Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורה ראשית רגילה H7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנורה נשרפה וחשמלאי ביקש 45 שח למנורה תוצרת OSRAM ,האם סביר. במידה והמחיר שנתן יקר , יש למישהו המלצה לחנות יותר זולה באזור ראשל"צ לקניית 2,אחת רזרבית.

פורסם

בראשון ליד קניון הזהב יש לך את לדיקו - שהם היבואנים של OSRAM

אתה יכול לבדוק מחיר גם מולם

המחיר סביר לנורת OSRAM H7 חדשה

פורסם

היום הייתי באוטו דיפו וקניתי נורת H7 עולה 25 ש"ח 50 ש"ח לזוג!

ושל חברה טובה שברחה לי מהראש:)

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

פורסם

אוטו דיפו?

אולי HELLA, אולי אמריקן איגל.

בכל מקרה 45 ש"ח לנורה של אוסרם זה בסדר.

אצלי למשל יש נורות שעלו 75 כל אחת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ואם כבר יש שרשור חי ונושם, אנצל אותו (לטובת קוואליר עם תאורה חלשה מאוד).

מה המתח שאמור להיות בהדקי החיבור למנורה?

יש לי תאורה מאוד חלשה, חפרתי המון בחיפוש, אבל כולם רשמו "בדוק הפרשי מתח/נפילות מתח".

החלפתי למנורות חדשות (לא זוכר את הסוג, קיבלתי מקנדה, 7וחצי דולר קנדי כל אחת), בהחלפה חיברתי לסירוגין ישנה וחדשה, ולא ראיתי הרבה הבדל.

מעבר לכיוון אורות וניקוי יסודי שאעשה מחר, מה עוד ניתן לבדוק?

בדקתי התנגדות של הנורות הישנות והחדשות, ההתנגדות זהה פחות או יותר.

המתח שמדדתי בהדקי הנורה (אור מעבר) הוא 10.88 , כאשר המצבר נתן 12 (רכב כבוי). בדומה אורות הדרך (אור גבוה).

(סימון הנורות המקוריות: HB4 לאור מעבר ו HB3 לאור דרך)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

להלן הנורות החדשות, מיוצרות בקוריאה.

מישהו מכיר, יודע? שוות משהו או לזרוק ולקנות חדש?

24-12-07_2224.jpg

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

1. המתח שצריך להיות על הדקי המצבר הוא 12.8 -12.6 וולט כאשר המינוס מנותק ולא 12.0 וולט.

2. המתח בהדקי המנורה צריך להיות לפחות 12.3-12.0 וולט כאשר המנורה כבוייה.

לבדוק התנגדות של מנורה זה מיותר ולא מדוייק לחלוטין ולא נותן שום אינדקציה.

למה אתה שואל ? מנורה זה סליל ולא נגד או ליתר דיוק התנגדות טהורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק. אציין שיש לי רב מודד לא הכי הכי (כן אני יודע, כשאקבל הסמכה אקנה אחד רציני), והבדיקה שעשיתי היתה "באויר", לחוש מה הולך (ללא ניתוק מינוס וכו'). עכשיו חזרתי מהאוטו, ובלילה קל לראות שהפנסים מבפנים כאילו מכוסים שכבת אבק כזו, לכן מחר אפרקם ואנקה ביסודיות, ואז אמשיך לבדוק הלאה.

פורסם

ארז,

במידה והרכבת מנורה חדשה חייב להיות שיפור מה בעוצמת התאורה מכיוון שמנורות להט מאבדות במשך הזמן מעוצמת התאורה ובמיוחד כאשר המתח גבוה מהדרוש.

ניקוי של העדשה והרפלקטור מפנים יכול לשפר בצורה ניכרת את עוצמת התאורה.

אבל זה קצת בעייתי.

פורסם

למיטב ידיעתי, מעולם לא הוחלפו נורות ברכב, לפחות לא משנת 98 (כי אם היו מחליפים, זה היה עובר דרכי כמובן). עם זאת, לא הרגשתי שום שינוי עם החלפת הנורות, ההתנגדות שהנורות מספקות, זהה (חדשות וישנות), למרות שבמבט על חוט הלהט, ניתן להבחין בפגמים מינוריים בחוט עצמו, לעומת הנורות החדשות, בהן החוט מושלם חלק וחדש.

מדדתי כלאחר יד מתח במצבר כ-12 וולט, ובמוצא למנורה מדדתי 10.88 וולט (מצבר מחובר, ואורות דלוקים, פנס אחד מנותק, זה הנמדד). מדידות לא מדוייקות, אך כנראה יש פה עניין של הפרש רב. החשוד שלי הוא כנראה הממסר של המנורות, שאולי מפיל על עצמו מתח רב מידי (להשיג ממסרי אמריקאי נראה לי יהיה סרט). בשלב ראשון, ניקוי הפנסים (מצאתי שרשורים יפים לנושא, ויש לי סבלנות :wink: ), אולי אשיג גם luminator למדידת עצמת האור להשלמת הבדיקה, אני מקווה שבמעבדה ישאילו לי את זה.

פורסם
היום הייתי באוטו דיפו וקניתי נורת H7 עולה 25 ש"ח 50 ש"ח לזוג!

ושל חברה טובה שברחה לי מהראש:)

החברה ניקרא

NOVA משהו כזה:roll:

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

פורסם

ארז,

קשה לי להאמין שהרב מודד שלך מזייף ביותר מ-0.1 וולט מכיוון שהרב מודד הכי פשוט לא מזייף ביותר מזה.

אתה יכול לבדוק בצורה פשוטה את המכשיר על-ידי בדיקת מתח מוצא של מייצב מתח מסידרת 78XX כמו LM7805 שמתח המוצא שלהם מאוד מדוייק משהו כמו 5.05 וולט עם עומס קטן.

בכול מקרה אני רכשתי לעצמי רב מודד נוסף (פשוט) שיושב לי מתחת למושב ברכב לכול צרה שלא תבוא ב-100 שקלים אצל סימן-טוב בת"א. הרכב מודד מסוגל למדוד גם זרם AC והוא בעל תכונה של AUTORANGE.

ראה תמונה מצורפת.

מפסק REED.jpg

• תוכן חדש...