Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המעונינים, האדם בתמונה שהעלה בני ל. הוא אברהם בעל מפעל החריטה הגדול והותיק ביותר בארץ.

הוא חרט לי מנועים עוד בשנת 65. בני, לא יאומן איך הוא הזקין. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן ובן, לא צריך להתרגש, הותיקים כאן אולי בעלי מקצוע מהשורה הראשונה אך במונחים של עיבוד שבבי הם קצת חלשים (או ששכחו).

לשיפוץ מנוע קוראים חריטת צילינדרים למרות שזו מעין פעולת כרסום (החלק המעובד סטטי) ויש לכך ציוד יעודי cylinder boring machine וכנ"ל לגבי ראש מנוע.

גל ארכובה עובר חריטה קלאסית על מחרטה למרות שהוא מלוטש עם אבן השחזה ולא סכין.

קידוח ("חריטת") צילינדרים:

5188.jpg

חריטת גל ארכובה:

crank_grind.jpg

פורסם

זה שרוב האנשים החליטו שקוראים לזה חריטה,זאת טעות.

דניאל,אומנם הפעולה נראת כמו חריטה אולם היא כרסום(כמו שאמרתי ואתה הסכמת,חומר גלם סטטי).

חנן,אין קשר לזה שהם בעלי מקצוע,כאשר אני לא בטוח במשהו אני לא כותב,כתבתי שלגבי המחיר טעיתי אולם נתתי הערכת מחיר שנותנים לחלקים בעיבוד שבבי בדיוקים. פותח השרשור כתב שהוא מעוניין במקום שידייק,אז בשביל דיוקים משלמים כסף אין מה לעשות,הבדל בין עשריות למאיות יכול להוסיף גם 50% מהעלות.

זה שהבחור בתמונה עשה ראש מנוע בשנת 65 לא אומר שהוא "תותח על".

בן.

Got To love It

פורסם

בן שלום,

לגבי המינוח אכן אתה צודק.

מונחים מטופשים שנהוגים בעולם הרכב כמו לקרוא לקבל קונדנסר, לקרוא לכרסום חריטה, לקרוא לאטם סתם וכו' וכו'. אל לך להתרגש. כמו שדניאל צדק, המומחים הם מומחים בתחום הרכב ולא בעיבוד שבבי.

הערה אחת לגבי המכונות וגם כאן דניאל שם את העניין על דיוקו, המכונות לעיבוד שבבי בהן משתמשים לטובת שיפוץ מנועים הן מכונות יעודיות למטרות האלו למיטב הבנתי, כמו כרסומת ליישור ראש, כרסומת ליישור צילינדר וכו' לכן אוליי דבק המונח חריטה כמונח כללי. מאחר ויש בתי מלאכה + מכונות + טרמינולוגיה + בעלי מקצוע שכל ייעודם הוא שיפוץ מנועים גם הדיוק הנהוג בתחום זה כנראה נע פחות או יותר באותו סדר גודל ולך תסביר למישהו מהם שזה רק קצה קצוהו של תחום העיבוד השבבי.

פורסם

הריגוש כבר ממזמן לא פעול אצלי :)

אך למה בנאדם(אומנם בעל מקצוע) מתכווח על משהו שהוא טועה בו,אם לא היה לי ידע בדבר לא היתי כותב בכלל בשרשור הנ"ל.

מכיוון שאני עובד בעיבוד שבבי יום ביומו היה נראה לי שכדי ליידע את בעל הרכב שזאת אינו פעולת חריטה אלה כרסום ושכל בית מלאכה יכול לדייק לו,העניין פה הוא הכסף.

Got To love It

פורסם

העיבוד שבבי של מנועים כן מתקדם ויש מכונות CNC ויש עבודות מאוד מורכבות ומדוייקות של עיבוד כמו השחזת תושבות שסתומים, הלבשת סליבים יבשים ועוד.

הדיוק נדרש גם בקידוח וליטוש צילינדרים (הדיוק דרוש גם בהבאת פני השטח לחספוס הנכון) ובליטוש גל ארכובה (דיוקים של אלפיות המ"מ).

אז זה נקרא חריטה וזה יותר זול מאשר עבודות פשוטות יותר של מפעל CNC אולי כי חומר הגלם אינו שייך למפעל?

פורסם
הריגוש כבר ממזמן לא פעול אצלי :)

אך למה בנאדם(אומנם בעל מקצוע) מתכווח על משהו שהוא טועה בו,אם לא היה לי ידע בדבר לא היתי כותב בכלל בשרשור הנ"ל.

מכיוון שאני עובד בעיבוד שבבי יום ביומו היה נראה לי שכדי ליידע את בעל הרכב שזאת אינו פעולת חריטה אלה כרסום ושכל בית מלאכה יכול לדייק לו,העניין פה הוא הכסף.

הסיבה היא שהזכרת את נושא הדיוק שהוא פרמטר חשוב מאד בעיבוד שבבי, פרמטר שמשנה משמעותית את מחיר העבודה. בתחום הצר של עיבוד שבבי בשיפוץ מנועים הוא מסתבר לא בא לידיי ביטוי, לפחות לא לידיי מודעותם של העוסקים בשיפוץ מנועים. אני מניח שהסיבה היא שכלל בתי המלאכה לשיפוץ מנועים מחזיקים ציוד שמאפשר רמת דיוק שהיא מספקת לחלוטין למטרה זו. ברור שדיוק גס, יחסית לחזית הטכנולוגיה, מספיק כאן.

פורסם

ברור שעלות החומר גלם היא גם חלק נכבד בעסק אומנם גם אם החומר גלם מגיע ממקור חיצוני (שהוא המנוע בעצם) העבודה לא מחוייבת להיות זולה.

