Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את הקרבורטור שברכב שלי לקרבורטור כפול (סובארו די אל 82)

האם זה מומלץ?בכמה זה יעלה את צריכת הדלק?

ואיפה אני יכול לעשות את זה באזור המרכז וכמה זה אמור לעלות??

תודה

פורסם
א. אני לא יודע אם קיים/ניתן להשיג קרב' כפול ללאונה DL, תיכף נשמע את המומחים.

ב. למה לך, לעזאזל, לעשות דבר כזה?

הוא כנראה מחפש יותר כוח זה בא בחשבון בעליית צריכת הדלק.

פורסם

היגיון פשוט שלי אומר ככה:

קרבורטור =X

קרבורטור מעביר דלק למנוע.

מה יעביר יותר דלק למנוע? X או X+X?

עכשיו ברגע שיועבר יותר דלק למנוע,המנוע אמור לנסוע יותר מהר, המהירות תעלה לך ביותר דלק,ודלק זה הרבה ווג'ארס.

*לא מדבר מתוך ניסיון,אלא מתוך היגיון.

פורסם

עשיתי את זה (בעצם עשו בשבילי) לפני לא מעט שנים בסיטרואן AX.

הניתוח כלל גם החלפת סעפת היניקה.

המנוע עבד טוב יותר בטורים גבוהים (כמו רוב השיפורים האטמוספריים).

טורים גבוהים=יותר דלק.

כוח=הנאה=דלק=כסף.

אתה תחליט...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הפלא ופלא, נס חנוכה, המצאת המאה, אך עם תפתח מכסה מנוע אצלך, יתברר לך , להפתעתך שכל דגמי הסובארו, מכילים בתוכם קרבורטור כפול, כלומר קרבורטור בודד, דו לועי בעל שני מצערות כשהמצערת השניה נפתחת הדרגתית, בלחיצה מסוימת, על דוושת התאוצה.

קרבורטור זה נחשב אמין מאד, כמו הרכב עצמו, שאחש מסיסמאות השווק שלו היתה" סעו סעו סעו בארו..."!

בדגמי GLF בלבד הורכבו סעפת יניקה במקור בעלת שני קרבורטורים כפולים, אחד לכל ראש מנוע, עד שהגיע הישראלי החאפר " והחכם" אשר החליט שעל מנת לחסוך בדלק יש להחליף את הסעפת המקורית שהיתה במקור למנוע ספורט, בעלת כ"ס גבוה יחסית,

ובכך סרס את הרכב, ואת הנסיעה, תצרוכת הדלק עלתה למרבה ההפתעה של החאפר הישראלי בהמצוי, הרכב הפסיק לסחוב, להתחממם, לצלצל, ומנועים הלכו כמו פטריות הגשם..

וכך נעלמו לצערי, רכבים רבים, שהין יכולים לשרת ישראלים רבים, חובבי מהירות ובצועים, וכך הרכבים הפכו לשלדי מתכת, והם

רובם ככולם, נמצאים בסים לאחר שהותכו.

מספר אפסי ניצל וקיים במועדון סובארו, שפרטים רבים נוספים, יוכל לתת משה מנהל המועדון.

זה היה רגע קטן של נוסטלגיה, על סובארו , שוובא לארץ על אישמוטו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי

מומלץ ואפילו מאוד מומלץ אם חשקה נפשך בשיפור מיידי בביצועים.

בכל אופן את הקיט ניתן לרכוש מארה"ב בלבד, עלותו כ 200 דולר לקרבורטור כפול של וובר עם תושבת ,וגם תושבת לפילטר אויר פתוח כולל פילטר של K&N שכל עליך לעשות זה להביא אותו ולהלביש אותו על הסעפת שלך ...וכמובן כיוונים.

קח בחשבון שזה דבר ראשון שרואים כשמרימים את המכסה,כך שבטסטים יעשו לך בעיות.

בארץ לא תמצא קיט שכזה וגם אם כן תמצא,מדובר בקרבורטור כפול שירד מסובארו עתיקה אי שם בשנות ה 70, לחפש תושבת זה סיפור בפני עצמו,אבל ניתן לייצר אחת, בכללי אם לעשות מהלך כזה, אז רק להביא מחו"ל.

אם יש לך משהו שמגיע לארץ ,כנס לאיביי,תזמין משם,ושהוא יביא לך את זה.

לגבי צריכת דלק,ברור שהצריכה תעלה...בשביל הנאה משלמים, ומומלץ ביותר להחליף גם משאבת דלק למשהו יותר רציני מהציקמוק המקורי ,שאגב...אם תחליף רק משאבת דלק בלי לעשות שום שנ=ינוי נוסף...זה ייפתח לך את התאבון כי המשאבה המקורית היא פשוט עלובה והספיקה שלה גרועה בכל מובן.

בברכה.

• תוכן חדש...