Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון פיטריה לצמיג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע כמה עולה לתקן פנצ"ר בצמיג עלידי פיטריה ?לא שרוך!!!

והאם בכל פנצריה מוכנים לעשות את זה?

פורסם

לא ברורה שאלתך, תיקון עם שרוך אסור בתכלית האיסור ואף פנצ'ירה מכובדת לא עושה זאת.

תיקון עם פטריה הוא תיקון מקובל לצמיג ללא פנימית ועלותו 30-40 ש"ח.

פורסם

שרוך - מעין חבל דק ספוג בדבק שמשחילים אותו אל החור מהחלק החיצוני של הצמיג וכשהו מתייבש הוא סותם אותו, אין צורך להוציא את הצמיג מהגאנט

פיטריה - גומי בצורת פיטריה שמשחילים את הגיבעול שלה אל החור מהחלק הפנימי של הצמיג ולכן צריך לפרק את הצמיג מהגאנט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

השימוש בשרוך דורש הגדלת נקודת הניקוב בצמיג. לאחר נסיעה השרוך מרחיב את הנקב עד לאפשרות של פיצוץ או איבוד מהיר של האויר בצמיג - שזה קורה בכביש מהיר ועוד לגלגל אחורי, זה יכול להגמר באסון.

ואם הגעת בשלום למקום חפצך, לרוב אין אפשרות לתקן את הצמיג כי התרחבות הנקב עברה את המידה התיקנית לשימוש בפיטריה.

פורסם

אהה השרוך הזה יש קיטים כאלה שאפשר לתקן פאנצ'רים זה בעיקר לטרקטורונים וכאלה...

תודה על ההסבר עכשיו אני יודע למה הכוונה של השרוך הזה..

פורסם
השימוש בשרוך דורש הגדלת נקודת הניקוב בצמיג. לאחר נסיעה השרוך מרחיב את הנקב עד לאפשרות של פיצוץ או איבוד מהיר של האויר בצמיג - שזה קורה בכביש מהיר ועוד לגלגל אחורי, זה יכול להגמר באסון.

ואם הגעת בשלום למקום חפצך, לרוב אין אפשרות לתקן את הצמיג כי התרחבות הנקב עברה את המידה התיקנית לשימוש בפיטריה.

השתמשתי כבר המון פעמים בשרוכים האלה בשטח, על מנת להמשיך את הטיול בלי להישאר ללא ספייר, וכדי לא להיות חייב לצאת מהשטח ולרוץ לפנצ'ריה. לא הרחבתי אף פעם בצורה מכוונת את החור כדי להכניס את השרוך. כן, הכנסתי את כלי ההשחלה, אז אני לא חותם על כך שהנקב המקורי לא הורחב כלל. בד"כ הגעתי מאוחר יותר לפנצ'ריה, כשהזמן התאים לי , ושם תיקנו את הצמיג בצורה תקנית עם פטריה. לא זכורה לי שום בעיה מהכיוון הזה.

פורסם

היה לך מזל, בשטח אין בעיה, נוסעים לאט והצמיגים אינם מתחממים ואם מתפוצץ צמיג או יוצא האויר אתה פשוט נעמד או שהצמיג מתקלף מהחישוק.

בכביש מהיר הסיפור שונה, לצערי הייתי מעורב בחקירה של מקרה שבו שרוך שהושחל לצמיג גרם לפיצוצו בכביש מהיר. הרכב ניזוק קשות לבעל הרכב שלום - הפעם.

במקרים אחרים של שימוש בשרוך בטיולי שטח שהשתתפי, הצמיג נפסל אצל צמיגאי, בעל הרכב לקח את הצמיג למקום אחר שהסכים לתקן לו לאחר שקיבל כסף והבטחה שהצמיג ישמש כחלופי, מעשה נפשע לדעתי.

פורסם
בשטח אין בעיה, נוסעים לאט והצמיגים אינם מתחממים ואם מתפוצץ צמיג או יוצא האויר אתה פשוט נעמד או שהצמיג מתקלף מהחישוק.

