Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חולק על דעת החברים המלומדים !

בנסיעה ארוכה, חובה לפתוח את תריס האוויר החיצוני שכן רמת החמצן שבתוך הרכב יורדת.

נכון שבנסיעות קצרות אין חשיבות לדבר מאחר והרכב מקבל אוורור בכל עצירה.

לדוגמא - באודי מערכת בקרת האקלים פועלת כך: נסעת במצב שבו התריס סגור ואין אוויר חיצוני, דוממת מנוע, מייד אחרי ההתנעה המערכת חוזרת אוטומטית למצב שבו נכנס אוויר מבחוץ.

לא מדוויק, כול עוד לא עבור 20 דקות לאחר כיבוי המנוע עדיין כאשר תדליק את המזגן הוא ישאר במצב של סיחרור אוויר פנימי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני יודע ששוב תזכיר לי לגבי הסרט "האיש שידע יותר מידיי"... :-)

אביב ידידי,

עם כל ההערכה אליך, ויש כזו,

האיש שידע יותר מדי הוא מרק10. אין ספק.

פורסם

תודה רבה לכולם למדתי הרבה מהשרשור הזה .

אני יחסום באיזשהי שיטה את פתח כניסת האוויר כנראה שמבחוץ ונקווה לטוב .

שמעתי משהו לגבי העינית שדרכה אני יכול לראות אם יש או אין דליפה מישהו יודע על זה משהו?

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

כן תריס פתוח לא תריס פתוח ....

כל עוד החלונות סגורים אז גם כשהתריס פתוח לא ממש יכנס אויר חיצוני לרכב , הרי ברור שכל עוד כמות האויר ברכב היא מצב נתון וקבוע אז אי אפשר לדחוס אויר נוסף לתוך החלל הזה רק מפתיחתו של תריס קטן .

ולראיה למי שרוצה לאמת את העניין - סעו ברכב כאשר המזגן כבוי אבל פתחי האורור פתוחים ועם חלונות סגורים , וכעת פתחו וסגרו לסירוגין את התריס המדובר והניחו את כף היד על פתחי האורור - תרגישו מיד שאין ממש יציאת אויר מפתחי האורור !

כעת נסו זאת עם חלון אחד או יותר פתוחים אפילו במקצת ותראו מיד שעם פתיחת התריס ישנו מעבר של אויר מפתח האורור ועם סגירת התריס הזרימה נפסקת !

מקוה שהייתי ברור מספיק .

ובכל מקרה אני סוגר את התריס :wink: המאפשר ' כניסת אויר ' בעת הפעלת המזגן ולקירור הראשוני של

הרכב אני פותח חלונות בתחילת הנסיעה למס' דקות .

פורסם

אגב דוד, BTU/h הינה יחידה לתיאור הספק. נהוג להשתמש בה כמו שאתה יודע לתיאור הספקן של מערכות קירור וההגדרה אם אני לא טועה של BTU פירושו כמות החום הדרושה כדי לשנות את הטמפ' של 1 פאונד מים במעלת פרנהייט אחת. מכאן ניתן להסיק לגבי BUT לשעה.

בפועל 1W הוא בערך 3.4BUT/h

אני יודע ששוב תזכיר לי לגבי הסרט "האיש שידע יותר מידיי"... :-)

הולך ומתברר לפחות לי, שהידע שלך לא יסולח בפז, מה שכתבת נכון ומדוייק.

להבדיל מ- "האיש שידע יותר מידיי" שבסוף הסרט התברר שאינו יודע כלום. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
לא מדוויק, כול עוד לא עבור 20 דקות לאחר כיבוי המנוע עדיין כאשר תדליק את המזגן הוא ישאר במצב של סיחרור אוויר פנימי.

מרק - אני יודע את זה.

הפואנטה היא שרציתי להתריע על כך, שחסימת התריס עלולה בנסיעה ארוכה לגרום להתדלדלות החמצן שברכב וכפועל יוצא מכך, לירידה ברמת העירנות של הנהג.

פורסם
כן תריס פתוח לא תריס פתוח ....

כל עוד החלונות סגורים אז גם כשהתריס פתוח לא ממש יכנס אויר חיצוני לרכב , הרי ברור שכל עוד כמות האויר ברכב היא מצב נתון וקבוע אז אי אפשר לדחוס אויר נוסף לתוך החלל הזה רק מפתיחתו של תריס קטן .

אתה מנסה להגיד שהרכב הוא תא לחץ שיש בו אטימה מלאה?

אני יודע שכן תריס, לא תריס ברגע שתשים על מצב אוויר מבחוץ ותפעיל את המאוורר גם אם החלונות סגורים אתה תרגיש יופי של זרימת אוויר.

בהמשך לאותה טענה, לגבי הידללות החמצן וכל זה הייתי שמח אם היית מביא סימוכין לטענה שלך.

• תוכן חדש...