Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, פתחתי את השרשור ביום חמישי בשעה 1300, כשידעתי שביום שישי על הבוקר סרגיי הולך לקנות את הרכיבים.

היה לי ברור שאם אני מפרט את מטרת המעגל, הדיון בשניה אחת יברח לעצות לדרכים הנכונות האחרות ליישם את הפתרון, אני אתקשה לדלות ממנו את שמות הרכיבים שרציתי, ואני לא אוכל לתת לסרגיי תשובה. פעם אחת כבר שלחתי אותו עם תפקודים כלליים של הרכיבים להר-ציון והוא חזר מאוכזב כי המוכרים לא ידעו לתת לו את מה שהוא צריך ע"פ ידע בסיסי באלקטרוניקה שחשבתי שיש להם.

זה התירוץ לשושו. מתנצל אם למישהו קוצרו הציפורניים עקב כך :-P

המטרה של סרגיי היא שהאורות בברלינגו שלו יידלקו כשמתח הטעינה ברכב יעבור סף מסוים.

הוא לא רוצה טיימר שיתחיל לספור ממתי שהסוויץ' פתוח, כמו שרוב המערכות בתחום עובדות. הוא רוצה שכשגם כשהסוויץ' פתוח והרכב לא עובד, האורות לא ידלקו.

הוא לא רוצה להתחבר למעגל חיווי הטעינה באלטרנטור או למפסק לחץ השמן.

לא נראה לי נכון הפתרון שהוא בחר, אבל זה הרכב שלו וזו ההחלטה שלו. אמרתי לו שאני חושב שאם הוא יכניס למגבר, לרגל אחת את המתח ברכב מחולק ע"י פוטנציומטר, ויכניס לרגל שניה מתח מווסת של חמישה וולט, הוא יקבל במוצא המגבר אות שאותו הוא יוכל להכניס לטרנזיסטור MOSFET ואיתו הוא יפעיל ממסר והממסר יתן את המתח למערכת האורות.

זהו. זה הרעיון. אתם מוזמנים לשפוך עכשיו כל מה שבא לכם, ואני גם בטוח שתציעו פתרונות יותר יעילים משל סרגיי, וכמובן גם משלי.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המטרה של סרגיי היא שהאורות בברלינגו שלו יידלקו כשמתח הטעינה ברכב יעבור סף מסוים.

האם הכוונה להפעיל אורות רק אחרי שהמצבר נטען די לאחר העמידה וההתנעה?

נראה לי שהמתח שימדד, כל עוד המנוע פועל, הוא בסה"כ פונקציה של הסל"ד (והשפעת ווסת הטעינה). לא נראה לי שאפשר

בתנאים כאלו לאמוד את מצב הטעינה.

אם כבר, אז צריך למדוד את זרם הטעינה, אבל גם הוא משתנה בהתאם לסל"ד ומתח הטעינה. אפשר למדוד גם את

זרם הטעינה וגם מתח הטעינה וע"פ טבלה להסיק את מצב הטעינה. האם באמת זה שווה את המאמץ?

לקבלת מתח רפרנס יש רכיבים טובים יותר מרגולטור. הם אינם מספקים זרם אבל המתח יציב יותר.

:turn-l:
פורסם

חנן,

תמסור לחברך שיש לי מעגל מוכן שתיכננתי לפני מספר חודשים לשם כיבוי או הדלקה (בתלות בכניסה של המשווה מסוג CA3140) אורות/עומסים שונים ברכב כאשר מתח הסף מגיע ל-12.0 וולט והמעגל עובד מצויין.

הרעיון של חברך יכול לעבוד מצויין עם תוספת קטנה כמו סליל עם מספר כריכות + מפסק REED, דרך הסליל יעבור זרם מסויים כאשר הזרם יעבור סף של 3 אמפר מפסק ה-REED יעבור למצב ON ויפעיל ממסר.

על-ידי שינוי (סיבוב) 2 טרימרים ניתן לשנות את מתחי הסף.

המעגל מבוסס על קומפרטור 3140 טרנזיסטור מסוג 2N2219 וממסר.

בתמונה נראה המעגל שבניתי עם שכלולים נוספים כמו התראה על-ידי זמזם כאשר מתח הסף מגיע לערך מסויים לכן אתה רואה בתמונה גו'ק+זמזם נוספים.

דוד מהחנות של סימן טוב הינו מהנדס אלקטרוניקה ויש לו ניסיון וידע רב באלקטרוניקה אבל צריך לבוא אליו מוכן עם רשימת רכיבים.

בכול מקרה לא אתה ולא חברך צירפתם סכימה חשמלית בסיסית לכן הכול מבחינתי דיבורים באוויר.... מה זאת אומרת מחלק מתח+פוטנציומטר להכניס מתח מפה לשם+MOSFET ? חנן אני מצפה ממך לקצת יותר.

רכיבים-2.jpg

2 004.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

למיטב זכרוני השתמשתי במשהו כזה, ברנו5 מודל 80 שהיתה לי בשנת 96, כשרציתי שבנוסף לשעון החום האנלוגי תהיה לי התראה קולית מעבר לטמפ' עבודה רגילה. השתמשתי אז בפוטנציומטר ולא ברגולטור ובטרנזיסטורים NPN בתצורת דרלינגטון (אני מקווה שאני זוכר נכון את השם) ולא במוספט אבל זה עבד אז, ואני לא רואה סיבה שכאן זה לא יעבוד.

פורסם

חנן כדאי לייצב גם את ההזנה של המשווה, אחרת הוא עלול להשתגע לך ובנוסף לחבר אותו כמשווה עם היסטרזיז (ע"י משוב חיובי).

פורסם

בתכנון כזה חייבים לקבוע היסטרזיס מסויים מכיוון שמתח הטעינה משתנה בתלות בטמפ' והעומס כלומר בזמן הנסיעה המתח עשוי להיות בתחום של +/-0.5 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אראה מחר מה בדיוק סרגיי הביא, ואני מניח שנוכל להוציא מהאפליקיישן נוט של הרכיב מעגלי ייצוב רלוונטיים.

לגבי ההיסטרזיס, אני מצפה שהפרש המתח יהיה משמעותי ולא גבולי בסביבות המתח המיוצב, אז אני לא משוכנע שצריך היסטרזיס כלשהו. אם למשל העסק יכוון לטרשהולד של 12.8 וולט ופעם אחת בהתנעה המתח יעבור דרך שם בדרך מ12.5 וולט ל13.5 וולט והעסק ירטט טיפה, זה לא ממש רלוונטי ודורש התייחסות.

פורסם
אני מניח שהשימוש הפשוט בנורת הטעינה, שכבית רק אם יש טעינה נפסל. למה? זה היה מפשט את כל העסק.

עדיין לא קיבלתי תשובה...

• תוכן חדש...