Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגלן?דובדבן?פלס"ר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי בעיה קטנה.

עוד חודש אני עושה גיבוש צנחנים והח'ברה עם הכושר הכי טוב בגיבוש נבחרים להיות מאותרי דובדבן.

המאותרים, במקום לעשות גיבוש יח"טיות כמו כולם, עושים אותו גיבוש רק שהם יכולים להבחר רק לדובדבן, לפלחה"ן ולפלנ"ט.

כל שאר הצנפים עושים גיבוש גם למגלן ופלס"ר וגם לפלנ"ט ולפחה"ן.

המטרה שלי זה להגיע ליחידה כמה שיותר מובחרת, ובמקרה ואני אקבל להיות מאותר דובדבן אני פשוט לא יודע אם כדאי ללכת לגיבוש או שעדיף לעשות אותו עם שאר הצנפים ולנסות להגיע למגלן- שזו העדיפות הראשונה שלי.

אם יש כאן מישהו שהיה צנחן או מכיר את העסק ויכול לעזור לי לבחור בין דובדבן ומגלן זה יהיה נחמד מאוד...

תודה רבה

תלם( שהצבא כבר לא נותן לו להיות ממש מורעל על סיירת מטכ"ל...)

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם

דבר ראשון אין דבר כזה פלנ"ט אלא אם כן אתה מתכוון לעורב שזה באמת נ"ט.

לפי דעתי כדאי לך ללכת לגיבוש יחטיות מפני ששם יש לך יותר אפשריות, גם אני לא מבין למה אתה מעדיף מגלן על פלס"ר שזאת היחידה הכי טובה בצנחנים.

דרך אגב אני הולך לגיבוש יחטיות של הנח"ל.

בהצלחה בגיבוש צנחנים, אל תזלזל הוא לא קל.

דניאל

פורסם
דבר ראשון אין דבר כזה פלנ"ט אלא אם כן אתה מתכוון לעורב שזה באמת נ"ט.

לפי דעתי כדאי לך ללכת לגיבוש יחטיות מפני ששם יש לך יותר אפשריות, גם אני לא מבין למה אתה מעדיף מגלן על פלס"ר שזאת היחידה הכי טובה בצנחנים.

דרך אגב אני הולך לגיבוש יחטיות של הנח"ל.

בהצלחה בגיבוש צנחנים, אל תזלזל הוא לא קל.

דניאל

צודק, גיבוש צנחנים זה באמת לא גיבוש קל אבל אני מקווה לעבור אותו בהצלחה.

שיהיה לך בהצלחה ביחט"יות של הנח"ל. תנסה להגיע לפלס"ר כי זו אחלה יחידה.

אתה אמור להתגייס עוד שבוע בערך לא?

תראה פלס"ר צנחנים זו אחלה יחידה אבל מגלן זו היחידה הכי טובה שאפשר להגיע אליה בגיבוש. אח של חבר שלי שרת שם והוא מספר דברים ממש מדהימים על האימונים ועל המבצעים שם(ממה שאפשר לספר...) וזה נשמע שרות ממש מעניין.

פורסם

דייגת מטכ"ל:

לשבת בסירת גומי בכנרת, ולדוג דגים לטבח של היחידה.

ג'וב סוף הדרך, וגם מלא אקשן -

צריך להזהר מהכרישים והלוויתנים האמתניים ששורצים שם.

ישי לא נבחר ליחידה, ולא התפנה עד שנשלח למאסר.

לבסוף לאחר שאובחן בקב"ן כחולה נפש, מין ועוד הרבה,

נשלח לתפקיד זה, אבל בים המלח, ומכאן המיקום בפרופיל שלו: "דג דגים, ים המלח".

עבדו עליך ישי :twisted:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

חפרתי על הנושא הזה הרבה זמן, אני עצמי בונה על להגיע לפלס"ר צנחנים.

ראשית בוא נעמיד דברים על דיוקם, כל מי שמסמן במנילה שלו 5 ליד צנחנים/דובדבן יקבל זימון לגיבוש צנחנים. הגיבוש לא קשה, גיבוש של יום וחצי (באים אחרי הצהריים, מקבלים מדים ועושים מבחני כושר, הולכים לישון וקמים בבוקר ליום של כיף ותיזוזים אין קץ).

המצטיינים מאותרים לדובדבן, המצטיינים פחות מקבלים גיוס צנחנים הלא מצטינים בכלל מקבלים כלום. גם המאותרים ודגם הרגילים מקבלים את ההזדמנות לעשות גיבוש יחט"יות (יחידות חטיבתיות), הגיבוש הוא בד"כ 3-4 ימים לאחר הגיוס. בגיוס הזה בודקים האם המאותרים באמת מספיק טובים כדי להתקבל לדובדבן והאם המגויסים לצנחנים טובים לאחת מן היח"טיות.

היחטיות זה הפלנ"ט (עורב), פלס"ר, פלחה"ן, פלחי"ק, מגלן ודובדבן. הייעוד של מגלן די דומה לעורב (שתיהם עובדות עם טיל מיוחד, כאשר זה של מגלן הוא אפילו סודי :D ).

לגבי הבחירה בין מגלן לדובדבן - משיחה עם כמה אנשים ממגלן וכמה אנשים מדובדבן - בפירוש דובדבן. הם פשוט טובים יותר, מובחרים יותר ומקבלים יותר משימות. ממה שהבנתי מגלן לא עושים הרבה.

