Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העולם מעדיף תיבות הילוכים אוטומטיות - מאמר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שזה עצוב, רוח הכתבה משקפת את המציאות. התיבה הידנית הופכת למטרד בפקק.

אני תומך בדעה של dorki.

גם אני עברתי מאות אלפי קילומטרים על מכוניות עם גיר ידני, נסעתי בפקקים אינסופיים, בעליות, בעומסי תנועה כבדים, זה אף פעם לא הפריע לי, לא הרגשתי שום מטרד, וחשבתי, שאני האיש האחרון בעולם, שיעבור אי פעם לגיר אוטומטי.

לפני כשנתיים נרכשה המכונית האוטומטית הראשונה במשפחתי-סובארו לאונה.

היא כמובן לא שינתה את דעתי, לא רק בגלל ביצועים חלשים, אלא בעיקר בגלל נסיעה רועשת ולא נעימה במהירויות כביש. נשארתי נאמן לגיר ידני.

השבועה נרכשה מכונית אוטומטית שניה-רנו קליאו B. כאן כבר יש 4 הילוכים, שקט יחסי במהירות גבוהה וביצועים סבירים.

להפתעתי הרבה, אני מרגיש, שבנסיעה יומיומית רגילה הגיר האטוטמתי באמת יותר נוח, גם למי, שכל חייו נהג עם גיר ידני, ולא חשב שיש בו חיסרון כלשהו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להפתעתי הרבה, אני מרגיש, שבנסיעה יומיומית רגילה הגיר האטוטמתי באמת יותר נוח, גם למי, שכל חייו נהג עם גיר ידני, ולא חשב שיש בו חיסרון כלשהו.

buki - תיארת במדוייק את התהליך שעבר עלי !

ההתחלה הייתה צנועה - הפולו 1600 הידנית של אשתי הוחלפה ב- RUNX. מה אגיד, לא התאהבתי בגיר האוטומטי של הטויוטה - וזה נאמר בלשון המעטה. ישנו חור גדול בין הילוך 2 ל- 3 שמורגש בעיקר בעליות. באותה התקופה נסיעות ארוכות תמיד נעשו באודי הידנית (שהייתה מודל 1998, ישנה יחסית - אבל ידעתי שבענייני עקיפות אני יכול לסמוך עליה :evil:), נסיעות לעיר הפקוקה נעשו בטויוטה.

אשתי אחרי תקופת הסתגלות קצרה הייתה מרוצה מהרכב והגיר - מרוצה מאוד אפילו.

אצלי המהפך הגיע לפני שנה, האודי חגגה יום הולדת 9 (בבעלותי ועל הכביש - יד 1) ואני מתוך חשש שעוד מעט אתחיל לנסוע ברכב אספנות וגם מתוך הבנה שהסתיו המוטורי של הרכב בפתח - הבנתי שהגיע הזמן לרכוש רכב חדש.

ניגשתי בצעד קל לסוכנות אלפא רומאו בת"א התעניינתי ב- 159 ידנית. אשת המכירות שישבה משועממת בסוכנות (ושאת מנוחתה הפרעתי) "הצליחה" לגרום לי למחוק מיד את האופציה הזו - אבל זה נושא לשירשור אחר.

הלאה - רכב פרימיום אירופאי שניתן לי לסוף שבוע שלם כמעט גרם לי להוציא את פינקס הצ'קים.

ואז נמצאה הכלה המיועדת :lol: - איש מכירות של יבואן שהתחיל לפעול בדיוק באותו הזמן הופיע אצלי בעבודה. חמישה מיקצים בשעות הצהרים - כשהכביש ריק יחסית - במסלול ירושלים - לטרון גרמו לי לתובנה שהאודי עגלה :shock: (יחסית) ולאיש המכירות לחיוורון קל בשל גובה הטיסה הנמוך.

קיבלתי את הרכב להתרשמות נוספת למשך לילה אחד. יום יומיים אח"כ בתום מו"מ לא ממושך שולמה המקדמה. הרכב הגיע 3 אחרי חודשים ומאותו הרגע גם אני שכחתי את פלאי התיבה הידנית, האוטומטית הזו טובה בהרבה.

