Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רגב אבל פעם היו מכוניות שנסעו על קיטור אז למה עכשיו זה לא אפשרי אני לא מבין. גם רכב נסעה על קיטור.

חנן לדעתי מה שאמרת לא כל כך מדיוק לגבי להרוויח אנרגיה, אולי לא פירשת את זה נכון, למשל מערכב הטורבו במנוע, משקיעים אנרגיה מבוזבזת של לחץ עשן ומקבלים אנרגיה , זה לא ניקרא להרוויח אנרגיה? :roll:

אולי התכוונת שאין אנרגיה חינם שזה יותר מתאים..

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מרוויחים אנרגיה ממנוע טורבו - מנצלים יותר טוב את פוטנציאל האנרגיה שלו בעזרת הטורבו ..

ולגבי רכבי קיטור של פעם - הדלק לא היה הקיטור , הדלק הוא הפחם שחימם את המים - שהפכו לקיטור ..

אני לא חושב שנחזור בקרוב לנסיעה בעזרת פחם ..

פורסם

למשל מערכב הטורבו במנוע, משקיעים אנרגיה מבוזבזת של לחץ עשן ומקבלים אנרגיה

אני חושש שאתה לא מבין כל-כך את הרעיון בטורבו. זו מערכת שנועדה לאפשר למנוע לשרוף יותר דלק, ולקבל בתמורה אנרגיה מכנית.

פורסם

דלק נשרף->המנוע מסתובב->האלטרנטור מסתובב->נוצר חשמל.

מסקנה: החשמל נוצר מהדלק! החשמל לא מופיע באלטרנטור, החשמל שיוצא מהאלטרנטור הוא המרה של האנרגיה הכימית בדלק לאנרגיה חשמלית. החשמל לא בא בחינם (זה מה שחנן ניסה להסביר לך).

אם תנסה לפרק מים ולהשתמש במימן כדלק, האנרגיה שתופק מהמימן תהיה נמוכה יותר מהאנרגיה שתצטרך להוציא מהמצבר כדי לפרק עוד מים (אגב, פה מדובר רק על להפיק עוד מימן, אין מה לדבר בכלל על להזיז רכב של טון ולהפעיל מזגן, אורות וכל מני דברים אחרים).

בדוגמה של אנרגיה סולרית אתה מקבל אנרגיה ממקור חיצוני-השמש. היות והמערכת שאנו מדברים עליה היא סגורה, ולא מוסיפים לה אנרגיה מבחוץ, אין כל קשר בין השתיים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כולכם מדברים על צריכת האנרגיה בהפקת המימן, איך אתם יודעים כמה אנרגיה נדרשת כדי לפרק את המימן? איך אתם יודעים כמה אנרגיה מופקת מהמימן?

בריאות לכולם!

פורסם

זה לא משנה. חוק שימור האנרגיה קובע שלא תקבל אנרגיה יש מאין- או שבמילים אחרות, האנרגיה שתפיק בשרפת המימן תהיה זהה (בתאוריה, מעשית יש איבודי אנרגיה בתהליך) לאנרגיה שהיית צריך כדי להפיק את המימן.

הסבר כימי פשוט למקרה הזה- שרפה היא בעצם חמצון, כלומר כשאתה שורף חומר אתה לוקח אותו וקושר אותו (כימית) עם חמצן.

כדי להפיק את המימן אתה צריך להשקיע אנרגיה מכיוון שאתה רוצה לנתק את החמצן מהמימן. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל כשאתה שורף את המימן אתה קושר אותו עם חמצן, כך שלמעשה בשריפת המימן ביצעת תהליך הפוך לזה שביצעת כדי להפיק את המימן, ומה שתקבל זה מים.

במילים אחרות, לקחת מים, הוצאת את החמצן, החזרת את החמצן וקיבלת חזרה מים. ברור מהגיון פשוט שמתהליך כזה אי אפשר להפיק אנרגיה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
פורסם

...לפותח השרשור, יש לך מקורות מידע בנושא? משהו על תהליך הבנייה? אם תוכל להעלות לכאן חומר זה יהיה נחמד.

יש מקורות מידע למכביר באינטרנט, הבעיה היא שאתם מתייחסים לתהליך בצורה לא נכונה; האנרגיה שנצרכת על מנת לפרק את המים מועטה ביחס לאנרגיה שמכיל המימן שמגיע למנוע, מדובר על מאות אחוזים יותר אנרגיה שמסופקת מאשר נצרכת ולכן אין בעיה, האלטרנטור מספק את הנדרש בקלות יחסית.

ע"פ התכניות זוהי עובדה ולא דיעה, החוק של שימור אנרגיה לא נכנס פה בכלל למשוואה.

אני בכל מקרה מתכוון לפעול בנושא במרץ רב ובמקרה הכי גרוע אני אלמד כמה דברים חדשים.

דרך אגב; אף פעם לא אמרתי שיהיה קל לבנות את המערכת נכון ולגרום לה לפעול, אבל אם לא ננסה איך נצליח?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

האנרגיה שנצרכת על מנת לפרק את המים מועטה ביחס לאנרגיה שמכיל המימן שמגיע למנוע.

