Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השרשור ניפתח עקב תרד שקראתי מפורים שיפורים (המליצו למישהוא להוריד את הממיר וכך לתת לרכב עוד כמה סוסים )

ליפני חודש (פחות) התחילו רעשים של ברגים חופשיים מיתחת לרכב (פיאט בראבו 96) הרמתי את את הרכב על ליפט דופק על הממיר ומרגיש דברים שבורים בפנים.

נוסע למכון אגזוזים בחולון להחליף ממיר (עלות של מעל 1000 שח לתחליפי )

בעל המכון רואה את הסיומת של סברינג מאחורה שבולטת מהטמבון ואומר "אם אתה בקטע של מירוצים ויקר לך ממיר תוותר עליו ותקבל גם יותר כוח"

אני מחייך לרגע ואומר לו תרכיב צינור רגיל ונעשה סיבוב ליראות, יותר נכון להרגיש.

אני מניע את הרכב נותן גז ורעש כזה עוד לא שמעתי בחיים.

לוקח רוורס יוצא מהחניה מכניס לראשון ומדביק את דוושת הגז לשטיח .

רעש... אני חושב שמעו אותי לפחות 3 רחובות קדימה והכי חשוב הרכב לא מאיץ (מאיץ אבל לא כמו מיקודם)

חוזר אליו והוא טוען שלא יכול להיות, ואומר "הפעם נסים נקניק (מין משתיק כזה)

עולה על הרכב כבר רגיל לרעש (הפעם היה קצת פחות ) אבל שוב הרכב לא מאיץ כאילו אני נוסע עם מזגן.

בעל המכון אומר לי אני "אני לא יודע מה אתה רוצה מימני, נרכיב לך ממיר חדש וזהו, יום שישי היום"

הורכב ממיר חדש תחליפי כמובן שניראה פתוח יותר מהמקורי (אפשר ליראות דרכו לאומת המקורי שלא ניתן)

משלם יוצא לסיבוב ושוב הרכב חזר לעצמו ואולי קצת יותר (הממיר שלי היה סתום יותר מ 80 אחוז)

המנוע מגיב הרבה יותר טוב הרעש ישתנה לרעש עדין ויפה,ויותר חזק מיום ליפני.

לאחר חיפושים מישהוא אולי יוכל להסביר לי איך ממליצים להוריד ממיר ובעצם אתה מפסיד כוח ?

אולי ברכב שלי זה שונה?

יצא לי לעשות רייס עם בארבו כמו שלי גם ידנית וב 100 הייתי לפניו בכימעט 4 מכוניות ולרכב שלו אין ממיר, איפה הכוח שהוא קיבל עקב הורדת הממיר?

אני בטוח שיש עוד כמה כמוני עם השאלה הזאת.

אשמח להסבר ....

תודה מראש רז...

פורסם

אתה לא מקבל כח עקב הורדת הממיר. רק אם הממיר דפוק \ סתום \ לא מתוכנן טוב.

מה שאתה כן לפעמים מקבל, זאת ירידה ב-backpressure (אם אתה לא יודע מה זה, חפש את המושג בגוגל). בד"כ מערכת פליטה רגילה של מכוניות מספיק "סתומה" כשלעצמה ומפצה על מחסור בממיר (המנוע מיועד לעבוד בתנאי backpressure מוגבלים, אם אתה מוריד אותו יותר מדי, אתה מאבד מומנט בסל"ד נמוך ובינוני). כנראה, אצלך עם מע' אגזוז פתוחה יחסית, הירידה היתה גדולה מדי ואיבדת מומנט בגלל עבודה לא אופטימלית של המנוע.

במכוניות, לפי מה שאני רואה, לא מכירים את הסיבוך והאיזון העדין שבעניין - כנראה בגלל שמע' פליטה הינן מספיק ארוכות, מה שגורם לתנודות פחות דרסטיות ב-backpressure גם בהחלפה לאגזוזים פתוחים. החלפה לסעפת מירוצים ודוד פתוח באופנוע, למשל, שלא מלווה בעבודת כיוון קרבורטורים (כולל החלפת דיזות ראשיות וכיוון גובה מחטים) או שינוי של מפת הזרקה, תביא לירידה בביצועים ולא בעלייתם.

ד"א, לא יודע איך זה במכוניות, אבל באופנועים לא נמדדו על הדיינו הפרשים משמעותיים בין עבודה עם הממיר הקטליטי, לבין העבודה בלעדיו. ההפרשים לא עברו את ה-1%, משהו שלא ניתן להרגיש.

• תוכן חדש...