Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייצבתי הבוקר לנסיעה המיוחלת, נרגש יש לאמר, והנה רשמיי.

חיצוני:

התייצבה מכונית בצבע אדום, יפה וחריגה בנוף הכסף/אפור הרגיל כל כך. יפה, אבל דורש אומץ לדעתי. איבזור סטנדרט של חישוקים קלים (מגנזיום), גג מקורי, פסי כרום סביב הרכב.

הרכב נעול בצמיגי פירלי דגם P6000 במידה 195/65 R15.

אני אישית הייתי מוותר על הגג הנפתח ועל המגנזיום (לפי סדר הכתיבה), דבר שהיה יכול להוזיל את הדגם.

אם פעם הפרסומת של צ'מפיון הסתמכה על צליל סגירת הדלתות, היום אין להם את זה.

הנקודות שאני מעלה הם כמובן גם בהשוואה לדור הקודם, שאליו אני רגיל (גולף 2.0 2001 שנגנבה ופאסאט 2.0 2002).

פנימי:

הרכב עם 8K ק"מ על הצג.

סביבת הנהג די זהה, גישה נוחה לכל הידיות והאביזרים ושדה הראייה של המחוונים.

לוח השעונים נשאר כשהיה (סל"ד, מד מהירות, דלק, וחום), למעט מעבר לתצוגה דיגיטלית של מד המרחקים, שעון, וחיווי מצב הגיר (פרוט בהמשך) ונדמה לי טמפ' חיצונית?.

הפלסטיק בתא הנוסעים שונה מדור קודם, קראתי שהוא פחות איכותי, אולי זה רק וויזואלי. גימורים ישרים יותר ופחות מעוגלים.

בקרת אקלים שונה מדור קודם, ניתן לבחור מצב רגיל או מפוצל, שמאפשר בחירת טפמ' שונה לנהג ולנוסע, ובמקביל גם ליושבים מאחור. כפתורי הפעלה כמובן שונים גם הם.

מערכת שמע רדיו/דיסק מובנית (דגם ללא mp3), תצוגה רחבה וגדולה, נראית לי משונה אחרי שנים רבות עם רדיו בהתקנה מקומית. אני מניח שמתרגלים.

נסיעה:

התחלתי בנסיעה במצב של "אוטומט רגיל", על הצג מופיעות כרגיל, האותיות באנגלית, ומימינן מספר, המייצג את ההילוך הנוכחי.

נתקלתי בהשהייה מסויימת בזמן הזינוק, אך מיד המנוע מתעורר ומריץ את הרכב קדימה. מהר מאוד הצג מראה שהגיר בהילוך 5 ו-6.

זינוק בעלייה, כאן נכנסת לפעולה מערכת שנקראת "Hill hold", שנועלת את הגלגלים ל-2 שניות לאחר עזיבת דוושת הבלם. לחיצה על דוושת הגז משחררת אותה. לאחר 2 שניות הרכב מתחיל להתדרדר, ולחיצה נוספת על הבלם מחדשת את פעולתה ל-2 שניות נוספות. את זה הנסיון לימד אותי, המלווה לא ידע.

בשלב מסויים עצרתי בצד וביקשתי הסבר על מצב טיפטרוניק ידני, שמעולם לא נהגתי עליו.

המעבר למוד ידני משנה את התצוגה לרצף מספרי מ-1 עד 6, כשההילוך הנוכחי מסומן.

במצב זה הנהג כמובן יכול לשלוט בהילוכים, אבל זה "כאילו", זה לא כמו ידית הילוכים רגילה.

נסעתי, ניסיתי ושיחקתי, לא מצאתי טעם לכך, מה גם שההילוך מוחלף לבד אם הנהג לא עשה זאת כשצריך.

השימוש היחיד לדעתי יכול להיות בירידה, אם רוצים לבלום, ניתן לשלב למצב ידני, ולהוריד הילוך או שניים, בהתאם לשיפוע. הירהור נוסף - להחליף רפידות יותר זול.

חזרה לנסיעה "אוטומטית", החלפת הילוכים חלקה וממש לא מורגשת, קיק-דאון גורם למנוע להתעורר בגרגור שמעולם לא שמעתי, ומזניק את הרכב קדימה בדהרה. גם בנסיעה עירונית צפופה התחושה נעימה וללא קפיצות הילוך מורגשות

הבלמים עובדים טוב, אבל זכור לי שבדור הקודם של הגולף, וגם בפאסאט, לפני החלפת רפידות, הבלימה הייתה יותר עוצמתית.

סיכום: לא באתי לבחון את איכות הרכב חומרית, לא ציפיתי שיהיו שינויים קיצוניים, ולדברים טובים מתרגלים. עניין אותי נפח המנוע הקטן, ותחושת נסיעה בו בשילוב הטכנולוגיה של הטורבו, וכן, האם הגיר נותן תחושה של "נסיעה רגילה" שישמש את אישתי ביום-יום.

