר פשוט. היא תהיה צריך להיות מקובעת לרצפת הבגז' ולאחר מכן צריך לתכנן פורט שיהיה ארוך מספיק כדי לצאת מהתיבה ולהגיע למגש עצמו. לאחר שיש מידות מדוייקות של המרחק בין הרצפה של הבגז' למדף זה פחות קשה אבל בכל אופן זה יהיה די מכוער שיש לך צינור עובר מהמגש לתיבה אבל הכל אפשרי.

כמו כן אני לא יודע מה מצב המגש האחורי ברכב שלך, אולי ניתן לשים את הסאב עליו ולסגור אותו עם תיבה מאחורה (סביר להניח שלא ושיש מתכת אבל את זה תגיד אתה).

פורסם

לא הסברתי נכון- התיבה אטומה (אלא אם דווקא תייעץ על PORT ... :lol: )

בראלי התיבה היתה בניית פיבר בכנף האחורית,כך שעכשיו אני בונה מאפס.

הPORT לא יוצא ממנה-

הוא קיים במדף ללא כל קשר לתיבה.

פשוט- מאוד נהניתי מהצליל עם תיבה אטומה (למרות שהמגבר הקודם היה חמישים על ארבע-כלומר יחסית חלש) לעומת תיבות עם PORT ששמעתי.

(,אני אוהב באס "הדוק" כמו שכבר ציינתי בעבר).

פורסם

אהה ואני כבר חשבתי על משהו מסובך יותר...

אז למה פורט? תחתוך חורים ותכסה את המדף מחדש. או שתחתוך חורים נאמר לרמקולים תשים גרילים ואל תשים רמקול.

אז אתה אומר שהפורט כבר קיים במדף או שאתה רוצה לעשות אותו? אם קיים אז מה הקוטר שלו? אני מניח שהאורך קצר מאוד..

פרטים :)

• תוכן חדש...