Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בה"ד 20 - איך אני יוצא משם?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני מבין שיש פה הרבה אנשי צבא,אני צריך את עזרתכם חבר'ה.

 

אז ככה, למדתי כתה י"ג טכנאי רכב וחתמתי על קבע לשנה.

 

לפני זה הייתי מיועד להיות לוחם,פרופיל 97.

 

אז לפני שבוע בערך הגעתי לקצין מיון,ומה הוא אומר לי? חימוש :|

 

אין לי בעיה להיות חימושניק,אבל הבעיה שקיבלתי מכונאי רכב ב'.

 

וחוץ מזה הקורס עדיין בהמתנה....

 

וככל הנראה ישלחו אותי לגדוד ,אני לא מעוניין להיות חימושניק בגדוד לוחם.

 

או לוחם או חימושניק.

 

מה האפשרויות שלי?

 

כלא- אני לא יכול .

 

הייתה לי שיחה עם הנגד אבל לא יצא מזה הרבה.

 

קב"ן יכול לעזור לי פה?

 

מכונאי רכב ב' מה זה?

רכבים כבדים או סופות וכדומה'?

 

כל מי שיכול לשפוך קצת מידע ,אני אודה לו :wink:

פורסם

המזל של הצבא הוא, שכדי לצאת מבה"ד 20 צריך רמת-משכל שלרוב האנשים בבה"ד 20 אין.

;-)

:roll:

 

בואו תייעצו לבחור חסר מנת משכל שכמותי.

פורסם

"אתה רואה את הלהבה על הסמל? אתה תצא מהחיל הזה כשהלהבה תכבה."

:lol:

 

הייתי מכונאי רכב בגדוד - אמנם העבודה יותר קשה, אבל לפחות החבר'ה שם יחסית נורמליים ובנוסף שירות בגדוד פחות 'מונוטוני' מאשר שירות בסדנא או בבסיס קבע אחר.

גם המשכורת אגב, מעט גבוהה יותר, כי אתה ברמת סיכון א+ (אני יודע שלא התגייסת בשביל המשכורת) והפיקדון ומענק השחרור (זה עוד הרבה זמן אצלך) יהיו גדולים יותר.

מביקור בסדנאות ובסיסי קבע, תמיד יש שם חיילים בעייתיים ובאופן כללי אדם לאדם זאב (רושם אישי שלי).

 

בשביל לצאת מחימוש צריך פרופיל 45 ומטה, בשביל לא להיות מכונאי רכב בלבד, צריך פטור מנעליים גבוהות.

פרופיל 64 לפני הגעה לגדוד יכול למנוע ממך להגיע אליו וכמובן בעיות ת"ש.

 

 

כאמור, אני שירתתי כמכונאי בגדוד ואת השירות שלי לא הייתי מחליף במקום אחר (ותאמין לי שלא חשבתי שאי פעם אגיע למצב שאני אשרת כך).

פורסם

אני רוצה להיות בבסיס עם בנות.... זה חשוב לי.

 

ושנית כל,איך המקצוע עצמו?

 

העבודה קשה?

האם זה תרם לך משו?

האם ניתן לחתום בקצונה משם?

קבע?

 

כל פרט שאתה יכול להוסיף יעזור לי :wink:

פורסם

1 אישור מרופא תעסוקתי או רופא שאתה מפתח גירוי בידיים מעבודה עם שמן

2.טופס 55 לצנחנים

3.טיס.

 

קשה לקבל אישור מרופא שם כי הם מכירים 10000 כמוך ביום

 

4.כלא

5.אי סיום קורס- דבר שקשה לעשות

אל תסיים את הקורס כי ברגע שסיימת , היציאה כמעט לא אפשרית בטווח הקרוב

 

אני הייתי ממליץ לך ללכת ערום בבסיס עם כומתה ולהסביר למה חיל חימוש זה החיל הכי טוב בצבא

תתן הקשבים בנוהל למפקדים ותדאג להגיע לחדר אוכל של הקצינים , תאמין לי, פאדיחה של יום בשביל 3 שנים, זה לא שיש לך מה להפסיד, אגב אם תוכל להשלים את העניין בחבילת בלונים צהובים אדומים זה יהיה מצויין

 

אני בספק אם באותו יום לא יעיפו אותך לקבן ולא ירצו לשמוע ממך

הטרוף הרגיל לא שווה בחימוש

 

 

נ.ב

אני הייתי בערך שנתיים וחצי בחיל, חיל חימוש דורש יצירתיות

נ.נ.ב אם אתה באמת הולך ללכת ערום בבה"ד 20 תדאג שיצלמו את זה

פורסם

המקום הכי מטומטם בצבא

 

אותי לא שיחררו לאזכרה של קרובת משפחה שנהרגה שנה לפני בפיגוע בגיל 17

למרות שהודעתי על כך שבועיים מראש

רק בגלל שיום לפני אחד החניכים בקורס שכח לנקות סבון שנשאר בחוץ לאחר ניקוי חדרים במסדר של איזה טמבל עם דרגות סגן אלוף והיינו צריכים לערוך עוד מסדר

 

כמו גדול נפקדות של פחות מעשרים וארבע שעות שעליהן קיבלתי ריתוק של 12 יום

 

נ.ב

 

שנה וחצי אחרי פגשתי את אותו סגן אלוף בתפקיד אחר, הוא בא ללחוץ לי את היד ואמרתי לו שאני מצטער אבל כרגע שטפתי ידיים ואני לא רוצה ללכלך אותם בחרא

פורסם

איזה נפקדות ואיזה נעליים....

