Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרחק בלימה 100 - 0

Shapiraman
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברוצוני לדעת על אתר או משהו שאפשר לדעת את מרחק הבלימה של מכוניות

מהוא מרחק הבלימה ברכב שלי :?:

אנחנו כנראה קונים לאמא שלי אוטו וכתוב שם שמרחק הבלימה שלו הוא 116 Feet כמה זה טוב? :-)

תודה רבה

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

כן את זה ידעתי לחשב חחחח תודה בכל זאת

רציתי לדעת איפה אני יכול לדעת לדוגמא על האוטו שלי?

קליאו ספורט MK1

אין אתר של זה או משהו?

פורסם

פחות מ40 מטר 0-100 זה לא רע.

אגב למה שלא תמדוד בעצמך? את צריך מטר ומגרש חנייה ריק שבו יש מספיק מקום להגיע ל100 וגם לעצור אח"כ.. :).

הרי אתה לא נוסע על הצמיגים המקוריים שאיתם יצא הרכב מהחברה - וזה חתיכת פקטור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן,חשבתי על זה

אבל תחשוב איך תידע מאיפה להתחיל ללחוץ ברקס.

אם תעשה קו בחיים לא תוכל לדעת בידיוק מאיפה להתחיל ללחוץ ברקס.

נ.ב

אני רוצה לדעת בכללי על מכוניות מבין?

תודה

שי

פורסם

אם תעשה בעצמך די בטוח שלא תגיע למספר מדוייק (כל שבריר שניה של טעות בתחילת המדידה יתבטא בהרבה מאוד מטרים שלא נדבר על בלימה אופטימלית).

אתה לא רואה יותר מדי מידע על זה כי זה לא נתון מבחין מספיק, כלומר לא מספיק משתנה בין רכבים ויותר מזה, לא בהכרח עומד ביחס דומה לביצועים ולספורטיביות של הרכב.

זה לא שזה לא חשוב, ברור שכל מטר חשוב ויכול לעשות את ההבדל.

זה פשוט נתון די בסיסי של פיסיקה והוא לא משתנה מאוד בין רכבים שונים.

שוב, גם מטר זה מאוד חשוב אבל כתשובה להתעניינות בפורום, זה באמת ישנה לך אם האוטו שלך הוציא 35 ורכב אחר 38 ?

זה לא הנתון שיענה לך איך הברקסים באוטו.

הדבר היותר חשוב (או הכי חשוב) זה כמות ואיכות הגומי שמשמש לעצירה וכמובן האספלט (או בעצם מקדם החיכוך).

כשאתה בוחן ברקסים יש הרבה נתונים אחרים שמבחן כזה לא יענה לך עליהם.

נתונים של 35-40 הם נתונים מקובלים לרכבי ספורט מהשורה הראשונה, ולא, אני לא מדבר (רק 8)) על הקליאו שלנו :-) אלא על הטופ באמת של 911 וכו' שיכולים במקרה הטוב גם טיפה לרדת מזה לאיזור ה-33. למרות ששוב, זה לא פרמטר מוחלט לספורטיביות ולכן תמצא לא מעט רכבים הרבה פחות ספורטיביים שנכנסים לטווח הזה.

עד 45 כנראה שתכסה את רוב הרכבים הממוצעים. אלה שעוברים יותר מזה ? ...השם ישמור :lol:.

35 זה מעולה, איזה אוטו אתם בדיוק קונים לאמא שלכם שמראה נתון כזה ?

ואם אתה בכל זאת רוצה קצת נתונים של רכבים אז זה בדרך-כלל יהיה כחלק ממבחן ביצועים של איזה מגזין ל-0-100-0 (כלומר מבחן משולב של האצה מעמידה ל-100 קמ"ש ובלימה שוב לעמידה, מה שאמור לתת אינדקציה רחבה יותר על הביצועים מאשר רק האצה 0 ל-100).

זה מה שמצאתי:

מבחן של מגזין רכב גרמני של הטופ 100:

http://benzinsider.com/uploaded_images/1-50-787441.gif

http://benzinsider.com/uploaded_images/51-100-749346.gif

והסיכום בכל קטגוריה:

http://benzinsider.com/uploaded_images/best-788580.gif

מאגר קצת יותר עממי:

http://www.movit.de/rahmen/stoptbl.htm

ניר

פורסם

אם אני זוכר נכון הסיוויק האץ' החדשה עוצרת 47 מטר בערך.

