Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שתלוי בי, אם זה לא היה תלוי בי היתי קונה מערכת ב-500 ש"ח גג.

לגבי איכות, אין ספק שרמקול הוא רכיב חשוב, אבל חשוב יותר זה מקור הסאונד כי אם לא יהיה לך מקור טוב אז רמקול לא תוסיף ולא תעבד לך את הצליל. רמקול זה כמו ספק שהוא רק מעביר את משה נותנים.

פורסם
ברור שתלוי בי, אם זה לא היה תלוי בי היתי קונה מערכת ב-500 ש"ח גג.

לגבי איכות, אין ספק שרמקול הוא רכיב חשוב, אבל חשוב יותר זה מקור הסאונד יש לך טעות גדולה מאוד כי אם לא יהיה לך מקור טוב אז רמקול לא תוסיף ולא תעבד לך את הצליל. רמקול זה כמו ספק שהוא רק מעביר את משה נותנים.

זו טעות הן בסטריאו בייתי ועוד יותר ברכב

ברכב לדעתי , ההתקנה ואיטום צריכים להוות 20%-40% מהתקציב

הHU צריך להוות 10%-20% מהתקציב

ומה שנשאר זה רמקולים ומגבר

זה שכאן בפורום חושבים שאם יקנו קלריון HX-D2 ומגבר של אודיסון וסאב אימתני , וקומפוננט מעולה יש להם מערכת היי אנד , זה נושא אחר . אבל כולם זורקים כסף במקומות הלא נכונים . יש נקודות שבהן צריך לזרוק כסף ויש מקומות שבהם אפשר לקמץ . אבל כאן חושבים על מותגים ולא חושבים על אודיו אמיתי .

כול עוד אנשים יחשבו שמתקינים מעולים לא שווים את הכסף , המערכות שלכם יראו וישמעו זבל גם אם תקנו אודיסון P9 וגנסיס

בברכה יהודה

פורסם

זה שכאן בפורום חושבים שאם יקנו קלריון HX-D2 ומגבר של אודיסון וסאב אימתני , וקומפוננט מעולה יש להם מערכת היי אנד , זה נושא אחר . אבל כולם זורקים כסף במקומות הלא נכונים . יש נקודות שבהן צריך לזרוק כסף ויש מקומות שבהם אפשר לקמץ . אבל כאן חושבים על מותגים ולא חושבים על אודיו אמיתי .

כול עוד אנשים יחשבו שמתקינים מעולים לא שווים את הכסף , המערכות שלכם יראו וישמעו זבל גם אם תקנו אודיסון P9 וגנסיס

לא מדובר על איטום, מדובר אל איכות הסאונד ומקור הסאונד, ברור שהאיטום זה דבר שמוסיף ומשפר אמון אבל הצלילים הגבועים ואמצאים ובאס מוזיקלי (לא באס SPL) זה משה אני אישית מחפש .

אדגר

פורסם

+++++++++++++1

HU: ADDZEST DRX9255, AMP: AUDISON VRX 250.2EX

AMP:Helix HXA-1000 QX ,FRONT: Custom made Morel Renaissance WR-W6,Custom made Morel Renaissance CR-101,SUB: ID MAX12

פורסם
לא מדובר על איטום, מדובר אל איכות הסאונד ומקור הסאונד, ברור שהאיטום זה דבר שמוסיף ומשפר אמון אבל הצלילים הגבועים ואמצאים ובאס מוזיקלי (לא באס SPL) זה משה אני אישית מחפש .

אדגר

אתה לא הבנת אותי בכלל

אני מדבר על התקנה , בא נניח שאתה תקנה P9/דנון/9255/HX-D2 ואח"כ תקנה אודיסון (למה כאן בארץ חושבים שאודיסון זה כמעט גנסיס נבצר מבינתי להבין אבל שיהיה) וקמפוננט הרץ 3 חלקים (הכי יקר ששמעתי עליו , לא אומר את דעתי על אכויותיו), וסאב IDMAX

תלך עם כול הדברים האלו למתקין מעפן , ואני אמצא לי מתקין שיודע את העבודה , מישהו שזוכה באממה רק כשהוא מסתכל על הרכב , אבל אני אגיע אליו אם פאנסוניק 5301 מגבר של פייל וסאב קסנון ומגבר מונו של פייל , אני מודיע לך שהמתקין על יוציא מזה מערכת יותר טובה מכול יחידות ההי אנד שלך . לזה קוראים התקנה