ניסיתי להיות אובייקטיבי ולהעביר את התחושות האמיתיות מהנסיעה, למרות שאני עומד לרכוש את הרכב. החלטתי לא לבטל את ההזמנה, ואני מחכה לקבלת הרכב בכליון עיניים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור נציג מכירות בVW סניף מרכז. אני אומר לך שביצעת את הרכישה הכי אידיאלית בגולף לדעתי!

מנוע שמתעורר בכל סל"ד.

איכותי , מאוד בטיחותי.

ויותר מזה - המחיר ככל הנראה עוד יעלה בהמשך! המחיר כרגע הוא מחיר חדירה ולצערי נשארה אחת אחרונה במלאי שהיא בצבע אדום זוהר (אדום סטייל פרארי..). אם היו עוד האמן לי שהיו נמכרות בקלילות, עובדה שלא נשארו יותר במלאי..

לא יודע היכן ביצעת את ההזמנה , מה שבטוח שבחרת בחירה נכונה!

הרכב לא יאכזב אותך. תתחדש וסע בזהירות כאשר תגיע המיוחלת..

נ.ב: אין שם מצב טיפטרוניק - זה DSG!

נ.ב: המשלוח הבא שיגיע , יגיע כבר עם MP3 בתוספת מחיר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר

נעים להכיר, לא ידעתי שיש חבר פורום שמשמש כסוכן מכירות בצ'מפיון.

הייתי מלא פליאה אם היית "קוטל" את הרכב :wink:, הרי אתה מקבל עמלה על מכירתו, לא?

המחיר אכן עלה כבר, בתחילת החודש, אתה בודאי יודע.

הירוק שויתרתי עליו כבר נמכר? פשוט שיניתי את ההזמנה לאפור שכולל mp3, אבל המבאס זה שאני אמתין כנראה עד (סוף) אוקטובר. מה הסיכוי שיהיה ביטול על רכב במשלוח מוקדם יותר, או שאין צבע כזה קודם.

טיפרוניק - אמרתי שאין לי נסיון עם זה, ואפילו לא קראתי לזה כמו שצריך. אז איך ניקרא המצב הידני הזה?

אני ירושלמי, ושם הזמנתי :)

פורסם

נתחיל בזה שאני חבר פורום כבר שנים ורק אח"כ אני נציג מכירות ביום יום..

הזית מטאלי האחרנה נמכרה אתמול על ידי...

אתה יכול להתייעץ עם בר צבי (BAR25 אם אני לא טועה בפורום-בצע חיפוש) לגבי הרכב.. הוא רכש את הרכב בחפלה הראשונה..

המחיר אומנם עלה ב2000 ש"ח לפני שבוע וחצי אבל לפי מיטב הבנתי המחיר עוד יעלה...

הסניף בירושלים מנוהל ע"י חבר'ה עלכיפאק! מסור להם ד"ש.

הסיכוי שיהיה ביטול הוא ממש קטן על רכב כזה. השיטה הכי קלה למכור אותו היא נסיעת מבחן :wink:.

מצב ה+\- הוא בעצם מצב "חצי אוט'". ומצב "S" הוא מצב ספורט אשר ימתח לך את ההילוכים יותר וישאיר אותך מוכן על ההדק..

תמתין בסבלנות ותהנה.

פורסם

התפעול אכן נקרא "טיפטרוניק" (להבדיל מאוטומט מלא - D,3,2,1 ומידני מלא)

התיבה עצמה היא מסוג רובוטית (ידנית עם קלאץ' חשמלי), להבדיל מפלנטרית (אוטומטית עם ממיר מומנט) וידנית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תתחדש :lol:

מהכרותיינו רבת השנים אני אאחל לך שתמשיך להחזיק את הVW הכי אמינות בישראל (וכנראה בעולם).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
תתחדש :lol:

מהכרותיינו רבת השנים אני אאחל לך שתמשיך להחזיק את הVW הכי אמינות בישראל (וכנראה בעולם).

מי יתן ואיחולך יתגשמו.

אל תשאל מה קרה לגולף. זוכר את סיפור הגיר? זה שיחק לידי בקניה :wink:

פורסם

בשלב מסויים עצרתי בצד וביקשתי הסבר על מצב טיפטרוניק ידני, שמעולם לא נהגתי עליו.

במצב זה הנהג כמובן יכול לשלוט בהילוכים, אבל זה "כאילו", זה לא כמו ידית הילוכים רגילה.

נסעתי, ניסיתי ושיחקתי, לא מצאתי טעם לכך, מה גם שההילוך מוחלף לבד אם הנהג לא עשה זאת כשצריך.

סיכום: עניין אותי נפח המנוע הקטן, ותחושת נסיעה בו בשילוב הטכנולוגיה של הטורבו, וכן, האם הגיר נותן תחושה של "נסיעה רגילה" שישמש את אישתי ביום-יום.

