Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה אוריס 2008 מול פיג'ו 207 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן החלטנו לרכוש (כמעט) פיג'ו 207, לאחרונה חשבנו לעצמנו והחלטנו לדחות את ההזמנה ולחשוב על מכוניות אחרות.

כרגע אנחנו חושבים ברצינות רבה על טויוטה AURIS GLI חדשה מהחברה.

אפשר לדעת (מנסיון בבקשה) איך הרכב בכללי (עד כמה שונה מקורולה RUNX) , והאם העובדה שאין לרכב ESP אמורה להשפיע על החלטתנו?

יש לציין שהאוטו (כל אוטו אשר יהיה) לא יירכש בשביל להתפרע וכו'.

מחפש רכב בטוח, שאפשר לעקוף איתו בלי חשש ושיהיה אמין .

תודה מראש,

אלון.

8)
פורסם

קניית אוריס מתכון בטוח לקבלת בחילות מהגיר המעפאן שלה שיטלטל אותכם קדימה ואחורה. יתדרדר אחורה בכל שיפוע קטן ולא תוכלו להיפטר מהצרה זאת לראיה כנסו ללוח יד2 ותראו כמה אנשים מצטערים שרכשו את הקורולה 2008 עם הגיר הזוועה הזאת.ה207 הדגם הכי נמכר באירופה כבר הוכיח עצמו כרכב מוצלח.הרבה יותר שקט נוח ובטיחותי מהאוריס. ותישארו ביד גם עם עודף של 12000 ש"ח תלכו עליו לא תצטערו.

פורסם

AURIS היא בעצם הקורולה החדשה עם זנב קצוץ. העיצוב הפנימי טיפה שונה אבל בגדול זה אותו האוטו, שהוא בסה"כ בסדר ברוב המרכיבים, מלבד אחד - התיבה הרובוטית. חובה לבצע נסיעת מבחן לפני הקנייה כיוון שהתיבה מעצבנת למדי באופי פעולתה ולא בטוח שזה יתאים לכם. (בצע חיפוש בפורום לעוד פרטים).

ESP זהו מרכיב בטיחותי חשוב למדי (בלי קשר להתפרעות) ולכן מן הסתם עדיף לקנות רכב המצויד בו. עם זאת - זה לא בהכרח מרכיב קובע (שתי מכוניות דומות באיכותן - לבחור בזו עם ה-ESP. לעומת זאת אם מכונית אחת טובה וללא ESP לעומת גרועה ועם ESP - הייתי מעדיף את הטובה).

בטיחות - שתיהן מצוינות (קיבלו 5 כוכבים ב-NCAP, אם כי אוריס עשתה זאת עם 7 כריות אוויר וכאן היא נמכרת עם 4). עקיפות - האוריס חזקה יותר, אבל תגובת התיבה האיטית עלולה להציק.

אמינות -המוניטין של טויוטה טוב מזה של הפיז'ו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כפי שרוני ציין, האוריס הינה גרסת הצ'בק מהודרת של הקורולה החדשה.

הגיר הרובוטי של האוריס/קורולה, מוצלח יותר מהגיר של היאריס, אך עדיין אינו מהווה תחליף לגיר אוטומטי אמיתי או לגיר הרובוטי של VW - ה- DSG.

חובה לבצע נסיעת מבחן מקיפה, טרם הזמנה, ולהתמקד בעיקר בנסיעה עירונית והררית (אם מתאפשר).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
לא חושב שהגיר של הקורולה מוצלח יותר מהיאריס. אם אינני טועה זהו אותו הגיר בדיוק.

הגיר של הקורולה בפירוש, הוא אינו אותו גיר.

הגיר בקורולה נקרא Impproved multi tronic, לעומת היאריס שבו הוא נקרא: Molti- tronic , דרך אגב את המידע הנ"ל אני מביא מחבר מאד טוב, שהוא סוכן של טויוטה.

פרט לכך, ביצעתי נסיעת מבחן בקורולה החדשה, הגיר באמת מרגיש שונה, קצת מעודן יותר, אך עדיין הוא מורגש מידי, במיוחד בשלושת ההילוכים הראשונים.

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות.

האמת שחשבתי ללכת על הקורולה החדשה, אבל בקרוב (אם לא כבר עכשיו) הן ימלאו את כבישי ישראל כמו המאזדה 3 ואני פשוט לא רוצה 'עוד קורולה' מה שנקרא.

יבואנים מעצבנים! חוסכים על חשבון הבטיחות.

איזה עוד המלצות לרכב 5 דלתות עד 125K יש לכם בשבילי?

נראה לי שבסוף אני אלך על הפיג'ו 207 (עברתי נסיעת מבחן ולא נתקלתי בשום בעיה או עצבים מכיוון הגיר לדוגמה כמו שהזהירו אותי).

תודה.

