Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר יומיים אני הופך את הרשת בנסיון למצוא תשובה לשאלה המופיעה בנושא הת'רד.

די ברור לי שלא רק נקודת החיתוך משתנה בעת חיבור דרייבר בעל התנגדות שונה מהמתוכנן, אך נראה לי שזה הפקטור המשמעותי ביותר.

אודה למי שיוכל לענות תשובה נכונה או להפנות אותי למקום בו זה מוסבר.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא צריך להיות כזה מסובך.

תיקח את ההתנגדות של הדרייבר ותזין אותו לנוסחא לערכים של הקרוס.

תיקח נוסחא פשוטה כמו קרוס של באטרסוורט' מהמחשבון באוטוסאונד - תזין פעם אחת התנגדות של 4 אוהם ופעם אחת התנגדות אחרת ותראה בכמה סטית מערכי הרכיבים.

תיקח את ערכי הרכיבים החדשים שקיבלת ותחשב אותם על התנגדות 4 אוהם ותראה בכמה סטית מהתדר.

עכשיו רק צריך לבדוק שזה נכון...RTA ?

לפי החישוב שעשיתי לחיתוך ב4 קילו: C = קבל L = סליל

for 4 9.947C L0.159

for 3 13.263C L0.119

ואז ניסיתי לראות איזה תדר בהתנגדות של 4 אוהם יתקבל עם הערכים של שלוש אוהם והגעתי פחות או יותר לסטייה של מגה הרץ נמוך יותר.

כלומר אם התנגדות האלמנט תהיה נמוכה מזו שאליה מכוון הקרוס - נקודת החיתוך אמורה להיות נמוכה יותר

ואילו אם התנגדות האלמנט תהיה גבוהה יותר מזה של הקרוס - נקודת החיתוך אמורה להיות גבוהה יותר

אם כי אני שם לב שההתנהגות של קבלים היא לינארית בעוד התנהגות של סלילים היא לא.

כלומר אם אני אקח תדר נתון ואחתוך אותו בהתנגדות X בשביל לקבל תדר Y

בהתנגדות X חלקי 2 אני אקבל נקודתי חיתוך Y כפול 2 (או שזה ההפך - אבל החוקיות ברורה)

בעוד שבסלילים החוקיות הזאת לא נשמרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנוס , אתה שוכח שאת החישוב הזה צריך לעשות באופן רציף (כי זו עכבה דינמית ) ומאוד יתכן שדרייבר X שמוגדר כ4 אום ודרייבר Y שמוגדר כ6 אום , בתחום תדרים מסויים יתנו למעשה את אותה עכבה . בקיצור הנושא הזה מאוד מורכב .

מאידך אם זה כ"כ מפריע לך , למה שלא תלך על פיתרון שאוגי נתן כאן בזמנו (דרך אגב מעניין מה קורה עם אוגי? הוא מאוד חסר כאן בפורום :?) שנקרא ז'ובל/י נט שזה מעגל שגורם לכך שלא משנה מה ההתנגדות של הדרייברים המגבר יראה התנגדות זהה . תבדוק ברשת על JOBEL NET (אם אנני טועה)

בברכה יהודה

פורסם

נכון לעכשיו אני רואה שלקבלים יש התנהגות לינראית - בהעיה היא בסלילים לפי מה שראיתי.

בלי שום קשר לרכיבים כמו מעגל זובל ו L-פאד אני התייחסתי לנוסחא פשוטה של באתרסוורת' בתור דוגמה.

הבדיקה הכי טובה תהיה כלפי רכיבים ספציפיים בעזרת מכשירי מדידה בסופו של דבר.

וכן

calling dr.oogee

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש עוד נקודה שעליתי עליה בגלל תרד' בטוק אודיו , גורדון מגנסיס אמר שם שחלק מהעבודה שלו על שינוי הדרייברים של סקאןספיק , היה לשנות את המידבאס כי הרגישות שלו הייתה 84DB ושל הטוויטר 94 , והוא אומר שע"י הורדה של הטוויטר אי אפשר לפתור הבדל כזה גדול . אז אולי צריך לוודא גם את נושא הרגישות

בברכה יהודה

• תוכן חדש...