Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הגיע הרגע הזה בשנה שבו צריך להחליט מה עושים עם האוטו...

כמו שחלק מכם יודעים, יש לי בבעלותי את הג'אסטי האהובה שלי כבר שנה וחצי. היא במצב טוב ולא עושה בעיות כמעט, וכשכן, הזמן בין הבעיה והכניסה למוסך הוא בין שעה ליומיים (אני ממש אובססיבי).

מצד שני, אחותי החליטה שירוק זה לא ממש הצבע שלה והחליטה להחליף את ה106 שלה לפורד פיאסטה טיפה יותר חדשה ולבנה.

תוצאה: אני נשארתי עם שני רכבים ועם המשימה למכור אחד מהם.

הבדלים:

מזגן: לג'אסטי יש מזגן פשוט מדהים שמקפיא תוך שניות, ב106 צריך להשקיע 1500 שקל לשיפוץ מדחס ועוד כמה דברים כדי שיעבוד המזגן.

קלאץ': בג'אסטי יש קלאץ' קצר אבל פראקטי. אני רגיל לנהוג עליו אז ממש נוח לי איתו. הוא קשיח ואפשר להרגיש ממש טוב מה הוא עושה. ב106 הוא רך כמו חמאה באוגוסט אבל אין הרגשה ממשית ברגל. שניהם תקינים.

דלתות: בג'אסטי הכל ידני, ב106 יש נעילה מרכזית.

רדיו: לשניהם יש רדיו MP3 זהה שעובד טוב.

מנוע: ג'אסטי 1000, פיז'ו 1100.

מצב מכאני: הג'אסטי לא עושה בעיות אף פעם כי עשיתי יישור קו לפני שנה בדיוק אצל בני ל. הבעיה הכי גדולה היא החלפת ציריות פעם ב9 חודשים בערך וטיפולים שוטפים. ה106 התחילה לעשות בעיות אבל בשנה האחרונה הושקעה כמות אבסורדית (בערך 5000 ש"ח) על תיקונים ויישור קו. לא צפויות בעיות מכאניות, אבל אם כן, אלו יהיו דברים קטנים יחסית, כי כל הדברים החשובים כבר טופלו בשניהם.

וויזואלית: הג'אסטי נראית מכובדת ונקייה וחוץ מ2 נקודות חלודה קטנות לא נראית רע. ה106 היא צרפתיה ירוקה מטאלית עם טיפה חלודה בדלתות אבל שום דבר קריטי.

דלק: עם הג'אסטי הגעתי ל18-17 קילומטר לליטר. לא נהגתי יותר מדי על ה106 אבל אני משער שאפשר להגיע ל14 לליטר.

נוחות: זה צרפתיה מול ג'אסטי, מה אתם חושבים?

תא נוסעים: חוץ מהדשבורדים המצב הפנימי של שניהם הוא מושלם. אין נזילות בשניהם, הריפוד במצב מצוין ואין לי טענות כלפי זה. במקרה של ה106 יש טיפה ריח של רפת (אחותי רפתנית) אבל אפשר לטפל בזה.

דשבורד: לג'אסטי יש דשבורד צבוע עם ספריי שחור (מתחת היה צבע כחול-צהוב) אבל זה לא נראה רע. ב106 החלפתי את החלקים הפלסטיים של הדשבורד בשבוע שעבר והוא נראה די בסדר (קשה להשיג את החלקים האלו כי אין 106 עם דשבורד כזה שלם ולא שבור).

טסט: הג'אסטי עם טסט עד מאי נראה לי וה106 עד אפריל. אין שום סיבה שהם לא יעברו טסט. הצמיגים חדשים בשני הרכבים, כל האורות עובדים, המנוע של הג'אסטי חדש מלפני שנה ושל ה106 במצב טוב, הבלמים (כל המערכת) חדשים ב106 ובני קצת יותר משנה בג'אסטי, ולא נעשו שינויים מפגרים ברכבים שימנעו עמידה בטסט. את שניהם הייתי לוקח להעביר טסט עם עיניים סגורות.

חלקים: בגלל שקניתי רכב שלם לפני שנה ופירקתי אותו לגמרי, יש לי המון חלקים כמעט חדשים לג'אסטי שפשוט נחים לי במחסן (רדיאטור, אלטרנטור, כיסאות קדמיים, מדחס מזגן(?) ועוד כמה. גם אותם אני מוכר בלי קשר.

חוץ מזה יש ל106 נקישה קטנה מקדימה בבולמים. אני בכל מקרה צריך לתקן את זה, בלי קשר למכירה או לא.

עד אתמול לא עלה אפילו על הפרק להישאר עם ה106 אבל אחרי שנסעתי הביתה ועליתי על כמה פסי האטה שמתי לב שאני אפילו לא מרגיש אותם וזה יותר נוח ממה שיש לי.

