Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר פעם שניה שניסרף לי המימסר של המאורר קרור רדיאטור מנוע,ושאלתי היא האים זו חולשה טיבעית של המימסרים הקטנים והיקרים האלו?חשבתי על לחבר בימקומם תושבת ושני מימסרים אוניברסלים 40a האים זה מקובל בטמפרה ואולי מישהו עשה את זה כבר?תודה לעונים.

פורסם

במכוניתך יש ממסר, זעיר, מלבני למהירות הראשונה האיטית של מאורר הרדיאטור וממסר גדול יותר, מרובע, למהירות השניה המהירה ואני משער שהוא נשרף.

ממסרים אלו דווקא עמידים לאורך המון זמן (במכוניתי עדיין ממסר מקורי והיא 1991 עם 190000 ק"מ).

מאיזה תוצרת הממסר שהחלפת ושאינו תקין כעת?.

כשהמנוע במנוחה וקר בדוק ע"י מגע אצבע שהמאורר מסתובב בקלות ואינו תפוס, דבר הגורם לצריכת זרם גבוהה מצידו שעלולה לגרום לשריפת ממסר. הממסר המקורי הנו, בדרך כלל, מתוצרת SIEMENS ואינו ניתן להשגה בשוק החופשי.

יתכן שיש לי ממסר כזה משומש תקין, אבל אני מרמת השרון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה רפי ,לפי מה שראיתי יש אצלי (מ"ע)מקורית ,שני מימסרים קטנים (4 רגלים)אחד של המאורר והשני כמוהו בדיוק של הקלאץ קומפרסור והמגבר טורים ויש עוד קופסה כמו מימסר גדול(אוניברסלי)אבל שלא נישלפת מהיחידה,אני מניח שזה הטימינג השהיה למהירות גבוהה.בבדיקה פשוט החלפתי בין המימסרים הקטנים(שאגב לא כתוב עלהם כלום)והמאורר פעל אבל השאר לא.וכבר פעם שניה שזה קורה לי ואכן יש קצת בעיה להסיג מימסר כזה וגם יקר .תקן אותי עים אני טועה,בתודה ולהיתראות. המימסר האוניברסלי 30a וזול וחשבתי על חיבורו בימקום המקורי (זה רק להכין 4 חוטים קצרים עים קצוות)אולי במודל שלי 93 זה אחרת? בדקתי עכשיו עים זכוכית מגדלת(טוב הגיל)ורשום עליו 16a האים לדעתך זה מספיק למאורר ואין שום פירמה.

פורסם

סליחה אבל לא הצלחתי להוסיף בעריכה את התמונה שמצאתי של היחידה המשופצת, ובימקום הפלגים המקורים השרופים נעלי כבל חדשים ומולחמים,לרפי זה מה שיש לי בטמפרה 93 שלי,תודה.

PICT0091.jpg

פורסם

בתיבת הפקוד הזאת יש 4 ממסרים:

1. זעיר - למדחס מזגן.

2. זעיר - למהירות 1 האיטית של מאורר הרדיאטור (דרך נגדו) בהפעלת המזגן.

3. רגיל מרובע - למהירות 2 למאורר רדיאטור.

4. מרובע קצת גדול יותר בצבע תכלת או לבן - ממסר השהיה ופקוד להפעלת מאורר הרדיאטור.

איזה מהירות מאורר רדיאטור אינה פועלת?.

איזה ממסר מהרשימה שרוף?, איך אתה יודע שהוא שרוף (מראה עין וכו')?.

כתוב לי כתובת דוא"ל (האם זה שבפרופיל?) ואשלח לך סכמה מפוענחת על ידי של תיבת נתיכי וממסר מע' האקלים.

דרך אגב, מהיכן אתה בארץ?.

פורסם

נשלחה סכמת תיבת הנתיכים. הממסר של מהירות 2 (המהירה) למאורר הרדיאטור הנו של 50A ואם התקנת ממסר

"בוש" של 40A אז סביר למדי שהוא ישרף.

כמדומני שבעבר כבר שלחתי לך את השרטוט החשמלי של כל מע' האקלים.

פורסם

רפי רפי אתה גדול ותודה רבה זה בדיוק מה שחסר לי ועכשיו אני אשב ואנתח ואבין את החיווט,ואבין את המ"ע,אצלי הבעיה שהמאורר לא מתחיל לעבוד כלל והקומפרסור כצפוי ניכנס ויוצא שוב ושוב וכשאני מחליף בין שני המימסרים הקטנים המאורר עובד אבל הקומפרסור לא ,וחשבתי אולי המימסרים הקטנים שהחלפתי(16a) לא מספיק חזקים,לפיהשירטוט צריך (20a)וכמו כן המזגן עבד יופי (המאורר עבד בשני מהירויות)בחודש האחרון.שוב תודה רבה אתה הגדול מכולם ועוזר לי מאוד.