פורסם

אני מקווה שאני לא מגיב לחבורה של ילדים שמתלהבים מתחרויות בשכונה והעברת הילוכים ספורטיבית, אבל...

תיבה אוטומטית הרבה יותר נוחה, מייתרת את הצורך להעביר הילוכים הלוך ושוב, במיוחד בכבישים פקוקים ושעות עמוסות.

פשוט נסיעה נוחה וחלקה יותר, בלי הצורך להיות מוטרד בפרט טכני היסטורי.

ולא, לא מפריע לי אם בסיבוב אני צריך עוד מעט יותר/פחות כוח, אני לא במירוץ ולא בבדיקת איכות של הרכב,

אני נוסע למחוז חפצי, לא עושה בדיקת ביצועים לרכב.

כמובן שאם המשפט הראשון שלי בתגובה הוא לא נכון, כל תגובתי לא רלוונטית.

פורסם
ומה בדיוק אתה עושה בפורום? לך לפורום מקררים יפניים אמינים או אולי לפורום מקרמה שם בטוח יבינו אותך. :?

מה קרה מותק ?

נפגעת ? האמת פגעה בציפור נפשך ? :-)

פורסם
לא מפריע לי אם בסיבוב אני צריך עוד מעט יותר/פחות כוח

באמת מה אתה עושה בפורום של חובבי נהיגה ורכב?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
באמת מה אתה עושה בפורום של חובבי נהיגה ורכב?

שאלתך אינה רלוונטית לנושא.

הבעתי דעתי ביחס לכתבה שפורסמה, ולתגובות המשעשות שהגיעו לאחריה :-)

פורסם
ומה בדיוק אתה עושה בפורום? לך לפורום מקררים יפניים אמינים :?

פורום "תוסס" מאוד הפורום הזה של המקררים היפאנים, רק הפורום של "אמנה" ו"פריג'ידר" פעיל יותר וגם זה - בקושי...:wink:

פורסם

ואז נמצאה הכלה המיועדת :lol: - איש מכירות של יבואן שהתחיל לפעול בדיוק באותו הזמן הופיע אצלי בעבודה. חמישה מיקצים בשעות הצהרים - כשהכביש ריק יחסית - במסלול ירושלים - לטרון גרמו לי לתובנה שהאודי עגלה :shock: (יחסית) ולאיש המכירות לחיוורון קל בשל גובה הטיסה הנמוך.

קיבלתי את הרכב להתרשמות נוספת למשך לילה אחד. יום יומיים אח"כ בתום מו"מ לא ממושך שולמה המקדמה. הרכב הגיע 3 אחרי חודשים ומאותו הרגע גם אני שכחתי את פלאי התיבה הידנית, האוטומטית הזו טובה בהרבה.

האם הרכב המסתורי הוא לקסוס IS 250 ?

פורסם
אני לא סובל תיבה אוטומטית, תמיד זה מרגיש כאילו אני בהילוך גבוה מידי ואין כח זמין.

חוץ מזה, קשה לי לדמיין מצב של נהיגה ספורטיבית עם גיר אוטומטי שיכול להעלות הילוך בדיוק לפני היציאה מהסיבוב

ואז אתה אבוד.

הבעיה היא שישראל ישראלי (שנות ה50+ עם שיער מאפיר וכיפה שמסתירה במעט את הקרחת)

הוא אהבל שאפילו לא שם לב שהנהיגה בגיר האוטומטי גורמת לכל הנהיגה שלו להיות מסורבלת ומגושמת.

(השתלבות תנועה, יציאה מרמזור, עקיפות)

שלא נדבר על עצירה בעצור (נותן ברקס חזק ומשחרר מהר כשהוא בטוח שהוא עצר) או הבחנה בהולכי רגל שמתכוונים לחצות.

כשהאוטו מושך קדימה, יודעים להאט רק עם ברקס כך שהנהיגה נעה תמיד בין הגז לברקס.