.

כמה שאלות בלי לפגוע חו"ח:

1. לא הבנת לחלוטין את מערכת ה DSG ולא הזכרת בכלום את תגובת המנוע שמכיל מגדש על וטורבו, אם זה ככה, למה בכלל הלכת על הדגם הזה שנשמע בילתי מתאים לך בעליל.

2. אם הנפח הקטן קוסם לך בגלל צריכת דלק נמוכה, תשכח מזה!

3. אם הנפח הקטן קוסם לך כי נראה לך שהוצאות האחזקה של הרכב יהיו זולות, תשכח מזה!

4. אם אתה לא הולך לנצל את מה שה TSI יודעת ויכולה לתת, קנה 1600 אוטומטית, תחסוך 30K ש"ח וסע לשלום.

5. עם כל ההתלהבות מה TSI (ויש על מה להתלהב), המנוע המסובך עדיין לא הוכיח את האמינות המצופה מרכב בקונצרן (וגם לא הוכיח חוסר אמינות), אבל הפוטנציאל לבעיות בכזה מנוע הוא גדול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי זה בכלל לא רכב ספורט, עם כזה גודל ומשקל, 138 כוחות סוס ו 22 קגם זה רק עושה אותה לגולף טיפה יותר מהירה מגולף רגילה

ובכללי אני מפנה את התגובה הזו לתגובה של בגירה לגבי למה הרכב לא מיועד לקונה

זה לא שהוא קונה איזה רכב ספורט טהור ומאותו רגע שהוא יכנס אליו הוא לא ידע מה יש לו בידים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מי יתן ואיחולך יתגשמו.

אל תשאל מה קרה לגולף. זוכר את סיפור הגיר? זה שיחק לידי בקניה :wink:

איך אדע? אני כבר לא קורא שם המון זמן.

להבא פרסם פה ואז אדע.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לדעתי זה בכלל לא רכב ספורט, עם כזה גודל ומשקל, 138 כוחות סוס ו 22 קגם זה רק עושה אותה לגולף טיפה יותר מהירה מגולף רגילה

.

זה בסדר , הרכב הוא אכן לא רכב ספורט! זה רכב משפחתי או במילים אחרות גולף רגילה עם מנוע פנינה וגיר מדהים , רכב מאובזר יותר מאשר הדגם הבסיסי עם טכנולוגיה חדשה.

לגבי "טיפה" יותר מהיר מגולף רגילה - חביבי אתה טועה ובגדול , הוא לא בטיפה, הוא בהרבה!! הרבה יותר מהיר מגולף רגילה!

נ.ב: המנוע הזה מגיע גם על דגם הטוראן (מיניואן 7 מקומות) גם עם גיר הDSG וזה לא ייאמן כמה טוב נוסע המיניואן הזה.

הטוראן יעשה חיים קשים לרוב הספורטיביות משנות ה90...

עריכת הנהלה: גילוי נאות - עומר הוא סוכן מכירות בצ'מפיון מוטורס

פורסם

התעלקות פיציתי על הנושא-חבל לפתוח סתם נושא על השאלה הזו-

מאיזה גיל אפשר לעשות (לפחות ברוב החברות)נסיעות מבחן?מאיזה גיל (לפחות רוב)היבואנים נותנים לעשות נסיעה שכזו?

תודה

נ.ב

שמחתי לקרוא על החוויה

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם
חבל שלא מביאים את מנוע הטורבו דיזל 2.0 שהוא עם אותם סוסים (140) אך עם מומנט משמעותי יותר 32

למה אתה חושב שלא מביאים?

אתה מוזמן להגיע אלי ביום ראשון עם צ'ק :wink:. יש במלאי..

פורסם

נכון, זה לא רכב ספורטיבי (אולי כן בדגם ה GT) אבל לאיש משפחה שלא מעניין אותו כל מיני עקומות מומנט/הספק זה ממש לא האוטו.

למנוע הזה יש אפשרות להיות "צל"ש או טר"ש", אני לא יודע על סמך מה עומר החליט שזה צל"ש, אני לא ממהר לתת אותות הצטיינות כ"כ מהר.

המנוע הזה יכול בלי שום בעיה להיות אחד הפלופים הגדולים של VW בשנים האחרונות.

מה בדיוק יעשה איש משפחה נחמד כמו פסאט04 כשהטכנולוגיה של טורבו+על תתחיל (ואני ממש מקוה שלא) לעשות בעיות?

לי, בתור רכב פוטנציאלי לשיפורים, זה סיכון שאני מוכן לקחת, לאבא שלי לא הייתי מרשה.

ראיתי עכשיו בעצם שכבר הזמנת את הרכב ולכן אני מאחל לך הרבה הנאה מהאוטו, נקווה שכל נבואות הזעם שלי ייתבדו ושתהנה מאוד מהאוטו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...