Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הגורמים שמשפעים על קביעת מחיר השוק של הרכב אחרי השקלול של המחירון?

לדוגמא: הרכב שלי סיוויק 98 מחירון 38K, אחרי שיקלול (לפי לוי יצחק) 38.5K, המחיר שאני דורש הוא 34K. אבל מי שמדבר איתי רוצה לרדת לכיוון 30K.

האם המחיר שאני מבקש ריאלי?

פורסם

מי אמר שהמחיר שכתב לוי יצחק הוא ריאלי ?

מדוע אתה חושב שיש לו יכולת טובה משלך להעריך כמה המכונית שלך שווה?

אנשים מתייחסים למחירון כאילו הוא יוצא לאור מדי חודש בהוצאת גן-עדן, והעורך הראשי הוא אלוהים.

פורסם

תמיד יהיו את האנשים החוצפנים שיגידו לך בטלפון שאין לרכבך שוק ולכן הם בעצם עושים לך טובה שהם מציעים "רק" חמש מתחת למחירון.

סיביק עם נתונים טובים ממש לא צריכה להמכר מתחת למחירון, אבל דייהו, למשל, כן.

פורסם

הרכב תקין? מטופל? נראה טוב?

חכה בסבלנות לקונה הוגן שיהיה מוכן לשלם מחיר הגיוני, וכמו שכבר כתבו אל תתפה לכל מיני סוחרים שמתקשרים ומציאים "5 אלף מתחת ואני עושה לך טובה אחשלי, אין שוק לרכב האלו ואתה סתם תתקע איתו".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני כמה חודשים, אני וחבר נסענו בהרצליה. בדיוק החנינו את האוטו שלו.

נעצר לידנו סוחר, שהציע בנדיבותו לקחת מאיתנו את האוטו ב 10 מתחת למחירון, כי "אנשים לא רוצים את האוטו הזה" - לדבריו.

הוא אמר שהוא עושה לנו טובה, ואם נרצה למכור אותו אנחנו ניתקע איתו, והייתה לו אחת ממש כזאת ולקח לו חצי שנה למכור אותה.

אחרי ש"שיתפנו פעולה" וסיפרנו לו קצת על הנתונים שלה, הוא אמר "תשמעו, זו יחסית בסדר, יש מצב שב 10 מתחת למחירון עוד מישהו רגיל היה קונה אותה"...

באיזשהו שלב כבר לא יכולנו להמשיך עם זה מרוב שהתפוצצנו מצחוק על השטויות שלו,

אז אמרנו לו שאנחנו מודעים למחיר השוק של מיאטה NA שנת 98 שעלתה על הכביש בשנת 99,

עם פחות מ 100,000 ק"מ, במצב מדהים, בלי שום פגיעות צבע, גג חדש, ועוד המון תוספות ששייכת לאחד ממנהלי מועדון הרודסטרים. :lol:

בקיצור - עזוב אותך משטויות, אם הרכב באמת שמור ומושקע, אתה זה שיודע כמה הוא שווה. המחירון הוא (רק) נקודת ייחוס.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כפי שכבר נאמר, מנסיון עם הונדה סיביק (במקרה גם שנתון 98), לרכב יש ביקוש לא רע בכלל.

מרבית ההונדה סיביק שחוטות ומוזנחות, דבר שבאופן טבעי יוצר ביקוש לרכבים השמורים.

אם רכבך במצב טוב, אל תתפתה לסוחרים "נדיבים" המוכנים לשלם 10K מתחת למחירון.

פרסם בלוחות המכירה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מחירון לוי יצחק עושה מה שכל בר דעת היה עושה. יש לו את מחירי החדשות, הוא מחשב פחת שנתי בין 7-15% ו... הוא מתעניין בביקוש לרכב בשוק.

מהו "השוק"? עסקאות של סוחרי רכב ומודעות פרטיים בעיתונות היומית ובאינטרנט. צוותי הסוקרים של לוי יצחק מתקשרים למוכרים, מתחזים לקונים ומבררים את המחיר המבוקש ומה מידת הגמישות של המוכר. ומה אם התשובה היא "מבוקש מחיר מחירון"? אזי יש כאן מילכוד 22. תופעת פיגמליון. הנבואה שמגשימה את עצמה.

זה יתכן ואפשרי בשוק של אלפי כלי רכב בהיצע ועסקאות המתקיימות מעל גבי העיתונות, כאמור. מה קורה כאשר השוק מצומצם מאד? מה קורה כאשר יש בשוק רק כ- 450 מיאטות לדורותיהן? מה קורה כאשר מרבית העסקאות מתבצעות בין חברים ומכרים במיפגשי מועדון הרודסטרים הישראלי (ע"ר)? בעיה! סוקרי לוי יצחק לא מגיעים אל המידע הזה וכך נוצר פער עצום בין המחירון למחירי הסגירה של העיסקאות בפועל. המדובר בפער של עד 30% רבותי! מי מפסיד מזה? בעלי המיאטה המבוטחים בתת-ביטוח משווע.