ברמת העיקרון רוב הכרסמות CNC שקיימות היום בשוק יכולות לבצע את העבודה הנ"ל אך רק אחוז מועט מהם יגיע לדיוק של מיקרונים(אלפית המילימטר),אם בעל המנוע ירצה דיוק של מיקרונים,העבודה תעלה לו הרבה יותר מ1000 ש"ח,יותר לכיוון ה5-10 אך שוב,מומחה בענייני העלות אני לא מומחה כי זה לא התפקיד שלי אך ההשערה די נכונה. עניין יותר רציני,לא מאמין שמפעל עיבוד שבבי יסכים לבצע עבודה שכזו משום שזה אינו חומר גלם רגיל שבמקרה של אי דיוק פשוט הפסד כסף וחומר אלה מדובר על מנוע שאי דיוק יגרום לכך שהמנוע לא יהיה שמיש ובעל העסק יחוייב בפיצוי.

בן.

Got To love It

פורסם

אני בטוח שאתה מבין וחיי את תחום העיבוד השבבי יותר ממני, אך אני מתאר לעצמי שבעל מקצוע שמסוגל לעבד בדיוק של מיקרונים (וגם אחרים) יסכים לקבל כל עבודה תמורת הסכום המתאים שמכסה את הסיכוי לסטייה או את הביטוח המתאים. לפעמים מעבדים חומרים יקרים בהרבה ממנוע, אני לא צריך לספר לך על עיבוד של מתכות יקרות וחומרים מורכבים אחרים שעולים הון.

כמו כן בהזדמנות חגיגית זו יהיה נחמד אם תפרט במה אתה עוסק כדי שיהיה ניתן להיעזר בך במידת הצורך.

פורסם

במקרה הנ"ל לא בטוח שבעל עסק ירצה להתחיל להעסק עם מנוע,הדבר כרוך בזמן ומדידות עקב רצון לדיוק של מיקרונים.

לרוב הוא יסרב או שהוא יתפוס חתול בשק בכך שיזרוק הצעת מחיר מטורפת ובעל המנוע יסכים.

אני תכנת CNC,אם יש צורך בעזרה מסויימת ואוכל לעזור אפשר לפנות בהודעה פרטית.

שבוע טוב,בן.

Got To love It

פורסם

אך בעל מוסך בר-דעת לא יפנה עבודה לבית מלאכה לעיבוד שבבי רגיל. יש מספיק בתי מלאכה טובים המתמחים במנועים ויש להם את הידע, הנסיון והיכולת לעבודה מהירה טובה ומשתלמת להם ולבעל המוסך. לא לשכוח כי הציוד שברשותם הוא יעודי למנועים מה שמקצר את הזמן בביצוע מדידות ובדיקות*, הכנה (ריתום חומר הגלם) ועיבודו כנדרש לפי הוראות היצרן.

* ראש מנוע ובלוק צריכים לעבור בדיקות לחץ, לשם כך יש ציוד יעודי ומתאמים שאין אותם בנמצא בבית מלאכה רגיל.

פורסם

ברשותכם, מעט סדר.

דניאל כתב, "ויש עבודות מאוד מורכבות ומדוייקות של עיבוד כמו השחזת תושבות שסתומים".

השחזת תושבות שסתומים, היא עבודת ההשחזה הקלה והכי פחות דורשת דיוק וריכוז מהחרט, בסה"כ אבן משחזת או כרסמת שמורכבת על מעין מקדחת שולחן בזוית של 45 מעלות. במשך היום אסע לחרט שלי, לצלם לך את מקדחת השולחן הפשוטה איתה משחיזים תושבות שסתומים.לאבן או לכרסמת יש פין בעובי של השסתום שנכנס למוביל השסתום והוא ממרכז את ההשחזה.שתי לחיצות קלות על ידית המתקן והתושבת מושחזת.

בן כתב, "זה שהבחור בתמונה עשה ראש מנוע בשנת 65 לא אומר שהוא "תותח על"."

נא לא לזלזל הוא אכן "תותח על" במקצוע, הבחור בתמונה הוא אברהם בעל מפעל "סמוך", מהנדס מכונות, פתח את העסק בשלהי שנת 60 עם משקיע/שותף בשם ישרוליק. רבים מבעלי המוסכים עברו ועוברים אצלו/במפעלו את הבחינות המעשיות לקבלת תעודת הסמכה. יש במפעלו את הכרסומות והמחרטות "המילה אחרונה" בשוק המכונות. הוא ביצע לצ.ה.ל את שיפוץ המנועים במשך כמה עשורים,וגם יבואן של מנועים מחו"ל. במפעלו עובדים כ-10 בעלי מקצוע שכירים.

הפסקתי לחרוט אצלו בגלל חילוקי דעות, על המחיר שלדעתי היה יקר בהשוואה למה שהולך בשוק. אבל קניתי אצלו מס' מנועים מיבוא, בעיקר של סוברו.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מנהלים יש כאן שרשור מעניין בנושא שיפוץ מנוע בעבודה עצמית שראוי לעקוב אחריו והוא התבדר לויכוח בנושא עיבוד שבבי. לדעתי כדאי להפריד לשרשור חדש בכדי לא לקלקל את העניין הראשי.

פורסם

אביב גנבת לי את המילים.

אני בודק את האופציות.

תודה לכולם.

נ.ב

המליצו לי על מורד בחיפה.

אני מבין שכדאי לבדוק זאת.

יחזור לעדכן

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

טוב קיבלתי 2 הצעות אחת