עריכה:

אגב, הייתי היום בסוכנות טויוטה (זמיר) בירושלים והסתכלתי על הקורולה ועל האוריס ושכחתי לקבוע נסיעות מבחן :) אני אעשה זאת מחר טלפונית.

8)
פורסם

למה שלא תנסה את היונדאי i30 החדשה?

מנוע חזק יחסית למשפחתיות- 1600 122 כ"ס. מגיע עם 6 כריות אוויר ו-esp.

רכב מרווח מקדימה ומאחור, תא מטען גדול. הרכב מאוד מומלץ ע"י כתבי הרכב.

אני מציע שתיקח נסיעת מבחן עליו. אגב הוא עולה 111,000 ש"ח, שזה הרבה יותר זול מהטויוטה.

לגבי אמינות, יונדאי לא נופלת מהיפניות.

פורסם

הI30 למרות האבזור הבטיחותי עדיין קיבלה "רק" 4 כוכבים במבחן הריסוק בגלל הגנה לקוייה על איזור הרגליים.

אם אתה רוצה פיז'ו אפשר גם לחכות קצת, ה308 אמורה להגיע בקרוב.

פורסם

improved, אתה אומר. טוב, יפה. האמת שגם אני נתקלתי בקשקוש הזה. לא רק אצל טויוטה אלא אצל יצרנים רבים אחרים שמצהירים על ה-All new 2009 blah blah, או על רכיב X שמלווה במדבקת "חדש" או "משופר" ובפועל פשוט החליפו את הפלסטיק בתרכובת חדשה, או את מערכת ההפעלה בגרסה משודרגת מעט. גם אם זה מה שנעשה במקרה הזה, התוצאה לא מספיק מורגשת בשביל שאני אהיה מוכן לקרוא לזה "משופר". בסופו של דבר זה אותו הגיר, כנראה עם שינוי זניח למדי שטויוטה מסרבת להסגיר מסיבות ברורות (עדיף הרי לקרוא לזה "משופר" ולתת לנו לנחש).

מזכיר לי שלא מזמן קראתי הודעה לעיתונות של יצרן גדול שהתאמצה כל כך שלא להגיד במפורש שמדובר במתיחת פנים לרכב, עד כי באמת לא היה לי ברור בסוף אם מדובר ברכב חדש או מתיחת פנים (לחצי מהדברים הם קראו "all-new" ורק בסוף התברר שזו מתיחה כי הם כתבו שלצבעים הרגילים נוספים עוד כמה צבעים חדשים...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
improved, אתה אומר. טוב, יפה. האמת שגם אני נתקלתי בקשקוש הזה. לא רק אצל טויוטה אלא אצל יצרנים רבים אחרים שמצהירים על ה-All new 2009 blah blah, או על רכיב X שמלווה במדבקת "חדש" או "משופר" ובפועל פשוט החליפו את הפלסטיק בתרכובת חדשה, או את מערכת ההפעלה בגרסה משודרגת מעט. גם אם זה מה שנעשה במקרה הזה, התוצאה לא מספיק מורגשת בשביל שאני אהיה מוכן לקרוא לזה "משופר". בסופו של דבר זה אותו הגיר, כנראה עם שינוי זניח למדי שטויוטה מסרבת להסגיר מסיבות ברורות (עדיף הרי לקרוא לזה "משופר" ולתת לנו לנחש).

מזכיר לי שלא מזמן קראתי הודעה לעיתונות של יצרן גדול שהתאמצה כל כך שלא להגיד במפורש שמדובר במתיחת פנים לרכב, עד כי באמת לא היה לי ברור בסוף אם מדובר ברכב חדש או מתיחת פנים (לחצי מהדברים הם קראו "all-new" ורק בסוף התברר שזו מתיחה כי הם כתבו שלצבעים הרגילים נוספים עוד כמה צבעים חדשים...)

רוני

מבלי להתייחס להגדרה של טויוטה, כידוע לך אני בעל יאריס 2007 לשעבר, ובהשקת הקורולה החדשה בארץ , ביצעתי נסיעת מבחן (באוריס).

הגיר בפירוש ידידותי יותר, העברות ההילוכים מעודנות יותר, אך עדיין הן אינן מספיק "חלקות", במיוחד בהילוכים הראשונים.

לפיכך, מבחינתי אופציית הקורולה החדשה נפסלה.

כדרך אגב רוני, המידע שאתה מספק בנוגע לזהות שתי התיבות הוא מנהיגה בשני הרכבים?

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני צריך להבהיר שלא קבעתי חד משמעית שהן זהות, התחושה בנהיגה בהן דומה מאוד אבל בהחלט יכול להיות שיש שינוי קטן ואולי הניסיון הרב שלך על היאריס "עלה" עליו. בכל מקרה נראה לי שההבדלים קטנים מדי בשביל לקרוא לזה "improved" :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
AURIS היא בעצם הקורולה החדשה עם זנב קצוץ. העיצוב הפנימי טיפה שונה אבל בגדול זה אותו האוטו, שהוא בסה"כ בסדר ברוב המרכיבים, מלבד אחד - התיבה הרובוטית. חובה לבצע נסיעת מבחן לפני הקנייה כיוון שהתיבה מעצבנת למדי באופי פעולתה ולא בטוח שזה יתאים לכם. (בצע חיפוש בפורום לעוד פרטים).

