Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מזדה לנטיס שנת 2000 מנוע 1600 סמ"ק. לאחר שנבקע לי הדוד העליון ברדיאטור, התברר שלא הגיעו מים למנוע ולכן הראש מנוע ניזוק קשה ולפי המלצת המוסכניק עלי להחליף את המנוע (הוא הסביר לי שבגלל הנזק כבר אין אפשרות לשפץ רק את הראש). הוא נתן לי הצעת מחיר של 7500 ש"ח (ללא מע"מ כמובן) עבור מנוע מיבוא (כולל עבודה). מה דעתכם על המחיר?

תודה!

פורסם

אם הלך רק הראש אפשר להביא ראש מפירוק לא ניראה לי שלנטיס זה רכב נדיר בארץ, ומאותה סיבה גם ניראה לי שהצעת המחיר למנוע היא בשמיים אלה אם כן מנועים של לנטיס באמת כלכך יקרים.

אם אחרי שבועיים מצאתי ראש לפיאסטה(לא היה בכל הארץ) אני בטוח שאתה תמצא הרבה יותר מהר ראש ללנטיס :roll:

פורסם
יש לי מזדה לנטיס שנת 2000 מנוע 1600 סמ"ק. לאחר שנבקע לי הדוד העליון ברדיאטור, התברר שלא הגיעו מים למנוע ולכן הראש מנוע ניזוק קשה ולפי המלצת המוסכניק עלי להחליף את המנוע (הוא הסביר לי שבגלל הנזק כבר אין אפשרות לשפץ רק את הראש). הוא נתן לי הצעת מחיר של 7500 ש"ח (ללא מע"מ כמובן) עבור מנוע מיבוא (כולל עבודה). מה דעתכם על המחיר?

תודה!

תבקש פה גם הצעת מחיר למנוע מיבוא: ####### ***מספר הטלפון נמחק - נא לציין באיזה מקום המספרים האלו מצלצלים, אחרת מבחינתנו מדובר בפרסום - הנהלת הפורום***

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מצאתי בפירוקיה מנוע לקאיה שלי, מנוע שעשה רק 50K + קיבלתי איתו את המדחס של המזגן.

כל הסיפור כולל התקנה לא עלה מעל 4K. הצעות מחיר אחרות שקיבלתי גם כן לא עברו את ה 4-3.5. ככה ש 7.5K זה באמת הרבה.

פורסם
מצאתי בפירוקיה מנוע לקאיה שלי, מנוע שעשה רק 50K + קיבלתי איתו את המדחס של המזגן.

כל הסיפור כולל התקנה לא עלה מעל 4K. הצעות מחיר אחרות שקיבלתי גם כן לא עברו את ה 4-3.5. ככה ש 7.5K זה באמת הרבה.

ושינית ברשיונות? כי מנוע מפירוק מקומי זה כאב ראש במשרד הרישוי, לאומת מנוע מיבוא, שזה לא סיפור.

פורסם

איך בדיוק המחיר של מנוע לקאיה משקף מחיר של מנוע למאזדה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה הקשר בין המחיר שקיבלת לרכב שלך לבין המאזדה? זה אותו המנוע? אולי גם מנוע של מרצדס עולה רק 4.5 ?

כדאי לקבל חוות דעת נוספת לגבי כדאיות/אפשרות שיפוץ מנוע קיים , כמו כן כדאי לבדוק עלות יבוא מנוע אצל מספר ספקים .

פורסם

המחיר שקיבלת יקר מאוד !

שלב ראשון להתרחק מהמוסך הזה שרוצה לשחוט אותך !

שלבי הפעולה המומלצים:

קודם כדאי לפרק את ראש המנוע ולמסור אותו לחרט,שיקבע האם ניתן לשפץ אותו (לא נראה לי שלנטיסים סובלים מסדקים בבלוק ,אלא אם שלך יוצאת דופן- זו אולי מחלה של צרפתיות ועגלות כמו בלנו אבל לא לנטיס).

לאחר שתקבל תשובה מהחרט תדע מה כדאי לעשות ועדיף שתביא את הראש לחרט באופן פרטי כלומר :

בקש שיפרקו עבורך את הראש במוסך ולך איתו לחרט באופן עצמאי כך תחסוך פערי תיווך שבהמשך הדרך תגלה שהם לא קטנים.