בקיצור, נהיגה היא פעולה שדורשת ריכוז

תיבה אוטומטית גורמת לאנשים להוריד את הריכוז מהנהיגה כמכלול ולא מהעברת ההילוכים כפרט

לכן, ישראל עם הלנטרה הלבנה עקף בקו הפרדה לבן וכשנשאל על מעשיו ענה כי לא שם לב ושלא יכול להיות.

שתי נקודות מעניינות:

1. ביצועים - וכאן זה עניין של לא הרבה זמן לפני שתיבות אוטומטיות/רובוטיות יהיו בעלות ביצועים טובים משל תיבות ידניות. תנהג ב-BMW חדשה אוטומטית או אפילו ב-Audi עם הגיר הרציף ואין מה לבוא אליהן בתלונות ביחס לביצועים וזריזות (בטח אם משתמשים בהעברות הידניות הסופר חלקות וזריזות). תוך 4 שנים זה יהיה אותו הדבר במשפחתומטית שלך.

2. תשומת לב - כאן אני מסכים איתך לחלוטין. הישראלי בוחר באוטומט כי הוא לא רוצה לנהוג. ככלל הנהיגה בארץ מאוד פלגמטית יחסית לאירופה, אבל אופי של עם אי אפשר לשנות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני חסיד מושבע של רכבים בעלי גיר ידני, אך מה לעשות, הקידמה והעצלות האנושית מביאה לפיתוח תיבות אשר עושות את העבודה כמעט ואפילו טוב יותר מגיר ידני.

את הדוגמאות אשר הביאו הכותבים לפני עם תיבות רציפות או DSG, כבר כולנו מכירים, ומי שנהג בהם גם יכול להעריך את הטוב שבהם , ואת צריכת הדלק הטובה שהם נותנות , יחד עם העברת הכוח בצורה טובה מאוד ביחס ישיר לגיר ידני..

הנושא היחיד אשר יכול לעמוד להם לרועץ הוא עלות התיקון במקרה של תקלה.., לעניות דעתי אין עדין ניסיון ממשי וחוות דעת על אמינות התיבות הנ"ל, אך בכל דבר אשר מורכב למדי כמו התיבות הללו, כל תקלה עלות תהיה גבוהה בעשרות מונים מגיר ידני מקביל..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה הפך לדיון של בעד ונגד. אני בעד גיר ידני, למרות שמבחינה תאורטית הנסיעה בגיר אוטומט יותר נוחה, ולא משנה מה אנשים כאן יגידו.

אני אוהב לנסוע בגיר ידני, אני אוהב להעביר הילוכים, ואולי זאת מין קילשאה.. אבל מי שבאמת אוהב לנהוג יעדיף גיר ידני ולא אוטומט.

פורסם
זה הפך לדיון של בעד ונגד. אני בעד גיר ידני, למרות שמבחינה תאורטית הנסיעה בגיר אוטומט יותר נוחה, ולא משנה מה אנשים כאן יגידו.

לא משנה מה אנשים יגידו?

קבעת פה איזו עובדה קוסמית בלתי ניתנת לערעור?

נוחות זה עניין של הגדרה ואני סובל מאוד בעיר מתיבות אוטומטיות עם יותר מדי ריווח ביחסי העברה, המחוברות למנועים שבקושי מזיזים את המכונית. הנהיגה באוטומטית נוחה למי שלא כל כך מעניין אותו כמה מהר הרכב מתקדם, אותי היא יכולה לתסכל מאוד (אלא אם יש לי מנוע מספיק גדול ו/או גיר מספיק נמרץ), ובייחוד בעיר. דווקא באוטוסטרדה לא כל כך משנה לי הגיר, כי בין כה וכה לא מחליפים כמעט הילוכים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הפתרון הוא : שיצרני המכוניות יתנו את האופציה לקנות רכב עם תיבה כמו של האלפא ( סלהספיד ) שזה גיר ידני ללא קלאץ, לחובבי הגיר הידני. למי שהתנסה יודע שזאת אחלה תיבה.

( אף פעם לא קניתי רכב אוטומט ואני לא חושב שאקנה .. )

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

• תוכן חדש...