Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל כמובן שזה מנוע שונה לחלוטין, מה שמעניין הוא שזה מנוע של אופל אבל הוא גודש אך ורק בארה"ב ואין גירסת טורבו למנוע הזה באופל.

מכיוון שלגדוש ממנוע 2200 170 כח סוס ו23 קג"מ לא ילך באירופה.

שם כל מנוע 1.8 טורבו מוציא בין 150- 180 כח סוס.

בקשר לשאלה על החלפת המנוע שבוצעה:

הייתה לך קורסיקה 2200 אוטומטית שגם במקור וגם כיום, אפשרויות השיפור שלה מצומצמות ביותר.

אחד השיפורים הראשוניים שניתן לעשות הוא להחליף את המנוע ל 3100 V6 ואת תיבת ההילוכים לידנית.

האמת? גם מנוע ה3.1 160 כח סוס הוא מנוע יחסית "משעמם" כן אולי הוא יתן לקורסיקה מחץ,אבל עדיין התחושה תהיה כמו בנסיעה במנוע דיזל :| , שתי המנועים נחנקים ב5 אלף סל"ד.

ואגב,מנסיון קאוואליר 2.2 2000 מול קורסיקה 3100 1995 אותו דבר במיאוץ ל100 רק בתאוצותה ביניים ההפרש עצום.

אגב,צריכת הדלק בשיוט בקורסיקה 3100 4 הילוכים מול קורסיקה 2200 3 הילוכים- יתרון מוחץ ל3100.

אם כבר התקנת מנוע 2200 חדש ואתה עומד לשפץ את תיבת ההילוכים האוטומטית, חזרת לנקודת המוצא שממנה הרבה להתקדם אין לאן.

לכן שאלתי למה לא התקנת ישר מנוע 3100?

אגב,אופציה עוד יותר טובה במקום ה3100 המיושן היא לשים את מנוע ה2400 16 שסתומים מהקאוואליר,150 כח סוס ומנוע שנושם טוב גם בסל"ד גבוהה.

דא"ג, לי כן יש זכות למחוק הודעות אז תרגיע את הטונים שלך.

באמת יהיה יותר נעים להגיב לבן אדם ששואל ועונה בצורה מכובדת.

בהצלחה :wink:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ לך לעבור לידני במקום לשפץ את הגיר האוט', השיפור יורגש...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

קודם כל תנו לי להתנצל על התפרצותי הרגעית , כנראה לקחתי קצת קשה מדי את חוקי הפורום.

קראתי את 11 הדיברות , קודם כל האוטו מגיע למצב STOCK מושלם ורק אז מתחילים לשפר.

אם אני אתקין מנוע 3100 אני כבר על 160 כ"ס ככה שכל שיפור מעבר כבר יצריך מעבר להנעה אחורית כדי לשמור על היגוי נורמלי.

המעבר לגיר ידני הוא בהחלט אחת האופציות הראשונות שלי , ביחוד שמנוע 2.2 חדש זה בעצם מנוע של קאווליר.

אני חשבתי אולי פשוט ללכת על השילוב הפשוט של פילטר+אגזוז+פלאגים+צ'יפ ולסחוט מה-2.2 150-160 כ"ס , השאלה כמה אני טוחן את המנוע , כמה מזה חוקי , וכמובן , מותר לי בכלל להחליף לגיר ידני? אם כן אני הולך להחליף עכשיו נראה לי...

ואל תגידו לי לא לשפץ את הגיר בבקשה , הגיר כבר שופץ , בחזרה לתחילת התגובה: האוטו במצב STOCK מושלם - עכשיו אפשר להתחיל לשפר.

שוב תודה לכל מי שעוזר , ותודה רבה למי שלא חזר על תשובות - ELIBABA אתה מועיל.

זה כבר 147 סוסים ועדיין סופר!8)

פורסם
אם אני אתקין מנוע 3100 אני כבר על 160 כ"ס ככה שכל שיפור מעבר כבר יצריך מעבר להנעה אחורית כדי לשמור על היגוי נורמלי.

למה? מי קבע שחייבים הנעה אחורית מעבר ל160 כ"ס? אתה יכול להיות על 250 כ"ס והנעה קידמית....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא קבעתי דווקא את ה-160 כנק' מעבר אבל למען האמת 250 כ"ס על הנעה קדמית יהיו סיוט , קח לדוגמה את האסטרה OPC החדשה - 240 כ"ס בהנעה קדמית - את צריך לבחור בין לסובב את ההגה ללתת גז.

פורסם

זה ממש לא נכון .

אפשר להיות עם מעל 160 כ"ס על הנעה קידמית ועדיין להנות . זה תלוי בכמה מרכיבים .

בכל מקרה , מכאן ועד לגדישה המרחק ארוך .

אתה כרגע על מנוע 2.2 ועם גיר אוטו' . במידה ותגדוש רוב הסיכויים שתצטרך לשפץ את הגיר לעיתים קרובות .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני נתתי דווקא את ה-240 יותר כדוגמא , הנק' הייתה שהשיפורים הבסיסיים יביאו אותי לאיזור ה-160 ושיפורים כבדים בעלות כספית גבוהה וחוקיות נמוכה יביאו אותי כבר לכמה שאני רק רוצה , ואז אין טעם להשאיר את האוטו על פחות מ-250 כ"ס.

השאלה אם אני רוצה להשקיע עכשיו עוד 50,000 לשים גיר ידני הנעה אחורית ומגדש , או שמספיק לי לי 5,000 לצ'יפ אגזוז פילטר ופלאגים?

פורסם
השאלה אם אני רוצה להשקיע עכשיו עוד 50,000 לשים גיר ידני הנעה אחורית ומגדש , או שמספיק לי לי 5,000 לצ'יפ אגזוז פילטר ופלאגים?