אם החרט יגיד שהראש פסול אז תוכל להשיג ממש בקלות ראש מנוע כי הרכב נפוץ מאוד.

בכל מקרה על ראש מנוע כזה אתה לא אמור במוסך כללי לצאת עם נזק של יותר מ4000-3500 וזה כולל גם החלפת טיימינג ומשאבת מים שבהחלט רצויים כאשר הראש בחוץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאיפה הגעת למסקנה שהמוסך רוצה לשחוט אותו?

שים לב כי לפי טענת המוסך ככל הנראה נגרם נזק לבלוק עצמו ! אתה יכול לשלול את הטענה הזאת מבלי לראות את המנוע או שקבעת את זה לפי "לא נראה לי שלנטיסים סובלים מסדקים בבלוק " ?

פורסם

יבגני,אם תחזור חזרה לשרשור המקורי פותח השרשור כתב שראש המנוע ניזוק קשה.

אם פירקו את הראש אז אפשר לדעת את מצב הבלוק אבל פותח השרשור לא כתב אם יש בעיה בבלוק ולכן אני מניח שאין.

חוץ מזה אין מה לעשות,לנטיס זו לנטיס ומבחינת אמינות של מנועים לא שמעתי כדבר זה (שבלוק נאכל - אלו לא מנועי שרייד /אפלאוז/בלנו.

אם הנזק הוא רק לראש יואיל בטובו בעל המוסך לא לבלבל מוח ויעשה שיפוץ רק לראש,אם איט אפשר אז כדאי להביא ראש אחר.

ואם להחלפת מנוע ב- 7500 לא כולל מע"מ (8662.5,כולל מע"מ) אתה לא קורא שחיטה כנראה שאתה מיליונר .

אני בחיים לא הייתי מוכן לשלם כזה סכום.

פותח השרשור,אם אתה מאיזור חיפה,יש לך את "חיפה טכניקה" ויש להם ראשי מנוע משופצים /מיובאים עם אחריות.

עדיף להביא ראש משופץ /מיובא ולא להתעסק עם החלפת מנוע שלא לצורך.

הרכב הוא שנת 2000 ואני מניח למרות שלא כתבת את הקילומטר'ז שהרכב לא נשחט כך שהרינגים במצב טוב והרכב לא "זקן" יחסית כך שאם תביא ראש משופץ יהיה בסדר.

אם אתה מאיזור צפון /חיפה ותרצה עזרה נוספת פנה אלי בהודעה פרטית.

בהצלחה !!

פורסם

ראשית, תודה לכל העונים.

אני אוסיף עוד כמה פרטים:

הרכב עשה עד כה 90K.

המוסכניק אמר לי שלפי המצב של הראש מנוע, המנוע ניזוק באופן משמעותי ושלדעתו אם ישופץ רק הראש מנוע (2000 ש"ח), אני לא ארחיק לכת עד שהמנוע יקרוס לגמרי ואז בכל מקרה אני אצטרך להחליף מנוע.

קיבלתי הצעת מחיר ממוסך אחר עבור מנוע משומש מיבוא - 5200 ש"ח (כולל עבודה). המחיר נמוך משמעותית, הבעיה היא שהרכב כרגע במוסך שלי עם הראש מנוע מפורק, כך שכדי להעביר את הרכב למוסך אחר אני אצטרך לגרור את הרכב (הפעם בתשלום) וכמובן לשלם למוסך שלי עבור הפירוק, הבדיקה ובטח עוד כל מיני דברים שיצוצו לאחר שהוא יבין שאני הולך לעשות את התיקון במוסך אחר. דבר נוסף, הבנתי שהמחיר שהמוסך שלי הציע הוא יקר אך לא כל מוסך מורשה יגבה מחיר גבוה יחסית למוסך אחר?

ושוב, תודה לכל המגיבים!

פורסם

עדיין לא הבנתי,איך ב-90,000 בדיוק יש נזק לכל המנוע ? תמוה /מופרך /כל קשר בין קביעה כזו של המוסך למציאות מקרי בהחלט ,לפי הנתונים שמסרת לנו בשרשור ! (מחק את המיותר)

תראה,ההבדל בין שתי ההצעות (במידה ואכן ההצעה הזולה כוללת מע"מ,קיבלת מחיר סביר ביותר),הוא ענק ועומד על 3500 ש"ח כמעט שזה המון כסף.

