Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העולם מעדיף תיבות הילוכים אוטומטיות - מאמר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוח מעיתון מקומי בשם גל גפן-ראשל"צ גליון 1900, 30.08.07:

picvo7.jpg

תגובות....

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה בארץ שיש אנשים שאוהבים ידני, אבל כמעט ולא מייבאים ידני לארץ!

הכי אבסורד שאת מזדה 2 בפרסומת מראים עם תיבה ידנית אבל לארץ הם יביאו רק אוטמט.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אני מנסה לתרץ את זה שאתה נוהג על אוטומט?

עם ישראל נוהג\רוכב על אוטומט בגלל שהוא לא יודע להעביר הילוכים.

ושום תרוץ לא יעזור.

קצת תרבות רכב ואנשים יתחילו לעבור להילוכים.

המחקר בחו"ל מתיחס לתיבות הילוכים עם כפתורים על ההגה כאוטומט.

לפי זה גם כל מכוניות הפורמולה 1 הן אוטומטיות.

אייל

פורסם

עם צפיפות התנועה בארץ, אין שום שיקול רציונלי בעד גיר ידני, בטח לא מול תיבות אוטומטיות מתקדמות יחסית - ואת זה אני אומר עם כל הצער הכרוך בדבר. החסכון הכספי שולי, ובכל מקרה ילך כנראה לאיבוד במעמד המכירה.

אישית, יש לי כמה מכוניות על הכוונת בחצי שנה הקרובה, אבל כבעל DSG כרגע, אני לא כלכך מוכן פסיכולוגית לתיבת הילוכים אוטומטית רגילה, וקצת חושש מידנית מצד שני. אני עושה 30 אלף קילומטר בשנה, רובם בגוש דן, לא מעט נסיעות באמצע היום - וידני עלול להיות מטרד. העברתי לא מעט קילומטרים עם גיר ידני בעבר, אבל לא כשחייתי במרכז.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רכבי הקודם היה מסוג אאודי A4 ידני.

הרכב הנוכחי שלי אוטו' 6 הילוכים + 6 צילינדרים.

עד כמה שזה עצוב, רוח הכתבה משקפת את המציאות. התיבה הידנית הופכת למטרד בפקק. הנסיון לשמור על הקלאצ' ולמנוע את שחיקתו, הופך את הנהיגה למייגעת. נסו לזחול בפקק בעליות לי-ם במהירות אפס בהילוך ראשון, שכללו את הטכניקה הזו עד לדרגת אמנות, כשכל המאמץ הזה נעשה כדי לצמצם למינימום האפשרי את מספר העצירות של הרכב ובכך להאריך את חיי הקלאצ' - ותבינו.

נכון שכשהכביש פתוח מתחיל הכיף אבל הכיף הולך ומתמעט והפקקים הולכים ומתרבים...

מזה כשנה שאני נוהג ברכב עם גיר אוטומטי, יש לי אופציה להשליטה ידנית מההגה. האמת - זה מספק בהחלט ואינני מתגעגע לגיר הידני.

מתי אני צריך שליטה על הגיר?

- בירידות כדי לבלום את הרכב.

- לפני עקיפה כדי להעלות סל"ד.

- בעליות כדי להשאר עמוק ברצועת הכוח.

על כל הדרישות האלה הגיר האוטומטי שיש לי עונה בצורה מצויינת. ולמען האמת אחרי הרבה שנים של נהיגה ברכב ידני אני מרגיש שהתיבה הזו הופכת למיותרת. התחליף האוטומטי הזה נותן לי את כל הבונוסים של תיבה ידנית - בלי החסרונות שלה.

פורסם

אני לא סובל תיבה אוטומטית, תמיד זה מרגיש כאילו אני בהילוך גבוה מידי ואין כח זמין.

חוץ מזה, קשה לי לדמיין מצב של נהיגה ספורטיבית עם גיר אוטומטי שיכול להעלות הילוך בדיוק לפני היציאה מהסיבוב

ואז אתה אבוד.

הבעיה היא שישראל ישראלי (שנות ה50+ עם שיער מאפיר וכיפה שמסתירה במעט את הקרחת)

הוא אהבל שאפילו לא שם לב שהנהיגה בגיר האוטומטי גורמת לכל הנהיגה שלו להיות מסורבלת ומגושמת.

(השתלבות תנועה, יציאה מרמזור, עקיפות)

שלא נדבר על עצירה בעצור (נותן ברקס חזק ומשחרר מהר כשהוא בטוח שהוא עצר) או הבחנה בהולכי רגל שמתכוונים לחצות.

כשהאוטו מושך קדימה, יודעים להאט רק עם ברקס כך שהנהיגה נעה תמיד בין הגז לברקס.

בקיצור, נהיגה היא פעולה שדורשת ריכוז

תיבה אוטומטית גורמת לאנשים להוריד את הריכוז מהנהיגה כמכלול ולא מהעברת ההילוכים כפרט

לכן, ישראל עם הלנטרה הלבנה עקף בקו הפרדה לבן וכשנשאל על מעשיו ענה כי לא שם לב ושלא יכול להיות.

מוגש כחומר למחשבה.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
אני לא סובל תיבה אוטומטית, תמיד זה מרגיש כאילו אני בהילוך גבוה מידי ואין כח זמין.