חוץ מזה שמי שהולך לקנות לי קלריון פשוט כדי לקבל איכות סאונד , אומר למעשה שהוא לא מבין שום דבר בחיים , אלא הוא קונה מותגים

ומי שחושב שלקנות 9255 ולקנות אחרי זה דברים יחסית פשוטים אבל סאב של JL ומגבר JL סידרת הסלאש ויקבל מערכת , גם לא יודע מה הוא עושה

בקיצור ולעניין אם אתה לא מתכנן מערכת של 8K מינימום של רכיבים אחרים , אל תגע בכלל בקלריון או במשהו יותר טוב מהפאנסוניק 5301

כול השאר ,זה לא מערכת ,זה אסופת מותגים שכול קשר בינה לבין האיכות שהיא אמורה להוציא , הוא מקרי בהחלט

בברכה יהודה

פורסם
אתה לא הבנת אותי בכלל

אני מדבר על התקנה , בא נניח שאתה תקנה P9/דנון/9255/HX-D2 ואח"כ תקנה אודיסון (למה כאן בארץ חושבים שאודיסון זה כמעט גנסיס נבצר מבינתי להבין אבל שיהיה) וקמפוננט הרץ 3 חלקים (הכי יקר ששמעתי עליו , לא אומר את דעתי על אכויותיו), וסאב IDMAX

תלך עם כול הדברים האלו למתקין מעפן , ואני אמצא לי מתקין שיודע את העבודה , מישהו שזוכה באממה רק כשהוא מסתכל על הרכב , אבל אני אגיע אליו אם פאנסוניק 5301 מגבר של פייל וסאב קסנון ומגבר מונו של פייל , אני מודיע לך שהמתקין על יוציא מזה מערכת יותר טובה מכול יחידות ההי אנד שלך . לזה קוראים התקנה

חוץ מזה שמי שהולך לקנות לי קלריון פשוט כדי לקבל איכות סאונד , אומר למעשה שהוא לא מבין שום דבר בחיים , אלא הוא קונה מותגים

ומי שחושב שלקנות 9255 ולקנות אחרי זה דברים יחסית פשוטים אבל סאב של JL ומגבר JL סידרת הסלאש ויקבל מערכת , גם לא יודע מה הוא עושה

בקיצור ולעניין אם אתה לא מתכנן מערכת של 8K מינימום של רכיבים אחרים , אל תגע בכלל בקלריון או במשהו יותר טוב מהפאנסוניק 5301

כול השאר ,זה לא מערכת ,זה אסופת מותגים שכול קשר בינה לבין האיכות שהיא אמורה להוציא , הוא מקרי בהחלט

גבר אני השקעתי כבר יותר מ-10 K.

פורסם

שומעתי סוף סוף את ECLIPSE אבל לא CD7100 זה היה CD7000, פחות טוב קצת אבל בצליל ונתונים CD אותו דבר, נשמעה בסדר גמור?

פורסם

כמה כללים:

*מה שקובע את הציווין של הסאונד בבית/ברכב זה הרמקולים הם אחראים לפחות על 70%

*לאחר מכן מגיע ה- HU שכל עוד הוא איכותי כמו (אפילו כמו) סדרה 5 של קלריון ואין לך רמקולים של גנסיס אין לך סיבה לרוץ לקנות 9255/ P9/ דנונים ב- 1000$+/מקינטושים וכל שאר הממתקים.

נכון שרדיו דיסק קובע המון בסאונד הסופי אבל כל עוד הוא מהקטגורייה האיכותית, הבדל בין אחד איכותי לאחד טיפה יותר (שיעלה לרוב הרבה יותר כסף) יהיה לא הכי מורגש בפועל כ- 5%-15%

*מגבר כל עוד הוא עומד בהספקים שלו והוא מיצרן איכותי (לא לנזר!) אין טעם לרוץ לקנות את הטיסס של אודיסון!

