Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שמן בסופר לנסר 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי רכב מסוג מיצובישי סופר לנסר, דגם 96, גיר רגיל עם 215 אלף ק"מ.

לפני 5 אלף ק"מ ( 3 חודשים ) עשיתי לרכב ראש מנוע בגלל התחממות.

עד עכשיו, רכב איבד 1.5 ליטר שמן בדיוק. האם זה בגדר המותר, או שזה יותר מדי לסוג רכב זה.

כמובן, יש לקחת בחשבון, שרכב זה עבר כבר 3 פעמים ראש מנוע, אז כנראה זה העלה את הקומפרסיה.

אך, יחד עם זאת, מהו הגבול?

מודה מראש על התשובה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

חישוב פשוט : 5000 ק"מ לחלק ל- 1000 ק"מ (צריכת שמן מקסימלית לרכב שאינה חורגת מהנורמלי)= 5 ליטר שמן.

אם איבדת פחות המנוע במצב טוב,וברור שהיית כבר צריך למעשה לאבד במקסימום את כל השמן ולהחליף לחדש.

קח בחשבון שאין קשר בין תיקון ראש מנוע לבין צריכת שמן אלא אם התקלה הייתה נזילת שמן מאטם הראש שבגללה שופץ הראש.

מה שמכריע את צריכת השמן במנוע הוא עבודת הרינגים- טבעות הבוכנה.

ברינגים לא מטפלים כאשר עושים ראש,טיפול ברינגים יחשב כבר כחצי אובראול או אובראול מלא-תלוי במצב המנוע.

אם הרינגים עייפים ושחוקים תהיה לך תצרוכת שמן מוגברת,תוכל לזהות את זה אם המנוע מנפח.

אפשרות נוספת לתצרוכת שמן גבוהה היא מגומיות שסתומים יבשות אך אני יוצא מנק' הנחה שהמוסך שלך לא חאפר ושבמהלך שיפוץ ראש החליפו את הגומיות אם כי מקנן בי חשש כיוון שאם שיפצו ראש ולא אמרו לך את העובדות שציינתי יש רק שתי אפשרויות:מוסכניק לא מקצועי /חאפר או שהמוסך עובד עליך בעיניים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל, אני מודה על התגובה ועל הסבר.

המוסך, הוא מוסך מורשה של מיצובישי מוטורס, והרכב נכנס למוסך בגלל התחממות.

כמו כן, לפני שנתיים וחצי הרכב עבר החלפת אטם ראש+שיפוץ ראש+החלפת רינגים+החלפת בוכנה.

החשש שלי הוא כזה: המנוע הזה עבר החלפת אטם ראש 3 פעמים, נכון שהחליפו את טבעות הבוכנה לפני שנתיים וחצי, אך את החלפת אטם ראש השלישית בוצעה לפני 3 חודשים. אני פוחד שבפעם אחרונה עקב ההחלפה וההשחזה של הראש קיימת עלייה של קומפרסיה בתאי השרפה. יש לציין שלפני החלפת הראש בפעם האחרונה צריכת השמן הייתה אפסית.

בגלל זה באה השאלה שלי, מה היא הצריכה הנורמלית במנוע זה?

תודה.

יגאל.

פורסם

חברים, האם מישהו עוד יכול לתת דעה מקצועית בעניין? :shock:

• תוכן חדש...