זו הטעות החמורה ברעיון הזה. תמיד תצטרך יותר אנרגיה כדי לפרק X מולקולות של מים מאשר האנרגיה שתקבל משריפת 2X אטומי המימן שהפקת.

בנוסף, האלטרנטור לא עובד בחינם.

החוק של שימור אנרגיה לא נכנס פה בכלל למשוואה.

עד היום אף אחד לא הצליח לעקוף אותו (חוץ מבורא עולם) למרות שהרבה לפניך ניסו.

אם אתה לא עובד עלינו אז מישהו עבד עליך. המלצה שלי: אל תבזבז שקל על ההרפתקאה הזו כי אין דבר כזה. הסיבה שבכל תהליך שריפה נוצרים גם מים היא בגלל שזה המצב הנמוך ביותר באנרגייה ואי אפשר לנצל אותם יותר.

פורסם

האנרגיה שנצרכת על מנת לפרק את המים מועטה ביחס לאנרגיה שמכיל המימן שמגיע למנוע.

זו הטעות החמורה ברעיון הזה. תמיד תצטרך יותר אנרגיה כדי לפרק X מולקולות של מים מאשר האנרגיה שתקבל משריפת 2X אטומי המימן שהפקת.

בנוסף, האלטרנטור לא עובד בחינם.

החוק של שימור אנרגיה לא נכנס פה בכלל למשוואה.

עד היום אף אחד לא הצליח לעקוף אותו (חוץ מבורא עולם) למרות שהרבה לפניך ניסו.

אם אתה לא עובד עלינו אז מישהו עבד עליך. המלצה שלי: אל תבזבז שקל על ההרפתקאה הזו כי אין דבר כזה. הסיבה שבכל תהליך שריפה נוצרים גם מים היא בגלל שזה המצב הנמוך ביותר באנרגייה ואי אפשר לנצל אותם יותר.

פורסם

חברה, צאו שניה מהבועה התיאורטית שלכם , אתם אומרים דברים נכונים, אבל -

הנושא מסתכם בפשטות בשאלה הבאה.

האם האלטרנטור יכול לייצר מספיק חשמל בשביל לספק X כמות של מימן?

המנוע צריך X כמות של מימן כדי לפעול , על זה אין ויכוח?

X כמות של מימן מייצרים ע"י שימוש בY כמות חשמל , על זה יש ויכוח?

השאלה האם מנוע עם אלטרנטור אחד ( או אפילו 2 ) יכול לייצר את כמות החשמל הזאת?

זה לא משנה כמה התהליך בזבזני , העיקר שהסיבוב שנוצר ע"י המימן מסובב את האלטרנטור ומייצר עוד חשמל - שמייצר עוד מימן וחוזר חלילה.

הכל תלוי בשאלת המפתח שהצגתי למעלה.

אם כן אז הוא מניע את עצמו ועל הדרך גם את הרכב.

התהליך מתחיל בנסיעה בבנזין או ע"י המצבר ועובר למימן.

אגב , ראיתי המלצות במקומות מסויימים להחליף את הצנרת לנירובטה ואת השסתומים לטיטניום - מסיבות ברורות.

אבל זה רלוונטי רק אם יצליחו לבנות מערכת עובדת.

פורסם

ULY - וונדר טעה באמירה שהוא משקיע פחות אנרגיה ממה שיקבל, נכון - זה לא יכול להיות.

אבל - גם תהודה היא אנרגיה, וחלק מהתהליך מבוסס על תהודה, לא רק על חשמל ישיר.

גם, אתה יודע שמכשיר 220W יודע לייצר 10,000V אם רוצים?

אז השאלה איך אתה מנצל ולאיזו מטרה. לא בהכרח זרם ישיר זה מה שצריך, מתח הוא גם צורה.

העניין הוא לא לקבל יותר אנרגיה ממה שהשקעת, זה באמת לא יכול להיות - העניין הוא לקבל אנרגיה הרבה יותר קרובה למה שהשקעת, הרבה יותר ממה שתקבל מדלק מאובנים.

תקראו בקישורים למטה של ויקיפדיה ותבינו כמה אנרגיה מבוזבזת יש בשריפת דלקי מאובנים, תבינו שבאותה השקעה מקבלים הרבה יותר בתהליך כזה.

ואם כבר הוזכר, התועלת בגז בראון שמשתחרר לאטמוספירה, העלות הנמוכה של המים, סיום כריית הכדור למטרת השגת דלקים, הפחתת הזיהום הכללי - כל אלו מטרה נעלה בפני עצמה.

כל מי שיוצא נגד באומרו שצריך להשקיע יותר מדי אנרגיה, לא בדק את הנושא - כי גם מי שבדק עוד לא ממש יודע - אז סתם להגיד זה לא חוכמה.

מי שיוצא נגד וקורא "מטורף" או "רמאי" יכול להרגיש בחברה טובה - רוב רובם של ההמונים התנהגו כך תמיד אל מול רעיונות חדשים (מי מכם יודע שאחת הטענות של רופאים ואינטיליגנטים רבים בעת התחלת השימוש ברכבת הייתה שמרוב מהירות אנשים יקבלו דלקות עיניים??)