גם אם תעשה גלגלונים , לא תוכל להעביר את ההנעה לאחורית .

הצעה שלי לאור מה שאני מספיק לקלוט ( ואני יודע שיש לי קליטה איטית ) קרא המון שרשורים בפורום שיפורים ופשוט למד על הנושא . זה נראה כאילו "הרבה" מושג אין לך .

קרא וקרא וקרא וקרא עד שתגיע למסקנה מה טוב לך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לחבר

איך אתה מרגיש עם האחיזה של הרכב?

הכסא הלא תומך?

ההגה הלא מתקשר ?

הבלמים הזוועתיים ?

הצמיגים בעלי החתך הגבוה?

המשקל של הרכב ?

לא היית רוצה את הרכב מעט קשיח יותר ,מאוזן יותר ,ובולם יותר ,ורק לאחר שהביטחון שלך יתגבר ברכב (במיוחד בכביש רטוב)

,ורק אז תלך על שיפורי מנוע?

יגאל

פורסם

קודם כל , תודה רבה יאשה - זאת מטרת השרשור הנ"ל , לקבל כמה שיותר הצעות רלוונטיות שיתאמו גם לאוטו הספציפי שלי.

יגאל - הכיסאות הם באמת משהו שהייתי מחליף , לא יודע לגבי כל השאר. כרגע אני אוהב את האחיזת MUSCLE CAR שלו , פניה חדה שוברים חזק ולוקחים אותה על הצד - וואלה כיף בתוך האוטו!

אבל מין הסתם אם אני אוסיף עוד איזה 30 סוסים למנוע אני גם אקח למיתלים כמה ס"מ ואקשיח אותם מעט.

פורסם
קודם כל , תודה רבה יאשה - זאת מטרת השרשור הנ"ל , לקבל כמה שיותר הצעות רלוונטיות שיתאמו גם לאוטו הספציפי שלי.

יגאל - הכיסאות הם באמת משהו שהייתי מחליף , לא יודע לגבי כל השאר. כרגע אני אוהב את האחיזת MUSCLE CAR שלו , פניה חדה שוברים חזק ולוקחים אותה על הצד - וואלה כיף בתוך האוטו!

אבל מין הסתם אם אני אוסיף עוד איזה 30 סוסים למנוע אני גם אקח למיתלים כמה ס"מ ואקשיח אותם מעט.

WTF?!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

ל"מאוהב בקורסיקה"

לא הבנתי עדיין למה לשפוך טונות כסף על להביא את הרכב למצב "STOCK" ואז להתחיל לשפר ??

בשביל מה לשפץ גיר אוט', ואז לזרוק אותו לפח ולשים ידני, כנ"ל מנוע 2.2 ???? (שידעת שהוא חלוש)

אם הגיר לא מספק, המנוע חלש לך, ההנעה הקדמית לא מתאימה לך, "ההיגוי זוועתי", הכיסאות "לא תומכים" וכנראה גם הבלמים המתלים, הצמיגים "בעלי החתך הגבוה" , אולי תשקול שוב בכובד ראש האם הרכב (שזה סך החלקים שמניתי) בכלל לא מתאים לך ...

בסכום שנקבת לשיפור (50K :shock:) אתה יכול לקנות איביזה טורבו או גולף GTI מוגדשות שחוצות בשקט את ה 200 כ"ס

ואם תשקלל את סך ההוצאות שיהיו לך אחרי השיפור (קניה, ישור קו, שיפור) תוכל אפילו למצוא כלים חדישים, חזקים, מתקשרים, שעוברים בקלילות את ה 250 כ"ס (הלאון-4 כמו שלי, כל אימפרזה WRX או GT, ואפילו מכוניות "נישה" נדירות, 200SX, אופלים למיניהם, פורדים ספורטיבים, ועוד ועוד)

מה שהצעתי לך בעדינות (כדי שBAGIRA לא יוציא לי "כרטיס אדום") הוא: זרוק את הרכב וחפש בסיס טוב יותר, קרא שוב את "דיבר 9" של רוני, ואל תיתפס שוב לדיבר האחרון שלא הבנת אותו כלל בנושא "יישור קו"

ליאור (שמבטיח לא להגיב יותר בשירשור זה)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

קודם כל להבהרה, אין קשר בין קורסיקה למאסל קארס, אפילו לא מיקרי.

http://www.cardomain.com/MakeModel/Chevrolet/Corsica

אם תציצו בלינק הזה תראו שבעיקר נהוג להוסיף להאוטו ג`אנטים וכל מיני פלסטיקה .

לפי מיטב הבנתי האוטו הזה נוצר כדי לתת ל GM להכנס לאירופה חזרה (הרכב לא היה פופולארי בכלל בארה"ב).

המסקנה שלי, רצית אמרקאית אמתית , רצית רכב ספורט אמרקאי אמיתי הייתה לוקח את כל הכסף שהשקעת על רכב משפחתי הזה וקונה כבר פיירברד\קאמרו\מוסטאנג מתחילת שנות ה 90 או שבמצב שלך כבר היה עדיף ללכת על קאווליר (יש פשוט המון אופציות לשיפור כולל קיטים של טורבו וכו... ) לא שהקאווליר ספורטיבית...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הבנאדם נראה לי אוהב את האוטו ולא מתכוון להחליף אותו, שזה בסדר.

תשמע איש יקר חובב קורסיקה, נתתי לך לינק עם הרבה חלקים לשיפור. אולי תתחיל כמו שנכתב לך קודם בשיפורי מתלים ?

אם לא, יש גם שפע של חלקים לשיפורי כח למנוע 4 צילינדר, קנה ותהנה!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...