Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי בחנות ויש שם מבחר שמנים.

אחד מהם היה TOTAL שידוע שפיז'ו משתמשת בו.

רציתי לדעת מה דעתכם על השמן הזה.

הקיבולת היא 5 ל' והמחיר הוא 70 שקלים, במבצע.

תודה.

נ.ב.

היה גם צ'מפיון, אבל אני לא מכיר את השמן הזה.

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היום הייתי בחנות ויש שם מבחר שמנים.

אחד מהם היה TOTAL שידוע שפיז'ו משתמשת בו.

רציתי לדעת מה דעתכם על השמן הזה.

הקיבולת היא 5 ל' והמחיר הוא 70 שקלים, במבצע.

תודה.

נ.ב.

היה גם צ'מפיון, אבל אני לא מכיר את השמן הזה.

לא התנסתי בשמן של TOTAL, אבל ה LM עולה 10 שקלים יותר ולא מעט דיווחו כאן שהם מרוצים מהשמן (אין לי מושג איזה מדד יש לכל אחד לומר או להעדיף שמן X על Y...אבל שיהיה :) ). בעיקרון, עדיף ללכת על מותג (LM).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחיר טוב.

רק חבל שאתה רושם "חנות", יש הרבה כאלה בארץ, פירוט יהיה נחמד למען חברי הפורום ושלום כלל עולמי.

אכן Liqui Moly זה מותג והיתרון העיקרי הוא שיש לאנשים ניסיון חיובי איתו אבל גם TOTAL זה מותג בעל שם, אני הייתי הולך על זה.

אגב יאצק, LM ב80 ש"ח זה רק אצל הפרסי וגם זה רק אחרי סדרת שבי ארוכה ומפרכת... :lol: בד"כ הוא מוכר את זה ביותר.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אגב יאצק, LM ב80 ש"ח זה רק אצל הפרסי וגם זה רק אחרי סדרת שבי ארוכה ומפרכת... :lol: בד"כ הוא מוכר את זה ביותר.

אני יכול להביא את ה LM ב 80 ש"ח (בדיוק מה שהפרסי מוכר) בלי סדרת שבי ארוכה - ובלי תחנונים (והפרסי מדבר על מזומן, כאן אפשר לשלם גם בכרטיס אשראי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יכול להביא את ה LM ב 80 ש"ח (בדיוק מה שהפרסי מוכר) בלי סדרת שבי ארוכה - ובלי תחנונים (והפרסי מדבר על מזומן, כאן אפשר לשלם גם בכרטיס אשראי).

איציק

מי-צו-יאן! :mm_yeah:

איציק נכנס לפעולה, הפרסי נכנס לחרדה! (לא אתה אביב) :lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם
מחיר טוב.

רק חבל שאתה רושם "חנות", יש הרבה כאלה בארץ, פירוט יהיה נחמד למען חברי הפורום ושלום כלל עולמי.

אכן Liqui Moly זה מותג והיתרון העיקרי הוא שיש לאנשים ניסיון חיובי איתו אבל גם TOTAL זה מותג בעל שם, אני הייתי הולך על זה.

אז ככה שמה של החנות היא "רדיו יזיד" והוא מתמחה בסטריאו לרכב.

הרכבתי אצלו גם את המערכת שלי, עשה אחלה של עבודה.

יש לו אחלה של מותגים בחנות אבל אין לו LM, אגב אני כרגע נוסע על LM ואני מרוצה.

להשיג בנהריה LM ב-80 שקל, זה חלום רטוב, פעם שעברה מיכל עלה לי בדיוק 140 שקל. :shock: כן כן...הביזבוז.

אז יש לו גם "פרוקסן" או משהו כזה, יש לו גם "צ'מפיון" ועוד איזה שמן בלגי.

ברמת העיקרון הוא מוכר רק מותגים מתוצרת חוץ.

לפי מה שזכור לי בתחרויות ראלי יש על ה-206 WRC את השם TOTAL, אז זה חייב להיות לא רע ...הלא כן?! :lol:

אז מה אתה אומר ישי, כדאי לנסות???

פורסם

קשה להגיד בוודאות מאחר ואין לי ניסיון עם השמן הזה.

דבר ראשון תבדוק באיזה תקן הטוטאל עומד. הLM עומד בתקן SL שזה באמת יפה מאוד, אין הרבה כאלה היום, רוב השמנים (הטובים) הם SJ.

אם גם הטוטאל SL תקנה אותו בלי לחשוב פעמיים.

אם הוא SJ או SH (שומו שמיים :roll: ), תעשה את השיקול שלך.

אני הייתי ממתין עד לביקור הבא באיזור המרכז מאחר ושמן לא מחליפים כל שבוע ולטעמי שווה המתנה של חודש בשביל איכות טובה יותר ועוד באותו המחיר.

פורסם
קשה להגיד בוודאות מאחר ואין לי ניסיון עם השמן הזה.

דבר ראשון תבדוק באיזה תקן הטוטאל עומד. הLM עומד בתקן SL שזה באמת יפה מאוד, אין הרבה כאלה היום, רוב השמנים (הטובים) הם SJ.

אם גם הטוטאל SL תקנה אותו בלי לחשוב פעמיים.

אם הוא SJ או SH (שומו שמיים :roll: ), תעשה את השיקול שלך.

אני הייתי ממתין עד לביקור הבא באיזור המרכז מאחר ושמן לא מחליפים כל שבוע ולטעמי שווה המתנה של חודש בשביל איכות טובה יותר ועוד באותו המחיר.