פורסם

שבת שלום

מומלץ בחום (כדי שיהיה גם קור אם רוצים)

להחליף את מנוע המאורר עקב צריכת זרם גבוהה

תופעה מוכרת בטמפרה ברבו ברבה ומריאה

ובעוד רכבים בהם מאורר מנוע יחיד

במריאה וברבו ראיתי כמה מקרים של התכת MAXI FUSE של 50 אמפר

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

תודה על האינפורמציה אבל הוונטה שאצלי די חדשה 30000ק"מ ומרגישה משוחררת למדי.החלפתי שוב את המימסר הקטן של המהירות הנמוכה של הונטה והפעם שמתי יותר חזק 30a ומחר אבדוק.שוב תודה.

פורסם

להלן אופן בדיקת פעולת מאורר הרדיאטור:

1. בדוק שמגיע מתח (+) קבוע אל המאורר בחוט שצבעו תכלת (מנתיך מתכת 30A הנמצא בתא המנוע בצד שמאל ליד המצבר).

בדיקת הפעלות ע"י יוניט חום הרדיאטור - נתק המחבר 3 חוטים מיוניט הרדיאטור וע"י חוט חשמל מגשר פעל כך:

1. גשר החוט בין חוט הארקה במחבר (שחור) לבין החוט אל הנגד מאורר (לבן/שחור) והמאורר צריך לפעול לאט.

2. גשר החוט בין הארקה במחבר (שחור) אל החוט האדום וממסר מהירות 2 יפעל ויפעיל מהר את המאורר.

בדיקות הפעלת המאורר ע"י טרינרי (מתג לחץ) של המזגן:

גשר בטרינרי בין חוט שחור (הארקה) לחוט הלבן המפעיל את ממסר ההשהיה A שבתיבה והוא מפעיל את ממסר הזעיר B והמאורר מסתובב לאט, כעבור כ 15 שניות ממסר ההשהיה מפעיל את ממסר C לנהירות 2 (של 50A) והמאורר מסתובב מהר.

כל זמן שהגישור מחובר ימשיך המאורר להסתובב מהר.

דווח בדיוק מה קורה בכל פעולה ולפי זה אוכל, אולי, לדעת מה התקלה, היכן ואיך לפותרה.

פורסם
להלן אופן בדיקת פעולת מאורר הרדיאטור:

1. בדוק שמגיע מתח (+) קבוע אל המאורר בחוט שצבעו תכלת (מנתיך מתכת 30A הנמצא בתא המנוע בצד שמאל ליד המצבר).

בדיקת הפעלות ע"י יוניט חום הרדיאטור - נתק המחבר 3 חוטים מיוניט הרדיאטור וע"י חוט חשמל מגשר פעל כך:

1. גשר החוט בין חוט הארקה במחבר (שחור) לבין החוט אל הנגד מאורר (לבן/שחור) והמאורר צריך לפעול לאט.

2. גשר החוט בין הארקה במחבר (שחור) אל החוט האדום וממסר מהירות 2 יפעל ויפעיל מהר את המאורר.

בדיקות הפעלת המאורר ע"י טרינרי (מתג לחץ) של המזגן:

גשר בטרינרי בין חוט שחור (הארקה) לחוט הלבן המפעיל את ממסר ההשהיה A שבתיבה והוא מפעיל את ממסר הזעיר B והמאורר מסתובב לאט, כעבור כ 15 שניות ממסר ההשהיה מפעיל את ממסר C לנהירות 2 (של 50A) והמאורר מסתובב מהר.

כל זמן שהגישור מחובר ימשיך המאורר להסתובב מהר.

דווח בדיוק מה קורה בכל פעולה ולפי זה אוכל, אולי, לדעת מה התקלה, היכן ואיך לפותרה.

תודה רבה רפי ,התשובות שלך זוכות לשמירה ויחס מיוחד,אתה כמו היינס בישבילי,לעיניננו חיברתי חזרה את (ספינת הקרב)ראה תמונות,אחרי שהחלפתי ממסר (מהירות נמוכה) לממסר אוניברסלי חזר יותר 30a ,הפעלתי מזגן והכול עובד כמו שעון שוב תודה לכולם ושנהיה בריאים.

PICT0112.JPG

PICT0113.JPG

PICT0115.JPG

• תוכן חדש...