Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן להניח כי מנוע שמייסבי הטלטל שלו במצב טוב (זאת אומרת, לא ניתן להבין בשחיקה רבה, ואף ניתן לקרוא בבירור את שם החברה והמס הסידורי של המייסב), אין צורך לבצע חריטה לצלינדרים, שלייף לגל הארכובה וכדומה, אלא רק להחליף את כל המייסבים, מחזירי שמן וטבעות בוכנה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה עוד יש לבדוק כדי לשלול את אופציית החריטה (ושאר הירקות), כאשר הבדיקות ללא מכשור מיוחד?

אגב, המנוע לא עבר טראומה X או Y, פשוט החלטתי לשפץ את המכלולים המכאניים.

פורסם

השאלה שלך חשובה אך חסרים פרטים רבים מכדי שנוכל להשיב בכובד ראש. מה בדיוק הבעיה? איך התחילה? ובאיזה דגם ומודל של רכב מדובר?

פורסם

בעיה, לא הייתה ממש בעיה ספציפית.

היו לי המון בעיות ברכב, נזילות שמן, היעלמות נוזל קירור, בעיות בגיר עד שלבסוף נואשתי, והחלטתי לבצע פרוייקט מסיבי (מבחינתי) של רענון המכלולים המכאניים של הרכב (פתחתי כאן אשקול על הפרוייקט- לא שאלתי את השאלה שם כי ברור לי שלא הייתי מקבל תשובה).

התחלפתי בפירוק ולבסוף נעצרתי אחרי שפירקתי את הראש, הן מחוסר תקציב, והן ממחסור בראש מנוע (שלי היה גמור- ירד מהמידה). לפני כשבוע הודיע לי חבר שהשיג ראש מנוע, ושכעת הוא בשלבי שיפוץ.

עם הידיעה הזאת החלטתי להוציא את המנוע מהאוטו.

לאחר שהבאתי אותו הביתה, ופירקתי את הקרטר שמן, שיחררתי את הטלטלים, וראיתי שהמיסב במצב טוב, כמעט ולא נראת עליו שחיקה ורואים טוב מאוד את שם החברה והמ"ס הסידורי.

הרכב הוא אאודי 80 שנת 86 אוטומטית.

השריטות העמוקות באמצע הם כתוצאה מהניסיון להוציא את הבוכנה.

DSC_3295.JPG

DSC_3296.JPG

DSC_3297.JPG

פורסם

למה שלא יראו את המספר הסידורי?

הוא בצד האחורי!!!

בצד העליון של המיסב? כמו מה זה נראה לך?

כמו מיסב במצב טוב?

למרווח בין זרועות הגל למיסבי טלטל יש שיטת מדידה עם פלסטיקגייג'.

מודדים מרווח / עובי המיסב/ בדקית פני שטח , ואז מחליטים.

האינדקציה הכי טובה הוא המיסב הכי רחוק ממשאבת השמן , זה שמקבל את השמן אחרון בהנעה.

פורסם

זה נראה לי כמו מיסב במצב טוב, כי זה השני שראיתי בחיים שלי, והראשון שראיתי היה שייך למנוע פיאט שבו נשבר טלטל...(:shock:).

אז כן, לי זה נראה עמו מיסב במצב טוב.

אם זה לא כך, אנא הסבר.

אתה הוספת סימני שאלה ליד כמה משפטים שכתבת כאילו אתה שואל שאלה רטורית שהתשובה עליה ברורה.

אם היא ברורה, אז ל לי.

ואשמח אם תסביר לי במה יועיל לי לבדוק את המרווח בין זרועות הגל לבין מיסבי הטלטל.

אשמח אם תפרט אילו בדיקות יש לעשות (עם מה, ואיפה בדיוק לבצעה אותה, ואיך).

כמו כן, האם יש סיכוי שניתן יהיה (תמורת תשלום) להשאיל כלים אלו מבעל מקצוע?

נ.ב. אני התייחסתי למה שכתוב על המיסב, הנחתי שאלו הם שם החברה ומס החלק, לפי דבריך אני מבין כי טעיתי, אנא הסבר איך קוראים את המידע על המיסב בצורה נכונה.

פורסם

המייסב בברור לא תקין וכדאי שתבדוק ביסודיות גם את מייסבי גל הארוכה ואת מצב הצווארים של הגל. אם הגעת לשלב זה פרק בוכנות ובדוק מצב צילינדרים וגם אם הם תקינים החלף טבעות סוכנה לחדשות יחד עם המייסבים.

