Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לקראת טסט שנתי הייתי חייב להחליף גומייה קרואה של ציריה!

בזמן החלפה ראיתי שמוסכניק נותן הרבה מכות בפטיש עד שהצליח לשחרר את צלחת קדמית!

עברתי את הטסט, אבל!!

בזמן בלימה (מורגש במיוחד במהירות מעל 50 ) כל האוטו רועד (הגה יציב). כאילו גלגל קדמי כולו רועד!

אני בטוח שבעיה קשורה לעבודה שנעשתה בשביל החלפת גומייה (לפני זה לא היו רעידות בכלל)!

איפה יכולה להיות מקור הבעיה? אני רוצה להיות מוכן לפני שאני מדבר עם המוסך!

תודה

דניאל

פורסם

כלל חשוב:אל תהיה בטוח....

לעצם העניין: רעידות בזמן בלימה,לא משנה באיזו מהירות מקורן בוודאות כמעט גמורה בצלחות בלם קידמיות שחוקות/צלחות שהתעוותו מחימום יתר של הבלמים.

יש לפרק את שני הגלגלים הקדמיים לפרק את צלחות הבלם ולאמת את הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בוקר טוב!

עוד נתון ששכחתי להוסיף,

באותו תיקון בוצע החלפת דיסקי בלם קידמיים, מוסכניק אמר לי שצלחות בסדר ואין צורך בחריטה!

לפני התיקון לא היתע רעידה בכלל!! אז אני חושב שצריך לחפס את הבעיה בדברים שנגעו בזמן התיקון!

יכול להיות בגלל הדיסקים החדשים (שהם לא טובים או שאחרי כמה זמן הבעיה תעבור)?

תודה

דניאל

פורסם

לפי דעתי הוספת נתון חשוב (החלפת דיסקים).

בד"כ על מנת להחליף גומייה של ציריה (נקראת גם גרמושקה) מכים בפטיש בחוזקה, אך לא על הדיסקים עצמם (לעולם), אלא על האיזורים שתופסים את תפוחי ההגה.

החלפת דיסקים יכולה לייצר תופעה כמו שאתה מתאר, את רפידות הבלם החלפת או שנותרת עם הישנות?

אצלי הייתה תופעה זהה אבל לאחר זמן מה זה עבר (עד שהרפידות "מתאימות" עצמן לדיסקים החדשים).

תשתדל לבלום בעדינות ולאורך מרחק מסויים , על מנת לבצע את ההתאמה במהירות (כלומר, לא כל עצירה תעשה בצורה מיידית וחזקה). שים לב כי בלימה כזו מחממת מאוד את הבלמים לכן עשה זאת רק באיזורים מתאימים (הירידות לים המלח למשל, הן איזור לא מתאים ואף מסוכן).

בהצלחה

נ.ב. - אתה בטוח שאלו לא רעידות של מערכת ה- ABS (אם יש כזו)?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
לפי דעתי הוספת נתון חשוב (החלפת דיסקים).

בד"כ על מנת להחליף גומייה של ציריה (נקראת גם גרמושקה) מכים בפטיש בחוזקה, אך לא על הדיסקים עצמם (לעולם), אלא על האיזורים שתופסים את תפוחי ההגה.

החלפת דיסקים יכולה לייצר תופעה כמו שאתה מתאר, את רפידות הבלם החלפת או שנותרת עם הישנות?

אצלי הייתה תופעה זהה אבל לאחר זמן מה זה עבר (עד שהרפידות "מתאימות" עצמן לדיסקים החדשים).

תשתדל לבלום בעדינות ולאורך מרחק מסויים , על מנת לבצע את ההתאמה במהירות (כלומר, לא כל עצירה תעשה בצורה מיידית וחזקה). שים לב כי בלימה כזו מחממת מאוד את הבלמים לכן עשה זאת רק באיזורים מתאימים (הירידות לים המלח למשל, הן איזור לא מתאים ואף מסוכן).