אם המגבר נותן את ההספק הדרוש (ועדיף קצת יותר) לדרייבר באחוז עיוות נמוך מ- 1%

לא יהיה הבדל מורגש בין מגבר ב- 400$ לאחד ב- 1000$ שיפור של 5%

*חיווט + RCAים שוב עם מדובר בחיווט איכותי ומימדים טובים (עובי וכו') אין טעם לזרוק יותר מכמה מאות שקלים על חיווט למערכת איכותית מאוד. חיווט טיפה יותר איכותי הרבה הרבה יותר כסף יתן שיפור כמעט ולא מורגש של 5%

*התקנה+איטום והתקנה יש השפעה על הסאונד ממש כמו לרמקולים! אין התקנה ראוייה? אין מה לדבר על רמקולים טובים!

ובכלל להכנס להוצאות מיותרות על HU+מגברים+חיווט יקר! 50%+ השפעה!

**את האחוזים נתתי סתם רק להמחשה בלבד! לא לתפוס אותי במספר! במשך כל התגובה הנ"ל. תודה.**

הגענו לתשובה נורא ברורה נכון? מוציאים 1/3 מהתקציב על דריברים (רמקולים) איכותיים + עוד כ- 1/3 על התקנה ואיטומים וחיווט (זאת במקרה ואתה ממש לא יודע לעבוד עם פיבר או איטום וכו'..אחרת זה הרבה פחות מ- 1/3 תקציב!) + את ה-1/3 האחרון על מגברים ו-HU

בהצלחה רבה.

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
כמה כללים:

*מה שקובע את הציווין של הסאונד בבית/ברכב זה הרמקולים הם אחראים לפחות על 70% לא נכון . אלא אם כן מדובר על מערכת בייתית מאוד זולה ומערכת לרכב בפחות מ 1500 ש"ח

*לאחר מכן מגיע ה- HU שכל עוד הוא איכותי כמו (אפילו כמו) סדרה 5 של קלריון ואין לך רמקולים של גנסיס אין לך סיבה לרוץ לקנות 9255/ P9/ דנונים ב- 1000$+/מקינטושים וכל שאר הממתקים. גם לא נכון

נכון שרדיו דיסק קובע המון בסאונד הסופי אבל כל עוד הוא מהקטגורייה האיכותית, הבדל בין אחד איכותי לאחד טיפה יותר (שיעלה לרוב הרבה יותר כסף) יהיה לא הכי מורגש בפועל כ- 5%-15% זו בדיוק הסיבה מדוע יש המון הבדל בין הפשוטים למעולים ולכן הפסקה הקודמת שלך לא נכונה

*מגבר כל עוד הוא עומד בהספקים שלו והוא מיצרן איכותי (לא לנזר! למה לא לנזר? ) אין טעם לרוץ לקנות את הטיסס של אודיסון!את התזיס של אודיוסון קונים פלצנים שיש להם יותר מיד כסף ו0 הבנה בסאונד

אם המגבר נותן את ההספק הדרוש (ועדיף קצת יותר) לדרייבר באחוז עיוות נמוך מ- 1%

לא יהיה הבדל מורגש בין מגבר ב- 400$ לאחד ב- 1000$ שיפור של 5%

*חיווט + RCAים שוב עם מדובר בחיווט איכותי ומימדים טובים (עובי וכו') אין טעם לזרוק יותר מכמה מאות שקלים על חיווט למערכת איכותית מאוד. חיווט טיפה יותר איכותי הרבה הרבה יותר כסף יתן שיפור כמעט ולא מורגש של 5%

*התקנה+איטום והתקנה יש השפעה על הסאונד ממש כמו לרמקולים! אין התקנה ראוייה? אין מה לדבר על רמקולים טובים!

ובכלל להכנס להוצאות מיותרות על HU+מגברים+חיווט יקר! 50%+ השפעה!

**את האחוזים נתתי סתם רק להמחשה בלבד! לא לתפוס אותי במספר! במשך כל התגובה הנ"ל. תודה.**

הגענו לתשובה נורא ברורה נכון? מוציאים 1/3 מהתקציב על דריברים (רמקולים) איכותיים + עוד כ- 1/3 על התקנה ואיטומים וחיווט (זאת במקרה ואתה ממש לא יודע לעבוד עם פיבר או איטום וכו'..אחרת זה הרבה פחות מ- 1/3 תקציב!) + את ה-1/3 האחרון על מגברים ו-HU

בהצלחה רבה.

מנואל.