....

אמינות -המוניטין של טויוטה טוב מזה של הפיז'ו.

רוני

הקורולה והאוריס אולי חולקות הרבה מכלולים, אבל ההבדל בעיצוב הפנימי הוא לא רק בעיצוב עצמו, אלא באיכות החומרים.

בעוד שבקורולה מדובר במשטחים רכים ובעלי תחושה איכותית, האוריס משום מה מרופדת בפלסטיקה קשה המרגישה זולה, וגרוע מכך - מרעישה.

בנסיעת מבחן שביצעתי, הקונסולה המרכזית מפלסטיק כסוף קרקשה וציקצקה, ובנגיעה בה ניתן היה לנדנד אותה מצד לצד תוך שהיא נאנקת בקולניות.

אבי החזיק על לא מזמן יאריס 2007, ממנה החליט להפתר בין השאר בגלל קרקושים בלתי פוסקים מצד הדש-בורד העשוי מחומרים הדומים לאלו שבאוריס (כמו גם צפצופי אזהרה שלא ניתנים לתיקון מהגיר הרובוטי בכל פקק בעלייה קלה).

מכירת הרכב נעשתה בקושי רב, ב-15% מתחת למחירון (יד ראשונה ללא תאונות), אחרי חודשיים של פרסום אינטנסיבי.

אפילו הטרייד-אין של טויוטה הציעו 25% פחות מהמחירון, וגם זה רק בתנאי שנרכוש רכב חדש אצלהם.

הקמפיין באינטרנט ובעיתונות הרכב כנגד התיבה הרובוטית מבית טויוטה עבד, וטויוטות מכל סוג המצויידות בה הן חדלות מכירה. יעיד על כך כל סוחר שתשאלו (סוחרים רבים אמרו לנו שהם לא מוכנים לקחת טויוטה 2008 כלל) כמו גם 15(!) הקורולות 2008 אשר פורסמו ביד 2 ב-30 הימים האחרונים.

לתשומת לב חובבי הז'אנר - טויוטה זה כבר לא מה שהיה פעם.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אבי החזיק על לא מזמן יאריס 2007, ממנה החליט להפתר בין השאר בגלל קרקושים בלתי פוסקים מצד הדש-בורד העשוי מחומרים הדומים לאלו שבאוריס (כמו גם צפצופי אזהרה שלא ניתנים לתיקון מהגיר הרובוטי בכל פקק בעלייה קלה).

מחזק, גם אצלי הופיעו קרקושים בדשבורד, לאחר חודשים נסיעה עם הרכב. צפצופי האזהרה מהגיר, לפי ספר הרכב הם דבר שבשגרה. גם אני נתקלתי בהם פעמים רבות, אין ספק שהדבר מפריע מאד!

מכירת הרכב נעשתה בקושי רב, ב-15% מתחת למחירון (יד ראשונה ללא תאונות), אחרי חודשיים של פרסום אינטנסיבי.

אפילו הטרייד-אין של טויוטה הציעו 25% פחות מהמחירון, וגם זה רק בתנאי שנרכוש רכב חדש אצלהם.

דווקא כאן, כנראה שמזלי היה עימי, אני מכרתי את הרכב במחיר המחירון לאחר שבוע פרסום, כנראה שהמוניטין של היאריס הוקדמת הלך עימה אל החדשה. המכירה שלי בוצעה לפני כחצי שנה, כנראה שדברים השתנו מאז....

הקמפיין באינטרנט ובעיתונות הרכב כנגד התיבה הרובוטית מבית טויוטה עבד, וטויוטות מכל סוג המצויידות בה הן חדלות מכירה. יעיד על כך כל סוחר שתשאלו (סוחרים רבים אמרו לנו שהם לא מוכנים לקחת טויוטה 2008 כלל) כמו גם 15(!) הקורולות 2008 אשר פורסמו ביד 2 ב-30 הימים האחרונים.

לתשומת לב חובבי הז'אנר - טויוטה זה כבר לא מה שהיה פעם.

לא הייתי יותא באימרה כ"כ כוללנית. טויוטה "נפלה" בכל מה שקשור לגיר הרובוטי שמסתבר שהוא אינו מוצלח!

הגיר הנ"ל משווק באירופה, ומה לעשות שהיפנים רואים בישראל נקודה על המפה שהיא חלק מאירופה. בארה"ב הקורולה והיאריס משווקות עם גירים אוטומטיים קונבנציונליים (כמו שאנחנו אוהבים).

עידן.

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...