אבל - אני עדיין טוען שכל זה מיותר.

מה איכפת לי איך הניסאן עצרה כשהיא יצאה חדשה מהחברה?

אני רוצה לדעת איך הרכב עוצר עכשיו, איתי מאחורי ההגה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי חוקי הפיסיקה:

בזמן שיש נעילת גלגלים, כח החיכוח בין הגלגלים לכביש הוא פונקציה של משקל הרכב וסוג הגומי של הצמיג.

ככול שהרכב כבד יותר, כך כח החיכוך גדול יותר.

התוצאה היא שכל רכב (בעל אותם צמיגים) שמגיע לנעילת גלגלים יעצור בדיוק לאחר אותו מרחק.

ההבדל יכול להיות באיכות הצמיגים או במערכת ה-ABS שיכולה להגדיל מעט את המרחק.

פורסם

כנראה מדובר ב

Sutarn Sky Red line

האוטו יושב על צמיגים מאוד איכותיים מידה 245/40/18 אם אני לא טועה אני בטוח ברוחב ובג'אנט אבל לא בחתך.

כן אני יודע בקשר למבחנים האלה מה שיפה לראות שהקליאו ספורט שלנו עושה את זה מהר יותר מקליאו V6 קראתי את זה פעם :-D

אני דווקא שזה מאוד משפיע על הביצועים של הרכב בטופ גיר החמיאו לSLR מאוד על הברקסים שלה היא עוצרת מ 200 - 0 במהירות שרכב רגיל עוצר מ 100 זה לא חשוב כמו להאיץ מהר?

Ultima זה הרכב שעושה את זה הכי מהר לפי מה שאני יודע משהו בכיוון ה 5 וחצי שנ'. שנשמע פשוט לא יאמן.

תודה רבה

שי

פורסם
...היא עוצרת מ 200 - 0 במהירות שרכב רגיל עוצר מ 100 זה לא חשוב כמו להאיץ מהר?

ברור שזה נתון חשוב, זה קודם כל אומר שהיא מגיעה ל-200 :lol:

בכל מקרה, עצירה מ-200 זה כבר משהו אחר, משהו מאתגר שמחייב ברקסים חדים, חזקים וכאלה ששורדים יותר מ-2-3 שניות של חום עד שהם צריכים לנוח.

ושוב, ברקסים זה חשוב אבל הייתי מעדיף תיאור וביקורת במבחן של התחושות והיכולות של הבלמים יותר מאשר מספר שלא ברור לי איך להתייחס אליו.

ניר

פורסם

ניר, מה זאת אומרת אתה לא יודע להתייחס אליו?

אם מישהו אומר לך תראה איך אתה טס אתה יודע שב100 קמ"ש מרחק בלימה הוא 100 מטר? אתה תוכל להגיד לו:

ואללה לא - זה רק 40.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מניח שאתה צוחק אבל אם כבר העלית את זה אז באמת מרחקי בלימה פורמליים (מהסוג שמראים לך במשרד התחבורה או בלימוד נהיגה וכאלה) מדברים על מספרים מנופחים ביותר אבל כנראה יותר רלוונטיים לרוב שוכני הכביש.

לרוב המכריע של הנהגים אין שום סיכוי לבצע בלימה כזאת במצב אמיתי במשהו שאפילו קרוב ל-40 מטר. מאוד הגיוני שהם יגיעו אפילו לכפול וזה כי הם לא יבלמו על סף נעילה בצורה האופטימלית שעשו במבחן או אפילו לא ינצלו כמו שצריך את ה-ABS. הם יהססו בבלימה (שלא יתהפכו חס וחלילה :roll:) ויקח להם לא מעט זמן לקלוט את הסכנה, לעכל, להחליט ולהגיב ובזמן הזה עוברים המון המון מרחק...

פורסם

לרוב המכריע של הנהגים אין שום סיכוי לבצע בלימה כזאת במצב אמיתי במשהו שאפילו קרוב ל-40 מטר...

הם יהססו בבלימה (שלא יתהפכו חס וחלילה :roll:) ...

עד כמה שזה נשמע מגוחך - מחזק.

זו תיאורייה רווחת בקרב האוכלוסייה הרגילה, ואני נתקל בזה לא פעם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...