בהצלחה

נ.ב. - אתה בטוח שאלו לא רעידות של מערכת ה- ABS (אם יש כזו)?

שלום רב!

להבא קרא היטב את השרשור, והקפד להגיב בהתאם"

הבחור כותב בפרוש שהרכב הוא מחציבושי גאלט, שנת יצור 91, שאז כמדומני, לא הורכב ABS.

שנית יש כלל שקובע:" שאין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים": הרכב נכנס עם בעייה שלהחלפת גומיה קרועה של ציריה.

על מנת להחליף את הגומיה, יש לשלוף את הציריה מיד הסרן, ומצלחת הבלימה.

אין להכות על צלחת הבלימה, כדח לא לפגוע ולחרוט צלחות בלם, כדי למנוע מצב שכל שטח המגע של דיסקת הבלם, לא נצמד בכל פני השטח שלו לצלחת.

במקרים מסומים,, החלפת הצלחותיותר זולה מליטושם.

מכיוון שלא בוצעה חריטה, או החלפת צלחות קידמיות, והצחחת כנראה יצאה מהאיזון, זאת כנראה הסיבה לרעידות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עידכון:

ביום שישי בבוקר הרמתי את הצד בו הוחלפה גומית הציריה!

אני מחזיק את הגלגל בשני ידיים, מימין ומשמאל ומנסה לטלטל! הגלגל ממש זז מצד לצד, לא יציב בתוך הציריה!

בודק בצד השני, יציב כמו אבן, לא זז בכלל!

האם נדפקה הציריה בזמן ניסיון שיחרור בישביל החלפת הגומיה?!

או שזה החלק שיושב בתוך הצלחות שמתלבש על הציריה (נבה?!)!

תודה על העזרה!

דניאל

פורסם
עידכון:

ביום שישי בבוקר הרמתי את הצד בו הוחלפה גומית הציריה!

אני מחזיק את הגלגל בשני ידיים, מימין ומשמאל ומנסה לטלטל! הגלגל ממש זז מצד לצד, לא יציב בתוך הציריה!

בודק בצד השני, יציב כמו אבן, לא זז בכלל!

האם נדפקה הציריה בזמן ניסיון שיחרור בישביל החלפת הגומיה?!

או שזה החלק שיושב בתוך הצלחות שמתלבש על הציריה (נבה?!)!

תודה על העזרה!

דניאל

יש תנועה מסויימת לגלגל הקדמי בגלל ההיגויי, אבל אם תתפוס עם יד אחת מעל הגלגל ויד שנייה

מתחת לגלג ותנסה להזיז פנימה החוצה ותצליח - כנראה ישנו חופש במיסבי הגלגל, שגם הם ב"טווח האש"

של הפעולה שביצעת במוסך, כנראה שהוא לא סגר טוב את האום הגדולה בסוף הצירייה או לחילופין

המיסב התפרק. יש לטפל בבעייה באופן דחוף.

לגבי דיסק הבלימה (צלחת), במידה וראית שהמוסכניק דפק עליו ישירות עם פטיש אל תחזור אליו,

זה חאפר שלא מהעולם הזה, דע לך שכל ספר מכונאי אוסר אפילו להניח את הדיסק ישירות על הרצפה

מחשש לפגיעה. והרעידה המורגשת בבלימה סביר שנגרמת כתוצאה מדיסק בלימה עקום.

פורסם

בוקר טוב!

לא, המוסכניק לא נתן מכה לצלחות, אלה מתחת לצלחת על האזורים שתופסים את תפוחי ההגה!

משום מה אני לא חושב שהבעיה בצלחות בילום! לפני תיקון לא הייתה שום רעידה!

אני חושב שהבעיה בגלל חופש בגלגל קדמי (תיזכרו שאוטו כולו רועד ולא הגה!)!

דעתכם בבקשה!

דניאל

• תוכן חדש...