מנואל אתה טועה ומטעה לפחות לטעמי

לגבי HU יש בדיוק שלושה דרגות של כסף (לפי טעמי כמובן ) , יש את הפאנסוניק 5301 שעולה 650 ש"ח , אחריו יש את ה775/אלפיין9855 שעולים בערך 2200 ש"ח ואח"כ יש את ההיי אנד שמורכב מHX-D2/P9/דנון וכו' . בין שלושת הדרגות האלו אין שום חשיבות למה שתקנה

כול רמה של Hו נגזרת מהמערכת הכוללת , כלומר אין טעם לקנות היי אנד אם כול שאר הרכיבים וההתקנה הולכים להיות היי אנד , ואתה יודע טוב לכווין , ע"מ שתדע היכן המקצוען מפשל אם בכלל

אין טעם לקנות משהו בין הפאנסוניק לרמה הבאה זה בזבוז כסף שיכול להיות מנוצל טוב יותר בחלקים אחרים

מגברים חייבים להיות חזקים , במיוחד מגברים למידבאסים (אתה יכול לוותר על חזק אם יש לך מגבר קלאס A , אבל אם יש ברכב העלות תהיה יותר גדולה )

ההתקנה והכיוונים זה לעניות דעתי קרוב ל30-40% מההתקנה

בברכה יהודה

פורסם
מנואל אתה טועה ומטעה לפחות לטעמי

לגבי HU יש בדיוק שלושה דרגות של כסף (לפי טעמי כמובן ) , יש את הפאנסוניק 5301 שעולה 650 ש"ח , אחריו יש את ה775/אלפיין9855 שעולים בערך 2200 ש"ח ואח"כ יש את ההיי אנד שמורכב מHX-D2/P9/דנון וכו' . בין שלושת הדרגות האלו אין שום חשיבות למה שתקנה

כול רמה של Hו נגזרת מהמערכת הכוללת , כלומר אין טעם לקנות היי אנד אם כול שאר הרכיבים וההתקנה הולכים להיות היי אנד , ואתה יודע טוב לכווין , ע"מ שתדע היכן המקצוען מפשל אם בכלל

אין טעם לקנות משהו בין הפאנסוניק לרמה הבאה זה בזבוז כסף שיכול להיות מנוצל טוב יותר בחלקים אחרים

מגברים חייבים להיות חזקים , במיוחד מגברים למידבאסים (אתה יכול לוותר על חזק אם יש לך מגבר קלאס A , אבל אם יש ברכב העלות תהיה יותר גדולה )

יהודה בתגובה שלי לא הייתה שום מתמטיקה מדוייקת.

לכן אין טעם להגיד שאני מטעה אנשים כי הסברתי שניתן להשקיע הרבה $$$ ב-HU במקרה ויש כבר רמקולים והתקנה על רמה.

בדיוק כמו שאין טעם להשקיע ב- P9 כשיש לך סט מורל היבריד ו -3 סאבים של הרץ אנרג'י..

אני מסכים איתך 100% לגביי החלוקה שעשית ל -HUים אגב!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אתם שניכם אומרים אותו דבר. ורבים מי אמר את זה גרוע יותר.

קשה מאוד להסביר משהו לבן אדם שלא באותו ראש איתך ואתה חושב שהוא באותם דעות איתך. אבל את האמת, אולי את כולנו מקשר פה בפורום זה שהתביב שלנו בגדול זה סאונד לרכב. אבל לכל אחד הסאונד הזה הוא שונה. ולא בגלל שלאחד יש אוזניים כאלה או אחרות. אלה זה בא בגישה, בהבנה לכל העסק הזה ואם זמן הוא משתנה. ובגלל זה כל הזמן יהיה על מה לדבר בפורום. עם כולם היו מסקימים אחד עם השני אז הפורום לא היה קיים! אבל בכל זאת צריך לזכור שלכל אחד זה אחרת. ומישהו בכלל לא יודע ל מה אתה מדבר, הוא רק מבין את המילים שלך אבל להרגיש את זה ביפנים, הוא לא יכול והוא כמו שאומרים "לא בראש שלך".