פורסם

אשמח אם תסביר לי כצד הגעת לקביעה זו? (לא שאני מפקפק בקביעה, אבל רוצה לדעת בשביל עצמי).

מה הכוונה בצוואר הגל?

בוכנות אני אפרק רק ביום שלישי (יום לימודים ארוך). ניסיתי להוציא אותן אך ללא הצלחה, אני אביא WD40 או מעט דיזל ואזליף לתוך הצלינדר ואנסה להוציא אותם (מה שמפריע להם לצאת זה טבעת הפחם על קצה הצלינדר).

פורסם

ברור שכן, רק רציתי לדעת האם המייסבים מראים סימני שחיקה מתקדמים (פרק לשריטות העמוקות סביב חור השומור המרכזי), או לא, והאם הדבר יכול להעיד על שאר המנוע.

קראתי גם בספר (היינס) הסבר על איך לבדוק את הצלינדרים ואיך לבדוק את גל הרכובה.

את הצלינדרים הבנתי, דיי פשוט סה"כ. אבל הבדיקה של גל הארכובה, עם הפלסטיקגייג' די סיבכה אותי.

אשמח אם תוכל להסביר בדיוק איך היא מתבצעת והיכן ניתן להשיג אותו (אני מבין שזה חד פעמי)?

פורסם

דניאל כבר ענה לך על השאלות הרטוריות שלי , אכן כבר עבר זמנו של המיסב.

הייתי עונה לך בקשר להמשך הבדיקות , גם של המיסבים וגם של הצילינדרים , אבל לצערי ולצערך את הכלים הייעודים תמצא רק אצל בעלי מקצוע.

וזאת משום שהיום (כמעט ) אף מוסך לא עושה שום התאמה כזאת בעצמו.

החרט חורט לפי מידה ומתאים מיסבים , כנ"ל לגבי בוכנות ושאר החלקים.

את מכשירי המדידה האיכותיים לא תמצא להשאלה סביר להניח.

לגבי המדרגה ששאלת עליה לפני כמה הודעות - קשה לראות בתמונות , אך נראה שזאת מדרגדה "מכוונת" של היצרן , שטבעות הבוכנה לא מגיעות אליה.

משום ש"מדרגה בצילינדר" ( בשפה המקצועית ) היא במידה כה קטנה , שסביר להניח שלא היית תופס אותה במצלמה.

כמה מ"מ במונחי מנוע בעירה פנימית זה קילומטרים , נסה בכיוון אלפיות / מאיות / עשיריות.

כדי להרגיש מדרגה כזאת בוודאות אני הייתי ממליץ לך "ללטף" ( לא נשמע טוב ) כמה צילינדרים כדי לצבור קצת ניסיון.

בכל מקרה , אף פעם לא מסתמכים על זה , מודדים את קוטר הקדח בכמה מקומות באופן מדוייק במכשירי מדידה איכותיים ויקרים , ולכן המלצתי היא בעל מקצוע.

פורסם

דניאל ציין שלא שם לב שכתבתי כי השריטות העמוקות במרכז המיסב נגרמו ע"י, ולא ע"י שחיקה.

האם אתה מתייחס לאותם שריטות או למצבו הכללי.

המדרגה שאליה התייחסתי היא זאת שנוצרת ע"י השמן השרוף והפיח שמתאסף על קצה הצלינדר, וזאת משום שטבעות הבוכנה לא מגיעות לשם.

ובקשר למינוח שלך, "ללטף" בין אנשים שאוהבים מכוניות מינוח כזה ניתן להבין, אדם חיצוני ירים גבה למשמע המינוח הנ"ל.

ותודה לכם על העזרה.

פורסם

זוג שאלות אחרונות.

1. איך משתמשים בפלסטיקגייג', והיכן ניתן לרכוש אותו (הבנתי שזה משהו חד פעמי).

2. האם במרכז לעיבוד שבבי יוכלו לבדוק לי את המייסב?

ועוד דבר. לא חשוב לי עד כמה המייסב שחוק כדי להחליט האם להחליף אותו או לא, חשוב לי לדעת עד כמה המייסב שחוק כדי לקבל מושג האם יש צורך לבדוק באופן מעמיק את הבלוק, וגל הארכובה.

• תוכן חדש...