Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער,טעיתי.

בסובארו גאסטי 93 מנוע 1200 יש רצועת טיימינג וצריך להחליף אותה כל 100,000 ק"מ או 3 שנים.

תודה שאמרתם לי.

פורסם

ואתה רוצה להגיד שמעולם ברכב שלך לא הוחלפה הרצועה ?:shock:

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

התקשרתי למוסך שהרכב טופל בו כל השנים (מורשה סובארו) לברר את העניין הזה..

הוא אמר שהוא לא בטוח שהוחלפה הרצועה אבל יכול להיות שהחולפה

ופשוט לא הוציאו קבלה ובגלל זה זה לא מופיע בספר טיפולים המופרט דווקא. (יש קבלות על תוספי BG לדלק)

אבל בהחלט יכול להיות שהרצועה עדיין מקורית ברכב. (97000 ק"מ).

בכל מקרה אני ביום ראשון ילך לעשות את הטיפול הזה.

התקשרתי למוסך שאני מטפל בו (מורשה סובארו אחר) הוא אמר צריך להחליף כל 100,000 ק"מ או 3 שנים..

מה בד"כ מחליפים בטיפול כזה? האם רק רצועה או גם מותחנים,מחזירי שמן?

פורסם

אני אישית הייתי קודם כל מחליף את הטיימינג ואת כל המותחנים לכאלה מקוריים.

אם אתה באמת מתכוון לשמור את הרכב עד הסוף, זה משתלם ביותר.

לגבי המושבים - תחשוב על הכיוון של אוטו קצת יותר קטן מסיריון, אולי יאריס.

אני אישית בתקציב כזה הייתי לוקח את המושבים לרפד רכב שיכול לעשות אותם הרבה יותר מוצלחים ואולי להוסיף גם בד יפה יותר.

פורסם

היי, לגבי הצמיגים: אם תקרא את הודעתי רשמתי "בספק", כלומר איני בטוח.

האתר לא ממש מעניין, מנסיון, מה שתמצא בפנצ'ריות הוא לא מה שמופיע באתר, אגב כשאני משחזר דברים אז אני יודע שבעבר רכשתי סט צמיגים של קומהו (לא משהו משהו, בצע חיפוש) במידה המדוברת ב600 ש"ח אצל אנטון ביפו.

לגבי הטיימינג: אני ממש שמח שהצלחתי להציל עוד ג'אסטי מהתופעה של מנוע שהולך, ושם כן הייתי בטוח בדברי, אחרי הכל החזקתי ברכב כזה שנה, ביצעתי לו אובראול במו ידיי ואני יודע בדיוק מה יש ומה אין לאוטו.

לגבי הטיפול: בעקרון זה טיפול שמנים + פלאגים + פילטרים + רצועת טיימינג ומחזירי שמן, כמו כן חשוב לדעת:

אין משאבת מים חדשה לג'אסטי !!! יש קיט שיפוץ למשאבה, דאג שישפצו לך אותה, כי חבל שהיא תנזל אחרי 5000 ק"מ ושוב יש צורך להתעסק בנושא.

אם תחפש קצת על ג'אסטי 1200 בצירוף הניק שלי, תגלה לא מעט מידע משנת 2005, בסביבות החודשים מרץ-מאי :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לגבי החלפת שמנים ומסננים אין צורך כי עשיתי את זה לפני חודש במוסך מורשה של סובארו.

השתמשתי בשמן איכותי (ליקוי מולי במיכל האפור 10W40) .

יום ראשון אני יעשה את הטיימינג+מותחנים ואם צריך גם מחזירי שמן ואני יבדוק את שיפוץ משאבת המים כי באמת

הרכב מאבד קצת מים (בין טיפול לטיפול צריך להוסיף כוס בערך של נוזל קירור)

על הדרך אני יחליף נוזל קירור וגם ישפץ את המשאבה.

סה"כ רכב מעולה,בלי שום תקלות. רק טיפולים שגרתיים "לפי הספר".

מה אתם אומרים? שווה להמשיך לטפל במורשה סובארו (מוסך אמין וטוב,אבל קצת יותר יקר ממוסך רגיל).?

שוב,תודה רבה.

פורסם

אני בעד לטפל אצל מכונאי שאתה מאמין לו ולא ירמה אותך.