עכשיו ברגע זה קראתי יותר נכון ניסיתי ליקרוא מאמר ענק על כבל RCA. ששם בן אדם מגיע לכאלה פרטים ומסביר אותם ברור מאוד, למה ומה הסיבה לכך! שאני פשוט בהלם. וגם הוא מראה שם, איך בידיוק ליבנות את אותו כבל. במה הוא ישתמש ובפרטים מדוייקים מאוד. וגם מסביר למה הוא עשה דווקה ככה. לדוגמה: ליפוף חוט באלכסון בזווית מסויימת שהיא 52 מעלות. ליפוף נגד כיוון השעון ועוד! חומרים יחודיים עם פרמטרים מסויימים. וגם נותן שם פורמולות לחישוב כמות החומרים שתצתרך. שמות של חברות שמייצרות את זה. מאוד מעניין. מדע חזק עומד מאחורי זה. אם יהיה לי כוח אני אנסה להעביר את החשוב מהמאמר, במילים פשוטות, עד כמה אני יכול אבל זה לא בטוח!

פורסם
*מה שקובע את הציווין של הסאונד בבית/ברכב זה הרמקולים הם אחראים לפחות על 70% לא נכון . אלא אם כן מדובר על מערכת בייתית מאוד זולה ומערכת לרכב בפחות מ 1500 ש"ח

אני לא מבין איך ולמה אתה חושב שמה שמנואל כתב זה לא נכון. (ואני לא נכנס פה בדיוק לאחוזים אלא רעיונית).

קח את הדוגמא הכי פשוטה :

אם אני לוקח מערכת שיש בה מורל אלייט ומחליף אותו בסט של פוקל באותו רמת מחיר הסאונד ברכב ישתנה לחלוטין.

אם אני לוקח מערכת שיש בה אלפיין 9855 לדוגמא ומחליף אותו בקלריון באותו רמת מחיר הסאונד ברכב ישתנה אבל לא בצורה דרמטית.

מגברים חייבים להיות חזקים , במיוחד מגברים למידבאסים

מה בדיוק הכוונה שלך במגברים שחייבים להיות חזקים למידבאסים ?

לגבי התקנה וכיוונים - בזה אני מסכים איתך , התקנה וכיוונים הם חלק משמעותי מתוצר הסאונד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רומן , אתה צודק בהחלט בכך שאולי אנו לא יכולים להכנס לראש של האנשים ולהסביר מדוע . פשוט את הכתבה של הכבל RCA , יש חוקיות מסויימת שניתנת להבעה בדרכים מתמטיות/אמפיריות . ואז קל להסביר .

יש גם מה שנקרא נסיון חיים , ובאודיו , וזה לא משנה אם זה אודיו לרכב או אודיו בייתי , יש חוק שנקרא חוק התפוקה השולית הפוחתת . המשמעות שלו היא שכול שיפור ענק שנעשה נותן שיפור מאוד קטן(אבל מורגש היטב ) בסאונד . המשמעות המעשית של זה , היא שאם אתה רוצה לשדרג משהו , תתכונן לשלם לפחות פי 2 כדי לקבל שידרוג שתשמע , והרבה יותר לשידרוג שתגיד וואו.

וזו גם הסיבה מדוע בין 650 ל2200 יש הבדל ובין 2200 ל5-8K יש הבדל , אבל באמצע ההבדלים הם כאלו מינוריים שזה לזרוק כסף לפח .

הדבר היחיד שמשתנה באודיו לרכב מאודיו בייתי , זו העובדה שמדובר בסביבה אקוסטית מאוד עויינת . ולכן ברכב התקנה ע"י בעל מקצוע שמבין את הבעיות של הרכב , ויודע איך לצמצם נזקים למינימום , היא חיונית . כמעט כול אחד מהוותיקים יודע כבר הרבה מאוד על כיוונים , וזה לא משנה אם זה ידע תיאורטי (כמו שלי ), או ידע מעשי כמו שיש לכמה חברי פורום מכובדים (ולא אנקוב בשמות כי אם אחסיר בטעות מישהו השאר לא יסלחו לי ). אבל לא ממש נראה לי , שמישהו כאן יכול להכין מכונית , ולהכנס לאממה בחו"ל ולנצח . כלומר שאם יש מתקין שיכול לבצע את זה (אני אישית לא מכיר אני אשמח להמלצות אם אלך להתקין ), שווה לשלם לו על המומחיות הזו , כי השיפור בסאונד שהוא יוכל להביא , הוא יותר מאשר להכפיל את הכסף על HU .

ולכן החלוקה שלי מדגישה מאוד את העלות של ההתקנה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...