אנשים - אתם (וגם אני וגם וונדר) טרם יודעים משהו על הנושא, אני מכבד כל אחד ואחד מכם - אני רק לא אוהב התכתשות ובטח לא אמירות לא מבוססות. ההבדל בין וונדר למתנגדים - הוא לא טען שהוא יכול או יודע - הוא בסה"כ אמר מה הוא רוצה לבדוק ומבקש עזרה - הוא לא טען שהוא יודע או יכול..

מי שרוצה יש הרבה מאוד קישורים, בוויקיפדיה (שזה מקור לא תמהוני כלל, ומאוד אובייקטיבי שמביא גם טענות נגד) ניתן לקרוא על זה כאן וכאן. ורק תריצו חיפוש ותראו מה כבר יש ונעשה.

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם
חברה, צאו שניה מהבועה התיאורטית שלכם , אתם אומרים דברים נכונים, אבל -

הנושא מסתכם בפשטות בשאלה הבאה.

האם האלטרנטור יכול לייצר מספיק חשמל בשביל לספק X כמות של מימן?

המנוע צריך X כמות של מימן כדי לפעול , על זה אין ויכוח?

X כמות של מימן מייצרים ע"י שימוש בY כמות חשמל , על זה יש ויכוח?

השאלה האם מנוע עם אלטרנטור אחד ( או אפילו 2 ) יכול לייצר את כמות החשמל הזאת?

זה לא משנה כמה התהליך בזבזני , העיקר שהסיבוב שנוצר ע"י המימן מסובב את האלטרנטור ומייצר עוד חשמל - שמייצר עוד מימן וחוזר חלילה.

הכל תלוי בשאלת המפתח שהצגתי למעלה.

קצת על חמצון, בעירה ואנרגיה.

למה בעירה של דלק משחררת אנרגיה? מולקולות דלק היא שרשרת ארוכה של אטומי פחמן ואטומי מימן. כששורפים אותן (מחמצנים אותן) הן מתפרקות ואנחנו נשארים עם מולקולות פשוטות יותר של מים ופחמן דו חמצני. התהליך הזה פולט חום (אנרגיה).

כאשר שורפים מימן, שוב אנחנו מחמצנים אותו ואנחנו נישאר עם מים.

האנרגיה שנפלטת, נפלטת בגלל שהקשרים במים מכילים פחות אנרגיה מהקשרים בין אטומי המימן עצמם.

כלומר, אנחנו ממירים סוג אחד של קשר שמכיל המון אנרגיה בשביל להתקיים בסוג אחר של קשר שלא דורש הרבה אנרגיה כדי להתקיים. ההפרש בין האנרגיות האלו זו האנרגיה שאנחנו יכולים לנצל לשימוש.

כאשר אנחנו מפרקים מים לחמצן ומימן, אנחנו בעצם משתמשים בחשמל (בהנחה וזה נעשה באלקטרוליזה) בשביל לפרק את מולקולת המים ולייצר חמצן ומימן. האנרגיה שמשקיעים בשביל לפרק את המים שווה לאנרגיה שתתקבל כשנשרוף את המימן ונקבל מים בחזרה. לכן אם נפרק את המים, נשרוף את המימן ונקבל שוב מים - לא תישאר לנו ביד אנרגיה בכלל בשביל לנצל אותה למשהו אחר.

לכן מכונית שמונעת על מים בלבד בתהליך בערה לא תוכל לעולם לעבוד.

סייג אחד לכל מה שכתבתי למעלה. יש אופציה כן להפיק אנרגיה ממים (אני לא יודע עד כמה זה מעשי) וזה ע"י היתוך קר. בתהליך הזה מפרקים את המים בשביל לקבל את המימן. את החמצן זורקים כי הוא לא מעניין בכלל. בתהליך היתוך הופכים שני אטומי מימן לאטום אחד של הליום, וזה תהליך שמשחרר יותר אנרגיה ממה שדרוש בשביל לפרק את המים. מצד שני, זה תהליך לא כל כך יציב. (וזה התהליך שקורה בשמש שלנו - היא ממירה מימן להליום).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איך אתה ישר קובע את זה?

הכל תלוי ביעילות המערכת , זה נכון שבסוף אתה מקבל בחזרה מים - אבל פיצוץ המימן בצילינדר מזיז את המנוע.

כלומר יוצר אנרגיה.

שים 4 אלטרנטורים מצידי , תפסיד כמה כ"ס בהספק אבל תוכל לייצר מספיק חשמל בפעימת עבודה של מנוע כדי לספק חשמל ליצירת המימן לאותה פעימה , אם עברת את הגבול הזה אתה זז "בחינם".

חוץ מזה אני מסכים איתך.

שאלתי שאלה בהודעה ההיא , אם תענה לי עליה אדע אם הדבר אפשרי או לא , מכיוון שאין לי את הנתונים לחשב את צריכת החשמל אני לא יכול להגיד לך האם הדבר יעבוד.

• תוכן חדש...