חוץ מזה, קשה לי לדמיין מצב של נהיגה ספורטיבית עם גיר אוטומטי שיכול להעלות הילוך בדיוק לפני היציאה מהסיבוב

ואז אתה אבוד.

ממש לא נכון.

האסטרטגיה בגיר שאצלי ברכב פועלת כך:

ישנם שישה הילוכים. בזמן נהיגה במוד ידני אתה יכול דרך ההגה (אבל גם דרך ידית ההילוכים - הם פועלים במקביל) לקבוע את הילוך המקסימום. לדוגמא קבעת 4 אז הגיר ישחק בין 1-4 לפי תנאי הדרך, הגיר לא ישלב בשום מקרה להילוכים 5-6. המשמעות שבעת נסיעה בירידה, עלייה או עקיפה אתה משאיר את מנוע הרכב בתוך טווח הסל"ד היעיל שלו.

יעיל מאוד, נוח מאוד מאוד ותתפלאו - גם ספורטיבי.

רוצה להעלות / להוריד הילוך - רק תזיז את האצבע, זה הכל.

פורסם

הסיפורים האלה על פקקים ובעיה להיות עם ידני, זה הכל בגלל שאתם מפונקים. אני נוסע בפקקים בת"א, ותאמין לי זה לא כזה נורא. עליה, אפשר לחשוב, רק בישראל חושבים שהעליות של הקסטל או פרויד זה עליות. בחו"ל אין עליות? אין פקקים? מרבית הרכבים שם (נעזוב לרגע את ארה"ב, כי אנחנו לצערי מבחינת מנטליות אנחנו מאוד דומים להם) הם ידניים, איך אתה מסביר את זה?

ROOONEEYY

פורסם
ממש לא נכון.

האסטרטגיה בגיר שאצלי ברכב פועלת כך:

ישנם שישה הילוכים. בזמן נהיגה במוד ידני אתה יכול דרך ההגה (אבל גם דרך ידית ההילוכים - הם פועלים במקביל) לקבוע את הילוך המקסימום. לדוגמא קבעת 4 אז הגיר ישחק בין 1-4 לפי תנאי הדרך, הגיר לא ישלב בשום מקרה להילוכים 5-6. המשמעות שבעת נסיעה בירידה, עלייה או עקיפה אתה משאיר את מנוע הרכב בתוך טווח הסל"ד היעיל שלו.

יעיל מאוד, נוח מאוד מאוד ותתפלאו - גם ספורטיבי.

רוצה להעלות / להוריד הילוך - רק תזיז את האצבע, זה הכל.

לא יותר פשוט להעביר הילוכים ידנית מלשנות הגדרות באוטומטי?

אייל

פורסם

בסופו של דבר זה עניין של טעם.

מי שנוהג ברכב כמעט תמיד יעדיף גיר ידני (או גיר רובוטי מוצלח כמו ה-DSG) ומי שמתנהל ברכב יעדיף תיבה אוטומטית כי היא מקלה על "משימת" תפעול הרכב.

מעבר לזה זה עניין של פשרות, מאחר וגם מי שנהנה לנהוג יכול להעביר בחיי היום-יום את רוב זמנו ברכב בפקקים ולקלל את התיבה הידנית.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
בחו"ל אין עליות? אין פקקים?

נקודה טובה. לא חסרים פקקים בפריז או בפרנקפורט.

בסופו של דבר זה פשוט מאוד עניין של תרבות -

גם רצון לחקות את האמריקנים, וגם פעולת הנהיגה עצמה

נתפסת כמטרד הכרחי (הרבה יותר מעניין לדבר בנייד).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא יותר פשוט להעביר הילוכים ידנית מלשנות הגדרות באוטומטי?

לא - המשוטים שמאחרי ההגה עושים עבודה נהדרת.

להזכירך - נהגתי מאות אלפי ק"מ (זו איננה הגזמה) על כלי רכב עם גיר ידני. בעבורי זה כיף גדול להעביר הילוכים בגיר ידני, אבל הגיר הנוכחי הוא כיף עוד יותר גדול.

נ.ב. במכוניות עתיקות את קידום ההצתה קבע הנהג תוך כדי נסיעה. עם הכנסת מנגנון קידום ההצתה האוטומטי, אני בטוח שהיו כאלה שטענו שהמנגנון הזה פוגע בהנאה, במעורבות הנהג בתפעול הרכב ובשליטה עליו. נו אז מה? מישהו באמת חושב להחזיר את קידום ההצתה הידני לשירות?

פורסם

נהיגה באוטומט, ["נהיגה"] מרדימה ומשעממת, והדבר הכי מעורר שיש בה זה להרביץ בתחילת רמזור עם מאזדה 3, ולהעצר 50 מטר אחרי ברמזור הבא,

בידני,

מצד שני, חברים שלי נוסעים 80 בזבוטינסקי, ואני מתעצל להעביר הילוך, כי עוד 30 שניות אני יודע שאני צריך להוריד הילוך, מצד שני יותר בטיחותי, נוסעים לאט, אפילו נשארים ערים על ההגה ולא ייכבה האוטו.

מסורבל כן, בעיר לעומת זאת, להתחיל לנסוע מהילוך 2/3 זה כמו אוטומט =]

יש תיבות הילוכים ידניות רציפות? שכדי להוריד הילוך פשוט מושכים את הידית כלפי מטה ולהעלות כלפי מעלה?

מערכת מתוסבכת יותר, אבל הרבה יותר נוח.

----

• תוכן חדש...