ומהשטח ועד שמגיעים הביתה ומוצאים את הזמן להגיע לפנצ'ריה עוברים כמה מאות או אלפי, או אפילו עשרות אלפי ק"מ בכבישים מהירים עד שמוצאים את הזמן הנוח להגיע לפנצ'ריה.

אני מאוד מעריך את דעתך, אבל האמת היא שנשמע לי מוזר מבחינה סטטיסטית שבעשרות תיקונים שעשיתי לא נתקלתי אפילו פעם בודדת בבעיה מצד בעלי פנצ'ריות, ואצלך מתוך כמה מקרים, בכולם, או אפילו ברובם, הצמיג נפסל.

מוזר.

אני מהמר, ותקן אותי אם אני טועה, שמשהו חסר בסיפור הזה. אולי אתה מדבר על תיקון קרעים, שזה בהחלט בעייתי לתיקון ומועד לאסון, או חס ושלום על תיקונים בדפנות, שזה אסור בתכלית האיסור. אולי מדובר בצמיג שהיה גם ככה על ערש דווי. מתוך נסיון באמת גדול בנושא הזה, אני מתקשה להאמין שהכמעט אסון הזה קרה לאחר תיקון חור עגול פשוט בסוליית הצמיג.

פורסם
ומהשטח ועד שמגיעים הביתה ומוצאים את הזמן להגיע לפנצ'ריה עוברים כמה מאות או אלפי, או אפילו עשרות אלפי ק"מ בכבישים מהירים עד שמוצאים את הזמן הנוח להגיע לפנצ'ריה.

אני מאוד מעריך את דעתך, אבל האמת היא שנשמע לי מוזר מבחינה סטטיסטית שבעשרות תיקונים שעשיתי לא נתקלתי אפילו פעם בודדת בבעיה מצד בעלי פנצ'ריות, ואצלך מתוך כמה מקרים, בכולם, או אפילו ברובם, הצמיג נפסל.

מוזר.

אני מהמר, ותקן אותי אם אני טועה, שמשהו חסר בסיפור הזה. אולי אתה מדבר על תיקון קרעים, שזה בהחלט בעייתי לתיקון ומועד לאסון, או חס ושלום על תיקונים בדפנות, שזה אסור בתכלית האיסור. אולי מדובר בצמיג שהיה גם ככה על ערש דווי. מתוך נסיון באמת גדול בנושא הזה, אני מתקשה להאמין שהכמעט אסון הזה קרה לאחר תיקון חור עגול פשוט בסוליית הצמיג.

תיקון שרוך ברוב המקרים יגדיל את הנקב ויגרום לפסילת הצמיג,לגבי תיקון דופן החוק מאפשר לתקן כל עוד הנקב יהיה במרחק של 4.5 ס"מ משפת הצמיג ולא יהיה גדול מ 7מ"מ,כמובן שהתיקון יהיה בחום.

פורסם

אני בטוח שאין לי את הנסיון שטח שיש לך בכלל ותיקוני צמיגים בפרט. שני מקרים שנכחתי בהם עם תיקון שרוך לרכב שטח שניקב שני צמיגים. בעל הרכב שייף מעט את החור והגדיל אותו וכל זאת לפי ההוראות של הקיט תיקון, השחיל את השרוך הדביק למחרת התקשר לבשר לי כי הפנצ'יריה שהפנתיו אליו סרבה לתקן את הצמיגים שלו כי לאחר שליפת השרוכים נמצא כי התרחבו והפכו אליפטיים מה שהקשה על התקנת פיטריה.

במקרה של התאונה, הצמיג איבד אויר במהירות מהשרוך עד לפיצוצו. מהנדס צמיגים אישש את ההשערה וגילה לי את האמת המרה על תיקוני השרוכים אלו ושמקרים דומים היו כבר מוכרים לו.

פורסם
תיקון שרוך ברוב המקרים יגדיל את הנקב ויגרום לפסילת הצמיג,לגבי תיקון דופן החוק מאפשר לתקן כל עוד הנקב יהיה במרחק של 4.5 ס"מ משפת הצמיג ולא יהיה גדול מ 7מ"מ,כמובן שהתיקון יהיה בחום.

יפה! הסמכה לניהול צמיגיה יש לך?

• תוכן חדש...