עצה שלי,תתפשר עם בעל המוסך,תשלם לו על פירוק ראש מנוע,גרר יעלה לך (אם אתה מכיר מישהו והגרירה לא למרחק רב לא יותר מ-200 ש"ח).

והמוסך השני,יביא את המנוע,יעשה לך טיימינג,יחליף משאבת מים וירכיב את המנוע.

אופציה שנייה היא לומר בעדינות למוסכניק,שיש לך הצעה זולה בהרבה וזה נכון וכך תוכל להוריד משמעותית את סכום התיקון ותאמר לו שאם הוא יחליט שהוא מתעקש על 7500 לא כולל מע"מ הוא מפסיד את העבודה.

לי באופן אישי לא נראה שכל יום נכנס לו רכב מאזדה להחלפת מנוע.

תבין,שבתור צרכן נבון צריך לדעת לעמוד על שלך למרות הכל ולהבא לפני שתאשר למוסך לפרק לך חלק מהרכב דאג לקבל מראש הצעות מחיר ותאמין לי זה יחסוך לך לא רק כאב ראש אלא כמו שאתה רואה פה גם כמה אלפים טובים בכיס.

בהצלחה !!!

פורסם
מה הקשר בין המחיר שקיבלת לרכב שלך לבין המאזדה? זה אותו המנוע? אולי גם מנוע של מרצדס עולה רק 4.5 ?

כדאי לקבל חוות דעת נוספת לגבי כדאיות/אפשרות שיפוץ מנוע קיים , כמו כן כדאי לבדוק עלות יבוא מנוע אצל מספר ספקים .

משיחה שלי עם בחור שמוכר מנועים מיבוא הבנתי שמנועים שנפוצים בארץ, ובנפח מנוע של 1.3-1.6 טווח המחירים הוא אלפיים - 3 אלפים חמש מאות. (נראה לי שמנוע של לנטיס מספיק נפוץ).

ושינית ברשיונות? כי מנוע מפירוק מקומי זה כאב ראש במשרד הרישוי, לאומת מנוע מיבוא, שזה לא סיפור.

לפי התקנות החדשות (יחסית) שינוי ברישיונות אפשר לעשות היום גם במכון רישוי (טסט) גם אם המנוע לא מיבוא, פעם היה אפשר למנועי יבוא ואילו מנועים מפירוקיות היו עוברים רק במשרד הרישוי.

אני עוד לא עשיתי את השינוי ברישיונות, בינתיים נסעתי איתו איזה 1K ק"מ כדי לראות שהכל מתחבר כמו שצריך וכנראה שאני אעשה את השינוי שבוע הבא.

פורסם
ראשית, תודה לכל העונים.

אני אוסיף עוד כמה פרטים:

הרכב עשה עד כה 90K.

המוסכניק אמר לי שלפי המצב של הראש מנוע, המנוע ניזוק באופן משמעותי ושלדעתו אם ישופץ רק הראש מנוע (2000 ש"ח), אני לא ארחיק לכת עד שהמנוע יקרוס לגמרי ואז בכל מקרה אני אצטרך להחליף מנוע.

קיבלתי הצעת מחיר ממוסך אחר עבור מנוע משומש מיבוא - 5200 ש"ח (כולל עבודה). המחיר נמוך משמעותית, הבעיה היא שהרכב כרגע במוסך שלי עם הראש מנוע מפורק, כך שכדי להעביר את הרכב למוסך אחר אני אצטרך לגרור את הרכב (הפעם בתשלום) וכמובן לשלם למוסך שלי עבור הפירוק, הבדיקה ובטח עוד כל מיני דברים שיצוצו לאחר שהוא יבין שאני הולך לעשות את התיקון במוסך אחר. דבר נוסף, הבנתי שהמחיר שהמוסך שלי הציע הוא יקר אך לא כל מוסך מורשה יגבה מחיר גבוה יחסית למוסך אחר?

ושוב, תודה לכל המגיבים!

באיזה מוסך?

• תוכן חדש...