Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית ABS - GMC ואנדורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב - GMC ואנדורה דיזל 6.5L שנת 95'

בטסט גילו שגלגל אחורי שמאלי בקושי עוצר בבדיקת בלמים. לאחר אלימינצייה הגענו (המכונאי ואני) למסקנה שיש בעייה במערכת הABS ברכב.

הרכב חדש אצלי ולכן אני לא מכיר את ה"מחלות" שהוא גורר איתו.

בנוסף שמתי לב לחוט (שני גידים) מנותק בגלגל הקידמי שכנראה אמור להיות מחובר לחיישן ABS. אני מדגיש שבעיית הבלימה היא דווקא בגלגל אחורי.

לדת המומחים פה, יש אפשרות לבטל את ה ABS ברכב הנ"ל ? אם כן, אז איך ?

אם לא, אז מה כדאי לבדוק ? (כמובן חוץ מהחוט בגלגל הקידמי שיחובר)

תודה !

רון

פורסם
מצטרף לאורן ,מעוניין לדעת, מהם שלבי הבדיקה שביצעתם במדויק?

יגאל

1. משאבת בלם מרכזית - חדשה

2. משאבת אופן בגלגל הרלוונטי - הוחלפה

3. סנדלי הבילום בשני הגלגלים האחוריים חדשים מאחר והקודמים היו גמורים

4. בבדיקת בלם החניה בטסט הוא היה תקין לגמרי (הרכב קפץ מחוץ למכשיר הבדיקה מעוצמת הבלימה)

5. ניקזנו אוויר מהמערכת + וידוי

מה שנשאר מקורי במערכת זה הלחיצה של הרגל שלי (שנבדקה ונמצאה תקינה) ומשאבת ה ABS (שעדיין לא נגענו בה ובאלקטרוניקה שלה.

עוד דבר - בבדיקת בלימת חירום בכביש פנוי ננעל הגלגל האחורי הימני (זה שיצא תקין בבדיקה) ולא הרגשתי את פעולת ה ABS.

אם יש עוד שאלות, ועוד יותר רצוי- הצעות לפיתרון :idea: , אשמח לשמוע

תודה רבה !

רון

פורסם

לחבר שלום

לדעתי מדובר בצינור בלם סתום או בווסת גובה בלימה(משאבת איזון בעגה

וזאת מכיון שישנו קו בודד המעביר את פקודת הבילום לסרן האחורי ,ולא זוג אשר מווסתים על יד שני שסתומים שונים

ולכן לא יתכנו הפרשים על ידי מערכת הפחתת הלחץ המותקנת ברכב זה

האם אתה מטפל במוסך או עצמאית ?

יגאל

פורסם

בדרך כלל אני מטפל במוסך שהבעלים הלו הוא חבר טוב ואני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות. הוא לא מורשה UMI. הוא נכנס להרפתקאה הזו הרק בשביל לא לשלוח אותי למישהו שאני לא מכיר, אבל כשהעניינים מסתבכים אין חכם כבעל ניסיון - UMI...

בינתיים העברתי את הרכב למוסך של UMI בעפולה, ועידכנתי אותם בכל מה שכבר בוצע ברכב.

רפי - אני מהצפון (אזור הכינרת) ולכן יהייה לי קשה להגיע אל המומחה במרכז.

תודה לעונים, עידכונים כשיהיו חדשות מהמוסך

רון

פורסם

בנוסף לבדיקות ההדראוליות

יש לבדוק את מנוף הפעלת בלם היד על סנדל הבילום לפעולה חלקה ללא מעצורים, והחשוב מכל שיחרור המנוף הנל עד לסוף מהלכו המלא

יגאל

פורסם

ב UMI פתרו את הבעייה.

ציטוט של מנהל העבודה - "הברקסים לא היו מכוונים בכלל"

זה הכל. ממש מוזר כי ראיתי את המכונאי שאצלו התחלתי את הסיפור מכוון את הבלמים בצורה מצויינת לדעתי.

מתיחת הרגולאז' עד שכבר אי אפשר לסובב את הגלגל, ואז שחרור עד שמסתובב חופשי.

בקיצור מבחינתי זאת עדיין תעלומה אבל העיקר שהטסט נגמר. אני רק מצטער שלא היה לי זמן להסתכל על העבודה על האוטו בUMI בשביל להבין יותר טוב מה הם חידשו.

רק להמחשה - כוח הבלימה השתפר מ 120 בגלגל שמאל ל- 290.

בימין נשאר בסביבות ה 300.

חנן - ניתוק ה ABS באמת לא נתן כלום.

רון

• תוכן חדש...