הבטחתי להורים שלי שלא נכנס לכלא.

 

מזמן מזמן הייתי עושה להם טרור שם,הייתי נותן להם קורס בחימוש חבל על הזמן.... :)

פורסם

בעקרון אם אתה רוצה להתנדב לקרבי אמורים לתת לך ,אך לא תמיד זה עובד.

 

חוץ מזה-אין דבר ש 28 ימים בכלא לא פותרים.

 

זה לא בדיוק כלא אזרחי , אז לא צריך להבהל יותר מידי.

 

עדיף להיות בכלא עד חצי שנה מיום הגיוס שכן כשתשתחררים לרוב מוותרים על הדפוק ("הייתי צעיר" , לא ידעתי מה אני עושה" )

 

תבלה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

בתור אחד שהיה חימושניק (נשק) בסדנא באזור הדרום (נקרא לה יחש"מ 653 , אם אנני טועה)

 

באמת לא כייף ! כל אחד דואג לתחת שלו בלבד , אין אחווה אין חברה אין כלום

מן הסתם בתור חימושניק סביב לוחמים השירות יהייה מהנה יותר .

 

הדרך שאני מצאתי לנכון לצאת מחימוש - וזה היתה האופציה האחרונה לאחר כל הנסיונותשלי

5 חודשי עריקות - 3 מבצעי עריקות (ללא תפיסה :) ) ולבסוף 21 לאחר שנשאלתי אם אני מעדיף 24 למשך שנה ואז לחזור לשלישות

כמובן שהעד]תי את האופציה הראשונה - כי אחרי מה שעברתי עדיף לא לחזור

כמובן שאני הייתי בעד לשרת אבל כאשר בנאדם לא יכול עקב בעיה גופנית אשר הצריכה ניתוח + מצב כלכלי דאז ירוד משהו

הרגשתי כאילו תוקעים לי סכין בגב ואני החייל היחיד שעושים לו דווקא .

 

חימוש זה לא כל כך נורא - זה איום ונורא במיוחד בבאר שבע .

 

גיוס נעים !

פורסם

אני יצאתי מבה"ד 20 אחרי שהתייבשתי שם חצי שנה. בסופו של דבר הורדתי פרופיל ל-45 בטענה שאיני יכול לנשום את הדלקים והחומרים הכימיים, כל הדלקים והשמנים שהפריעו לי בנשימה. מרפ"א מרכז 2 מטרים מבה"ד 20, מרחק יריקה ממש, תקבע לך תורים למרפאת הריאות באופן קבוע ותתחיל לפעול.

במקרה הכי גרוע - תגיד שאתה רוצה להיות טייס ולא רוצה שום דבר אחר!

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אוי אוי אוי נפלת למקום כל כך מפגר ואטום .

אבא שלי השתחרר לפני 5 שנים בדרגת רנ"ג בחימוש ביחידת מית"ר .

התגייסתי במרץ 07 , כמו בכל חיל נורמלי קיים דבר שנקרא דור ממשיך או משהו כזה שבו דואגים לבנים של יוצאי החיל לתפקידים הטובים ביותר ובקיצור מסדרים אותם.

התגייסתי במרץ השנה , דאגו לי להגיע לחיל חימוש ובנוסף גם לקצין המיון אמרתי שאני רוצה לחימוש (נראה לי הוא היה המום מזה:)) בכל זאת יש שם קורסים איכותיים וידעתי שאני יגיע אליהם בגלל הנתונים הגבוהים שיש לי .

הגעתי לבה"ד 20 שם עברתי גם את הטירונות , עוד בטירונות חילקו אותנו למחלקות מסודרות לפי הקורסים אלהים אנחנו מיועדים , בהתחלה הייתי במחלקה שמיועדת לקורס אופטיקה ולא היה איכפת לי להגיע משם גם לגדודים וליחידות לוחמות ואפילו רציתי בכך.

לאחר כשבועיים שאני בטירונות פתאום מעבירים אותי מחלקה למחלקה של שממנה מגיעים להיות מכונאים של פומו"ת או מרכבות ללא שום סיבה.

מפקד בה"ד 20 באותו זמן שכן שלי (גר 200 מטר ממני בערך) ומכיר את אבי הרבה זמן , אבא שלי הרים אליו טלפון וביקש ממנו שיפעל על מנת להחזיר אותי הוא התחיל להתעצבן בלי שום סיבה והשיחה הסתיימה בצורה לא כל כך טובה .

