Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי נוזל קירור G12 ו2 ליטר מים מזוקקים . עירבבתי בתוך מיכל ביחס של 1 ל1, ואחרי העירבוב שמתי לב שהתערובת התחילה להתחמם, לא בצורה משמעותית אבל בכל מקרה התחממה. רציתי לשאול האם מישהו נתקל בתופעה זאת והאם זה תקין.

פורסם

2pac, מאיפה הבאת את זה תגיד לי?

מים מזוקקים אולי לא יהיו יותר טובים מנוזל קירור אבל בטח שלא יזיקו למערכת הקירור. הם לא מסוגלים לגרום לקורוזיה בגלל שהם נטולי מלחים, שזה הגורם העיקרי לריקבון\התפוררות מערכת הקירור.

פורסם

למיטב ידיעתי 2PAC צודק. מים מזוקקים פחות יציבים מבחינה כימית ולכן לא מומלצים למהילה של תרכיז נוזל הקירור. עובדה שבספרי הרכב ממליצים למהול את תרכיז נוזל הקירור במים מורתחים ולא מזוקקים.

פורסם

המים מהברז מגיעים עם כל מיני לכלוך כמו חול וכל מני ליכלוכים, חוץ מזה הG12 מתערבב איתם ומגיב איתם וזזה אמור לנטרל כל דבר שיכול להזיק לפי ידיעתי כך שכן אפשר לערבב גם עם מי ברז אבל העדפתי מזוקקים. חוץ מזה מים מורתחים זה עדיין מים הרתיחה הורגת רק חיידקים לפי דעתי אז כן המערכת קירור לא תקבל קילקול קיבה אבל חתליכות חול כן.

פורסם

אי אפשר לצאת מזה ככה. כל אחד אומר משהו אחר. לפי דעתי לערבב עם מים מזוקקים זה הכי טוב . בחוברת הרכב לא רשום שאסור וגם על הנוזל עצמו רשום פשוט מים. לא מצוין מים מזוקקים, מי ברז, מי אסלה וכדומה.אפשר להשתמש במה שעשיתי או לא?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא יודע מהיכן השגת G12 כי כיום הנוזל G12+ הוא הנוזל שהחליף את כל נוזלי הקירור של VAG ורק אותו מוכרים (לפחות בצ'מפיון).

המלצת היבואן היא להשתמש במי ברז. המלצת החברה שמיצרת את החומר היא להשתמש אכן במים רגילים אך הם מדגישים שצריך מים רכים, כאלו לצערי לא מצויים בברזים שלנו.

אם הייתם טורחים לחפש במקום לטחון מים (תרתי משמע) שכבר נטחנו הייתם מוצאים יותר מדיון אחד בנושא מים מזוככים, מה הייתרונות והחסרונות. אני לא הולך לפרט רק אומר שמים מזוככים כמו שניתן לקנות ברוב המקומות לא מתאימים לרכב ואף עלולים לגרום לקורוזיה קשה. התשובות כאמור בכפתור החיפוש.

פורסם

אביב, יש 1001 דיונים בנושא ואני לפחות חפרתי בהם, בכולם הדעות חלוקות בנושא של איזה סוג של מים יש לערבב עם תרכיז הקירור. אי אפשר לדעת דעתו של מי היא מדוייקת ושל מי לא.

פורסם

1. הכוונה שלי שאין צורך לדון בזה שוב (ניתן אגב להעיר מהמתים שרשור ישן שרלוונטי) כי זה כבר נלעס מכל כיוון.
  2. אין ולא צריך להיות שום ויכוח לגבי מים מזוככים, אני בדקתי בעצמי חומציות של מים מזוככים מארבע מקורות שונים: קנויים מתחנת דלק (זיכוך מכאני), מזוככים מבית מרקחת (זיכוך מכאני), מים שמתעבים במזגן ומים שעברו זיכוך בתהליך של אידוי. נחש מה- בכולם החומציות גבוהה מהחומציות הניטרלית (PH7) של מי ברז. מה שאומר שללא תוספים מתאימים הם יגרמו קורוזיה (ניתן לראות דוגמאות ממגהצים). כל עוד יצרן תרכיז הקירור לא מנחה להשתמש במים מזוככים כי הוא הוסיף תוספים להורדת החומציות לא רצוי להשתמש במים מזוככים.

אני אגב מוהל נוזל קירור G12+ במים מזוככים וגם מים רגילים, אבל זו כבר פנאטיות.

פורסם

צריך לארח בפורום איזה כימאי שייתן לכולם תשובה אמיתית ומדוייקת.

בוא נסכם את כל הנושא:

ישנם מי ברז, מים רכים, ומים מזוקקים.

במי יש הכי פחות חומציות? במי יש הכי פחות אבנית?

האם שתי אלה התכונות שדרושות לנו מהמים לשימוש במערכת הקירור?

בואו נענה על השאלות האלה במרוכז ונכתיר את סוג המים הזוכה.

• תוכן חדש...