Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מקדם דינמי" - מה זה בדיוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

יוצא לי לא מעט להיתקל במושג, אשמח לדעת מה המושג אומר ובמה הוא תורם לרכב.

האם ככל שהמקדם הדינמי גבוה יותר, דינמיות הרכב טובה יותר? אשמח לקבל מידע עם "בשר" ואם אפשר לקבל דוגמאות והשוואות מדגמים מסויימים - זה יהיה נהדר.

תודה, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

לא ניתקלתי בחיים במונח הזה בהקשר לענף הרכב.

אולי אתה מתכוון ל"מקדם גרר" ?

או אולי ל"שטח דינאמי"

אתה יכול אולי לצטט את את המשפט המדוייק, בו ראית את המונח הזה ?

פורסם

מקדם דינמי הוא ערך המשקף את היחס בין השטח התחום ע"י הגלגלים (מפשק סרנים x בסיס גלגלים) לבין אורך הרכב. ככל שהערך גדול יותר הרכב "דינמי" יותר, מאחר ויש פחות סירחי עודף.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

יצא לי למשל להיתקל במושג באתר NETCAR. האתר רושם את המקדם הדינמי של כל רכב ורכב בישראל, פשוט לא הבנתי מה זה אומר ומדוע. לדוגמא, דייהטסו סיריון - עם מקדם דינמי של 0.99 היא בין עשרת הרכבים הכי "דינמיים" בארץ.

יש לציין שהטוארג גם בין עשרת הרכבים הללו עם מקדם דינמי של 0.99. מה הקשר בכלל בין 2 הרכבים הכל כך שונים האלו?

ותאמינו לי שיש לנו במשפחה סיריון, המילה סיריון ודינמי קשורות כמו מחט לתחת.

פורסם

אני חושב שכמעט רק אהרנוביץ משתמש במושג הזה, ובאופן חופשי מדי אם תשאלו אותי. הקרבה של הגלגלים לפינות משפיעה על היכולת הדינמית, כמו גם רוחב המפסקים ואורך בסיס הגלגלים, אבל היא רק אלמנט אחד מני רבים - משקל, גובה, מתלים, צמיגים, תכנון מרכב, חלוקת משקל ועוד. כשלעצמו הנתון הזה כמעט חסר משמעות לחלוטין ברוב המקרים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לזה שום משמעות. לא מספרית ולא אחרת.

שים לב שהנתון של הדייהטסו טוב יותר משל פרארי F430 (שהוא 0.94), לוטוס אליס (0.91) ובטח יותר משל פורשה 911 (0.79). ראבאק, אפילו טויוטה לנדקרוזר V8 משתווה לפרארי ויותר טובה מהאחרות לפי המקדם הזה...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

שמתי לב, אבל עדיין זה לא נותן לי מענה כל כך. אמנם המספרים זה חרטה אם כך אבל מה המשמעות של המושג בכל זאת.

פורסם

שתי אפשרויות:

או שהמקדם הזה זה בעצם מקדם פוזה של מישהו שרוצה להראות את הידע שלו ברכבים וכמה שהוא שונה מכולם,

או, שהמקדם הזה יוצא מנקודת הנחה שלמכונית עם סרחי עודף גדולה יש מומנט אינרציה יותר גדול, כלומר, שלכוחות פיזיקליים בעוצמה מסוימת, יקח יותר זמן לגרום לגוף המכונית להסתובב לכיוון נסיעה חדש עקב האינרציה הגדולה. ואח"כ, אחרי שגוף המכונית נמצא בתהליך של שינוי כיוון, יקח יותר זמן לעצור את התהליך. שים לב שאני מדבר על שינוי כיוון של "אף" המכונית, מבחינתי יכול להיות אפילו מצב שהמכונית תתקדם כל הזמן באותו כיוון, נניח צפונה, אבל תוך כדי זאת משתנה הכיוון של אף המכונית, כלומר מסתחררת סביב עצמה. האינרציה , אם היא גדולה, תאיט את ה"פתאומיות" של הסחרור, ותאיט את הפתאומיות של הפסקת הסחרור.

בפניות הדוקות וקצרות כמו במסלול קארטינג, בוודאי שדרושה מינימום אינרציה.

אבל, סרחי העודף לא תמיד שוקלים הרבה. אם בסרחי העודף יש מנוע למשל, שנמצא צמוד לגריל הקדמי, אז הם מפריעים ויוצרים אינרציה שמקטינה את הזריזות של הרכב. אם זה סתם טמבוני פלסטיק ריקים, אין לזה משמעות כמעט בכלל.

פורסם
שמתי לב, אבל עדיין זה לא נותן לי מענה כל כך. אמנם המספרים זה חרטה אם כך אבל מה המשמעות של המושג בכל זאת.

עניתי לך על זה בדיוק:

אין לזה שום משמעות. לא מספרית ולא אחרת.

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

למקדם דינאמי אין שום משמעות מספרית,

אם כבר מסתכלים על מקדם הגרר שככול שהוא גדול

יש התנגדות אוויר גדולה.

זה לא ממש קשור לדינאמיות, טיפה קשור.

אבל עדיין הרבה אנשים מזניחים את הנתון ולדעתי הוא חשוב.:-)

פורסם

סלאבה - התחלת בזה שאין לו משמעות מספרית וסיימת בזה שלדעתך הוא חשוב. הממ... אפשר הסבר לסתירה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הוא התחיל בזה שלמקדם הדינאמי אין שום משמעות מספרית.

אחר-כך הוא עבר לדבר על מקדם הגרר...

טל

פורסם

טל, נראה לי שרוני צריך כמה שיעורים בהבנת הנקרא... :-P

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...