Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב האוטו זה הפג'ו שלי .

אני לא מבין במזגנים בכלום.

הלכתי אליו לפני חודש שיבדוק למה המזגן לא מקרר .הוא אמר שמהונטילים של המילוי גז יש דליפה ומהשסתום התפשטות למלא גז ושמן וואקום ,מחיר העבודה כ450 שקלים . עמדתי לידו הוא סידר המזגן היה עובד בסדר עכשיו הוא לא מקרר חזק. מקריאה וחיפוש שעשיתי בפורום אמרו שממולץ להחליף פילטר מזגן . ניגשתי אליו שוב ואמרתי שיחליף לי פילטר מזגן. הוא אומר שפילטר עולה 250 עם גז וואקום שמן ועבודה 450 .אני אמרתי לו שהוא כבר מילא גז והוא היה צריך להגיד לי שעל הדרך אני צריך להחליף . הלכתי לבעל מקצוע אחר שזול ממנו ב150 שקל בכל הסיפור הזה והוא אמר שבכל זאת יש דליפה מה עלי לעשות?

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

1. קודם כל לוודא את מצב הלחצים ואם באמת נעלם גז. אם כן יש לדרוש ממנו לאתר את הדליפה ולאחר תיקונה למלא גז ללא תשלום כי הוא לא פתר את הבעיה (כמובן בהינתן שעבר רק זמן סביר).
  2. אם אין בעיה של לחצים יש לבדוק מדוע המזגן לא מקרר. לאחר התיקון המזגן פעל טוב? כמה זמן עבר מאז?
  3. לגבי החלפת מייבש אין צורך לשלם שוב על מילוי גז. הוא יכול להוציא את הגז בעזרת מכונת המיחזור ולאחר החלפת המייבש למלא שוב.

פורסם

חזרתי אליו והוא אומר שעוד יש בעיה בתריס הזה שנמצא ליד הוישרים שהוא לא נסגר וזה משפיע על הקירור אמרתי לו מה שאביב אמר לא מקובל עליו והוא לא מעונין לעשות את זה עד שאני יתקן את התריס .

פורסם

המזגניסט צודק. אותה בעיה תיקנתי היום בג'יפ ניסן טראנו מודל 95. התריס בטראנו נמצא מיתחת למגירה בצד הנוסע.

הכבל החיצוני היה תקוע בפנימי ולא סגר. ניתקתי הכבל מהתריס וסגרתי אותו עם בורג פח קודח. לדעתי אין בכלל צורך בתריס הנ"ל

תפקידו להכניס אוויר טרי לרכב. תארו לכם איזה אוויר "טרי" נכנס לרכב כאשר נוסעים אחורי מכוניות. עדיף להחדיר אוויר טרי בשעת הצורך דרך החלון.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כי מבחוץ נכנס אויר חם אל תוך הרכב.

כשהתריס סגור לכניסת אויר חיצוני אז המזגן מקרר כל הזמן אויר מתוך המכונית שהוא כבר קירר קודם וכך האויר קר יותר בחלל המכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

עשיתי ניסוי לקחתי חתיכת חוט ברזל עבה יחסית ותפסתי איתו את התריס הזה בצורה סגורה . היה שיפור לא משמעותי אבל גם טוב .

והתחילו רעשים מכיוון הדש בורד כל עוד התריס מוחזק ככה .יש שיטה לקבע אותו סגור ?

כמו שקודמי אמרו עדיף בכלל להחדיר אוויר מהחלון אין שימוש בתריס הזה בכלל

פורסם

כן אבל המערכת תוכננה לשם כך. לא נשמע הגיוני שכאשר נכנס אוויר מבחוץ המערכת לא מקררת. אני מבין שהאוויר קר פחות אבל זה לא נשמע המקרה.

פורסם

אכן, כשנכנס אויר מבחוץ רמת קרור המזגן בתוך חלל הרכב פחותה וכל אחד יכול לנסות זאת במכוניתו.

ברור שהמזגן לא מפסיק אז לקרר אבל כל הזמן הוא לוקח אויר חיצוני חם יותר כדי לקררו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

משום שהאוויר שנכנס מבחוף הוא בעל טמפרטורה גבוהה, הוא ממש לוהט מהחום של האספלט.

האוויר הנ"ל מתערבב עם האוויר הקר מהמזגן ומוריד לו את הטמפרטורה. וכאשר התריס סגור המזגן שואב את האוויר שברכב מעביר אותו דרך המאייד ושולח אותו לחלל הרכב. ככל שעובר הזמן המפוח שואב אוויר יותר קר מחלל הרכב. כמות הקירור (לא המעלות)היא גם פונקציה של זמן, שנמדדת ב-BTU לשעה(H). היא יחידת טמפרטורה בריטית לשעה.

דוד.

כמות הקירור (לא המעלות) = כמות האוויר הקר שיוצא מהמאייד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מעל לפתח של התריס יש כמו ספוג -פילטר כזה אם אני מוציא אותו ושם איזה מתכת במקום או משהו שיחסום את הכניסה של האוויר זה יהיה בסדר? או שרק מהצד הפנימי שלו?

פורסם

אני חולק על דעת החברים המלומדים !

בנסיעה ארוכה, חובה לפתוח את תריס האוויר החיצוני שכן רמת החמצן שבתוך הרכב יורדת.

נכון שבנסיעות קצרות אין חשיבות לדבר מאחר והרכב מקבל אוורור בכל עצירה.

לדוגמא - באודי מערכת בקרת האקלים פועלת כך: נסעת במצב שבו התריס סגור ואין אוויר חיצוני, דוממת מנוע, מייד אחרי ההתנעה המערכת חוזרת אוטומטית למצב שבו נכנס אוויר מבחוץ.

פורסם
מעל לפתח של התריס יש כמו ספוג -פילטר כזה אם אני מוציא אותו ושם איזה מתכת במקום או משהו שיחסום את הכניסה של האוויר זה יהיה בסדר? או שרק מהצד הפנימי שלו?

נראה לי שאין בעיה (לפחות לא טכנית) עם פתרון כזה.

אגב דוד, BTU/h הינה יחידה לתיאור הספק. נהוג להשתמש בה כמו שאתה יודע לתיאור הספקן של מערכות קירור וההגדרה אם אני לא טועה של BTU פירושו כמות החום הדרושה כדי לשנות את הטמפ' של 1 פאונד מים במעלת פרנהייט אחת. מכאן ניתן להסיק לגבי BUT לשעה.

בפועל 1W הוא בערך 3.4BUT/h

אני יודע ששוב תזכיר לי לגבי הסרט "האיש שידע יותר מידיי"... :-)

• תוכן חדש...