ממה שחפרתי אני מייעץ לך ככה - תכוון לדובדבן, לא תצליח לך לפלס"ר. אם לא לשם אז לעורב ובעדיפות שלישית שים את הפלחה"ן. תעדיף את הגדודים על פני הפלח"יק.

מקווה שעזרתי.

ראלימן,

מלש"ב.

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
יש כזה דבר

פלנ"ט .

לירן , מגלניסט גאה.

נראה לי שהתבלבלו לך האותיות שם, זה לא אמור להיות מנג"ליסט גאה ?

בכל מקרה, חברס, תשתדלו לשמור על צניעות הצבא ולא לחשוף יותר מדי פרטים.

פורסם

לשעבר, ובתור אחד שאכל את החרא של הגיבוש ,אני יכול להגיד לך שזה גיבוש שמפרק לך את הג'ורה.

אגב אם תסיים ראשון לא תיבחר לשום יחטית, אלא פשוט יקחו אותך לדבר שנקרא "השבחת גדודים", לכן תדאג להיות שני או שלישי בחבורה ותמיד לעזור לחלשים, אף אחד לא אוהב סוציומאטים.

בכל אופן להגיע לפלס"ר זה סוף הדרך ולהגיע לדובדבן זה אחרי סוף הדרך. :lol:

2 היחידות עושות פעיליות שונות ולא ניתן ממש להשוות בניהן.

אני ממליץ לך ללכת לגיבוש שאורך כיומיים, שם יפרקו לך את התחת עם שקי פק"ל ועם צ'ימידנים שיעשו לך חורים בידיים, לישון אתה לא תישן זה בטוח, אבל בסוף הגיבוש אתה תצא שבת, אלה שנופלים ביום הראשון נשארים לטחון שמירות בדרך כלל.

נ.ב.

מטכליסטים שהיו איתי בטירונות ידעו לספר שהגיבוש של הצנחנים ליחטיות קשה בהרבה מהגיבוש למטכ"ל/שייטת 13 והשאר ,רל לתשומת ליבך, אתה צריך להיות בכושר של סוס.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

נ.ב.

מטכליסטים שהיו איתי בטירונות ידעו לספר שהגיבוש של הצנחנים ליחטיות קשה בהרבה מהגיבוש למטכ"ל/שייטת 13 והשאר ,רל לתשומת ליבך, אתה צריך להיות בכושר של סוס.

2 חברה משייטת ועוד 3 שעשו גיבוש מטכ"ל אמרו לי שהגיבוש שלהם זה קריאת תחת לא מהעולם הזה. 2 מהם עברו גם גיבוש יחטיות ואמרו שהוא היה יותר קל.

רס"ר שמועתי? :wink:

בכל מקרה - אין גיבושים קלים. לא של יומיים ולא של 4 ולא של 6. מבחינה גופנית בכולם זה קריעה, אבל אם מתכוננים טוב אז זה הכל בראש.

יום סיירות עוד חודש וקצת... :D

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
שקמיסטים לנצח!!!!

ואיי משיגים את הסיירת הזאת :!::?::!::?:8)

לא צחוק, חביבי.

הדרישות הן - כושר גופני של הומר סימפסון, פרופיל רפואי של סטיבן הוקינג, וכישורים במתימטיקה יצירתית.

בגיבוש אתה צריך לבוא, לפתוח חלון לחצי שעה כל פעם ולהצליח לשרת 20 חיילים כל פעם תוך כדי שאתה מרמה בעודף לפחות חמישה מביניהם.

אחרי זה בקורס אתה לומד שיטות ספירת עודף מטובי הקוסמים, לומד באיזה שוק הכי כדאי לקנות מרלבורו מזוייף, ושיטות שונות ליישון בורקס.

השירות קשה ומאתגר - אבל שקמיסט שלא השתחרר מהצבא עם כסף ל-TT עובד עליך שהוא היה שקמיסט.

פורסם

יש רק בעיה אחת, אם אתה מאותר דובדבן אתה יכול להגיע רק לדובדבן או לפלנ"ט או לפלחה"ן. מגלן ופלס"ר בלתי אפשרי.

ככה שחשבתי אולי לחתום וויתור על דובדבן ולהגיע למגלן?

ממה שאני יודע אמנם דובדבן עושים יותר פעילות אבל אחד אחד הם יוצאים משם שרוטים במוח...

אני רוצה לצאת עם כל תאי המוח שלי שלמים...

פורסם
ככה שחשבתי אולי לחתום וויתור על דובדבן ולהגיע למגלן?

ממה שאני יודע אמנם דובדבן עושים יותר פעילות אבל אחד אחד הם יוצאים משם שרוטים במוח...

אני רוצה לצאת עם כל תאי המוח שלי שלמים...

אתה לא צריך לחתום ויתור על דובדבן, פשוט בראיון שמתבצע בסיומו של הגיבוש צנחנים, תגיד שאתה לא רוצה דובדבן. ואז במקרה שתעבור לא תעבור בתור מאותר.

דבר שני, מה זה השטויות האלה שהם יוצאים שרוטים במוח? כזאת שטות... כולם היום בשטחים עושים פעולות מעצרים חיסולים, אז נכון שדובדבן מובחרים וניתנת להם הרבה פעילות אבל זה לא אומר שתצא משם שרוט.. בכל מקרה בהצלחה :)

לחופש אין מחיר, יש רק תאריך. . .

• תוכן חדש...