מועדון הרודסטרים הישראלי (ע"ר) בדק ומצא כי מחירי המיאטה במחירון לוי יצחק עלו בשנה האחרונה, בניגוד לכל מגמת שוק הרכב! מה קרה כאן? סביר להניח כי סוקרי השמאי, ככל הנראה, נחשפו למידע אודות מקצת העסקאות בפועל והדבר בא לידי ביטוי בציטוטי המחירון.

הנהלת המועדון פתחה ביוזמה מקורית שטרם נודע כמותה באתרי הרכב בישראל. חברי המועדון נתבקשו לפרסם ברבים, בפורום פתוח לציבור הרחב, את מחירי הסגירה של העסקאות בפועל בתוקף מתאריך 1/1/2007. היה וסוקרי לוי יצחק ירצו לשוחח עם חברי המועדון ולאמת הלכה למעשה את הנתונים עם הקונים/מוכרים, הנהלת המועדון תתן להם את פרטי הצדדים לעסקה, לפי דרישה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
מה הגורמים שמשפעים על קביעת מחיר השוק של הרכב אחרי השקלול של המחירון?

לדוגמא: הרכב שלי סיוויק 98 מחירון 38K, אחרי שיקלול (לפי לוי יצחק) 38.5K, המחיר שאני דורש הוא 34K. אבל מי שמדבר איתי רוצה לרדת לכיוון 30K.

האם המחיר שאני מבקש ריאלי?

מחירון לוי יצחק מתמחר את הסיביק במחיר שהוא כפול (לערך) ממה שהיא שווה באמת. כוחות השוק (וכוחות נסתרים יפאניים) גורמים לכך שהביקוש מאוד ער אבל אנשים כבר לא מוכנים לשלם כמעט 40K שח על מכונית בת 10 שנים !

אי לכך ובתהאם לזאת המחירים הריאליים של הסיביק במודלים הללו (וגם מתחת לזה) נמוכים מזה שרשום במחירון. אני אומר זאת מניסיון מאחר וגם לי יצא בעבר למכור סיביק ולחפש סיביק (עבור משפחה) ומחירי השוק היו נמוכים ממה שרשום במחירון, גם למכוניות טובות עם יד נמוכה וק"מ נורמלי לחלוטין ואף נמוך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש דברים במחירון שאינם ריאליים. מה לעשות.

לאחרונה יצא לי לראות שכן שרכש אופל קורסה שנת 95, ללא הגה כוח - ב15 אלף ש"ח.

במחיר כזה, אתה מביא סיטרואן סקסו מודל 2000 עם 2 כ"א וה"כ.

מסתבר שהוא עוד הוריד 4 אלף ש"ח ממחיר המחירון, כך שמדובר במכונית שמתומחרת ע"י לוי יצחק בצורה מטורפת לחלוטין.

ההגזמה השניה היא חיפושית החדשה - שנמכרת ב30 אלף מעל מחיר המחירון הרשמי.

כנ"ל גם דייהו מאטיס, שמחירה כיום 8 אלף ש"ח, ונמכרת בסביבות 16 אלף - זאת, כשמחירה כחדשה היה 54 אלף ש"ח לפני 8 שנים! אם רכשת את המכונית הזו כשמחירה היה 25 אלף ש"ח, לפני בערך 5 שנים - יוצא שבמשך 5 שנים מחירה ירד בפחות מ-10 אלף ש"ח. זאת כנראה הדייהו השומרת ביותר על ערכה אי פעם.

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל יש מציאות ישראלית שאי אפשר להתעלם ממנה. קיומו של מחירון יצחק לוי והתישרות השוק לפיו ברוב המקרים. אי אפשר להתעלם מזה. לכן מה שנכון לעשות, לקחת את המחירון כאינדיקציה בסיסית. אם יש לך הרבה סבלנות בקש יותר. תגובת השוק לכך דהיינו כמות המתענינים (ולא מה אמר פלוני) היא הסימן הטוב ביותר לאימות המחיר.

אם התגובה עירה ויש סבלנות, תשיג מעל המחירון. אם התגובה דלילה, או אין תגובה, חבל לך על הזמן. גם סבלנות לא תעזור. תתחיל לרדת מהמחירון, המחיר שישיג מתענינים הוא מחיר השוק. לא מחירון יצחק לוי, ולא יועצים למינהם. אם לא השגת מתענינים במחיר המבוקש בשבוע עד שבועיים סימן שאתה עדיין לא נמצא במחיר השוק של מוכרים פרטיים.

סוחרים זה שוק אחר. יש להם יותר אוויר, הם מסוגלים לתת תנאי רכישה שפרטי לא מסוגל כמו אחריות ומימון.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...