ישי, כשהאוטו הזה יצא לאויר העולם בקושי היה SJ - ואני לא אתפלא אם היצרן ממליץ גם על SH כשמן מתאים.

אני מאמין שה-TOTAL הוא SJ או SL - אבל בכל מקרה, למכוניות משומשות בנות 5 שנים ומעלה זה זניח, גם שמן מדרגה יותר נמוכה יעשה את העבודה יופי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בדקתי באתר שמוכר TOTAL, התקן הוא SJ/CF.

CF אני לא מכיר, רק את ה-CF שלנו, :D .

אתם ממליצים לי לחפש שמן בתקן של SL?

CF הוא תקן לדיזל (ז"א שהשמן מתאים גם לתקני מנוע בנזין, קרי: SJ וגם לתקן CF עבור מנועי דיזל)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אצליח לשכנע את ההוא שמכר לי פעם שעברה את ה-LM למכור לי הפעם באיזור ה-100 שקלים, אם הוא יסכים אני אקנה את ה-LM פעם שניה, סה"כ השמן איכותי ונשאר צהוב כבר 10K, שזה דבר יפה.

חוץ מזה ,בטיפול קטן יש להחליף רק שמן ופילטר שמן נכון?! (חוץ מפילטר שאצלי הוא פתוח ואני מנקה אותו בלי קשר).

אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי בלי קשר על עוד שמנים טובים בתקנים איכותיים שהצרפתיות מעדיפות, או הפרנקופילים שמחזיקים אותן. :wink:8)

תודה.

פורסם
אני אצליח לשכנע את ההוא שמכר לי פעם שעברה את ה-LM למכור לי הפעם באיזור ה-100 שקלים, אם הוא יסכים אני אקנה את ה-LM פעם שניה, סה"כ השמן איכותי ונשאר צהוב כבר 10K, שזה דבר יפה.

חוץ מזה ,בטיפול קטן יש להחליף רק שמן ופילטר שמן נכון?! (חוץ מפילטר שאצלי הוא פתוח ואני מנקה אותו בלי קשר).

אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי בלי קשר על עוד שמנים טובים בתקנים איכותיים שהצרפתיות מעדיפות, או הפרנקופילים שמחזיקים אותן. :wink:8)

תודה.

אם השמן נשאר צהוב אחרי 10K זה לא בוודאות לטובה.

התפקיד של הדטרגנטים בשמן הוא לנקות פיח ומיני ג'יפות שונות, וקשה לי להאמין שב 10K ק"מ לא הצטבר בכלל פיח בשום מקום במנוע.

טבעי לחלוטין ששמן משחיר לאחר שימוש. כל עוד הוא לא מריח שרוף.

פורסם

תודה.

שמן שנשאר "צהוב" אחרי 10,000 ק"מ, באופן תאורטי, אינו מעיד על איכות גבוהה. שמן איכותי יספח אליו את כל הליכלוך שיש במנוע וכל מה שנוצר במהלך עבודתו - מה שיגרום לשמן להתלכלך מהר יחסית.

מאידך, אם האוטו אצלך הרבה זמן וביצעת החלפות שמנים כנדרש, כנראה שהמנוע שלך מבחינה פנימית נקי משארי בוצה וליכלוך.

ה TOTAL ב 70 שח הוא עיסקה טובה. להזכירך, התקן בשנת 1998 היה SJ כך שאין בעיה להמשיך להשתמש בו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראש המנוע שלי עבר שיפוץ לפני 13K לערך.

אולי הגזמתי אבל השמן יחסית צהוב, שחור בטוח לא, אפילו לא מתקרב למצב של שחור.

אני מטפל באוטו שלי בקנאות, הטיפולים נעשים תמיד בזמן ותמיד לפני ה-10K. :D

גם הזמנתי מדיד שמן חדש מלובינסקי, המחסנאי ביקש ממני להביא את המדיד המקורי שלי כי הוא לא ראה בחיים שלו מדיד מוזר כזה, אני אישית לא יודע על מה הוא מדבר, המדיד בראלי לא שונה ממדיד רגיל ב-106.

בכל אופן יום שישי יום פינוק. :)

פורסם
ראש המנוע שלי עבר שיפוץ לפני 13K לערך.

אולי הגזמתי אבל השמן יחסית צהוב, שחור בטוח לא, אפילו לא מתקרב למצב של שחור.

אני מטפל באוטו שלי בקנאות, הטיפולים נעשים תמיד בזמן ותמיד לפני ה-10K. :D

גם הזמנתי מדיד שמן חדש מלובינסקי, המחסנאי ביקש ממני להביא את המדיד המקורי שלי כי הוא לא ראה בחיים שלו מדיד מוזר כזה, אני אישית לא יודע על מה הוא מדבר, המדיד בראלי לא שונה ממדיד רגיל ב-106.

בכל אופן יום שישי יום פינוק. :)

אכן, זכור לי (האוטו שלך מודל 96, ראש מנוע ב 94K ק"מ :wink: - בדיוק בזמן :lol::lol::lol: ).

אגב, קבל תיקון: כשהאוטו שלך יצא לאור (שנת 1996) דרגת השמן המירבית (דאז) היתה SH. עניין הראש מנוע והניקוי שהוא עבר כנראה מסביר למה השמן אצלך נשאר נקי. בכל מקרה, תמשיך לבצע טיפולים בזמן למען שמירה על ניקיון המנוע ובלאי נמוך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...