Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כידוע לחלקכם, מצאתי לעצמי קסנטיה TD.

באופן כללי אני מרוצה ממנה חוץ מבעיות כיווני גיר (אוטומטי AL4) שהיו לי וחזרו.

לאחר ביקור במוסך מורשה שעושה עבודה די טובה עד עכשיו, כיוונו לי את חיישן ה TPS ואת כבל המצערת והכל היה תקין לכמה ימים.

לאחר כמה ימים החלו בעיות של קפיצת הילוכים - כאילו הגיר לא מצליח להחליט אם להוריד הילוך או להישאר עם הנוכחי.

חזרתי אל המוסך והם ביצעו לימוד לדוושה מחדש מול המחשב - 5 דקות והגיר חזר לעבוד יפה.

היום חזרה לי אותה הבעיה - שוב צריך לימוד לדוושה. שאלתי היא - האם יכול להיות שהבעיה חוזרת עקב חיישן TPS דפוק או מלוכלך? - במוסך נאמר לי שיכול להיות שיש לחות שחודרת אל החיישן או שהגומייה האוטמת כבר לא כ"כ אוטמת.

אם אני אסמן את המיקום המדוייק של החיישן - אני יכול להוציא אותו ולנקות? איך מנקים חיישן שכזה בלי לפגוע בו?

יכול להיות שהחיישן גם גורם לי לצריכת דלק מוגברת? (לא הגיוני לי שברכב דיזל שאינו שורף שמן ולא מוציא עשן, צריכת הדלק תעמוד על 1 ל 10).

בריאות לכולם!

פורסם

1.נתחיל מזה שניקוי החיישן לא יעזור הרבה ואפילו בכלל, החיישן הזה זה למעשה פוטנצימטר(נגד משתנה) ועם הזמן הפסים השחורים שבו נשחקים, וכתוצאה מכך אין מגע טוב ופה מתחילות הבעיות.

2.חיישן שלא מכוון טוב יכול ליגרום לצריכת דלק מוגברת, אבל אם החיישן הזה לא מכוון הסל"ד לא יהיה יציב והמנוע לא יעבוד עגול.

3.אפשר לפרק את החיישן, צריך לחרוט עם מברג שטוח סימן בין החיישן לגוף המצערת, ואז לפרק.

ניתן לבדקות את תקינות החיישן בלי לפרק ובלי כלום, פשוט מנתקים את המחבר(קונקטור) שמתחבר לחיישן, מודדים את ההתנגדות שהחיישן נותן ואז לאט לאט מסובבים את גלגל המצערת, ובודקים שההתנגדות עולה תוך כדי פתיחת המצערת, אם מגיעים לשלב שבו פתאום ההתנגדות "נעלמת" ברב מודד אז החיישן הזה דפוק ויש להחליפו.

אפשר לנקות את החיישן עם ספריי מגעים, אבל זה לא יעזור הרבה.

יכול להיות שהמחשב ניהול צריך "ללמוד" את הכיוון החדש, פשוט סע ככה עוד כמה ימים ויכול להיות שהמחשב ילמד את הכיוון (לימוד המחשב מתבצע ככה במאזדה לאנטיס וביונדאי לנטרה לפי מה שאני יודע, יתכן וגם בקסנטיה).

פורסם

הלימוד נעשה במוסך כשהרכב מחובר למחשב, הכל היה בסדר במשך יומיים ואח"כ נדפק.

היום בפעם הראשונה נדלקו נורות החירום של הגיר לפני ההנעה, אח"כ נכבו.

לא יכול להיות שהגומי שאוטם את החיישן התייבש ונכנסת לחות? או שיש לכלוך על החיישן עצמו?

בריאות לכולם!

פורסם

היום שוב חזרתי למונזה בעפולה (המוסך המורשה שביצע את הכיוון של הגיר בהתחלה), אצלי לפחות הם עשו רושם של מקצוענות ועל זה נותר לי רק לברך. בדקו שוב את הרכב במחשב, הפעם היתה התרעה של הגיר על TPS לקוי.

הוציאו את החיישן, ניקו טוב עם ספריי מגעים, החיישן פתאום לא הראה קריאה, ייבוש עם לחץ אויר פתר את העניין, הרכבה וכיוון מחדש של החיישן, לימוד דוושה מחדש.

נסעתי הביתה מרוצה מאוד. אפילו לא חייבו אותי על העבודה. אני רק מקווה שזה יחזיק מעמד, עכשיו צריך לא להירדם על המשמר ולחפש באופן דחוף חיישן כזה מפירוק. (חדש עולה 2680 ש"ח לא כולל עבודה).

בריאות לכולם!

פורסם

יופי אני שמח שמצאת את הבעיה.

עכשיו שאתה מביא חיישן כזה מפירוק תסתכל יש בחיישן הזה 3 פסים שחורים בדרך כלל שזה הפוטנציומטר אז צריך שהם לא יהיו שחוקים אם יש קטע שחוק אז החיישן לא תקין.

אני חושב שחליפי יעשה את העבודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים - עדכון קטן;

היום בדרכי הביתה החל הגיר האוטומטי להשתגע שוב, אין צורך לחזור על שפע הקללות שמילאו את חלל הרכב הממוזג באותו הרגע. הייתי בטוח שהפעם אני חייב להחליף את החיישן ומול העיניים החלו לרוץ תמונות של כסף שנעלם שטר אחרי שטר לתוך חור שחור מוזר שכזה..

בכל מקרה, פתחתי מכסה מנוע והסתכלתי על האיזור, במעקבי אחרי החוטים שיוצאים מהחיישן התגלתה נקודה שבה החוטים היו גלויים ויצרו קצר ביניהם ובין הגוף של המנוע, ניקיתי ועטפתי את אותם חוטים באזולירבנד, וכשהנעתי את הרכב כבר לא ראיתי את אורות החירום של הגיר מהבהבים.

הבעיה הסתדרה וכנראה שזה היה הגורם לבעיות לפני כן. או לפחות כך אני מקווה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...