לסובארו יש המון חלקים תחליפיים שחלקם באיכות גבוהה יותר מהמקור, רק שתדע.

קח בחשבון שיש מצב שרצועות מקוריות יושבות המון זמן באיחסון, והן קצת יבשות לעומת תחליפי חדש דנדש.

קנה תמיד את הרכיבים התחליפיים היקרים ביותר שהכסף שלך יכול לקנות - זה ישמור על האמינות של האוטו.

פורסם

משאבה לגסטי זה עסק יקר! ואם היא לא נוזלת עדיף לא להתעסק איתה.

במיוחד שאין קשר בין רצועת הטיימינג למשאבת מים.(המשאבה לא מסתובבת ע"י רצועת הטיימינג,)

בדרך כלל איזור המשאבה אכול מהמים וכל ניסיון מיותר להתעסק עם המשאבה הוא סיכון .

חוצ'מזה איבוד של כוס מים מטיפול לטיפול זה בסדר לדעתי, וגם אם לא ,מנין לך שזה בגלל המשאבה ,נסה להחליף קודם פקק .

שי

פורסם

כן דברתי עם כמה מוסכניקים..ובאמת אמרו שאם זה לא נוזל בצורה רצינית אז עדיף לא לגעת כי המשאבה בגאסטי מסובכת.

בני ל' המומחה באמת אמר שאין קשר בין המשאבה לטיימינג כמו במכוניות אחרות.

אני מתלבט האם לסוע עד בני ל' - ראשון לציון או לעשות את הטיפול במוסך סובארו שלי.

המחיר יצא אותו דבר אצל בני אולי טיפה יותר בגלל הדלק.. מה אתם אומרים?

פורסם

בכל דבר יש את הפלוס והמינוס

המוסך שלך קרוב אלייך לבית אבל אתה לא סומך עליהם בעניים עצומות

בני ל נמצא רחוק ממך אבל יש בפורום המלצות עליו, מפה עד מחר .

שיקול שלך,

ובקשר למושבים, מקסימום תיקח את מושב הנהג לרפד שיעשה מילוי או משהו כזה

אל תתחיל להתעסק עם מושבים אחרים וביצוע התאמות,

לפי דעתי זו סתם השקעה, הרכב שלך נראה מבחוץ שמור וממש יפה,אני משער שגם מבפנים הוא מלוקק , מושב לא מקורי , סתם יכער ויראה לא קשור,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

טוב תודה לכולם.

טיימינג+מותחן+מחזירי שמן,

אני יעשה ביום ראשון או אצל בני ל' או במוסך סובארו שלי (שאני סומך עליו מאוד,אדם מאוד מקצועי ואמין).

לגבי המושבים החלטתי שאין לי כוח לכל הבלאגן ועדיף באמת לשמור על מקוריות הרכב אני ימשיך לסבול מהמושבים המקוריים

אני יוסיף כרית לגב וזהו. הרכב בפנים במצב חדש(כל הפלסטיקים כמו חדש, שלמים ללא סדקים/חורים של דיבורית/שריטות).

לגבי צמיגים אני יחליף כבר לקראת הטסט.

שוב תודה לכולם ובמיוחד לאותו בנאדם שהציל לי את המנוע.

פורסם

אני מציע לך להוציא את מושב הנהג מהרכב, להפוך אותו, לראות איך בנוייה מערכת הקפיצים, ולהחליף קפיצים למשהו יותר מתוח

או לחילופין פתרון שאני עשיתי בסובארו שלי: הוספת אזיקונים במקביל לקפיצים כדי שיעניקו לו יותר קשיחות.

שעה עבודה והריפוד כמו חדש.

אל תשים כריות וכדומה, אתה מאבד את התמיכה הצדדית בגב ובירכיים.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

היום עשיתי לגאסטי טיפול טיימינג במוסך מורשה של סובארו .

החליפו:

רצועת תיזמון מקורית.

רצועת אלטרנטור חליפי.

2 מחזירי שמן מקוריים.

מותחן לא היה צריך.

סה"כ יצא המחיר כולל מע"מ ועבודה 630 ש"ח. (מחיר טוב ,בשהשוואה למוסכים לא מורשים שביקשו יותר כסף.)

• תוכן חדש...