זהו, אני צריך להחליט עם מה אני נשאר.

המחירון של שניהם הוא מגוכך לגמרי ואני אמכור אותם בסביבות ה5000.

DSC04679.jpg

Peugeot 2.jpg

פורסם

נהגתי על ג'סטי ולא על 106, אבל כן על פיג'ו אחרות, והייתי משאיר את ה106 ללא מחשבה אפילו ומתקן לה את המזגן.

פורסם

אני לא הייתי חושב פעמיים ומשאיר את ה 106, אך לפי ההשוואה שלך, נהיגה לא ממש מענינת אותך, אז ההחלטה היא שלך.

פורסם

לפי הגריל נראה שהגאסטי היתה במקור 1200.

לי יש גם פג'ו 205 וגם סובארו גאסטי. שניהם במצב מעולה בלי בעיות.

הפג'ו יותר נוחה , הסובארו הרבה יותר אמינה.

תחליט מה חשוב לך יותר.

אני הייתי משאיר את שניהם.גם ככה לא תקבל הרבה עליהם.

פורסם

תנסה להשתמש ב-106 ליומיום, במשך כשבוע-שבועיים ואז תחליט מה עדיף לך.

אני אישית, הייתי מוכר את שתיהן+החלקים שיש לך וקונה 306/ZX, אבל זוהי דעתי האישית.

בכל מקרה, הייתי בדילמה דומה מה לקחת - יפני ישן (626 מודל 93) או צרפתי חדש יחסית (קסנטיה 97), העדפתי רכב יותר חדיש, נוח, בטיחותי ושמור יותר, אפילו שהוא צרפתי.

כך שאם הייתי בוחר בין 106 וג'אסטי הייתי כנראה בוחר ב-106 עקב היותו יותר חדיש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תישאר עם ה 106, ככה תוכל להיות חבר מועדון וליהנות מ...

כלום

וגם ככה שישביחו את השילדה שלה בפורום או בסתם דיבורים באויר אז תמיד תולכל לשחק עם הגבות ככה ולהנהן בראשך ולך תדע אולי זה יגרום לך לקנות נעלי נהיגה של פומה/אדידס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
ה106 התחילה לעשות בעיות אבל בשנה האחרונה הושקעה כמות אבסורדית (בערך 5000 ש"ח) על תיקונים ויישור קו. לא צפויות בעיות מכאניות, אבל אם כן, אלו יהיו דברים קטנים יחסית, כי כל הדברים החשובים כבר טופלו בשניהם.

תן ל106 זמן, והיא כבר תפתיע אותך.

אין ספק שה106 היא מכונית טובה יותר. היא פשוט דורשת יותר סבלנות ותשומת לב מהג'אסטי. אם אתה יכול לתת לה קצת משניהם, שמור אותה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני בעד למכור את שתיהן ולהשתדרג.

אבל אם זו לא אופציה:

אם אתה לא מחפש הרפתקאות, אבל מוכן להתפשר על איכות נסיעה וכל השאר - תישאר עם הג'סטי

אם אתה מחפש צרות אבל גם להנות, תשאיר את ה106 ותעשה ביטוח גרירה , כשהיא לא תתקלקל - אתה תהנה ממנה מאוד יחסית לג'סטי, למרות שבסופו של יום - מדובר בדגם הזול והפשוט ביותר במשפחה.

נ.ב. תלמד לחנות בין הקווים , אנשים שחונים ככה מעצבנים בטירוף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם הוא אחיך - דבר איתו בבית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני לא הייתי חושב פעמיים ומשאיר את ה 106, אך לפי ההשוואה שלך, נהיגה לא ממש מענינת אותך, אז ההחלטה היא שלך.

היא מעניינת אותי, אבל לא בטווח המחירים הזה. כרגע יש לי את אלו בשביל לזוז. אני מחליף עוד מעט את הלאנסר שיש לי במשהו יותר משעשע לנהיגה:twisted:

שי, אני לא יכול לקחת אותך ברצינות אם אתה תמיד בטוח במאה אחוז ש106 בלי קשר לנתונים. פתח את העיניים קצת. אתה מזכיר לי את VOLK כשמזכירים הונדה סיוויק (בלי להעליב אף אחד).

ל106 יש 313000 קילומטר עליה והיא שנת 93'. לג'אסטי רק אלוהים יודע כמה (אבל פחות) והיא שנת 90.

אייל, כשחניתי שם בלילה הרכבים לידי היו במצב אחר ורק יכולתי לחנות ככה. אני תמיד משתדל לחנות באמצע הקווים.

• תוכן חדש...