Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט פונטו 75 97 .

אני מנסה להבין למה היצרן תיכנן רדיאטור כזה גדול?

יוניט הוונטה נמצא בקצה הימני שלו כאשר צינור היציאה למנוע נמצא משמאל לו מתחת לצינור הכניסה כך שהמים החמים אינם מגיעים אלו ולכן אינם מראים את מצב האמיתי של חום המנוע.

אז כול הגודל הזה ומחירו יצא בהפסדו .

עובדה שבדגם החדש בנו רדיאטור קטן בהרבה ויעיל הרבה יותר.

פורסם

כנראה לקח להם כמה שנים . עד שהבינו ...

כל מערכת מתוכננת לפרטי פרטים . רדיאטור גדול - יהיה דק .

רדיאטור קטן - יהיה עבה .( כמות המים בהם תהיה דומה )

כמו כן למשוואה נכנסים המאווררים - אחד או שניים .

והמהירויות שלהם .

ובנוסף מבנה הרכב - כונס האויר שלו - מרחק מהמנוע .

ואז נוסף רדיאטור המזגן - מיקומו - המבנה שלו .

אז כנראה באיטליה . יש מהנדסים קצת חכמים ... ( פיאט הבעלים של פרארי )

חג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בכל רכב, ישנה בנייה שונה, עיצוב שונה ומיקום שונה טיפה של המנוע... וכל המכלולים שנמצאים בו, לכן כל יצרן בוחר להתקין רידאטור בהתאם להתחממות המנוע, או האם הרדיאטור זקוק ל- 2 מאוררים או מספיק 1 למשל? עיצוב ומיקום המנוע בתוך תא מנוע.... או מכיוון שהרכב לא גדול ומרווח בתוך תא המנוע (למען יותר מקום בתא נוסעים וכו'...) לכן החליט להניח רידאטור ארוך אבל דק יותר מכיוון שלא היה מקום לרדיאטור עבה אך קטן יותר.

אך אל דאגה, למרות שהוא גדול או קטן, כל רדיאטור תוכנן כך שישמור על המנוע גם בעת מאמץ מלא, בטמפ' אופטימלית.

בקשר ליעילות, עיצבו פנים הרדיאטורים אינו מכיל ננו טכנולוגיה או משהו סופר חדש, פנים הרדיאטור נשאר זהה כבר המון המון שנים..... רק עיצובו מבפנים או זה שהוא דק או עבה, יותר שטח למים, פחות עיקולים בפנים וכו'... אבל זכור דבר אחד, לא משנה מה התקינו לך באוטו, תדע שהוא יקרר את המים גם בעת 6000 סל"ד במשך זמן מה.

פורסם

היום הייתי במכון רדיאטור/אגזוז ושם נאמר לי מבעל סמכה שאני צודק שבגלל גודלו של הראדיטור אין זרימה בקצבות (היכן שנימצא היוניט) ואז נוצרים סתימות ולכן בפונטו הישנים יש לנקות את הראדיאטור כול הזמן .היש למישהוא איזה ראיון להעביר את חישן המאורר כך שיהיה בתוך זרם נוזל הקירור שיוכל לבקר את המצב האמיתי של חום המנוע.

אולי להחליף את היוניט לנמוך יותר או למשל צינור מים עם הברגה ליוניט או ליצור קדח חדש לשים בוא את היונית כך שיהיה בין הצינורות (כניסה ויציאה) איכן שיש זרימת מים. משהוא שיפטור לי את הבעיה.

פורסם

נו באמת...סתם בלבלו לך את המוח, עקב שימוש בנוזלי קירור לא אכותיים או מיי ברז הרדיאטור שלך נסתם.

בצע ניקוי או החלפה ושמור על מערכת הקירור במצב תקין ע"י החלפת נוזל קירור כל שנתיים או 60K ק"מ והשתמש בנוזל המקורי של פיאט, (ע"ע פרפלו).

אין כל צורך לבצע שום שינוי או מיקום ביוניט המאוורר של המנוע.

• תוכן חדש...