מסתבר שהוא לא עשה קטעים כאלה רק לי אלא לעוד כמה בנים של אנשי צבא מהעיר שלי (חלקם אפילו היו קרובים אליו מאוד).

שום דיבור איו לא עזר , אם זה מתא"ל מחיל מהלוגיסטיקה ואם זה מעוד אנשים שאבא שלי מכיר , אותו תא"ל אמר לאבא שלי שהוא מתעקש ולא מוכן לזוז מהעמדה שלו והוא לא מבין למה הוא אומר שזה על רקע אישי.

סיימתי את הטירונות, בסופו של דבר הגעתי לקורס פומו"ה , שם ביקשתי לעבור וכל הזמן אמרו לי שם שמהקורס הזה אני ייצא רק ע"י קב"ן (מדברים כל הזמן בצבא על משתמטים שיבדקו קודם כל את עצמם) ושגם כלא לא יעזור , ביקשתי ראיון עם מפקד הענף (סא"ל), מיותר לציין שהוא לא קיבל אותי , אני רק רוצה לציין שבכל הזמן הזה לא הייתי חייל בעייתי אלא להפך בעיה אחת לא היתה איתי כי היתה לי תקווה שבכל זאת אולי אני יצליח לצאת מהקורס הזה , והקטע פה שלא ביקשתי אפילו לצאת מהבה"ד כולה לעבור קורס .

הקורס היה בהמתנה של 3 שבועות , כשהתחיל הקורס והמצב כבר היה אבוד החלטתי ללכת משם ולעשות נפקדות .

אחרי 50 יום בערך שהייתי בבית (ועוד הייתי שייך תחת לבה"ד ולא למשטרה צבאית) התחלף מפקד החיל , הבנאדם היה עם אבא שלי מתחילת השירות ומכיר אותו הרבה מאוד שנים , אבא שלי התקשר אליו וסיפר לו את הסיפור , לאחר כשעה אחרי שבדק את העניינים חזר לאבי והציע לי לחזור ושהוא ידאג שאני לא יקבל עונש אפילו , שהוא ידאג לי לשיבוץ ליד הבית אבל הוא לא יכול להתערב בשיבוץ שלי בקורס (בוא נגיד שהוא לא רצה לכופף את הקצין שלו) .

החלטתי שאני ממשיך בדרך שלי ואחרי 74 יום הסגרתי את עצמי למשטרה צבאית , ישבתי בכלא 31 יום (יותר נכון להגיד טירונות/קייטנה סגורה) , שם ראיתי גחל"ת שנתנה הוראה שאני יוצא מבה"ד 20 , עובר לשרת ליד הבית בתנאים של יומיות או שבוע שבוע .

באותו רגע שנכנסתי לכלא החלטתי שהצבא הזה לא מעניין אותי יותר ואני יעביר את השירות שלי מבלי לעשות הרבה.

חזרתי לבה"ד 20 זמנית עד שאני יראה קציון מיון בבקו"ם מחוייך מול אותם אנשים שחשבו שאני לא ייצא מאצלהם , ביום שחזרתי מפקד הענף שלא קיבל אותי לשיחה אז מבין שאני הולך לעזוב בקרוב ומבקש שאני יכנס אליו ותנחשו מה? - הוא מציע לי להיכנס לכל קורס שאני רוצה כולל את אלו שהוא ומפקד הבה"ד לא רצו שאני יכנס אליהם ולא היו מוכנים בשום פנים להעביר אותי לפני הכלא , עניתי לו שאחרי כל התקופה שביזבזתי אצלו ובמיוחד אחרי מה שהוא מציע לי כרגע אין מצב שאני נשאר אצלו והלכתי.

אחרי שבועיים של המתנה שם היה לי קצין מיון בבקו"ם והגעתי לבסיס 20 דקות מהבית שלי , כרגע אני עושה יומיות בתור עובד כללי אבל מינואר אני עובר לעשות 5-9 יומיות במטבח , ככה לפחות אני יוכל להתחיל בלימודים.

 

אז מה ייצא פה?-הצבא הפסיד בנאדם שרצה לעשות שירות משמעותי והגיע במוטיבציה גבוהה .

אני אישית חושב שבכל זאת צריך לתרום אבל הרבה אנשים שהיו במצב שלי החליטו פשוט ללכת לקב"ן ולצאת מהצבא או להוריד פרופיל ולצאת מבה"ד 20 , אני לא רציתי להגיע לקב"ן ובחרתי בדרך היותר קשה קצת.

אבל לפני שהצבא אומר שיש נוער חרא במדינה שלנו (למרות שיש משהו בזה) שיבדוק קצת את עצמו אם רק הגוף הזה היה קצת אבל קצת פחות אטום.

×
×
  • תוכן חדש...